MSc in Computing

MSc Computing

Περιγραφή

Το MSc Computing σου παρέχει τη δυνατότητα να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου και να αποκτήσεις την τεχνογνωσία της επιστήμης των υπολογιστών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει, στους πτυχιούχους όλων των σχολών αλλά και σε πτυχιούχους πληροφορικής που απέκτησαν το πτυχίο τους αρκετά χρόνια πριν, την ευκαιρία να γίνουν κορυφαίοι επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής, εκπαιδευόμενοι με βάση σύγχρονα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα σε συνδυασμό με τις τρέχουσες ανάγκες και τους όρους της αγοράς.

Μέσα από την πρακτική εργαστηριακή εκπαίδευση σε πραγματικά case studies και την εφαρμογή βέλτιστων διεθνών εκπαιδευτικών πρακτικών δίνεται έμφαση σε σύγχρονα αντικείμενα της πληροφορικής όπως: η ανάπτυξη διαδικτυακού λογισμικού, λογισμικού κινητών συσκευών, βάσεων δεδομένων, δικτύων και ασφάλειας συστημάτων. Η εκπόνηση ατομικών και ομαδικών εργασιών θα σε βοηθήσει να εμπεδώσεις την νέα γνώση και να χρησιμοποιήσεις τις νέες σου δεξιότητες στη λύση πραγματικών προβλημάτων.

Στόχοι του Προγράμματος

Τα μαθήματα του προγράμματος έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε, να εφοδιάζουν τους αποφοίτους με το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και τις συγκεκριμένες επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη σχεδίαση και την υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και στη συνέχεια τη βέλτιστη διαχείρισή τους με στόχο την αποτελεσματική τους χρήση σε κάθε οργανισμό ή επιχείρηση. Ο προγραμματισμός (συστημάτων και δικτύων) και οι βάσεις δεδομένων που πρέπει να συνδυαστούν για να πετύχουν τον παραπάνω στόχο είναι εργαλεία κλειδιά για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην επιχειρηματική πληροφορική.

Με επιπλέον στόχο την άμεση απασχολησιμότητα, το πρόγραμμα MSc Computing είναι μια πραγματική πρόκληση αφού προσφέρει στους φοιτητές και συνεπώς εφοδιάζει τους αποφοίτους του με, το κατάλληλο μείγμα των απαραίτητων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων που χρειάζεται σήμερα ο επαγγελματικός χώρος της πληροφορικής.

 

 

Μπορείς να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση ή να εργαστείς ως:

· Software Developer

· Database Administrator

· Web Programmer

· Multimedia Specialist

· System Administrator

· Business Analyst

· Software Engineer

· Computer Hardware Engineer

· Computer Systems Analyst

· Computer Network Architect

· Information Security Analyst

· Computer & Information Research Scientist

· IT Manager σε οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως:

§ Πολυεθνικές εταιρείες

§ Τράπεζες

§ Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών

§ Βιομηχανίες

§ Εμπορικές επιχειρήσεις

§ Τουριστικές επιχειρήσεις κλπ

Το MSc Computing είναι σχεδιασμένο για άτομα με σχετικά μικρή ή και καθόλου εμπειρία στην πληροφορική αλλά και για άτομα που έχουν ασχοληθεί με την πληροφορική στο παρελθόν και θέλουν να ανανεώσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις.

Αν λοιπόν θέλεις να ασχοληθείς με την πληροφορική και αν πιστεύεις ότι η πληροφορική σου ταιριάζει, τότε αυτό το πρόγραμμα είναι ιδανικό ξεκίνημα μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 

Το MSc Computing σου παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε διδακτορικό επίπεδο.

 Το πρόγραμμα προσφέρεται σε : 

 •    Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας –
  Λ.Συγγρού 68
    (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
   
 •    Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων.
   
 •     Elearning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της υπερσύγχρονης πλατφόρμας του IST College.
   
 •    Mixed : Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά. 

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Postgraduate Study & Research Methods

Networking Hardware and Software

Security & Risk Management

Database Systems and Analytics

Software Development – Object – Oriented Programming

Technological Horizon – Scanning

Dissertation

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 • ΓΛΩΣΣΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Η διδασκαλία στο IST γίνεται στα ελληνικά ή/και στα αγγλικά.

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Full time 12 μήνες.

 

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 

 

Πτυχίο Πανεπιστημίου

   Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αιτούντες με σημαντική επαγγελματική εμπειρία μπορούν να γίνουν δεκτοί, μετά από συνέντευξη.

 Επίπεδο Αγγλικών IELTS 6.5 ή αντίστοιχο.

Σε συνεργασία με το Wrexham Glundwr University (UK).

Accredited by BCS, The Chartered Institute for IT