Νέο Voucher Ανέργων 29-64 ετών

Νέο Voucher Ανέργων 29-64 ετών

Το νέο αυτό πρόγραμμα αφορά σε 8 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως η ΥΓΕΙΑ, το ΕΜΠΟΡΙΟ, ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, οι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, τα LOGISTICS κ.ά. και θα περιλαμβάνει 43 ειδικότητες. 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 26.000 ανέργους και έχει ως στόχο την ενίσχυσή τους, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης αλλά και απασχόλησης. Οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων αλλά και συμβουλευτικής.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα:

Συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει (περίπου) 120 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης, καθώς και εξάμηνη απασχόληση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η επιδότηση για κάθε άνεργο καταρτιζόμενο θα αγγίζει το ποσό των 5.000 ευρώ. Το ακριβές ύψος του επιδόματος για τη θεωρία και την πρακτική, (για την εγγυημένη απασχόληση σε επιχειρήσεις),  θα ορίζονται στην αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου  Εργασίας.

Η επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι άνεργοι, θα γίνει με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και γενικά τα ενδιαφέροντά τους. Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

 

Συνοπτικά στοιχεία του προγράμματος:

– Θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών

– Εγγυημένη απασχόληση (πρακτική άσκηση) μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης για έξι (6) μήνες

– Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης στους ωφελούμενους πριν και κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης

– Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος

– Επιδότηση 5.000 ευρώ (περίπου) σε κάθε άνεργο ωφελούμενο

 

Πληροφορίες

Αν είστε άνεργοι ηλικίας 29-64 ετών και θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 4822222,  καθημερινά από 09:00 έως 21:00 ή επικοινωνήστε μαζί μας με e-mail στο info@ist.edu.gr.