30 χρόνια IST!Για 30 χρόνια συμβάλλουμε ενεργά στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Το IST ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα, είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Ανήκει στον εκπαιδευτικό οργανισμό Γ. Καστρινάκη & Δρακ. Φουντουκάκου, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1967 με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της εκπαίδευσης μέσω της ΣΒΙΕ, της πρώτης Σχολής στα Επαγγέλματα Υγείας.

Σήμερα, το IST διαθέτει ακαδημαϊκή δομή και οργάνωση εφάμιλλες με εκείνες των φημισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, διατηρώντας στενές σχέσεις και συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς για καλύτερη εκπαίδευση και αποκατάσταση των φοιτητών του, ενώ στεγάζεται σε κτίριο διεθνών προδιαγραφών.


2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1994
1992
1991

2018

 • Συμφωνία Συνεργασίας ( Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Β.Ε.Π.)
 • Συμφωνία Συνεργασίας ( Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.)

2017

 • Το IST College κάνει στρατηγική επιλογή να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και τη καινοτομία παρέχοντας αντίστοιχες σπουδές
 • Το IST College φιλοξένησε τη διοργάνωση της Δημοτικής Επιτροπής του Πεκίνου
 • Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του IST και της Ενωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

2016

 • Το IST College γίνεται μέλος του AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Το AACSB είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερα από 1400 εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και οργανισμούς αφοσιωμένους και με δέσμευση στην αναβάθμιση της διαχείρισης της εκπαίδευσης, παγκοσμίως.
 • Συμφωνία Συνεργασίας ( Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Hamburg School of Business Administration (HSBA) της Γερμανίας, με επίκεντρο, κυρίως αλλά όχι περιοριστικά, τον τομέα των Ναυτιλιακών σπουδών.
 • Δεύτερη Συμφωνία Συνεργασίας με το Hamburg School of Business Administration (HSBA). Σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι η δυνατότητα συνέχισης σπουδών, προπτυχιακών αποφοίτων του IST, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του HSBA «Global Management and Governance» με ευκαιρία τοποθέτησης για εργασία «placement» σε συνεργαζόμενες με το HSBA εταιρείες.
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Franchise Agreement) υπογράφεται μεταξύ του IST και του University of South Wales για τα μεταπτυχιακά πρόγραμματα “MSc Computing and Information Systems” and “MSc Computer Security”.
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας Δικαιόχρησης (Franchise Agreement) υπογράφεται μεταξύ του IST και του University of Limerick για τo προπτυχιακό πρόγραμμα Νομικής “LLB Law Plus (Bachelor of Laws in Law Plus).
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Franchise Agreement) υπογράφεται μεταξύ του IST και του Anglia Ruskin University για τα προπτυχιακά προγράμματα Νοσηλευτικής και Μαιευτικής “BSc (Hons) Adult Nursing” and “BSc (Hons) Midwifery”, αντιστοίχως.

2015

 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ της Εταιρείας Προαγωγής Ελληνικής Ξενοδοχίας ΕΠΕΞ και του IST με επίκεντρο τον τομέα του Τουρισμού και την Κατάρτιση. Η Συμφωνία ενθαρρύνει τις από κοινού δράσεις όπως την Κατάρτιση, τη Διοργάνωση Συνεδρίων και Σεμιναρίων, την Έρευνα καθώς και επιπρόσθετες ενέργειες που στόχο έχουν τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με την Τουριστική Βιομηχανία.
 • Το IST College γίνεται εγκεκριμένο Κέντρο Edexcel ώστε να προσφέρει τα πιστοποιημένα προγράμματά του. Το Edexcel BTEC της Pearson είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποιήσεων, παγκοσμίως.
 • Το ΙST College εκπαίδευσε 500 εργαζομένους από διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας στην «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα». Η εκπαίδευση έγινε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
 • Η Σχολή ΣΒΙΕ, αδελφό ίδρυμα του IST, μετεγκαθίσταται στο κτίριο που στεγάζεται το Κολλέγιο. Η χωροταξική ένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δίνει τη μοναδική δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου, εξαιρετικά δυναμικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος πολυδύναμου και πολυεπίπεδου, που προσφέρει πλέον ευρύτατη γκάμα σχολών, ειδικοτήτων αλλά και επιπέδων εκπαίδευσης.
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Franchise Agreement) υπογράφεται μεταξύ του IST και Γαλλικού Πανεπιστημίου ESDES Business School of the Catholic University of Lyon (UCLy) για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Master of International Business Administration” (MIBA).
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Franchise Agreement) υπογράφεται μεταξύ του IST και του Keele University (U.K) για το προπτυχιακό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας “BSc (Hons) Physiotherapy”.

2014

 • Επικύρωση νέων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Επιστήμη Υπολογιστών και στις Επιχειρησιακές και Οικονομικές Επιστήμες σε συνεργασία με το London South Bank University
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Mapua Institute of Technology των Φιλιππίνων, με σκοπό την ανάπτυξη ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, του Τουρισμού, της Πληροφορικής και της Εκπαίδευσης και Κοινωνικών Επιστημών. Η συμφωνία εστιάζει σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη προσωπικού, στην εκπόνηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών, στην ανταλλαγή φοιτητών, καθώς και στην από κοινού διεξαγωγή έρευνας
 • Το IST σε συνέχεια της επιτυχημένης διεξαγωγής σεμιναρίου που είχε αναλάβει το 2013 για στελέχη του Νοσηλευτικού προσωπικού του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, προχωρά σε υλοποίηση νέων κύκλων του ίδιου σεμιναρίου με τίτλο “Εκπαίδευση Αξιολογητών Προϊσταμένων και Διευθυντών» που απευθύνεται σε προσωπικό από όλους τους κλάδους των κλινικών του Ομίλου
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Franchise Agreement) μεταξύ του IST και του University of Limerick για το προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας “BSc in Psychology”
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Federation University-Australia, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων σε θέματα που αφορούν σε ακαδημαϊκές ανταλλαγές, στην από κοινού διεξαγωγή έρευνας, σε επισκέψεις φοιτητών κλπ.
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Nanjing College of Chemical Technology-NCCT της Κίνας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας σε τομείς όπως ακαδημαϊκές ανταλλαγές, διεξαγωγή έρευνας, ανάπτυξη πολιτιστικών προγραμμάτων, summer courses κά.
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Shaanxi Academy of Governance της Δημοκρατίας της Κίνας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα κοινής ακαδημαϊκής έρευνας, πολιτιστικών ανταλλαγών, εκπαίδευσης, κλπ

2013

 • Το IST μετά τις διατάξεις του Νόμου 4093/2012 λειτουργεί ως πολυεπίπεδο και πολυδύναμο ίδρυμα με επέκταση του σκοπού του, ώστε να περιληφθούν, πέραν της λειτουργίας Κολλεγίου και οι δραστηριότητες Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, παροχής ευέλικτων προγραμμάτων σπουδών, όπως σπουδές εξ αποστάσεως (open learning, distance learning, external degrees), καθώς και ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning, online learning). Έτσι, το IST αποκτά πλέον μεγαλύτερη δυναμική, η οποία και επισφραγίζεται με νέες συνεργασίες με διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 • Το IST παρέχει τη δυνατότητα φοίτησης στα Διεθνή Προγράμματα του University of London. Η διδασκαλία γίνεται εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και οδηγεί στο πτυχίο του Πανεπιστημίου
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με το Esdes School of Management of the Catholic University of Lyon, με σκοπό το σχεδιασμό και την προσφορά του προπτυχιακού προγράμματος Bachelor in International Business από το IST
 • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του IST και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) με στόχο τη συνεργασία και με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Budapest College of Communication της Ουγγαρίας, με σκοπό την ανάπτυξη ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, του Marketing και του Τουρισμού και εστίαση σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη προσωπικού, στην εκπόνηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών στην ανταλλαγή φοιτητών, καθώς και στην από κοινού διεξαγωγή έρευνας
 • Το IST συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και αναλαμβάνει την υλοποίηση σεμιναρίου με τίτλο “Εκπαίδευση Αξιολογητών Προϊσταμένων και Διευθυντών: Αξιολόγηση και Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού με τη Συμβολή της Αποτελεσματικής Ηγεσίας». Το σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη του Ομίλου από το Νοσηλευτικό προσωπικό
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Central University of Finance and Economics-CUFE της Κίνας, με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως Διοίκηση και Οικονομικά, Τουρισμός, Πληροφορική, Εκπαίδευση, Ναυτιλιακά, κ.ά.
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με το κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο, London South Bank University, με σκοπό το σχεδιασμό και την προσφορά των ακαδημαϊκών του προγραμμάτων από το IST

2012

 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ της Πρεσβείας της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Αθήνα και του IST. Οι τομείς στους οποίους εστιάζει η συνεργασία είναι ο Τουρισμός, τα Ναυτιλιακά, και η Εκπαίδευση ενώ προωθούνται, επίσης, θέματα έρευνας πολιτισμού και κατάρτισης
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Danang University of Economics του Βιετνάμ, με σκοπό την ανάπτυξη ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων και εστίαση στην ανταλλαγή φοιτητών, καθώς και σε προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του του IST και του Βρετανικού, κρατικού Πανεπιστημίου London South Bank University , για τον σχεδιασμό και την παροχή ακαδημαϊκών Προγραμμάτων
 • Το IST αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σεμιναριακού προγράμματος για στελέχη του προσωπικού του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Το σεμινάριο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μαρούσι

2011

Διοργανώνεται για πρώτη φορά ο διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Crazy Business Ideas”, ο οποίος είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τολμήσουν να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη

2010

 • Δημοσιεύεται το Προεδρικό Διάταγμα 38/2010 (ΦΕΚ Αρ. Φυλ.78, 25 Μαΐου 2010, Τεύχος Α) με βάση το οποίο αναγνωρίζονται τα πτυχία τα οποία απονέμουν Πανεπιστήμια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ευρωπαίους πολίτες ανεξαρτήτως από το πού έκαναν τις σπουδές τους
 • Επίσημη Άδεια Λειτουργίας χορηγήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στο IST, με Υπουργική Απόφαση της 27 Ιουλίου 2010 (ΦΕΚ 1320,τ.Β’,27/08/10). Η άδεια επαναχορηγήθηκε για όλα τα προγράμματα σπουδών που παρέχει το IST
 • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του IST, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) και του Πανεπιστημίου του Hertfordshire με στόχο τη συνεργασία και με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα
 • Επικυρώνονται και προσφέρονται νέα προγράμματα Bachelor’s στη Διαιτολογία και στη Φυσικοθεραπεία σε συνεργασία με το University of Hertfordshire

2009

 • Το IST λαμβάνει ‘Αδεια Ίδρυσης Κολλεγίου με αριθμό 76635/Δ6 από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου 1532, 27 Ιουλίου 2009, Τεύχος Β.
 • Το IST λαμβάνει Άδεια Λειτουργίας από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου 2138, 5 Οκτωβρίου 2009, Τεύχος Β.
 • Το IST υλοποιεί σειρά σεμιναρίων για την εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων των Νοσοκομείων ‘ΓΑΙΑ’ και ‘ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ’ -Θεσσαλονίκη

2008

 • Εγκαινιάζεται πρόγραμμα κατάρτισης επίλεκτων Ακαδημαϊκών Στελεχών του IST από το University of Hertfordshire μέσω του ‘Continuous Professional and Academic Development Programme – CPAD’
 • Το IST σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Σύλλογο Ελληνικών Κολεγίων φιλοξενεί την επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Παιδείας Bill Rammell
 • Το IST αναλαμβάνει, εκ νέου, την εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων των Νοσοκομείων ‘ΜΗΤΕΡΑ’ και ‘ΥΓΕΙΑ’ υλοποιώντας κύκλο σεμιναρίων
 • Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του IST και του Romanian Banking Institute της Ρουμανίας, με σκοπό την ανάπτυξη ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων και εστίαση στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και προγραμμάτων επιμόρφωσης στελεχών και Διά Βίου Μάθησης
 • Το IST College περνάει με επιτυχία τον επί τόπου Έλεγχο από το Quality Assurance Agency (QAA) ως συνεργαζόμενο Ίδρυμα με το University of Hertfordshire καθώς και τον Θεσμικό Έλεγχο (Institutional Audit) από το University of Hertfordshire

2007

Το IST αναλαμβάνει την εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων των Νοσοκομείων ‘ΜΗΤΕΡΑ’ και ‘ΥΓΕΙΑ’ υλοποιώντας κύκλο σεμιναρίων ποικίλης θεματολογίας

2006

 • To IST επαναπιστοποιείται από το British Accreditation Council for Further and Higher Education (BAC) ως “Ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση”
 • Το IST επαναπιστοποιείται με ISO 9001:2000 για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων πανεπιστημιακού επιπέδου
 • Το IST College περνάει με επιτυχία τον Έλεγχο από το Quality Assurance Agency (QAA) ως Ίδρυμα συνεργαζόμενο με το University of Hertfordshire
 • Το IST συνάπτει μέσω του Συλλόγου Ελληνικών Κολεγίων συμφωνία με το αντίστοιχο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. της Μ. Βρετανίας, το National Agency Responsible for the Recognition of International Awards (NARIC) ώστε να χορηγείται βεβαίωση στους αποφοίτους του για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων στη Μ. Βρετανία

2005

 • Γίνεται για πρώτη φορά η Τελετή Αποφοίτησης των πτυχιούχων IST- University of Hertfordshire στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο με την συμμετοχή του Πρύτανη του University of Hertfordshire, Professor Tim Wilson, και επίλεκτων Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Στελεχών
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το ‘Shenyang International Exchange Centre for Education (S.I.E.C.E.)’, φορέας που υπάγεται στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας για την πόλη της Shenyang

2003

 • Το IST μετεγκαθίσταται σε νέο, υπερσύγχρονο κτίριο επί της οδού Πειραιώς εμβαδού 9.500 m2, κατασκευασμένο βάσει προδιαγραφών Βρετανικού Πανεπιστημίου (purpose built)
 • Συμφωνίες Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια Malaspina University College (Καναδάς) και Kiev National University of Trade and Economics (Oυκρανία)
 • Στο πλαίιο του Προγράμματος ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’, Δράση ‘Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά’, το IST αναλαμβάνει την εκπόνηση έργου με τίτλο ‘Δημιουργία Εικονικού Μαθησιοχώρου για E-learning Εφαρμογές’

2002

Θεσπίζεται για πρώτη φορά θέση Πρυτάνεως στο IST την οποία αναλαμβάνει ο Καθηγητής Γεώργιος Χιώτης, Καθηγητής και τέως Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

2001

To IST πιστοποιείται και αναγνωρίζεται από το British Accreditation Council for Further and Higher Education (BAC) ως Ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση

2000

 • Θεσπίζεται Υποτροφία για τον καλύτερο σπουδαστή του δευτέρου έτους του Προγράμματος Οικονομικών εις μνήμην του Καθηγητή Χ. Αποστολάκη, Διευθυντή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του IST
 • To ISΤ αναλαμβάνει την εκπαίδευση στελεχών της Μηχανογράφησης του Κέντρου Εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού, συνολικής διάρκειας 345 ωρών
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το University of California, Irvine (Η.Π.Α.)
 • Το IST πιστοποιείται κατά ISO 9001 για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων πανεπιστημιακού επιπέδου
 • Ιδρύεται ο Σύλλογος Αποφοίτων του IST
 • Επικυρώνεται και προσφέρεται το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master’s στην Επιστήμη Υπολογιστών (conversion course) σε συνεργασία με το University of Hertfordshire
 • Το IST περνά με μεγάλη επιτυχία έλεγχο ως προς τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας από το Higher Education Quality Council της Μ. Βρετανίας
 • Αποφοίτηση των πρώτων πτυχιούχων του IST – University of Hertfordshire στον καθεδρικό ναό του Saint Alban’s μαζί με τους υπόλοιπους αποφοίτους του University of Hertfordshire
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Master Franchise Agreement) με το Βρετανικό κρατικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (UH)
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Florida Atlantic University (Η.Π.Α.)
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Mercer University (ΗΠΑ), το Schiller International University (HΠΑ) και το Victoria University (Αυστραλία)

1999

To ISΤ αναλαμβάνει την εκπαίδευση στελεχών της Μηχανογράφησης του Κέντρου Εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού, συνολικής διάρκειας 345 ωρών

1998

Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το University of California, Irvine (Η.Π.Α.)

1997

 • Το IST πιστοποιείται κατά ISO 9001 για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων πανεπιστημιακού επιπέδου
 • Ιδρύεται ο Σύλλογος Αποφοίτων του IST

1996

 • Επικυρώνεται και προσφέρεται το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master’s στην Επιστήμη Υπολογιστών (conversion course) σε συνεργασία με το University of Hertfordshire
 • Το IST περνά με μεγάλη επιτυχία έλεγχο ως προς τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας από το Higher Education Quality Council της Μ. Βρετανίας
 • Αποφοίτηση των πρώτων πτυχιούχων του IST – University of Hertfordshire στον καθεδρικό ναό του Saint Alban’s μαζί με τους υπόλοιπους αποφοίτους του University of Hertfordshire
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Master Franchise Agreement) με το Βρετανικό κρατικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (UH)
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Florida Atlantic University (Η.Π.Α.)
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Mercer University (ΗΠΑ), το Schiller International University (HΠΑ) και το Victoria University (Αυστραλία)

1994

 • Αποφοίτηση των πρώτων πτυχιούχων του IST – University of Hertfordshire στον καθεδρικό ναό του Saint Alban’s μαζί με τους υπόλοιπους αποφοίτους του University of Hertfordshire
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Master Franchise Agreement) με το Βρετανικό κρατικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (UH)
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Florida Atlantic University (Η.Π.Α.)
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Mercer University (ΗΠΑ), το Schiller International University (HΠΑ) και το Victoria University (Αυστραλία)

1992

 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Master Franchise Agreement) με το Βρετανικό κρατικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (UH)
 • Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Florida Atlantic University (Η.Π.Α.)

1991

Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας με το Mercer University (ΗΠΑ), το Schiller International University (HΠΑ) και το Victoria University (Αυστραλία)