Are you ready for a Digital Transformation?

Are you ready for a Digital Transformation?

 

Μία μόνο εβδομάδα με το κίνημα “Μένω Σπίτι” ήταν αρκετή ώστε να ξεκινήσει μια νέα εποχή για όλους μας. Τηλεργασία, homeschooling, e-learning εκπαίδευση και κοινωνικές συναναστροφές με νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, όπως Slack, Microsoft Team, Google Meet, Zoom, Houseparty, για πολλούς άγνωστες λέξεις μέχρι χθες και έχουμε περάσει για τα καλά, στη σφαίρα του ψηφιακού κόσμου! Το digital transformation εδραιώνεται και δημιουργεί μια νέα τάση για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και κατ’ επέκταση της καλλιέργειας των απαραίτητων και σύγχρονων δεξιοτήτων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που παρά το pause που έχει βρεθεί ολόκληρος ο πλανήτης, σύμφωνα με τους Financial Times, “Οι εταιρείες Tech εξακολουθούν να προσλαμβάνουν πυρετωδώς καθώς κινούνται για να εκμεταλλευτούν έναν κόσμο που μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή μορφή ως αποτέλεσμα της πανδημίας, παρά τις μαζικές απολύσεις αλλού και τις αυξανόμενες ανησυχίες για την πτώση των παγκόσμιων αγορών”. Η FT ισχυρίζεται επίσης ότι μόνο η Καλιφόρνια έχει περίπου 15.852 θέσεις εργασίας ανοιχτές!

Τι σημαίνει όμως πρακτικά ο όρος, Digital Transformation? Ο μετασχηματισμός αυτός δεν αφορά μόνο αυτό που συμβαίνει μέσα σε έναν οργανισμό ή μια επιχείρηση αλλά και αυτό που αναγκαστήκαμε χωρίς να το πολύ σκεφτούμε να κάνουμε εξαιτίας του κορονοϊού, να μετατρέψουμε δηλαδή ψηφιακά τους τόπους εργασίας και την εκπαίδευσή μας ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά αυτό το διάστημα. Γίνεται επομένως μια στάση ζωής και καθημερινότητας, ένα νέο “status quo”.

Σήμερα ίσως περισσότερο από ποτέ, αναδύεται η ανάγκη να μετασχηματίσουμε την υπάρχουσα συνθήκη σε μια ευκαιρία για ανάπτυξη, εξέλιξη και γνώση!

Αφού η “αλλαγή είναι αναπόφευκτη, η εξέλιξη είναι επιλογή”.

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent; it is the one most adaptable to change” (Darwin)

Οι κανόνες που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών τα τελευταία 100 χρόνια έχουν αλλάξει και κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι θα ακολουθήσει. Είναι επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν με άνεση σε περιόδους αβεβαιότητας και να μπορούν να εξελιχθούν γρήγορα για να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες αγορές και κατευθύνσεις. Αυτή είναι η κουλτούρα της μεταμόρφωσης – Προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα!

Οι εταιρείες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να συνεχίσουν να κινούνται θα είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό τους, αρκεί να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις κατάλληλες ευκαιρίες. Το ζητούμενο είναι τα στελέχη του αύριο να είναι οπλισμένα με σύγχρονες δεξιότητες, εξειδικευμένη γνώση αλλά να έχουν και την ικανότητα να προσαρμόζονται στα συνεχώς νέα δεδομένα και προκλήσεις. Οι γρήγορες και συνεχώς αυξανόμενες τεχνολογικές καινοτομίες θα οδηγήσουν σύντομα πολλούς να μοιραστούν τους χώρους εργασίας τους με τεχνητή νοημοσύνη, άρα τελικά πώς μπορούν να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό;

Υιοθετώντας μια δέσμευση συνεχούς εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για να πετύχουν στον μελλοντικό χώρο εργασίας!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετοί Gamers και Youtubers ξεκινούν δυναμικά σε νεαρή ηλικία και ήδη μόλις στα 15 τους, έχουν κατακτήσει την ψηφιακή κορυφή! Μήπως τώρα διανύουμε την εποχή η οποία θα προετοιμάσει και θα αναδείξει τους επόμενους Bill Gates και Steve Jobs?

Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Αν θέλεις να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα που σου ταιριάζει πάτησε εδώ.

 

Πηγές:

The digital transformation you weren’t expecting

Transformational Leadership in the Digital Age.

How The COVID-19 Pandemic Is Fast-Tracking Digital Transformation In Companies.

The Coronavirus Effect: Here Are The Jobs That Will Be Added And Lost.