Οι Φοιτητές του ESDES Business School της Λυών (ULCy) Ολοκλήρωσαν το Ακαδημαϊκό τους Εξάμηνο στο IST College

Οι Φοιτητές του ESDES Business School της Λυών (ULCy) Ολοκλήρωσαν το Ακαδημαϊκό τους Εξάμηνο στο IST College

Το ακαδημαϊκό τους εξάμηνο στο IST College είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι φοιτητές του ESDES Business School του Catholic University of Lyon στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων.

Οι φοιτητές από τη Γαλλία βρέθηκαν στην Αθήνα από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2022 και ολοκλήρωσαν το “Semester Abroad”, όπως ονομάζεται η δράση του Πανεπιστημίου κατά την οποία οι φοιτητές του ESDES έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του εξαμήνου τους σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Κατά την παραμονή τους συμμετείχαν επίσης σε δραστηριότητες του IST, παρακολούθησαν Guest Lectures παλιών αποφοίτων του IST που πλέον ακολουθούν τη δική τους επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, και επισκέφθηκαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Τέλος, επισκέφθηκαν το πανέμορφο Ναύπλιο για την αποχαιρετιστήρια εκδρομή τους.

Στο βίντεο περιγράφουν οι ίδιοι την εμπειρία τους.

Κι εμείς χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε και ελπίζουμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα!

Η Συνεργασία IST College & Lyon Catholic University (CULy)

To CULy είναι ένα ίδρυμα με βαθιά παράδοση αφού ιδρύθηκε το 1875. Η μακρόχρονη πορεία του το καθιστά ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων, αλλά και άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Ο διεθνής προσανατολισμός είναι βασική προτεραιότητα του CULy καθώς υποστηρίζει ενεργά δράσεις ανταλλαγής φοιτητών.

Το ESDES είναι κορυφαία Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων που έχει ιδρυθεί εδώ και 30 χρόνια από το CULy. Το 2022 οι ίδιοι οι φοιτητές, μέσω του ChoosemyCompany ανέδειξαν το ESDES ως την 4η καλύτερη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Γαλλία.

Δείτε περισσότερα για το CULy & το ESDES ΕΔΩ.

Φοιτητές του Συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου IDRAC Επισκέφθηκαν το IST College

Φοιτητές του Συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου IDRAC Επισκέφθηκαν το IST College

Την Πέμπτη 19 Μαΐου το IST College είχε τη χαρά να υποδεχτεί τους Πρωτοετείς Φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου IDRAC Business School που επισκέφθηκαν την Αθήνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι Φοιτητές παρακολούθησαν ομιλία του κ. Ιωάννη Μηναδάκη, CEO του IST College, σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και στη συνέχεια της κ. Λουκίας Σαματά, Καθηγήτριας Marketing του IST, που αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό περιβάλλον της ελληνικής αγοράς.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Mediterra S.A. & όπου οι Φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν μια ελληνική επιχείρηση με δυναμική εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς και τα πλέον χαρακτηριστικά προϊόντα του τόπου μας από μαστίχα Χίου.

Νιώθουμε ευτυχείς που μέσα από τις συνεργασίες μας έχουμε την ευκαιρία κι εμείς να γίνουμε πρεσβευτές της χώρας μας!

Δείτε περισσότερα για το IDRAC Business School ΕΔΩ.

Επίσκεψη των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του College De Paris στο IST με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων

Επίσκεψη των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του College De Paris στο IST με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων

Tο IST υποδέχτηκε με χαρά και ενθουσιασμό για μια εβδομάδα, από τις 9 έως τις 14 Μαΐου 2022, ομάδα Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, από το College de Paris, συνοδεία καθηγητών και προσωπικού από το Γαλλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι απόφοιτοι και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους είχε προετοιμάσει το IST, το οποίο περιλάμβανε καθημερινά μαθήματα και διαλέξεις σε συγκεκριμένους θεματικούς τομείς από καθηγητές του IST, επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου οι επισκέπτες παρακολούθησαν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις σημαντικές δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, καθώς και ομιλίες από διακεκριμένους Guest Lecturers. 

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες η ομάδα από το College de Paris είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της Αθήνας αλλά και να επισκεφθεί τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Έτσι οι επισκέπτες-συνεργάτες από το College de Paris είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία μέσω του IST, αλλά και να γνωρίσουν την Αθήνα και την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους Τουριστικούς προορισμούς που, όμως όπως τόνισαν έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει κι ένας σπουδαίος διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός!

Συνεργασία IST College & College de Paris

Το College de Paris, με έτος ίδρυσης μόλις το 2011, έχει καταφέρει να χτίσει μια πολύ δυναμική παρουσία αφού εκπροσωπείται σε κάθε μεγάλη μητροπολιτική περιοχή της Γαλλίας μέσω περισσότερων από 20 παραρτημάτων και 140 εξουσιοδοτημένων συνεργατών. Κάθε χρόνο το College de Paris υποδέχεται περί τις 10.000 φοιτητές, ενώ ένα ποσοστό του 25% είναι οι αλλοδαποί φοιτητές που παρακολουθούν τα προγράμματά του. Διαθέτει 10 γραφεία στο εξωτερικό και περισσότερα από 400 διεθνή γραφεία συμβούλων εκπαίδευσης. Η εξωστρέφεια του College de Paris ταιριάζει πλήρως με τις αξίες του IST College και το όραμά του και είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα με επίκεντρό τους τους φοιτητές.

Μάθετε περισσότερα για το College de Paris ΕΔΩ.

O Finance Executive-Japan Tobacco International και Απόφοιτος του IST College κ. Γιώργος Μέτσης σε Διάλεξη στο πλαίσιο της δράσης «Βusiness Voice»

O Finance Executive - Japan Tobacco International Και Απόφοιτος Του IST College Κ. Γιώργος Μέτσης Σε Διάλεξη Στο Πλαίσιο Της Δράσης «Βusiness Voice»

Το IST υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και τιμή την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, τον απόφοιτό του και Finance Executive της πολυεθνικής Japan Tobacco International (JTI), κ. Γιώργο Μέτση, στο πλαίσιο της δράσης του κολλεγίου «BUSINESS VOICE».

Πιο συγκεκριμένα, κ. Γ. Μέτσης, έχοντας, ήδη, ακολουθήσει μια διεθνή καριέρα 16 ετών σε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης στην JTI, μιας εταιρείας ηγέτιδας στη βιομηχανία καπνικών προϊόντων παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες και εξαγωγές σε 130 χώρες, πραγματοποίησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Εργασία στο Εξωτερικό: Μύθοι & Αλήθειες». Ο κ.Μέτσης, μέσα από την προσωπική του διαδρομή και την εμπειρία του, ανέλυσε το θέμα των θετικών και αρνητικών προκαταλήψεων ή και των ενδοιασμών που αρκετές φορές μπορεί να έχουν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και ξένοι Νέοι Απόφοιτοι, σχετικά με το ενδεχόμενο και την απόφασή τους να εργαστούν στο εξωτερικό. Η ρεαλιστική παρουσίαση του κ. Μέτση προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και ερωτήσεις του κοινού, προσφέροντας τελικά πραγματική γνώση στους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία της ομάδα Μεταπτυχιακών Αποφοίτων με τους Συνοδούς Καθηγητές τους από το συνεργαζόμενο με το IST, Γαλλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα College de Paris που επισκέφτηκαν για μία εβδομάδα το IST. Η ομιλία του κ. Μέτση έδωσε και στους Γάλλους συμμετέχοντες την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν την ελληνική οπτική του θέματος αλλά και να ταυτιστούν με όσα ειπώθηκαν και να εκφράσουν τις δικές τους απορίες και διαπιστώσεις.

Η δράση του IST «Business Voice» έχει στόχο να υποστηρίζει παράλληλα με την ακαδημαϊκή γνώση και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τους φοιτητές του. Στο πλαίσιο αυτό το IST προσκαλεί διακεκριμένους επαγγελματικά αποφοίτους του καθώς και άλλα, επίσης καταξιωμένα, υψηλόβαθμα στελέχη από την αγορά εργασίας και από διάφορους κλάδους της οικονομίας, ώστε να μοιράζονται με τους φοιτητές μας τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους σε θέματα καριέρας, να τους παρουσιάζουν προκλήσεις που αντιμετώπισαν στην επιχείρησή τους και γενικότερα να τους μεταφέρουν τον πραγματικό παλμό της αγοράς εργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες:
Περούλη Αναστασία
Marketing & Communication Office 210 – 4822222, [email protected]

Ανακοίνωση για την Προκήρυξη Δύο Υποτροφιών Πλήρους Φοίτησης Εις Μνήμη Καπετάν Μάριου Χριστοφορίδη

Ανακοίνωση για την Προκήρυξη Δύο Υποτροφιών Πλήρους Φοίτησης εις Μνήμη Καπετάν ΜΑΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Το IST College προκηρύσσει και προσφέρει δύο (2) υποτροφίες, πλήρους φοίτησης, εις Μνήμη του προσφάτως εκλιπόντα Καπετάν Μάριου Χριστοφορίδη.

H χορήγηση των δύο υποτροφιών, μία (1) για προπτυχιακό πρόγραμμα τριετούς διάρκειας και μία (1) για μεταπτυχιακό, μονοετές πρόγραμμα, έχει στόχο την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών που κατάγονται ή/και είναι μόνιμοι κάτοικοι Νομού Χίου, προκειμένου ανεμπόδιστα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν σπουδές υψηλού επιπέδου, στο αντικείμενο που επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην Αθήνα από το IST College σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού:

Προπτυχιακά Προγράμματα (Bachelor’s)

 • BA Business
 • BA Hospitality, Tourism and Event Management
 • BSc Computer Science
 • BSc Psychology

Μεταπτυχιακά Προγράμματα (Master’s)

 • MBA
 • MSc in Computing

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις δύο υποτροφίες υποβάλλοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω email στην διεύθυνση: scholarships@ist.edu.gr με θέμα : «Υποτροφία Καπετάν Μ. Χριστοφορίδη». Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για τους υποψηφίους είναι η Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022. 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει από το IST την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, με ανάρτηση στο site του κολλεγίου.

Λίγα λόγια για τον Καπετάν Μάριο Χριστοφορίδη, εις μνήμη του οποίου χορηγούνται οι δύο υποτροφίες:

Ο καπετάν Μάριος Χριστοφορίδης γεννήθηκε στη Χίο το 1936. Αποφοίτησε από την Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας το 1956. Υπηρέτησε την θάλασσα που τόσο αγαπούσε τόσο ως έμπειρος καπετάνιος όσο και ως διευθυντικό στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Υπήρξε πολύ απλός άνθρωπος,  άριστος οικογενειάρχης, με πλούσιο ανώνυμο φιλανθρωπικό έργο στην Χίο, τον αγαπημένο τόπο καταγωγής του. 

Για να διαβάσετε τον Kανονισμό, τις Προϋποθέσεις και τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Βράβευση από τα Greek Exports Forum & Awards 2021

Βράβευση από τα Greek Exports Forum & Awards 2021 του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Beyond Exports Executive Diploma

Το IST ανακοινώνει με χαρά την παρουσία και την βράβευσή του στα Greek Exports Forum & Awards 2021 που διεξήχθησαν την Πέμπτη 3/3/2022, στο Divani Apollon Palace & Thalasso. Το Κολλέγιο βραβεύτηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Beyond Exports Executive Diploma στην κατηγορία Top Export Education Program (Θεματική: Top Export Assistance Companies). Πρόκειται για το μοναδικό εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα εξαγωγών και διεθνούς εμπορίου στην Ελλάδα. Στους 11 κύκλους σπουδών που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 400 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικά αναφέρονται εταιρείες όπως: ΒΙΑΝΕΞ, ΚΥΚΝΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ, ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ, ISOMAT, SKAG, DUROSTICK, SUPERFOODS κ.α.

Η διοργάνωση ανέδειξε και επιβράβευσε για 10η συνεχή χρονιά τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στις εξής κατηγορίες: Top Export Companies, Top Export Brands και Top Export Assistance Companies. Παράλληλα, εκφωνήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους του ethosMEDIA – διοργανώτριας εταιρίας της εκδήλωσης, του Υπουργείου Εξωτερικών, θεσμικών φορέων αλλά και έμπειρων επιχειρηματιών και στελεχών του ιδιωτικού τομέα.

 

Περιγραφή του Προγράμματος Beyond Exports Executive Diploma

To σεμινάριο “Executive Diploma Beyond Exports” αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις εξαγωγές και το διεθνές εμπόριο, το οποίο απευθύνεται στη μέση ελληνική επιχείρηση, καλύπτοντας την ανάγκη της για Εξωστρέφεια.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση διάρκειας 80 ωρών, σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με δύο από τα πλέον έμπειρα στελέχη της αγοράς σε θέματα Εξωστρέφειας, τους Διομήδη Θεοχαρόπουλο και Δημήτρη Μητράκο και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Διάρκεια (80 ώρες)

Μέσα από πραγματικά case studies, success stories, θεωρία αλλά και best practices, η ομάδα του Beyond Exports καλύπτει ενότητες όπως: τα Πλεονεκτήματα των Εξαγωγών, την Σωστή Επιλογή Προϊόντων και Υπηρεσιών προς Εξαγωγή, την Προσαρμογή Προϊόντων στις Απαιτήσεις της Αγοράς Στόχου, την Προϊοντική Στρατηγική, την Επιλογή Αγοράς Στόχου και Έρευνα Αγοράς, τους Τρόπους Εισόδου και τα Δίκτυα Διανομής, τον τρόπο Εξεύρεσης Πελατών, το Διεθνές & Εξαγωγικό Marketing, το Ε- exports & Digital Marketing, τη Συσκευασία & Packaging, την Κοστολόγηση και Τιμολογιακή Πολιτική, τις Εμπορικές Εκθέσεις/ Επιχειρηματικές Αποστολές/ B2B συναντήσεις, τις Διαπραγματεύσεις, τους Τρόποι Πληρωμής & Διαδικασίες Εξαγωγών και την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Εxport Business Plan.

 

ΠΡΟΦΙΛ IST 

Το ΙST ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Παράλληλα, με τη μακροχρόνια πορεία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα αναπτύχθηκε στους κόλπους του μία δραστήρια και πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές.

Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών, ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning, διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και προγράμματα Δια Βίου Μάθησης όπως σεμινάρια, professional diplomas και προγράμματα ενδοεταιρικής εκπαίδευσης τα οποία πιστοποιούνται από την ACTA (Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Οι βασικοί ακαδημαϊκοί τομείς-τμήματα στους οποίους δραστηριοποιείται το IST είναι:

 • Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες
 • Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές
 • Επιστήμη Υπολογιστών – Πληροφορική
 • Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Ψυχολογία

Βασική αποστολή του IST είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνση της καινοτομίας και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των φοιτητών στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό το IST συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ).

Greek Exports Forum & Awards

Tο συνέδριο – θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα με τίτλο « Greek Exports Forum & Awards» διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό «ΧΡΗΜΑ».

Η διοργάνωση των φετινών «Greek Exports Forum & Awards» προβάλλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας, παρέχοντας χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

Για να διαβάσετε αναλυτικά για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Κοπή της Πίτας των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

Κοπή της Πίτας των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

Το Σάββατο 19/2/2022, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Κοπή της Πίτας για τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του IST College. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φοιτητές μαζί με το Διοικητικό Προσωπικό είχαν τη χαρά να συμμετέχουν στο διαδραστικό σεμινάριο με τίτλο «Διαχείριση Εργασιακού Stress – Η ενσυνειδητότητα (mindfulness) στο γραφείο και το σπίτι!» από την Υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας κα Νίκη Χριστούλη και να παρακολουθήσουν την ομιλία του Διευθύνοντα Συμβούλου της Yalco SA, κ. Σωκράτη Κωνσταντίνου, με τίτλο «Η Επιτυχία είναι Επιλογή!»

Η ομιλία της κας Χριστούλη αποτέλεσε μια ευγενική υπενθύμιση για τη σημασία που έχει να εστιάζουμε την προσοχή μας στο εδώ και το τώρα, ενώ κατά τη διάρκεια της εμπνευστικής ομιλίας του κ. Κωνσταντίνου, συνειδητοποιήσαμε πως το mindfulness ακόμη και στις δύσκολες επιχειρηματικές στιγμές, μας βοηθάει να παραμείνουμε πιστοί στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας με ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε και όσα επιλέγουμε να επιτύχουμε!

Μετά την ολοκλήρωση των δύο ομιλιών πραγματοποιήθηκε κλήρωση δώρων για τους φοιτητές, με την ευγενική υποστήριξη της WIND, της Frezyderm, του Kallichoron Art Boutique στην Αστυπάλαια και του Phi Simple Living Quarters στη Ζάκυνθο. Πιο συγκεκριμένα τα δώρα που κληρώθηκαν ήταν ένα smartphone Samsung Galaxy από τη WIND, δύο πακέτα περιποίησης και φροντίδας από τη Frezyderm, μια τριήμερη διαμονή για 2 άτομα από το Kallichoron Art Boutique στην Αστυπάλαια και μια διήμερη διαμονή έως 4 άτομα από το Phi Simple Living Quarters στη Ζάκυνθο.

Το IST College πιστό στη φιλοσοφία και το όραμά του για διασύνδεση της εκπαίδευσης και της γνώσης με την αγορά εργασίας συνεχίζει να καλλιεργεί τις ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη και προσκαλώντας κορυφαία στελέχη των σύγχρονων επιχειρήσεων δημιουργεί μια κοινότητα η οποία απαρτίζεται από επαγγελματίες της αγοράς, φιλόδοξους startuppers και ενθουσιώδεις φοιτητές! 

Digital Marketing στην πράξη με το ΙST College και τη Vamvakou Revival

Digital Marketing στην πράξη με το ΙST College και τη Vamvakou Revival

Η Vamvakou Revival, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό ίδρυμα IST College και το Επιμελητήριο Λακωνίας, διοργανώνει τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2022, στο V.Lab, ένα σεμινάριο εννέα, δια ζώσης και εξ αποστάσεως, διαλέξεων, με θέμα το Digital Marketing, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο του Digital Marketing ή να προωθήσουν την ιστοσελίδα και την επιχείρησή τους.

Το σεμινάριο αυτό έχει στόχο να προσφέρει γνώσεις βασισμένες στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς που θα διευκολύνουν την επίτευξη των επαγγελματικών και επιχειρηματικών στόχων των συμμετεχόντων. Οι μαθητές του V.Lab θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν σε βάθος το τεχνικό κομμάτι του ψηφιακού marketing, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να «μεγαλώσουν» γρήγορα την επιχείρησή τους και να εφοδιαστούν με τα πλέον απαραίτητα και περιζήτητα επαγγελματικά προσόντα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα «υιοθετήσουν» μια πραγματική επιχείρηση ή προϊόν ως case study και θα δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση στρατηγικής ψηφιακού marketing.

Η εκπαίδευση είναι διάρκειας 36 ωρών και ενδεικτικά οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν θα είναι τα SEO, Google Analytics, Google Ads, Social Διαφημίσεις και Εmail marketing. Δύο από τις εννέα συνολικές διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στον χώρο του τεχνολογικού κέντρου, V.Lab, στη Βαμβακού, ενώ οι υπόλοιπες επτά θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα του IST College (4schools). Μετά το τέλος της εκπαίδευσης και την παρουσίαση του κάθε ομαδικού project, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης με τη σφραγίδα του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Digital Marketing στην πράξη με το ΙST College – Βαμβακού (vamvakourevival.org)

To IST College στηρίζει το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα

To IST College στηρίζει το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα

Τα φετινά Χριστούγεννα και στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το IST College επέλεξε να υποστηρίξει το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα-Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων, το οποίο δεν λαμβάνει καμία οικονομική επιχορήγηση από το κράτος. Το ίδρυμα Χατζηκώνστα, είναι το παλαιότερο Ίδρυμα που παραμένει σε λειτουργία μετά την επανασύσταση του ελληνικού κράτους και εδώ και 160 χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς και συνεχίζει να στηρίζει με συνέπεια και πάνω από όλα με αγάπη, παιδιά που χρειάζονται την φροντίδα και τη βοήθειά μας, αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία, την περίθαλψη, την ανατροφή και την εκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας 6 έως 18 ετών, ενώ παράλληλα, υποστηρίζει  και πολλές οικογένειες με παιδιά εκτός ιδρύματος.

Έτσι,  το IST κινητοποιώντας φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, συγκέντρωσε σημαντική ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και δώρα για τα παιδιά του οικοτροφείου και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και παραδόθηκαν από τον CEO του IST College, κ. Ιωάννη Μηναδάκη στον Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Λεωνίδα Δραγουμάνο, παρουσία της Διευθύντριας Γραμματείας του IST κας Χριστίνας Παπαδοπούλου, του Υπεύθυνου Marketing κ. Γεώργιου Τσέγκα και της Υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων κας Άννυς Μπάβα.

Ο κ. Δραγουμάνος ευχαριστώντας για την πρωτοβουλία και την στήριξη του IST College παρουσίασε σύντομα την ιστορία και τις δράσεις του ιδρύματος.  Ο κ. Μηναδάκης τόνισε ότι το έργο του ιδρύματος είναι εξαιρετικά σημαντικό και πως το IST θα επιδιώξει τη συνέχιση της στήριξης του ιδρύματος σε διάφορα επίπεδα και μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Υποτροφίας: Equal Society «Σπουδάζω με Υποτροφία»

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Υποτροφίας: Equal Society «Σπουδάζω με Υποτροφία»

Το IST College στηρίζοντας για μία ακόμη χρονιά την Equal Society και τη βραβευμένη δράση της«Σπουδάζω με Υποτροφία» προσέφερε για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22, μία υποτροφία για ένα από τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που υλοποιούνται στην Αθήνα, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.  Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος το ενδιαφέρον των υποψηφίων που χαρακτηρίζονταν από υψηλό επίπεδο προσόντων,  ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Στόχος του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία»  αλλά και του IST που όλα αυτά τα χρόνια το υποστηρίζει, είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, που αδυνατούν για διάφορους λόγους να ανταποκριθούν οικονομικά στις σπουδές τους, να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση φοιτώντας με υποτροφία σε ακαδημαϊκά προγράμματα υψηλού κύρους.

Για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, η Επιτροπή Χορήγησης Υποτροφιών του IST College είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, μετά τις διαδικασίες επιλογής υποτρόφων (κατάθεση δικαιολογητικών, short list και συνέντευξη) αποφάσισε να απονείμει την υποτροφία στην :

ΑΛΑΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ  του ΣΥΜΕΩΝ

Η κα Αλατά θα εγγραφεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MBA Executive» που το IST College προσφέρει σε συνεργασία με το «IDRAC Business School» της Γαλλίας.

«Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει επικαιροποιημένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και είναι δομημένο με τρόπο που αντικατοπτρίζει τις ρεαλιστικές ανάγκες και προκλήσεις τόσο της εθνικής όσο και της παγκόσμιας αγοράς. Για τον λόγο αυτόν είναι το κατάλληλο πρόγραμμα όχι μόνο για τα εν ενεργεία στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους κάνουν να ενταχθούν και να διαπρέψουν στον τομέα τους. Είμαστε λοιπόν, πολύ χαρούμενοι που η φετινή Υπότροφος  του Προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» θα ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, διότι μέσω αυτού θα της ανοίξουν νέοι δρόμοι τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική της διαδρομή, προσφέροντάς την εξειδίκευση που επιθυμεί.

Το όραμα του IST College  για σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας υποστηρίζει, επίσης, την δυνατότητα ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, ειδικά, όταν έχει να κάνει με ανθρώπους γεμάτους ενθουσιασμό, θέληση και επιμονή, που διεκδικούν τα όνειρα και τους στόχους τους.

Έτσι, επειδή και φέτος το επίπεδο των υποψηφίων υποτρόφων ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος, η Επιτροπή Χορήγησης Υποτροφιών αποφάσισε ότι θα προσφέρει μερική υποτροφία και στους δύο υποψηφίους που μπήκαν στην τελική λίστα κατάταξης, η οποία προσφέρει κάλυψη διδάκτρων ύψους70%.   Οι υποψήφιοι αυτοί είναι οι: ΙΩΣΗΦΙΔΗ ΑΛΕΞΙΑ και ΛΙΑΣΚΟΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.  Τέλος, για όλους τους άλλους υποψηφίους, που διεκδίκησαν την υποτροφία, το IST προσφέρει ιδιαίτερα προνομιακή τιμή διδάκτρων με έκπτωση ύψους 40%. Ελπίζουμε, ότι με τον τρόπο αυτό θα προσφέρουμε υποστήριξη και σε εκείνους τους υποψηφίους που έφτασαν πολύ κοντά στην κατάκτηση της υποτροφίας και θα τους βοηθήσουμε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Συγχαρητήρια στην κα Αλατά Αργυρούλα, την νέα μας υπότροφο, την οποία καλωσορίζουμε στη δυναμική εκπαιδευτική κοινότητα του IST College και ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στη διαδικασία της Equal Society επιλέγοντας το IST College, ελπίζοντας πως με το κίνητρο που προσφέρουμε θα τους έχουμε κι εκείνους κοντά μας», δήλωσε η Managing Director του IST College κα Δάφνη Φουντουκάκου.

Σεμινάριο Ηγεσίας από την ZN Solutions

Σεμινάριο Ηγεσίας από την ZN Solutions

Περιγραφή

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις μας το πρώτο υβριδικό Σεμινάριο Ηγεσίας με βασικό εισηγητή τον κ. Νεκτάριο Ζήση, καθηγητή του IST College ο οποίος θα μας μιλήσει για θέματα ηγεσίας, επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης και απασχολησιμότητας.

Γιατί να ασχοληθώ με την ηγεσία;

Γιατί όλα πηγάζουν από την ηγεσία και όλα καταλήγουν σε αυτή! 

Όταν ένας οργανισμός ή μία εταιρεία επιτυγχάνει οφείλεται στην ηγεσία. Το ίδιο και όταν αποτυγχάνει. Όταν μία ομάδα επιτυγχάνει ή αποτυγχάνει πάλι οφείλεται στην ηγεσία. Το ίδιο συμβαίνει και σε μία οικογένεια.

“Η Ηγεσία σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επιρροή. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο”.  Αυτή λοιπόν είναι η μαγική λέξη «επιρροή». 

Όλοι μας καθημερινά επηρεάζουμε αρκετούς ανθρώπους. Τους συνεργάτες μας, τους φίλους μας, την οικογένεια μας, τα παιδιά μας.
Για αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να ηγούμαστε σωστά. Να κατανοήσουμε τις βασικές αρχές και να τις εφαρμόσουμε. Πολλά πράγματα, τότε, μπορούν να αλλάξουν.

Οι κοινωνιολόγοι λένε, ότι ακόμη και ο πιο εσωστρεφής άνθρωπος θα ασκήσει επιρροή σε δέκα χιλιάδες άλλους ανθρώπους στη διάρκεια όλης της ζωής του. 

Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν επηρεάζετε κάποιον… αλλά τι είδους επιρροή ασκείτε!

Πληροφορίες Διεξαγωγής Σεμιναρίου

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, 11:15 π.μ έως 16:15 μ.μ.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

στο IST College (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68, Αθήνα 117 42) για περιορισμένες θέσεις καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω της πανδημίας. Να σημειωθεί πως το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης ακολουθώντας όλες τις διατάξεις, τους νόμους και τους κανόνες που θα ισχύουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου.

 • μέσω ZOOM Live Streaming

Σκοπός Σεμιναρίου

Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει και να βελτιώσει τις ηγετικές δεξιότητες οποιουδήποτε, σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Απευθύνεται

Ομιλητές

Ιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος της ZN Solutions.

Πιστοποιημένος Coach-Speaker-Trainer σε θέματα ηγεσίας από τον παγκόσμιο οργανισμό ηγεσίας John Mawxell Team

Προπονητής ποδοσφαίρου και Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής ομάδας Κωφών

Φαρμακοποιός- Certified Health & Wellness Coach & Evidence-based Coach

ZN Solutions Speaker & Training Specialist

Πιστοποιημένη εναλλακτική θεραπεύτρια Reiki 3ου βαθμού

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

Νέα Ακαδημαϊκή Συνεργασία του IST και του Wiley Group

Νέα Ακαδημαϊκή Συνεργασία του IST και του Wiley Group

Τo IST College διανύοντας το 32ο έτος λειτουργίας του στον χώρο της εκπαίδευσης και πιστό στη φιλοσοφία του για την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, ανακοινώνει τη νέα ακαδημαϊκή συνεργασία του με το Wiley Group, έναν διεθνούς κύρους εκπαιδευτικό και ερευνητικό φορέα με πάνω από 70 σπουδαία πανεπιστήμια του εξωτερικού στο portfolio του, όπως το University of Bath, το University of Glasgow κα.

H εν λόγω νέα συνεργασία στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να έχουν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία μέσω σπουδαίων πανεπιστημίων και εξαιρετικών προγραμμάτων σπουδών, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτό τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους!

Το Wiley Group δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές, φοιτητές, πανεπιστήμια και σε εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Για πάνω από 200 χρόνια βοηθάει ανθρώπους και οργανισμούς να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχουν. Μέσω των προγραμμάτων του, αναπτύσουν ψηφιακές λύσεις εκπαίδευσης, μάθησης, αξιολόγησης και πιστοποίησης ώστε να βοηθήσουν τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις και τα άτομα να μετακινηθούν μεταξύ της εκπαίδευσης και της απασχόλησης και να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους.

Η αποστολή τους είναι να βοηθούν τους ανθρώπους να πετυχαίνουν, σε όποιο στάδιο της εκπαίδευσής τους ή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και αν βρίσκονται!

“We believe that the most successful people never stop learning” Wiley Group

IST announces its new educational collaboration with FIGS Education Group

IST announces its new educational collaboration with FIGS Education Group

In an increasingly interactive, complex and globalized economy, FIGS prepare students to develop and manage new business models and to challenge existing paradigms. 

Their core values are based on the belief that there can be no lasting economic success without social success. 

FIGS educational project is built on strong values: Humanism, Entrepreneurship and Professionalism. 

With over 25,000 students and 100.000 AlumniFIGS education group stands out as a leader in private education in France. 

FIGS Education embraces 22 schools with decades of experience offering over 100 programs within their 10 campuses. 

FIGS offers a wide range of undergraduate and postgraduate programs, taught in French or English in many fields of study: Marketing, Management, International Relations, Human Resources, Finance, Communication and Media, Tourism, Computer Sciences, Design, Environment, Fashion & Luxury. 

All programs include hands-on training, practical experience and internships – everything you’ll need for a bright future. 

A new strategic collaboration with the Berlin School of Business and Innovation (BSBI)

A new strategic collaboration with the Berlin School of Business and Innovation (BSBI)

Independent Studies of Science and Technology (IST) is proud to announce another strategic collaboration with the Berlin School of Business and Innovation (BSBI) to deliver undergraduate and postgraduate programmes in Athens. These collaborations will allow students to experience multi-city learning by starting their degree in the historic city of Athens and finalising their studies in Germany.

As global learning becomes increasingly popular, study abroad programmes offer the ideal opportunity for students to explore different parts of the world while enhancing their subject knowledge and boosting their prospects.

With enterprise, leadership and success at its heart, BSBI and IST are constantly striving to expand their programme portfolio and to develop new opportunities that will equip students with the skills needed to acquire a successful career in a global market.

Προκήρυξη Υποτροφίας

Προκήρυξη Υποτροφίας

Το IST College στο πλαίσιο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Axion Hellas» προσφέρει μία υποτροφία, πλήρους φοίτησης, σε προπτυχιακά προγράμματα (Bachelors), τριετούς διάρκειας, σε τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2020-21 ή απόφοιτους Λυκείου, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των Ελληνικών νησιών και της Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας.

H Axion Hellas, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, έχει αποστολή την ανάπτυξη και την προώθηση του κοινωνικού, πνευματικού, πολιτιστικού και επαγγελματικού επιπέδου της ζωής των πληθυσμών που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, μέσω της προσφοράς προληπτικής ιατρικής, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων και έργων υποδομής. Μέσω της υποτροφίας του IST College έχει κύριο στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε ένα μαθητή / μαθήτρια να σπουδάσει το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του και να επιστρέψει στο τόπο του με περισσότερες γνώσεις, εμπειρίες και ιδέες.

H προκήρυξη των υποτροφιών έχει αναπτυχθεί για την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων τελειόφοιτων μαθητών λυκείου, προκειμένου ανεμπόδιστα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές στο αντικείμενο που επιθυμούν και γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «Επενδύουμε στα ταλέντα μας και στις δεξιότητές μας: Το κλειδί για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Brand yourself, brand your future».

Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην Αθήνα από το IST College σε συνεργασία με το Glyndwr University της Μεγ. Βρετανίας:

 •   BA Business

 •   BA Hospitality Tourism and Event Management

 •   BSc Computer Science

 •   BSc Psychology

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την (1) υποτροφία υποβάλλοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής τους στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του κολλεγίου (www.ist.edu.gr).

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα πρέπει να είναι Απόφοιτοι Λυκείου ή Μαθητές της Γ’ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2020-2021 (ώστε στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς να διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου). Η υποτροφία θα δοθεί με επιλογή, βάσει των κριτηρίων και των δικαιολογητικών που αναφέρονται στην ενότητα: «Κανονισμός – Προϋποθέσεις Συμμετοχής στην Επιλογή της (1) Προπτυχιακής Υποτροφίας» και οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιασθούν σε συνέντευξη με την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποτροφιών, εφόσον κληθούν.

Η καταληκτική ημερομηνία της αίτησης συμμετοχής και όλων των σχετικών δικαιολογητικών είναι η 15η Ιουλίου 2021.

Τα ονόματα των δικαιούχων υποτρόφων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του IST College www.ist.edu.grστις 31 Ιουλίου 2021.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο IST College στο τηλέφωνο : 210-4822222, στην κα Άννυ Μπάβα και στην ιστοσελίδα www.ist.edu.gr

Σύντομη Παρουσίαση του IST College – Independent Studies of Science and Technology

Το ΙST ιδρύθηκε το 1989 και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Το IST σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Παράλληλα με τη μακροχρόνια πορεία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα αναπτύχθηκε στους κόλπους του μία δραστήρια και πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές.

Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning, διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.
Σε συνεργασία με φορείς πιστοποίησης όπως η ACTA (Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) προσφέρονται ανοιχτά σεμινάρια, professional diplomas και προγράμματα ενδοεταιρικής εκπαίδευσης, που καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και δεξιότητες ώστε το IST να αποτελεί την ιδανική επιλογή συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

Οι βασικοί ακαδημαϊκοί τομείς-τμήματα στους οποίους δραστηριοποιείται το IST είναι:

 •   Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες

 •   Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές

 •   Επιστήμη Υπολογιστών-Πληροφορική

  Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Ψυχολογία

Βασική αποστολή του IST είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των φοιτητών στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό το IST συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) και την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Ο.Π.Α.Π.

To IST Χορηγός Βραβείου στον 27ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό

To IST Χορηγός Βραβείου στον 27ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 27ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός με θέμα «Νέα επιχειρηματική Ελλάδα: startups, καινοτομία, εξωστρέφεια». Στο Διαγωνισμό-θεσμό φέτος συμμετείχε μεγάλος αριθμός φοιτητών από πολυάριθμα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις πρωτότυπες εργασίες τους.

Η ανακοίνωση των βραβείων προβλήθηκε σε video στο κανάλι του economia Group στο YouTube την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Η βαθμολόγηση των εργασιών έγινε από την Επιτροπή Αξιολόγησης, την οποία αποτέλεσαν οι:

 • Ιωάννα – Σαπφώ Πεπελάση: Ομότιμη Kαθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Ιωάννη Καλογήρου: Ομότιμο Kαθηγητή Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
 • Αρίστο Δοξιάδη: συνέταιρο στο Big Pi

& ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου economia, ο οποίος  είχε το ρόλο του Ειδικού Συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης.

To IST πιστό στη φιλοσοφία του για τη Δια Βίου Εκπαίδευση και τη στήριξη της Nεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας φέτος δώρισε:

 • Μια πλήρη υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑαξίας 9.200€ και
 • Μια πλήρη υποτροφία σε ένα από τα προγράμματα Diplomasαξίας 1.300€

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε σε συνεργασία με τη Νομική Βιβλιοθήκη, υπό την αιγίδα του ΙΟΒΕ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του ΣΕΒ και της ΕΕΝΕ.

Υποστηρικτές χορηγοί ήταν oι εταιρείες Eastern Mediterranean Maritime, Bahas Gramatidis & Partners και KPMG.

Κύριος χορηγός επικοινωνίας ήταν τα Φοιτητικά Νέα και χορηγοί επικοινωνίας η Καθημερινή, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Skywalker, ο Στέντορας, το Επιχειρώ και το Youth Entrepreneurship Club.

Το βίντεο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Ο Τόμος με τις Βραβευμένες Εργασίες είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.

Για να δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου, πατήστε εδώ.

California Metropolitan University

California Metropolitan University

To Πανεπιστήμιο California Metropolitan University με την υποστήριξη της Διεθνούς Συμμαχίας για Επαγγελματίες Επιχειρήσεων (IABP) των ΗΠΑ και του Bureau for Private Postsecondary Education (BPPE) της Πολιτείας της California,  παρέχει εξαιρετικά προσιτά προγράμματα σχεδιασμένα από την ίδια την αγορά, για την ένταξη στο IABP με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων από παγκόσμια κλίμακα κορυφαίων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων

Το CMU παρέχει διεθνούς κύρους προγράμματα σπουδών που έχουν σχεδιαστεί με βάση τη βιωματική μάθηση για επαγγελματίες και επιχειρηματίες και προσφέρει σύγχρονες επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να παραμένουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του ανταγωνιστικοί στη συνεχώς μεταβαλλόμενη, διεθνή αγορά εργασίας.

Παρακάτω θα βρείτε links σχετικά με τα πρόσφατα νέα και τις εκδηλώσεις του California Metropolitan University:

 • Live webinar with Rick Sittig, the voice behind Jack in the Box and producer of more than 400 commercials for various multinational companies.

    https://cmu.ac/news/live-webinar-with-rick-sitting-the-jack-in-the-box/

    Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UD8JU8uQeiw&t=7s

 • Beau Berman, award-winning reporter joins CMU’s first graduation.

    https://cmu.ac/events/beau-berman-joins-california-metropolitan-universitys-first-graduation-ceremony/

    https://cmu.ac/events/cmu-hosts-cnn-contributor-ryan-patel/

    Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dFsUyp7hiwk&t=2s