Search

Σπουδάζοντας στο IST, μπορείς
να φτάσεις τόσο ψηλά όσο τα όνειρά σου!

Diploma in Food & Beverage Management

Diploma in Food & Beverage Management

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

100 ώρες

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ελληνικά

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Φεβρουάριος 2022

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Online & On demand

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αθήνα, Ελλάδα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Κέρδισε -40% έκπτωση, για Εγγραφή έως 31/12!

Περιγραφή

Το τμήμα του επισιτισμού θεωρείται το πιο κερδοφόρο τμήμα μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης και για αυτόν το λόγο δίνεται μεγάλη έμφαση στην οργάνωση της λειτουργίας του. Το Food & Beverage Management είναι αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων της ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ πολλές φορές, με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συμβάλλει στη δημιουργία πιστών πελατών για την ξενοδοχειακή επιχείρηση. Στο πρόγραμμα Diploma in Food & Beverage Management αναλύεται ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων Bar, για τα οποία υπάρχει και ξεχωριστή εκπαιδευτική ενότητα.

Οφέλη Παρακολούθησης

Απευθύνεται

Στις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης και ψυχαγωγίας – Bar, τους εργαζόμενους τους αλλά και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας - Bar. Με πρακτικές εφαρμογές και case studies οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δυναμικού κλάδου, όπως αυτός της εστίασης και ψυχαγωγίας – bar.

Εισηγητές

Ο Κωνσταντίνος Θεοδωράκης είναι Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Management of Tourism. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων, καθώς και στις ένδο-εταιρικές εκπαιδεύσεις, σε θεματικά πεδία όπως: η Διοίκηση και Οργάνωση Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Εξυπηρέτηση Πελατών Μονάδων Μαζικής Εστίασης & Αναψυχής, Σχεδιασμός & Προώθηση Τουριστικών Πακέτων και η Xρήση Nέων Τεχνολογιών για την αναβάθμιση του Ανθρωπίνου Δυναμικού του τομέα του Τουρισμού.

Η Νέλλη Καλαμαρά έχει τελειώσει το Κλασσικό Τμήμα της Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διερμηνεία και τη μετάφραση. 

Εργάζεται ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο κομμάτι του food και των spirits τα τελευταία 15 χρόνια, διάστημα μέσα στο οποίο έχει διατελέσει αρχισυντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα περιοδικά και οδηγούς που ασχολούνται με τα ξενοδοχεία, τη γεύση και γενικά το ευ ζην. 

Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη ύλης και food & spirits editor στο περιοδικό Madame Figaro, ενώ διατηρεί το food blog #tidbits εντός του madamefigaro.gr. Το @kounelly είναι το Ινσταγκραμικό alter ego της.

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων και στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφάλειας τροφίμων (ISO). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει εργαστεί σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες, έχει καθοδηγήσει αναδυόμενα ταλέντα και μιλήσει σε εκδηλώσεις του ξενοδοχειακού κλάδου.

Η Λουκία Σαματά έχει σπουδές στα Οικονομικά ( Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), MSc in e-Business and Digital Marketing και μεταπτυχιακό τίτλο (PMBA). Εργάζεται ως Digital & e-Commerce Marketing Manager σε εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής και υγείας και είναι co-founder & CEO του Fertility Route, διαδικτυακή εταιρεία ιατρικής & τουριστικής διαμεσολάβησης με εξειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο Αργύρης Νταουλιάρης είναι ιδρυτής της Innjobs.net, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας στον τουρισμό για ξενοδόχους και ξενοδοχοϋπαλλήλους. Έχει διατελέσει επι σειρά ετών Γενικός Διευθυντής  ξενοδοχείων και επισιτιστικών τμημάτων (Αmalia Group of Hotels, Grecotel, Starwood, Domes κ.α.) 

Έχει σπουδάσει Τουριστικά στην Ελλάδα με υποτροφία στον όμιλο της Accor στο Παρίσι και έχει  πτυχίο στο Marketing από την ΑΣΟΕΕ και στην Τιμολογιακή Πολιτική και Στρατηγική Ξενοδοχείων από το Πανεπιστήμιο Cornell USA. Έχει διατελέσει καθηγητής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στα μαθήματα της Λειτουργίας των Ξενοδοχείων, F&B Management, Sales & Marketing, F&B Cost Control, HR. Είναι στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, σύμβουλος για ομίλους ξενοδοχείων, σύμβουλος για την τιμολογιακή πολιτική και στρατηγική των ξενοδοχείων αλλά και την λειτουργική επάνδρωση των ξενοδοχείων σε εργασιακό επίπεδο. 

Επίσης σε συνεργασία με τον Phillipe Geneletti  michelin star chef και chef του Γάλλου προέδρου Μακρόν, έχουν εκδώσει το βιβλίο «Ποτέ χωρίς το πρωινό μου». Ένα βιβλίο που προάγει τον γαστρονομικό πολιτισμό και τη κουλτούρα της Ελλάδας και της Γαλλίας. 

Ο Aλέξανδρος Ράπεσης έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο University Of Hertfordshire και είναι κάτοχος MΒΑ από το Lincoln University και MA σε Hospitality Management από το Τhames Valley University από το Τhames Valley University. Την τελευταία 20ετία έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας σε μεγάλους ομίλους όπως Hotel Pentelikon Athens, Hilton Athens, The Margi Athens, Posidonion Grand Spetses, Amalia Group of Hotels, Antenna Group of Companies. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε θεματικά αντικείμενα που αφορούν Banquet Management, Restaurant & Bar Management, Revenue, Purchasing, Recruiting, Sales Management.

Ο Κωνσταντίνος Στρούτζος είναι στέλεχος επιχειρήσεων τουρισμού και φιλοξενίας, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Avra Imperial Hotel, με σπουδές Τουριστικών επιχειρήσεων και Revenue management στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Cornell αντίστοιχα. Ενεργό μέλος της European Hotel Managers Association, ενεργό μέλος της Πανελλήνιας ένωσης Οινοχόων, του συλλόγου διευθυντών Κρήτης αλλά και συνιδρυτής του Athens Wine Tasting. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διεθνείς αλλά και εγχώριες επιχειρήσεις Φιλοξενίας κυρίως στο Food & Beverage, Operations και Revenue management. Όραμά του είναι να εμπνεύσει τις νέες γενιές και να εξελίξει τα καινούρια στελέχη του τουρισμού και της φιλοξενίας. 

Δομή Προγράμματος Σπουδών

ΜΕΡΟΣ 1ο:

Εισαγωγή στo F&B (Food & Beverage)

Μέθοδοι & τεχνικές οργάνωσης του τομέα μαζικής παραγωγής και εστίασης

Διοίκηση Μπαρ Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Hotel’s Bar Management)

ΜΕΡΟΣ 2ο:

Ανθρώπινοι Πόροι και Ανάπτυξη

Εφοδιαστική Αλυσίδα - Logistics

Marketing Επισιτιστικών τμημάτων

Management Επισιτιστικών Υπηρεσιών

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται με: 

  • Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
  • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).
  • E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
  • Blended Learning: Δημιουργήστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Πιστοποίηση

Το Diploma είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα της θεματολογίας του, τους εισηγητές του, τον τρόπο αξιολόγησης των σπουδαστών αλλά και την ποιότητα του υλικού του, με το σχήμα Quality Training Label επιπέδου Advanced από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Mε την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε και την Βεβαίωση Παρακολούθησης από το IST.

SHARE ON

Κάνε το πρώτο βήμα

Testimonials

Related courses

Gallery

Το IST College με μια ματιά!

Φόρμα επικοινωνίας