Εκδήλωση για θέματα Ναυτιλίας στο IST, με τον Prof. Orestis Schinas, Professor of Shipping and Ship Finance και Head of Maritime Business School του Hamburg School of Business Administration (HSBA – Germany).

Εκδήλωση για θέματα Ναυτιλίας στο IST,  με τον Prof.  Orestis Schinas, Professor of Shipping and Ship Finance και Head of Maritime Business School του Hamburg School of Business Administration (HSBA – Germany).

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του IST College με το Hamburg School of Business Administration (HSBA) της Γερμανίας, σε θέματα εκπαίδευσης, που επισφραγίστηκε με την πρόσφατη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, έγινε στο IST εκδήλωση με θέμα “Maritime Business Event”.  Η εκδήλωση έγινε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, στο φουαγιέ του κολλεγίου, με κεντρικό ομιλητή τον  καθηγητή κ. Ορέστη Σχινά,  Professor of Shipping and Ship Finance και Head of Maritime Business School του Hamburg School of Business Administration.  Ο Prof. Orestis Schinas  έκανε δύο ομιλίες με τίτλο «Ship Finance Considerations in 2016-Reinventing Ship Finance» και «Education and training for the next Generation of Shipping Executives».

Τον καθηγητή κ.Σχινά συνόδευαν 14 μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και το τμήμα Shipping MBA που παρακολουθησαν την εκδήλωση μαζί  και με φοιτητές του IST από το τμήμα International Βusiness. Επίσης,  με την παρουσία τους τίμησαν  την εκδήλωση, σημαντικοί εκπρόσωποι από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Ναυπηγείων αλλά και τον κλάδο της Ναυτιλίας, όπως οι κ.κ. Χριστοφορίδης Μ., Ξανάλατος Π., Δοσόπουλος Γ. , Μαυριδόγλου Ν. κ.ά, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και από τον κ. Αντώνη Μαυρακάκη  που σε συνδυασμό με την ομιλία του καθ.κ.Σχινά συνέβαλλαν σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση  καθώς και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αναφορικά με τις εξελίξεις και τις τάσεις στον τομέα της Ναυτιλίας.