22ος χρόνος βραβεύσεων του φοιτητικού διαγωνισμού Εconomia με την στήριξη του IST College

22ος χρόνος βραβεύσεων του φοιτητικού διαγωνισμού Εconomia  με την στήριξη του IST College

Το IST επενδύει στους νέους και υποστηρίζει με συνέπεια, από το 1997, το θεσμό της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ – ECONOMIA WINNERS ALUMNI προσφέροντας μία υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στον 2ο σε σειρά νικητή του διαγωνισμού. Η Οικονομική Επιθεώρηση, για 22η χρονιά,  προκάλεσε τους φοιτητές σε διαγωνισμό, αυτή τη φορά με κεντρικό θέμα την οικοδόμηση νέων μοντέλων ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας “Restarting Greece“. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εξειδικεύσουν  την γενική αυτή θεματική στο πώς ο δημόσιος τομέας μπορεί να διευκολύνει το επιχειρείν, στις δυνατότητες που παρέχονται στον πρωτογενή τομέα και την μικρομεσαία μεταποίηση από τα δίκτυα παραγωγής/clusters και τέλος στο πώς η αποκέντρωση μπορεί να λειτουργήσει αναπτυξιακά σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες.

 Η τελετή βράβευσης των νικητών έγινε  την 1η Ιουνίου στο ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά. Πέντε ατομικές εργασίες και πέντε ομαδικές, από 6 Πανεπιστήμια της Ελλάδος και 6 του εξωτερικού (1 από Κύπρο) βραβεύτηκαν ενώ 300 συνολικά συμμετέχοντες προβληματίστηκαν, αναζήτησαν ιδέες. προώθησαν προτάσεις βελτίωσης. Την αιγίδα του 22ου διαγωνισμού προσέφερε και φέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και το ΙΟΒΕ ενώ υποστηρικτές/χορηγοί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και η δικηγορική εταιρία Μπαχάς – Γραμματίδης και Συνεργάτες. 

 Την υποτροφία του IST για μεταπτυχιακές σπουδές κέρδισε ο 2ος Νικητής Ατομικής Εργασίας κ. Ορέστης Βραβοσινός από το τμήμα Λογιστικής και Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την απονομή έκανε η κα Δάφνη Φουντουκάκου.  H κα Φουντουκάκου στον χαιρετισμό της τόνισε ότι φιλοσοφία του IST είναι, μέσω των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του, της ανάπτυξης δεξιοτήτων των φοιτητών και των κινήτρων που προσφέρει, να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και να επενδύει στην καινοτομία, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από νέους ανθρώπους. Έτσι, το IST δεν θα μπορούσε παρά με χαρά να υποστηρίξει και φέτος τη διοργάνωση της  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ πολύ δε περισσότερο, με το φετινό θέμα του διαγωνισμού “Restarting Greece” να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.