MSc Cybersecurity & New Technologies

MSc Cybersecurity & New Technologies

Περιγραφή

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί πλέον ουσιαστικό μέρος των επιχειρήσεων και η ζήτηση για επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης και γνώσης αυξάνεται. Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSCybersecurity & New Technologies θα σας παρέχουμε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ασφαλή και συμβατά συστήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργοδοτών, προετοιμάζοντάς σας για μια πολυετή και επιτυχημένη καριέρα.

 

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσετε σε αυτό το πρόγραμμα έχουν μεγάλη ζήτηση στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και σε μια εποχή, κατά την οποία αυξάνονται οι απειλές, οι νομικές και οι εμπορικές συνέπειες της ανεπαρκούς ασφάλειας, παρατηρείται ένα σημαντικό χάσμα γνώσεων αλλά και δεξιοτήτων. Αναδυόμενες περιοχές και επιμέρους κλάδοι, όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και οι Έξυπνες Πόλεις προσφέρουν νέες ευκαιρίες για όλους μας, αλλά και νέες ευπάθειες σε τυχαίες ή κακόβουλες ενέργειες.

 

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αφορά την κατανόηση των μεθόδων επίθεσης και την εκμάθηση του τρόπου προστασίας των ατόμων και των οργανισμών από αυτές. Παρακολουθώντας το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, θα λάβετε μια εκτεταμένη και εις βάθος εκπαίδευση σχετικά με τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση τρωτών σημείων σε δίκτυα και συστήματα υπολογιστών και θα μάθετε τους τρόπους προστασίας από επιθέσεις χάκερ.

Στόχοι του Προγράμματος

Το MSc Cybersecurity & New Technologies σας παρέχει τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να αποκτήσετε την τεχνογνωσία της επιστήμης των υπολογιστών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να προσανατολίσει και να εξειδικεύσει τη μελλοντική σας καριέρα στην προστασία του λογισμικού και του υλικού από κακόβουλες απειλές. Τα μαθήματα του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που, όχι μόνο θα σας δώσουν το θεωρητικό υπόβαθρο στην επιστήμη των υπολογιστών, αλλά και που θα σας εφοδιάσουν και με πρακτική και εξειδικευμένη γνώση σε έναν τομέα που περιλαμβάνει επιμέρους ενότητες, όπως για παράδειγμα ασφάλεια δικτύου,  ethical hacking κλπ. και θα σας προετοιμάσει ολοκληρωμένα ώστε, μετά το τέλος του προγράμματος να είστε σε θέση να εργαστείτε στον κλάδο του Cybersecurity ως επαγγελματίας με υψηλό επίπεδο γνώσεων και άριστη αποτελεσματικότητα στο αντικείμενό σας.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία που απαιτεί επαγγελματίες με προηγμένες τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες. Σε αυτόν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών σταδιοδρομίας. Οι επαγγελματίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχουν τεράστια ζήτηση, ιδιαίτερα από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και ο Νόμος περί Προστασίας Δεδομένων του 2018, όπου και έχουν διαμορφωθεί πληθώρα εξαιρετικών ευκαιριών εργασίας στον κλάδο.

Αυτή η ζήτηση για επαγγελματίες στον κυβερνοχώρο θα έχει συνεχώς αυξανόμενες τάσεις καθώς διαμορφώνεται η ψηφιακή επανάσταση. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και τα έξυπνα περιβάλλοντα (π.χ. έξυπνα σπίτια, δρόμοι και πόλεις) θα δημιουργήσουν νέους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και επομένως νέες ανάγκες και νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Όταν αποφοιτήσετε από το πρόγραμμα MSc Cybersecurity & New Technologies, θα είστε σε θέση να αναλάβετε θέσεις ευθύνης στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας όπως:

 •    Data recovery expert
 •    Ethical hacker/penetration tester
 •    Forensic investigator and consultant
 •    Network administrator
 •    Secure system architect
 •    Security consultant
 •    Security engineer
 •    Security research assistant
 •    ΙT system manager

 

Το MSc Cybersecurity & New Technologies είναι σχεδιασμένο για άτομα με εμπειρία στην πληροφορική αλλά και για άτομα που έχουν ασχοληθεί με την πληροφορική στο παρελθόν και θέλουν, όχι μόνο να ανανεώσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να ασχοληθούν με την κυβερνοασφάλεια.

Το MSc Cybersecurity & New Technologies σας παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε διδακτορικό επίπεδο.

 •    Online συμμετοχήμέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων. 
 •    E–learning με on demand παρακολούθησηβιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της δυναμικής πλατφόρμας του IST College.
 •    Mixed: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης συνδυάζοντας τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης. 

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Secure Internet of Things Applications

AI & Big Data Analysis

Digital Forensics

Cloud Security

Secure Software Lifecycle

Network and Communications Security

Cybersecurity Programs and Policies

Mobile Forensics

Ethical Hacking & Penetration Testing

Secure Software Lifecycle

 

Dissertation

Γιατί να επιλέξετε το MSc Cyber Security & New Technologies στο IST College;

Προσφέρουμε πολλά περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες για να ξεχωρίσετε στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Με την ολοκλήρωση της φοίτησής σας, θα έχετε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε εξειδικευμένα σεμινάρια και να λάβετε πιστοποιήσεις αναγνωρισμένες από τον κλάδο της πληροφορικής, καθώς το IST College είναι Academic Partner με διεθνούς κύρους φορείς πιστοποίησης όπως:

 •    EC Council
 •    CompTIA
 •    CISCO
 •    (ISC)²

 

Και, ως απόφοιτοι του IST, θα έχετε προνομιακές εκπτώσεις και προσφορές σε πιστοποιήσεις όπως:

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 • ΓΛΩΣΣΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Η διδασκαλία στο IST γίνεται στα ελληνικά ή/και στα αγγλικά.

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Full time 1 Έτος.

Προϋποθέσεις εγγραφής

Πτυχίο Πανεπιστημίου ή τουλάχιστον 3 έτη ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία σε διοικητικές θέσεις ευθύνης.

Σε συνεργασία με το California Metropolitan University