Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή της σκηνοθεσίας με τον Νίκο ΜαστοράκηΔΙΑΡΚΕΙΑ


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ - ΛΑΕΚ 0,24%

Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24% για εργαζομένους επιχειρήσεων.


Σκοπός


Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή της σκηνοθεσίας, οι διαφορές και οι συγκλήσεις, σκηνοθετώντας με gopro και smartphone. Είμαστε όλοι σκηνοθέτες, αρκεί κάποιος να μας δείξει. Φαντασία, το καλύτερο εργαλείο. Πως αφηγείσαι μιαν απλή ιστορία. Το σύντομο σενάριο. Συλλαμβάνοντας τη στιγμή. Εργαλεία και βοηθήματα. Σύγκριση στα μηχανήματα του άλλοτε, με τα σημερινά. Tι μας έμαθαν τα αναλογικά μέσα και πώς τα χρησιμοποιούμε στα ψηφιακά. Από τον σκοτεινό θάλαμο και τις Polaroid στο «ένα κλικ δέκα φωτογραφίες.»  Η δύναμη του κάδρου.  Πρακτική εξάσκηση και Q&A. Ο πολύς αυτοματισμός περιορίζει τη δημιουργία; Gadgetomania, ευλογία ή ασθένεια; Ο παραγνωρτισμενος ήχος. Η σημασία του πώς κρατάς το κινητό σου. Το Β-Α-ΒΑ του ψηφιακού φιλμ. Όλοι είμαστε σκηνοθέτες. Web TV σπίτι σου για όλο τον πλανήτη. Και μετά έρχεται το μοντάζ! Καλεσμένοι guest speakers.


Απευθύνεται


Το σεμινάριο απευθύνεται σε σκηνοθέτες, σεναριστες, συγγραφείς, ηθοποιούς αλλά και σε όσους θα ήθελαν με ένα smartphone να κάνουν μια ολόκληρη ταινία.


Εισηγητές


Ο Νίκος Μαστοράκης συγκεντρώνει ίσως τις περισσότερες ιδιότητες και ειδικότητες από κάθε άλλον Έλληνα των ΜΜΕ αλλά και από τους περισσότερους διεθνείς συναδέλφους του. Δημοσιογράφος,  ρεπόρτερ, συγγραφέας, σεναριστας, στιχουργός, σκηνοθέτης, μοντερ, παραγωγός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας, συλλέκτης ιστορικών μηχανημάτων εικόνας και ήχου. Αρνείται επίμονα τον τίτλο του Guru που του κολλάνε δίπλα στο όνομα του, αλλά δεν παύει να είναι η προσωποποίηση του όρου Rainnessance Man


Συνοπτικό Πρόγραμμα


Oταν ο Νίκος Μαστορακης διδάσκει, σε σχολή, σε κολλέγιο, σε φίλους ή σε σεμινάριο, δεν έχει ποτέ συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώσεις, δομή. Όλα αυτά έρχονται αυτοσχεδιαστικά, με τη βοήθεια των συμμετεχόντων, με τη μέθοδο trial and error όπου η εκπαίδευση/εκμάθηση/βελτίωση έρχεται μέσα από τα λάθη που κάνουν οι άλλοι και που, μοιραία, ανακυκλώνονται με ταχύτητα και εμμονή μικροβίου.


ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, διεθνών προδιαγραφών,
 του IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο παρέχεται με τις ακόλουθες μορφές :

  • Προγραμματισμένο τμήμα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος