ΜΙΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (και γράψε καλύτερα …) με τον Νίκο ΜαστοράκηΔΙΑΡΚΕΙΑ


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ - ΛΑΕΚ 0,24%

Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24% για εργαζομένους επιχειρήσεων.


Περιγραφή Σεμιναρίου


Διακρατικό, διδακτικό, χιουμοριστικό, διορθωτικό σεμινάριο για τον στρεβλό δημόσιο λόγο και πώς η στρέβλωση διορθώνεται. Mιλώντας από κείμενο. Μιλώντας από teleprompter. Η τεχνική του αυτοσχεδιασμού. Stand Ups και παγίδες κοινοτοπίας. Τα σωστά voice over.  Τα χέρια έχουν δικό τους εγκέφαλο. Πολιτικός λόγος αλλά όχι ξύλινος. Η τεχνική της συνέντευξης και από τις δυο πλευρές του φραχτη. Η αφάνταστη ελαφρότητα της παρουσίασης. Μιλώντας και μιξαροντας στο ραδιόφωνο. Το θειο δώρο της φωνής. Είναι η ορθοφωνία απαραίτητη; Ποια ελληνικά μιλάτε; Αν δεν ξέρεις να γράφεις, δεν ξέρεις να μιλάς. Το καλό κείμενο, από SMS και email σε ανάρτηση των social media. Η κατάρα των greeklish, χαρά του ανορθόγραφου. To όπλο μιας ξένης γλώσσας. Όλοι κάτι πουλάμε. Πουλώντας συναίσθημα στην τηλεόραση. Το τρακ και πώς να το απωθήσετε ή να το αποκτήσετε. Λέγοντας ψέματα που ακούγονται σαν αλήθειες. Πόσο κουτός είναι ο θεατής; Δεν υπάρχει πια verba volent. Θεωρία και πρακτική εξάσκηση. Πως αντιμετωπίζεται το κύμα αγραμματοσύνης στον δημόσιο λόγο και τα ΜΜΕ. Εκπαίδευση και εκμάθηση με τη μέθοδο… χιούμορ. Καλεσμένοι, guest speakers.


Απευθύνεται


Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες (αλλά και όσους σπουδάζουν για να γίνουν η απλώς θέλουν) ρεπόρτερ, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, τηλεοπτικούς παρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ηθοποιούς, πολιτικούς, δικηγόρους, πωλητές παντός είδους και γενικά ανθρώπους που έχουν… λόγο να μάθουν την τεχνική του σωστού δημοσίου λόγου.


Εισηγητές


Ο Νίκος Μαστοράκης συγκεντρώνει ίσως τις περισσότερες ιδιότητες και ειδικότητες από κάθε άλλον Έλληνα των ΜΜΕ αλλά και από τους περισσότερους διεθνείς συναδέλφους του. Δημοσιογράφος,  ρεπόρτερ, συγγραφέας, σεναρίστας, στιχουργός, σκηνοθέτης, μοντέρ, παραγωγός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας, συλλέκτης ιστορικών μηχανημάτων εικόνας και ήχου. Αρνείται επίμονα τον τίτλο του Guru που του κολλάνε δίπλα στο όνομα του, αλλά δεν παύει να είναι η προσωποποίηση του όρου Rainnessance Man.


Συνοπτικό Πρόγραμμα


Oταν ο Νίκος Μαστορακης διδάσκει, σε σχολή, σε κολλέγιο, σε φίλους ή σε σεμινάριο, δεν έχει ποτέ συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώσεις, δομή. Όλα αυτά έρχονται αυτοσχεδιαστικά, με τη βοήθεια των συμμετεχόντων, με τη μέθοδο trial and error όπου η εκπαίδευση/εκμάθηση/βελτίωση έρχεται μέσα από τα λάθη που κάνουν οι άλλοι και που, μοιραία, ανακυκλώνονται με ταχύτητα και εμμονή μικροβίου.


ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, διεθνών προδιαγραφών,
 του IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο παρέχεται με τις ακόλουθες μορφές :

  • Προγραμματισμένο τμήμα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος