Executive Diploma “Beyond Exports”

Executive Diploma “Beyond Exports”

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

80 ώρες

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ελληνικά

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

18 Απριλίου 2022

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Online & On demand

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αθήνα, Ελλάδα

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΕΑ

Κέρδισε -40% έκπτωση, για Εγγραφή έως 31/12!

Περιγραφή

To IST παρακολουθώντας τις τάσεις και τις εξελίξεις στο διεθνές επιχειρείν, αλλά και αντιλαμβανόμενο την ανάγκη της μέσης Ελληνικής Εξαγωγικής Επιχείρησης για υποστήριξη στο έργο και τις προσπάθειές της για Εξωστρέφεια, δημιούργησε το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις εξαγωγές και το διεθνές εμπόριο με τίτλο “Beyond Exports”.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση διάρκειας 80 ωρών, σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με δύο από τα πλέον έμπειρα στελέχη της αγοράς σε θέματα Εξωστρέφειας, τους Διομήδη Θεοχαρόπουλο και Δημήτρη Μητράκο και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Στόχος του Προγράμματος

Στόχος του προγράμματος “Beyond Exports” είναι να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο για τον σύγχρονο παραγωγό, έμπορο, επιχειρηματία ή στέλεχος που θέλει να απευθυνθεί στις αγορές του εξωτερικού, παρέχοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.
Μέσα από πρακτική προσέγγιση, εκπαίδευση σε όρους αγοράς, αναφορές σε πραγματικές περιπτώσεις και βέλτιστες πρακτικές, εισηγητές και συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αναλύσουν ένα προς ένα τα βήματα που απαιτούνται έτσι ώστε η μέση επιχείρηση να ανοίξει το δρόμο για τις διεθνείς αγορές, χτίζοντας μια πραγματική κουλτούρα εξωστρέφειας και προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και στην Ελληνική Οικονομία.

Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Φοιτητές και Aποφοίτους Oικονομικών Σχολών
  • Start-uppers
  • Eλεύθερους Eπαγγελματίες
  • Mικρομεσαίες Eπιχειρήσεις 
  • Παραγωγούς και μέλη αγροτικών συνεταιρισμών
  • Στελέχη Εταιρειών

Μέσω του προγράμματος θα μπορέσετε όχι μόνο να βελτιώσετε το προσωπικό, επαγγελματικό σας προφίλ αλλά κυρίως να τοποθετήσετε τις ιδέες σας ή/και τις δραστηριότητες των επιχειρήσεών σας σε ένα διεθνές περιβάλλον αγορών, μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στην εξωστρέφεια και δίνει νέες προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία στις επιχειρήσεις τους.

Αιγίδα

Το Diploma “Beyond Exports” διοργανώνεται από το IST College υπό την Αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Εισηγητές

Ο Διομήδης Θεοχαρόπουλος εξειδικεύεται στο Διεθνές Εμπόριο με εμπειρία στις εξαγωγές τροφίμων, στον παραφαρμακευτικό και φαρμακευτικό κλάδο. Από το 2016 έως το 2018, διετέλεσε Διευθυντής Εξαγωγών της Power Health Hellas, της μεγαλύτερης Ελληνικής Εταιρείας Φυσικών Προϊόντων Υγείας και στα τέλη του 2018 ανέλαβε την θέση του Business Development & Licensing Manager στην Ανφαρμ Ελλάς, Ελληνικής φαρμακευτικής Εταιρείας παραγωγής γενόσημων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Το 2019, δημιούργησε μαζί με τον Δημήτρη Μητράκο, το Beyond Exports – Executive Diploma, πρώτο Εξειδικευμένο & Πιστοποιημένο Executive Diploma στις Εξαγωγές σε συνεργασία με το IST College υπό την αιγίδα του ΠΣΕ & του ΕΒΕΑ με σκοπό την προώθηση της Εξωστρέφειας.

Ο Δημήτρης Μητράκος είναι επιχειρηματίας και ο εμπνευστής του luxury Poqa olive oil. Μετά την επιτυχή τοποθέτηση του σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στο εξωτερικό («Harrods», «Galleries Lafayette», αραβικές χώρες), καινοτομεί δημιουργώντας μια σειρά νέων προϊόντων. Τα Υamas. Πρόκειται για premixed κοκτέιλ τα οποία ανήκουν στην κατηγορία RTD (Ready to Drink) από ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, η μαστίχα και το τσίπουρο.

Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd.

Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και της Ακαδημίας Ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ, αλλά και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, στην δημιουργία επισκέψιμων χώρων και παρουσιάσεων, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.

Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά και εταιρείες, ενώ έχει ασχοληθεί με την γευστική αρμονία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με το φαγητό, εκπαιδεύοντας πλήθος επαγγελματιών της εστίασης αλλά και βοηθώντας τα τμήματα marketing και εξαγωγών δεκάδων εταιρειών.

Είναι εισηγητής σε θέματα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στο “Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας” και στα “Σχολεία Τουρισμού On Tour” του Insete αλλά και συνεργάτης στην “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” όπου εκπαιδεύει νέους τυποποιητές.

Αρθρογραφεί για θέματα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε εφημερίδες και περιοδικά γαστρονομίας, ενώ έχει υπάρξει κριτής διαγωνισμών.

Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001, GDPR κτλ, και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων, συγγραφέας εγχειριδίων, διοργανωτής – ομιλητής σε Συνέδρια και αρθρογράφος.

Με MSc in Customer Management, MSc in International Business Development & Executive MBA, η επαγγελματική πορεία του Ιωσήφ Χόσνι ξεκινάει το 2009 ως International Barter Transaction Executive Manager στην εταιρεία Hellenic Fertilizers & Chemical “ELFE”. Εν συνεχεία αποτέλεσε South East Regional Manager στην εταιρεία Polisan Hellas, μέλος του Ομίλου εταιρειών Polisan Holdings Ltd. To 2015 συνεργάστηκε με την εταιρεία Thrace Plastics Pack S.A. μέλος του Ομίλου Τhrace Group Of Companies S.A. ως Export Manager North Africa & Israel, όπου το 2018 αποτέλεσε τον Head of Exports of M.E.N.A Region της ίδιας εταιρείας με 300% revenue growth την περίοδο 2015 – 2020.

Από τον Ιανουάριο 2021 αποτελεί συνεργάτη της Bonaplast S.A. ως Head of Business & Operations, μέλος του Ομίλου εταιρειών Shalam Packaging Solutions Ltd. με 8 παραγωγικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

Σπούδασε στην Αμερική Marketing, BSc και Banking, MSc American Institute of Banking.

Eργάστηκε στην Αμερική στην Εθνική Τράπεζα, Chicago Branch και στην Ιταλική Banco di Roma (Chicago Branch) ως στέλεχος της Διεύθυνση International Division and Trade Finance. Μετά από 10 χρόνια Τραπεζικής εμπειρίας στην Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να εργάζεται στον Τραπεζικό χώρο ως Διευθύντρια Trade Finance. Το 1990 ξεκίνησε ως ιδρυτικό στέλεχος με την νεοϊδρυθείσα Τράπεζα Interbank που απορροφήθηκε αργότερα από την Εurobank από όπου και αποχώρησε μετά από 22 χρόνια συνεχούς εργασίας ως Διευθυντικό στέλεχος στον τομέα του Trade Finance, Retail Banking και για τα τελευταία 10 χρόνια στον τομέα του International Relations and Correspondent Banking υπεύθυνη για Αμερική, Ιαπωνία, Αγγλία, Αυστραλία και Βόρεια Ευρώπη με πολυετή συμμετοχή στο παγκόσμιο Τραπεζικό  συνέδριο SIBOS με οργάνωση περίπτερου και Β2Β meetings.

Το 2012 αποχώρησε από τον Τραπεζικό χώρο και ίδρυσε την συμβουλευτική “Simply Exports” που ειδικεύεται στην σωστή προετοιμασία μιας εξαγωγικής δραστηριότητας καθώς και στην διαχείριση των Εξαγωγικών Διαδικασιών (Outsourcing Export Services).

Η Σαματά Λουκία έχει σπουδές στα Οικονομικά ( Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), MSc in e-Business and Digital Marketing και μεταπτυχιακό τίτλο (PMBA). Εργάζεται ως Digital & e-Commerce Marketing Manager σε εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής και υγείας και είναι co-founder & CEO του Fertility Route, διαδικτυακή εταιρία ιατρικής & τουριστικής διαμεσολάβησης με εξειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο Γιάννης Χαλδούπης είναι στέλεχος εξαγωγών από το 2001 με προϋπηρεσία σε εταιρίες όπως η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ σαν Area Export Manager και στην συνέχεια στην Μελισσοκομική Εταιρία Αλέξανδρος Πίττας σαν διευθυντής εξαγωγών.

Από το 2016 έχει ιδρύσει και την δική του εταιρία με την επωνυμία FINE GOODS, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες τροφίμων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Κύπρο και την Πολωνία για την επιτυχημένη επέκτασή τους σε αγορές του εξωτερικού.

O Διονύσης Γρηγορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 με πτυχίο Προγραμματιστή Αναλυτή του ΤΕΙ Πειραιά, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Bath. Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέματα Οργάνωσης και διοίκησης αλυσίδων εφοδιασμού, πληροφορικής, πωλήσεων και Management. Διετέλεσε το 2004 Project Manager για την εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού και διαχείρισης 5.000 οχημάτων για την Ολυμπιάδα του 2004. Είναι ιδρυτικό μέλος του ITS HELLAS και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (ΕΕL) από το 2006 έως 2012. Το 2013 πιστοποιήθηκε ως ειδικευμένος συνεργάτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα Μεταφορών & Logistics. Από το 2009 έχει δημιουργήσει την εταιρεία Logistics Way που δραστηριοποιείται στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας προσφέροντας υπηρεσίες μετασχηματισμού, στρατηγικής εφαρμογής διαδικασιών – πληροφοριακών συστημάτων. Από το 2016 είναι prefer partner της AMAZON.

Τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε την Θέση Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Βιομηχανίας Ψύχους & Logistics.

Η NetPlanet εξειδικεύεται στο χώρο του Custom Web Design και του Digital Marketing για περισσότερο από δύο δεκαετίες, και εξάγει σε περισσότερες από 10 χώρες.

Σχεδιάζει ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, για τη μέγιστη απόδοση της Online παρουσίας της.

Είναι Premier Google Partner, διαθέτει εξειδικευμένους και πιστοποιημένους διαφημιστές, επιτυγχάνει υψηλό Quality Score και ROAS στα Accounts που διαχειρίζεται, και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να προωθήσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε επιχείρηση στο Web.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Μέσα από πραγματικά case studies, success stories, θεωρία αλλά και best practices, η ομάδα του Beyond Exports καλύπτει ενότητες όπως: τα Πλεονεκτήματα των Εξαγωγών, την Σωστή Επιλογή Προϊόντων και Υπηρεσιών προς Εξαγωγή, την Προσαρμογή Προϊόντων στις Απαιτήσεις της Αγοράς Στόχου, την Προϊοντική Στρατηγική, την Επιλογή Αγοράς Στόχου και Έρευνα Αγοράς, τους Τρόπους Εισόδου και τα Δίκτυα Διανομής, τον τρόπο Εξεύρεσης Πελατών, το Διεθνές & Εξαγωγικό Marketing, το Ε- exports & Digital Marketing, τη Συσκευασία & Packaging, την Κοστολόγηση και Τιμολογιακή Πολιτική, τις Εμπορικές Εκθέσεις/ Επιχειρηματικές Αποστολές/ B2B συναντήσεις, τις Διαπραγματεύσεις, τους Τρόποι Πληρωμής & Διαδικασίες Εξαγωγών και την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Εxport Business Plan:

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται με: 

  • Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
  • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).
  • E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
  • Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Πιστοποίηση

Το Diploma είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα της θεματολογίας του, τους εισηγητές του, τον τρόπο αξιολόγησης των σπουδαστών αλλά και την ποιότητα του υλικού του, με το σχήμα Quality Training Label επιπέδου Expert από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Mε την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε και την Βεβαίωση Παρακολούθησης από το IST.

SHARE ON

Κάνε το πρώτο βήμα

Learn About

Related courses

Gallery

ALL

Το IST College με μια ματιά!

Φόρμα επικοινωνίας