Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)



Περιγραφή


Ο Chef (Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας) είναι ο επαγγελματίας που συνδυάζει τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις οργανωτικές του ικανότητες, προκειμένου να δώσει υψηλής ποιότητας γευστικές απολαύσεις.

Ως σπουδαστής στο πρόγραμμα αυτό θα εκπαιδευτείς στο συντονισμό του προσωπικού μιας κουζίνας ανεξαρτήτου μεγέθους, στην άριστη παρασκευή εδεσμάτων, στον ποιοτικό έλεγχο των πρώτων υλών, στη δημιουργία του menu, στην επίβλεψη της υγιεινής, στη διακόσμηση των πιάτων.


Επαγγελματικές Προοπτικές


Σε μια χώρα που ο Τουρισμός είναι πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας και αναπτύσσεται διαρκώς, τα τουριστικά επαγγέλματα αποτελούν πολύ καλή επαγγελματική επιλογή. Ειδικότερα, ο Γαστρονομικός Τουρισμός αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, κάνοντας το επάγγελμα του Chef να αποτελεί ένα από τα πλέον προσοδοφόρα επαγγέλματα με πολλές προοπτικές επαγγελματικής στέγης. 

Ως απόφοιτος του Προγράμματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) θα έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τη δική σου επιχείρηση ή να εργαστείς σε επιχειρήσεις, όπως :

  • Επιχειρήσεις Εστίασης
  • Ξενοδοχεία
  • Catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Νοσοκομεία
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών γευμάτων
  • Επισιτιστικό τμήμα δημόσιων υπηρεσιών (πχ δημόσια νοσοκομεία, γηροκομεία, παιδικοί σταθμοί κλπ
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων

Πλεονεκτήματα επαγγέλματος


Ο απόφοιτος του προγράμματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) έχει τις εξής επαγγελματικές δυνατότητες :

  • Πολύ καλές αμοιβές
  • Άμεση αποκατάσταση
  • Δημιουργική εργασία
  • Δυνατότητες για επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό
  • Δυνατότητες δημιουργίας της δικής του επιχείρησης εστίασης

Δομή Προγράμματος Σπουδών



Α’ Εξάμηνο

  • ΓΑΛΛΙΚΑ
  • ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι
  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

Β’ Εξάμηνο

  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
    ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
    ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
    ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΙ

 

Γ’ Εξάμηνo

  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙΙ
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ
  • ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι
  • ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ – ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ

Δ’ Εξάμηνο

  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ IV
  • ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΙΙ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ*



Σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις πτυχίο σπουδάζοντας στο IST;
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή την αίτηση εγγραφής τώρα!