MBA in fashion design & management

ΜΒΑ in Fashion Design & Management

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

1 έτος

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ελληνικά

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οκτώβριος 2022

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Full-time

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αθήνα, Ελλάδα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Περιγραφή

Η βιομηχανία της μόδας είναι ένας συναρπαστικός κλάδος με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως της δημιουργικότητας, της γοητείας, της ανταγωνιστικότητας αλλά και στης συνεχούς εξέλιξης, της παγκοσμιοποίησης, της καινοτομίας, της εμπορικότητας. Πρόκειται για έναν τομέα υψηλών απαιτήσεων και ταχυτήτων που κινείται σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά, εμπορικά και συνεχώς μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και απαιτεί συνεργασία πολλών επιμέρους ειδικοτήτων. Οι σύγχρονοι managers που εξειδικεύονται στο Fashion Design & Management έχουν έναν κεντρικό και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ευθύνης, για να αναγνωρίσουν ή να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία να εξελίξουν, να αναδείξουν, και να διασφαλίσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα κάνει την εταιρεία και το brand να ξεχωρίσει. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA in Fashion Design & Management, συνδυάζει όλο το απαραίτητο ακαδημαϊκό και πρακτικό υπόβαθρο ώστε, ως απόφοιτος, να έχετε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που θα σας κάνουν να επιτύχετε τους ευρύτερους επιχειρηματικούς στόχους σας. Με βιωματική και διαδραστική διδασκαλία, η οποία περιλαμβάνει διαλέξεις, ανάλυση case studies, επιμέρους σεμινάρια κα., θα μπορέσετε να κατανοήσετε το απαιτητικό περιβάλλον της βιομηχανίας της μόδας και να μάθετε να λειτουργείτε ηγετικά, αποτελεσματικά και επιτυχημένα.

Στόχος

1.

Το πρόγραμμα MBA in Fashion Design & Management είναι σχεδιασμένο για να σας παρέχει μια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και να σας εφοδιάσει με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και διοικητικές δεξιότητες που απαιτούνται. Στοχεύει επίσης να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την αναλυτική και ερευνητική ικανότητά σας καθώς και να αποκτήσετε γνώσεις για αποτελεσματική διαχείριση οργανισμών και επιχειρήσεων της βιομηχανίας της μόδας, που δραστηριοποιούνται σε μια ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά που μεταξύ άλλων επηρεάζεται όλο και περισσότερο και από την ταχεία τεχνολογική αλλαγή.

Γιατί να επιλέξετε το MBA in Fashion Design & Management, στο IST College;

Το MBA in Fashion Design & Management δίνει την δυνατότητα πέρα από την θεωρητική και πρακτική γνώση που θα λάβετε, να δημιουργήσετε και το απαραίτητο networking, αφού κατά την διάρκεια του προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και κορυφαία ονόματα του χώρου της Βιομηχανίας της Μόδας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως guest speakers, ενώ παράλληλα θα έχετε την εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα να μαθαίνετε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της μόδας για τις πραγματικές συνθήκες και τις προκλήσεις του κλάδου.

Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρονται μερικές από τις καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου της μόδας που  έχουν τιμήσει το IST College και το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με την παρουσία τους.:

 • Στέλλα Ράπτη – Fashion Principal Consultant (Ex. Εκδότρια Madame Figaro)
 • Ορσαλία Παρθένη – Fashion Designer
 • Βάσσια Κωσταρά – Fashion Designer / Founder Vassia Kostara Limited Collections
 • Λυδία Βουσβούνη – Head Designer ZEUS n DIONE
 • Όλγα Καραβερβέρη – Fashion Designer
 • Αλεξάνδρα Κατσαϊτη – Style Expert, Fashion Stylist & Designer, Image Maker & Wedding Stylist
 • Τόνια Φουσέκη – Founder Athens Xclusive Designer Week
 • Κατερίνα Γκαγκάκη – Communications, Perception Management and Strategic PR
 • Χάρης Ντάβλας – PR & Communication Manager
 • Ράνια Κρούπη – Shoe Designer
 • Αλεξάνδρα Βαρλά – Lawyer / founder του Tailored: Law & Business in the Fashion & Luxury Industry
 • Ανθή Αβραμέα – PR & Publicity Management και Event Planning

Δομή Προγράμματος Σπουδών

 • Year 1

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το συγκεκριμένο μάθημα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο δημιουργίας, κατασκευής και διαχείρισης ενός brand, με σκοπό να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις της βιομηχανίας της μόδας. επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιχειρηματική απόδοση στον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς και πως να αναγνωρίζετε ευκαιρίες για την αύξηση της αξίας του brand.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το συγκεκριμένο μάθημα θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τις βασικές αρχές της επιχειρηματικής στρατηγικής, όπως αυτή εφαρμόζεται στο ταχέως αναπτυσσόμενο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον της βιομηχανίας της μόδας. Η θεωρία θα μετατραπεί γρήγορα σε πρακτικές γνώσεις και ταυτόχρονα, η ανάλυση περιπτώσεων θα αποκαλύψει πως οι εταιρείες μόδας λειτουργούν και αναπτύσσουν τα brands, τα προϊόντα, το λιανικό εμπόριο και τις στρατηγικές εταιρικού επιπέδου. Επίσης, εξετάζονται εις βάθος τα επιχειρηματικά μοντέλα, η διεθνή επέκταση και ανάπτυξη καθώς και οι κατηγορίες προϊόντων.

Η δύναμη της καινοτομίας, η σημασία της παράδοσης, της εμπειρίας, του πειραματισμού, η ανάπτυξη και η διαχείριση ενός brand, οι κάθετες και οριζόντιες ενσωματωμένες στρατηγικές, τα κανάλια λιανικής, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι influencers, καθώς και οι νέες και αναδυόμενες αγορές, θα συζητηθούν αναλυτικά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα αυτό θα σας εισαγάγει στην έννοια του μίγματος μάρκετινγκ, την ανάλυση αγοράς, την ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ, καθώς και στο επικοινωνιακό κομμάτι του μάρκετινγκ εξειδικευμένα για τη βιομηχανία της μόδας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα Financial Management εξετάζει τις βασικές έννοιες, θεωρητικές και πρακτικές, της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων αλλά και τον καταμερισμό και την διαχείριση των πηγών χρηματοδότησης και του υπολογισμού του κόστους χρηματοδότησης. Επίσης, το συγκεκριμένο μάθημα θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με την ανάπτυξη σύγχρονων χρηματοοικονομικών εργαλείων που είναι προσαρμοσμένα στον κλάδο της μόδας καθώς και με τους κινδύνους που προκύπτουν, αλλά και με τα πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα που αφορούν την τιμολόγηση και τη χρήση των εργαλείων αυτών.

Επίσης, θα κατανοήσετε βασικές οικονομικές δομές, θα αναπτύξετε εμπεριστατωμένη γνώση για την οικονομική λήψη αποφάσεων και θα κατανοήσετε ότι η αποτελεσματική χρήση οικονομικών πληροφοριών αποτελεί κρίσιμο κομμάτι στην επιχειρηματική απόδοση. Το μάθημα δίνει, επίσης, έμφαση στη σημαντικότητα οικονομικών πληροφοριών όπως, το ρόλο του προϋπολογισμού στη διασφάλιση της κερδοφορίας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζονται οι οικονομικές εκθέσεις .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το συγκεκριμένο μάθημα θα διευρύνει τις γνώσεις σας σχετικά με τη βιώσιμη μόδα, τα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, την κυκλική οικονομία, την επιχειρηματική ηθική και συναφείς έννοιες μέσω διαλέξεων και μελετών της βιομηχανίας της μόδας. Θα σας προσφέρει, επίσης, τις απαραίτητες γνώσεις για να κατανοήσετε τις συνολικές προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις για τις επιχειρήσεις που θέλουν να γίνουν βιώσιμες και ηθικές, ενώ θα μάθετε και πώς εφαρμόζονται κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το συγκεκριμένο μάθημα σας παρέχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες μέσω πρακτικών ασκήσεων, διαλέξεων και μελέτες περιπτώσεων, που θα σας επιτρέψουν να εξετάσετε τους βασικούς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την συμπεριφορά του καταναλωτή, την λήψη αποφάσεων και την αγορά προϊόντων μόδας καθώς και την ανάλυση της μόδας από κοινωνική και πολιτισμική άποψη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το συγκεκριμένο μάθημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση και την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης. Θα μάθετε για τη διαχείριση και την καθοδήγηση των εργαζομένων σε διάφορους οργανισμούς και επιχειρήσεις, ενώ θα εξοικειωθείτε και με διαφορετικές πτυχές του πεδίου, όπως η δημιουργία ROI, η διαχείριση συγκρούσεων, οι εργασιακές σχέσεις, τα μοντέλα αποζημίωσης και η οικοδόμηση ομάδων εργασίας. O στόχος αυτού του μαθήματος είναι να δώσει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο οι στρατηγικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και οι αποφάσεις διαχείρισης, έχουν σημαντικό και διαρκή αντίκτυπο στην απόδοση των επιμέρους τμημάτων και της συνολικής επιχείρησης καθώς και στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον τύπο ή τον τομέα τους. Παράλληλα, θα εξετάσετε τεχνικές και θ’ αναπτύξετε δεξιότητες που θα σας βοηθούν να μεγιστοποιείτε την απόδοση των εργαζομένων λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές προοπτικές και παράγοντες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το συγκεκριμένο μάθημα στοχεύει στην ανάπτυξη γνώσεων σχετικά με τη διασύνδεση των επιχειρηματικών μονάδων και οργανισμών (μέσω της ροής προϊόντων, χρημάτων και πληροφοριών) εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εξετάζει, επίσης, τα βασικά στοιχεία διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως ο σχεδιασμός και η στρατηγική, η εξυπηρέτηση πελατών, οι προμήθειες, μεταφορές, η απογραφή, αποθήκευση και ο χειρισμός. Θα συμβάλλει ακόμα στην καλλιέργεια των αναλυτικών δεξιοτήτων σας και στην ανάπτυξη της ικανότητά σας για να συνθέτετε πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση καθώς και με την προσφορά και τη ζήτηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τέλος, θα σας προσφέρει γνώσεις σχετικά με τα λογιστικά συστήματα πληροφορικής (WMS).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα Sales and Retail Management σας προσφέρει τις γνώσεις για να προηγηθείτε στην τεράστια F.M.C.G. (Fast Moving Consumer Goods) αγορά με ιδιαίτερη έμφαση στη γρήγορη βιομηχανία μόδας, στο λιανικό εμπόριο, στην επιχείρηση μόδας, στην αγορά, καθώς και στη λειτουργία και διαχείριση καταστημάτων λιανικής. Στοχεύει στην ανάπτυξη αποτελεσματικών και επιτυχημένων επαγγελματιών που ασχολούνται με τη λιανική και τη διαχείρισή της , ειδικά στη βιομηχανία της μόδας και σε επιμέρους τομείς λιανικής όπως π.χ. αγοράς εμπορευμάτων, στις λειτουργίες καταστημάτων, στην διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού κα. Το συγκεκριμένο μάθημα σας βοηθά να αποκτήσετε γνώσεις και κατανόηση του Retail και σας προκαλεί να αναπτύξετε δημιουργικές και καινοτόμες στρατηγικές, προϊόντα και συστήματα για τη δημιουργία ενός εμπορικά βιώσιμου οράματος για τη μόδα και το λιανικό εμπόριο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του προγράμματος, καλείστε να εκπονήσετε τη Διπλωματική σας Εργασία (Dissertation) με την καθοδήγηση του επιβλέποντα καθηγητή σας. Στόχος είναι να εφαρμόσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MBA in Design & Fashion Management. Η εκπόνηση της Διπλωματικής θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε, να στηρίξετε και να ενισχύσετε τη μάθηση μέσω του εντοπισμού ενός προβλήματος που σχετίζεται με τη βιομηχανία της μόδας και απαιτεί θεωρητική έρευνα, συλλογή δεδομένων καθώς και την επακόλουθη ανάλυση που οδηγεί σε συμπεράσματα και προτάσεις.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Επαγγελματικές Προοπτικές

Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό MBA in Fashion Design & Management, θα έχετε την δυνατότητα είτε να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά στο χώρο της Μόδας είτε, όσοι είστε ήδη επιχειρηματίες στο χώρο της Μόδας, να αναπτύξετε και να βελτιώσετε την δραστηριότητά σας, έχοντας μια σφαιρική γνώση και κατανόηση όλων των διαδικασιών που διέπουν το συγκεκριμένο κλάδο. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε σε επιμέρους τομείς της βιομηχανίας της μόδας όπως: παραγωγή ενδυμάτων, εφοδιαστική αλυσίδα, διαχείριση λιανικής, μάρκετινγκ, οικονομικά, διαχείριση brand, στρατηγική και ανάπτυξη, επικοινωνία κλπ, να δημιουργήσετε από την αρχή ή να διοικήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται με φυσική παρουσία στο IST αλλά δίνει και τη δυνατότητα για έναν πιο ευέλικτο τρόπο παρακολούθησης μέσω σύγχρονης, ευέλικτης και δυναμικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, συνδυάζοντας την δια ζώσης εκπαίδευση με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:

 • Φυσική παρουσία σε προγραμματισμένο τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
 • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος, ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη εκπαίδευση)
 • Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης, συνδυάζοντας τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις υποχρεώσεις και τον τρόπο ζωής σας.

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Πτυχίο πανεπιστημίου ή τουλάχιστον 3 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο

Διαδικασία Εγγραφής

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλετε συμπληρωμένη στο [email protected], μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δείτε πατήστε εδώ) και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δείτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς πατήστε εδώ.)

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να κάνετε την εγγραφή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθετε στο IST, έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής, για να τα δείτε πατήστε εδώ.

Χρηματοδότηση & Πρόγραμμα Υποτροφιών

Ο τρόπος καταβολής των ήδη προσιτών διδάκτρων του IST είναι ιδιαίτερα ευέλικτος. Σε συνεννόηση με τις οικονομικές υπηρεσίες του IST δίνεται η δυνατότητα τμηματικής ή εφάπαξ καταβολής με ανάλογη έκπτωση.

Επίσης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα σας ενημερώσει για τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που θα σας εξασφαλίσουν επιδότηση διδάκτρων έως και 30%, υποστηριζόμενη από το Ταμείο Φοιτητικής Μέριμνας του IST.

Μπορείτε ακόμα, να διεκδικήσετε μία από τις προσφερόμενες Υποτροφίες που ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το IST, σε συνεργασία με γνωστές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την καταβολή των διδάκτρων σας, εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα απολαμβάνετε και μία σειρά προνομίων και υπηρεσιών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση όπως:

 • Εγγραφή
 • Χρήση Βιβλιοθήκης IST
 • Χρήση Εργαστηρίων Η/Υ στο IST
 • Συμμετοχή στις Εξετάσεις
 • Χρήση της Σύγχρονης Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας του IST
 • Έκδοση όλων των πιστοποιητικών σπουδών, βαθμολογιών και βεβαιώσεων τόσο από IST όσο και από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο
 • Συμμετοχή σε σεμινάρια, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνονται και προσφέρονται στο IST
 • Κάρτα που εξασφαλίζει προνομιακές τιμές σε συνεργαζόμενα, με κολλέγιο, καταστήματα διαφόρων κλάδων και υπηρεσιών

Κατέβασε τον Οδηγό Σπουδών (εδώ)

SHARE ON

Κάνε το πρώτο βήμα

Κλείσε σήμερα

Testimonials

Gallery

ALL

Το IST College με μια ματιά!

Φόρμα επικοινωνίας