MBA in Fashion Design & Management

MBA in Fashion Design & Management

Περιγραφή

Η βιομηχανία της μόδας είναι ένας συναρπαστικός κλάδος με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως της δημιουργικότητας, της γοητείας, της ανταγωνιστικότητας αλλά και στης συνεχούς εξέλιξης, της παγκοσμιοποίησης, της καινοτομίας, της εμπορικότητας. Πρόκειται για έναν τομέα υψηλών απαιτήσεων και ταχυτήτων που κινείται σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά, εμπορικά και συνεχώς μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και απαιτεί συνεργασία πολλών επιμέρους ειδικοτήτων. Οι σύγχρονοι managers που εξειδικεύονται στο Fashion Design & Management έχουν έναν κεντρικό και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ευθύνης, για να αναγνωρίσουν ή να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία να εξελίξουν, να αναδείξουν, και να διασφαλίσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα κάνει την εταιρεία και το brand να ξεχωρίσει. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA in Fashion Design & Management, συνδυάζει όλο το απαραίτητο ακαδημαϊκό και πρακτικό υπόβαθρο ώστε, ως απόφοιτος, να έχετε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που θα σας κάνουν να επιτύχετε τους ευρύτερους επιχειρηματικούς στόχους σας. Με βιωματική και διαδραστική διδασκαλία, η οποία περιλαμβάνει διαλέξεις, ανάλυση case studies, επιμέρους σεμινάρια κα., θα μπορέσετε να κατανοήσετε το απαιτητικό περιβάλλον της βιομηχανίας της μόδας και να μάθετε να λειτουργείτε ηγετικά, αποτελεσματικά και επιτυχημένα.

Στόχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα MBA in Fashion Design & Management είναι σχεδιασμένο για να σας παρέχει μια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και να σας εφοδιάσει με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και διοικητικές δεξιότητες που απαιτούνται. Στοχεύει επίσης να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την αναλυτική και ερευνητική ικανότητά σας καθώς και να αποκτήσετε γνώσεις για αποτελεσματική διαχείριση οργανισμών και επιχειρήσεων της βιομηχανίας της μόδας, που δραστηριοποιούνται σε μια ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά που μεταξύ άλλων επηρεάζεται όλο και περισσότερο και από την ταχεία τεχνολογική αλλαγή.

Γιατί να επιλέξετε το MBA in Fashion Design & Management, στο IST College;

Το MBA in Fashion Design & Management δίνει την δυνατότητα πέρα από την θεωρητική και πρακτική γνώση που θα λάβετε, να δημιουργήσετε και το απαραίτητο networking, αφού κατά την διάρκεια του προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και κορυφαία ονόματα του χώρου της Βιομηχανίας της Μόδας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως guest speakers, ενώ παράλληλα θα έχετε την εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα να μαθαίνετε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της μόδας για τις πραγματικές συνθήκες και τις προκλήσεις του κλάδου.

 

Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρονται μερικές από τις καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου της μόδας που  έχουν τιμήσει το IST College και το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με την παρουσία τους.:

Στέλλα Ράπτη – Fashion Principal Consultant (Ex. Εκδότρια Madame Figaro)

Ορσαλία Παρθένη – Fashion Designer

Βάσσια Κωσταρά – Fashion Designer / Founder Vassia Kostara Limited Collections

Λυδία Βουσβούνη – Head Designer ZEUS n DIONE

Όλγα Καραβερβέρη – Fashion Designer

Αλεξάνδρα Κατσαϊτη – Style Expert, Fashion Stylist & Designer, Image Maker & Wedding Stylist

Τόνια Φουσέκη – Founder Athens Xclusive Designer Week

Κατερίνα Γκαγκάκη – Communications, Perception Management and Strategic PR

Χάρης Ντάβλας – PR & Communication Manager

Ράνια Κρούπη – Shoe Designer

Αλεξάνδρα Βαρλά – Lawyer / founder του Tailored: Law & Business in the Fashion & Luxury Industry

Ανθή Αβραμέα – PR & Publicity Management και Event Planning

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • ΓΛΩΣΣΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Ελληνικά

  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

    12 μήνες- Full Time

  • Προϋποθέσεις Εγγραφής

    Πτυχίο πανεπιστημίου ή τουλάχιστον 3 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο

Επαγγελματικές Προοπτικές

Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό MBA in Fashion Design & Management, θα έχετε την δυνατότητα είτε να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά στο χώρο της Μόδας είτε, όσοι είστε ήδη επιχειρηματίες στο χώρο της Μόδας, να αναπτύξετε και να βελτιώσετε την δραστηριότητά σας, έχοντας μια σφαιρική γνώση και κατανόηση όλων των διαδικασιών που διέπουν το συγκεκριμένο κλάδο. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε σε επιμέρους τομείς της βιομηχανίας της μόδας όπως: παραγωγή ενδυμάτων, εφοδιαστική αλυσίδα, διαχείριση λιανικής, μάρκετινγκ, οικονομικά, διαχείριση brand, στρατηγική και ανάπτυξη, επικοινωνία κλπ, να δημιουργήσετε από την αρχή ή να διοικήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Δομή Προγράμματος και Ανάλυση μαθήματος

Brand Management in Fashion

Business Strategy in Fashion

Fashion Marketing and Communication

Financial Management

Sustainability and Business Ethics

Consumer Behavior & Social Psychology of Fashion

Human Resource Management

Operation & Supply Chain Management

Sales & Retail Management in the Fashion Industry

Project