ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ - Η καριέρα στο Hollywood Mε τον Νίκο ΜαστοράκηΔΙΑΡΚΕΙΑ


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ - ΛΑΕΚ 0,24%

Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24% για εργαζομένους επιχειρήσεων.


Περιγραφή Σεμιναρίου


Η καριέρα στο Hollywood, τι πρέπει να κάνει ο επίδοξος σεναριστας, σκηνοθέτης, ηθοποιός. Η ηθική που διέπει την αγορά εργασίας έκτος Ελλάδος και το επίπεδο ικανοτήτων (skill level) που θα θεωρηθεί ανταγωνιστικό. Μανατζερς και ατζέντηδες. Νομοθεσία και κανόνες υποβολής της δουλειάς σου. Η διαδικασία προστασίας copyright. Η απόρριψη σαν μέσο εκμάθησης. Φορματ σεναρίων για σινεμά και τηλεόραση και τεχνικά εργαλεία. Η τεχνική του καλού βιογραφικού. Η δύναμη της μιάς φωτογραφίας. «Θα σε κάνω σταρ» vs «Δεν θα δουλέψεις ποτέ ξανά σ’ αυτή την πολη.» Μύθοι και πραγματικότητα. Η τεχνική της audition και μετά του cold reading. Μια ιστορία: αν δεν μπορείς να την πεις με δέκα λέξεις, μην κάνεις τον κόπο. Audition συμμετεχόντων, στήσιμο μιας σκηνής, Q&A. Ένα εικονοκλαστικό σεμινάριο/σενάριο που υποστηρίζει το brain-drain πραγματιστικά.

Guest speaker: Αλέξης Αλεξίου, κορυφαίος drone operator.


Απευθύνεται


Το σεμινάριο απευθύνεται σε σκηνοθέτες, σεναρίστες, συγγραφείς, ηθοποιούς που επιδιώκουν διεθνή καριέρα.


Εισηγητές


Ο Νίκος Μαστοράκης συγκεντρώνει ίσως τις περισσότερες ιδιότητες και ειδικότητες από κάθε άλλον Έλληνα των ΜΜΕ αλλά και από τους περισσότερους διεθνείς συναδέλφους του. Δημοσιογράφος,  ρεπόρτερ, συγγραφέας, σεναρίστας, στιχουργός, σκηνοθέτης, μοντέρ, παραγωγός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας, συλλέκτης ιστορικών μηχανημάτων εικόνας και ήχου. Αρνείται επίμονα τον τίτλο του Guru που του κολλάνε δίπλα στο όνομα του, αλλά δεν παύει να είναι η προσωποποίηση του όρου Rainnessance Man.


Συνοπτικό Πρόγραμμα


Oταν ο Νίκος Μαστορακης διδάσκει, σε σχολή, σε κολλέγιο, σε φίλους ή σε σεμινάριο, δεν έχει ποτέ συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώσεις, δομή. Όλα αυτά έρχονται αυτοσχεδιαστικά, με τη βοήθεια των συμμετεχόντων, με τη μέθοδο trial and error όπου η εκπαίδευση/εκμάθηση/βελτίωση έρχεται μέσα από τα λάθη που κάνουν οι άλλοι και που, μοιραία, ανακυκλώνονται με ταχύτητα και εμμονή μικροβίου.


ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, διεθνών προδιαγραφών,
 του IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο παρέχεται με τις ακόλουθες μορφές :

  • Προγραμματισμένο τμήμα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος