Σεμινάριο LeadershipΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 20 ώρες


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ - ΛΑΕΚ 0,24%

Το Σεμινάριο μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 0,24% για στελέχη που θα το παρακολουθήσουν μέσω της εταιρείας τους.


Σκοπός


Στόχος του σεμιναρίου είναι να μεταδώσει τις βασικές αρχές της σύγχρονης ηγεσίας για τη δημιουργία υψηλής απόδοσης, μέσα από ένα περιβάλλον που αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες ενός οργανισμού. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω στη θεωρία της ηγεσίας και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.


Απευθύνεται


Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν προηγούμενη γνώση της θεωρίας και διοικούν ανθρώπους, αλλά και όσους προσδοκούν να αναλάβουν υπεύθυνες διοικητικές θέσεις.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα διαφορετικά στυλ ηγεσίας που μπορούν να ακολουθήσουν και πιο είναι το πιο ιδανικό, καθώς και να μετατρέπουν τη θεωρία σε πρακτικά εργαλεία που θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα στην εργασία τους. Επίσης, θα αναζητήσουν το δικό τους στυλ ηγεσίας και θα δημιουργήσουν το δικό τους πλάνο ως ηγέτες.


ΕισηγητέςΓαβαλάς Αντώνης

Ο Αντώνης Γαβαλάς είναι συγγραφέας και εισηγητής σε θέματα διοικητικής κουλτούρας και ηγεσίας, αναζητώντας συνεχώς καινοτόμες ιδέες και εργαλεία που θα ενισχύσουν την ατομική και οργανωσιακή απόδοση. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc) στην επιστήμη του μάνατζμεντ, από το University of Edinburgh και το University of the West of Scotland, με επικέντρωση στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε γνωστά έντυπα περιοδικά και ιστοσελίδες, με θέματα που αφορούν στις δυναμικές του ανθρώπινου παράγοντα και την επίδρασή του στην απόδοση. Επίσης, έχει προχωρήσει στην αυτο-έκδοση του βιβλίου “Mind the Dynamics: The Garden Effect Model”, που βασίζεται στις θεωρίες της πολυπλοκότητας και στις πρόσφατες έρευνες της νευροεπιστήμης. Τέλος, είναι συνεργάτης καθηγητής στο IST College και στο Metropolitan College, διδάσκοντας μαθήματα όπως Οργανωσιακή Συμπεριφορά, Ηγεσία και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.Συνοπτικό Πρόγραμμα


 • Εισαγωγή: Τι είναι ηγεσία, βασικές αρχές και προκλήσεις.
 • Θεωρίες Ηγεσίας: Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν διάφορες θεωρίες προσέγγισης της ηγεσίας και θα κατανοήσουν καλύτερα ποιος είναι ο ρόλος του ηγέτη. Μέσα από ένα απλό τεστ θα εντοπίσουν και το δικό τους στυλ ηγεσίας.
 • Εξουσία και Επιρροή: Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις βασικές διαφορές μεταξύ ενός μάνατζερ και ενός ηγέτη.
 • Αυθεντική και Ηθική Ηγεσία: Σκοπός είναι να αντιληφθούν την έννοια του αληθινού και ειλικρινή ηγέτη.
 • Ηγεσία Ομάδας: Θα αναλυθούν οι βασικές αρχές της ομαδικής εργασίας και η σημασία της διαφορετικότητας σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
 • Ηγεσία Αλλαγής: Σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον οι οργανισμοί πρέπει να προσαρμόζονται διαρκώς. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις δυνάμεις και τη διαδικασία αλλαγής και πώς μπορεί να εφαρμόζεται αποτελεσματικά.
 • Δημιουργία προσωπικού πλάνου ηγεσίας: Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν ατομικά και ομαδικά και μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στις θεωρίες, θα σχεδιάσουν το δικό τους πλάνο ηγεσίας για το πώς θα αναπτύξουν τον εαυτό τους, την ομάδα τους ή/και τον οργανισμό τους.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 

Το σεμινάριο διεξάγετε στις ΝΕΕΣ μας εγκαταστάσεις δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ (Λ.Συγγρού 68)

 

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

 

 

Το υλικό δίνεται μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας, στην οποία ο σπουδαστής αποκτά ατομικούς κωδικούς, με την ολοκλήρωση της εγγραφής του.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Το σεμινάριο παρέχεται με τις ακόλουθες μορφές :

 • Προγραμματισμένο τμήμα
 • E-learning
 • Ενδοεπιχειρησιακό
 • Tailor Made για εταιρείες

 


Εκδήλωση ενδιαφέροντος