Το IST College πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ε.Β.Ε.Α.

Το IST College πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ε.Β.Ε.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Beyond ExportsExecutive Diploma» Το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Πρόγραμμα στις Εξαγωγές και στο Διεθνές Εμπόριο

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού διεξήχθη την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών η εκδήλωση του IST College με θέμα: «Beyond Exports – Executive Diploma, το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Πρόγραμμα στις Εξαγωγές και στο Διεθνές Εμπόριο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυνανχαιρετισμούς ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) κ. Νίκος Μαυρίκος, ο Πρόεδρος Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Χαλεπίδης, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του IST College κα Δάφνη Φουντουκάκου.

Στο πλαίσιο των χαιρετισμών τους όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση συνεχάρησαν το IST College και την επιστημονική του ομάδα για τη δημιουργία του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Beyond Exports – Executive Diploma» που αποτελεί το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Πρόγραμμα στις Εξαγωγές και στο Διεθνές Εμπόριο, τονίζοντας ότι η Ελληνική Επιχειρηματικότητα έχει μεγάλη ανάγκη από ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον σημαντικότατο, για την ελληνική οικονομία, τομέα των εξαγωγών καθώς και ότι η στοχευμένη εκπαίδευση και προετοιμασία των επιχειρήσεων και των στελεχών τους πριν να απευθυνθούν στις διεθνείς αγορές, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ίδιου του μοντέλου ανάπτυξης και λειτουργίας τους.

Η Γενική Διευθύντρια του IST College κα Δάφνη Φουντουκάκου σημείωσε :

“… Τώρα, μετά από 4 επιτυχημένους κύκλους και περισσότερους από 90 αποφοίτους, συνεχίζει να υπάρχει διαρκές ενδιαφέρον και με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι, πράγματι πρωτοπορήσαμε και προσφέραμε (και συνεχίζουμε να προσφέρουμε) ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, με βιωματική εκπαίδευση που οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι τους βοηθά όχι μόνο να κατηγοριοποιήσουν δομημένα τις γνώσεις τους αλλά και τους υποστηρίζει με πλήθος νέων οπτικών και προσεγγίσεων, ενώ λειτουργεί και απόλυτα συμβουλευτικά στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους”.

 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι του προγράμματος κ.κ. Διομήδης Θεοχαρόπουλος και Δημήτρης Μητράκος εστιάζοντας στα καθημερινά προβλήματα, προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη μέση Ελληνική επιχείρηση, που ήδη εφαρμόζει ή που επιθυμεί να εφαρμόσει μια στρατηγική εξωστρέφειας και αναφέρθηκαν στις απτές λύσεις που προσφέρει στα προαναφερθέντα ζητήματα το πρόγραμμα Beyond Exports–Executive Diploma καθώς, όπως τόνισαν,το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα μείγμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, που στηρίζεται στη θεωρητική γνώση αλλά κυρίως στην τεχνογνωσία και στην πολύχρονη πρακτικήεμπειρία της ομάδας των εισηγητών που διδάσκουν στο πρόγραμμα και μεταφέρεται στους εκπαιδευόμενους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις των Δρ. Φαίη Μακαντάση Senior ResearchAnalyst της διαΝΕΟσις καθώς και των κ.κ. Ιωάννη Χαλδούπη, Διευθυντή Εξαγωγών της εταιρείας “Μέλι Αττικής” και  Ιωσήφ Χόσνι, Head of Export Sales, MiddleEast & North Africa της εταιρείας “Πλαστικά Θράκης”, οι οποίοι, εκπροσωπώντας την ομάδα των εισηγητών του προγράμματος του IST CollegeBeyond ExportsExecutiveDiploma, μίλησαν για την σπουδαιότητα και την πορεία των ελληνικών εξαγωγών στην ελληνική οικονομία αλλά και για την πολυπλοκότητα του τομέα.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των κ.κ. ΛίλαΚούρτη, Export Manager της εταιρείας Trikalinos Co, Παναγιώτη Ζησιάδη, Sales & Export Marketing Managerτης εταιρείας “Tsantali Vineyards & Wineries και Παναγιώτη Χατζηλαζαρίδη, CEO της εταιρείαςΜανα Γη”οι οποίοι, ως απόφοιτοι διαφορετικών κύκλων του προγράμματος Beyond ExportsExecutive Diplomaμετέφεραν στο κοινό τις εμπειρίες και τα οφέλη που αποκόμισαν παρακολουθώντας το πρόγραμμα.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Executive Diploma«Beyond Exports»

O 5ος κύκλος του Beyond ExportsExecutive Diplomaξεκινά στο IST College στις 30 Μαρτίου 2020. Το BeyondExports–Executive Diploma είναι το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Εξαγωγές και το Διεθνές Εμπόριο που δημιουργήθηκε και υλοποιείται από το IST College, με την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και την υποστήριξη πλήθους σημαντικών φορέων.

Το πρόγραμμα “Beyond Exports” αποτελεί ένα πραγματικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο για τον μέσο παραγωγό, έμπορο, επιχειρηματία ή και στέλεχος που θέλει να προωθήσει με επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες του. Μέσα από πρακτική προσέγγιση, εκπαίδευση σε όρους αγοράς, αναφορές σε πραγματικές περιπτώσεις και βέλτιστες πρακτικές, εισηγητές και συμμετέχοντες αναλύουν ένα προς ένα τα βήματα που απαιτούνται έτσι ώστε η μέση επιχείρηση να ανοίξει το δρόμο για τις διεθνείς αγορές, χτίζοντας μια πραγματική κουλτούρα εξωστρέφειας και προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και στην Ελληνική Οικονομία.

Μέσα από πραγματικά case studies, success stories, θεωρία αλλά και best practices, το πρόγραμμα «Beyond Exports» καλύπτει ενδεικτικά ενότητες όπως: Πλεονεκτήματα των Εξαγωγών, Σωστή Επιλογή Προϊόντων και Υπηρεσιών προς Εξαγωγή, Προσαρμογή Προϊόντων στις Απαιτήσεις της Αγοράς-Στόχου, Προϊοντική Στρατηγική, Επιλογή Αγοράς-Στόχου και Έρευνα Αγοράς, Τρόπους Εισόδου και Δίκτυα Διανομής, Τρόπο Εξεύρεσης Πελατών, Διεθνές & Εξαγωγικό Marketing, Ε-exports & Digital Marketing, Συσκευασία & Packaging, Κοστολόγηση και Τιμολογιακή Πολιτική, Εμπορικές Εκθέσεις / Επιχειρηματικές Αποστολές / B2B, Διαπραγματεύσεις, Τρόπους Πληρωμής & Διαδικασίες Εξαγωγών και Δημιουργία Ολοκληρωμένου Εxport BusinessPlan. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι Εισηγητές που αποτελούν την Εκπαιδευτική Ομάδα του Προγράμματος «Beyond Exports» είναι επιτυχημένα στελέχη καταξιωμένα στον επιχειρηματικό / εξαγωγικό κλάδο που ταυτόχρονα διαθέτουν και πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «BeyondExports» στο: https://ist.edu.gr/diploma-beyond-exports__trashed/diploma-beyond-exports

Πληροφορίες για το IST College:

To IST College, που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του, ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο ίδρυμα. Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ευέλικτα προγράμματα Support Distance Learning, διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και προγράμματα Δια Βίου Μάθησης. Σε συνεργασία με φορείς πιστοποίησης όπως η ACTA (Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) προσφέρει ανοικτά σεμινάρια, professionaldiplomas και προγράμματα ενδο-εταιρικής εκπαίδευσης, που καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και δεξιότητες.

IST College: Λ.Συγγρού 68, 11742 Αθήνα – Tηλ: 2104822222 – Website: www.ist.edu.gr – E-mail: info@ist.edu.gr – fb:@istcollege – Instagram:@ist_college – YouTube: ISTCollegeAthens

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Τσέγκας, Marketing & Communication, τηλ: 210-4822222, E-mail: g.tsegkas@ist.edu.gr