Προκήρυξη Υποτροφίας

Προκήρυξη Υποτροφίας

Το IST College στο πλαίσιο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Axion Hellas» προσφέρει μία υποτροφία, πλήρους φοίτησης, σε προπτυχιακά προγράμματα (Bachelors), τριετούς διάρκειας, σε τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2020-21 ή απόφοιτους Λυκείου, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των Ελληνικών νησιών και της Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας.

H Axion Hellas, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, έχει αποστολή την ανάπτυξη και την προώθηση του κοινωνικού, πνευματικού, πολιτιστικού και επαγγελματικού επιπέδου της ζωής των πληθυσμών που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, μέσω της προσφοράς προληπτικής ιατρικής, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων και έργων υποδομής. Μέσω της υποτροφίας του IST College έχει κύριο στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε ένα μαθητή / μαθήτρια να σπουδάσει το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του και να επιστρέψει στο τόπο του με περισσότερες γνώσεις, εμπειρίες και ιδέες.

H προκήρυξη των υποτροφιών έχει αναπτυχθεί για την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων τελειόφοιτων μαθητών λυκείου, προκειμένου ανεμπόδιστα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές στο αντικείμενο που επιθυμούν και γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «Επενδύουμε στα ταλέντα μας και στις δεξιότητές μας: Το κλειδί για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Brand yourself, brand your future».

Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην Αθήνα από το IST College σε συνεργασία με το Glyndwr University της Μεγ. Βρετανίας:

  •   BA Business

  •   BA Hospitality Tourism and Event Management

  •   BSc Computer Science

  •   BSc Psychology

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την (1) υποτροφία υποβάλλοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής τους στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του κολλεγίου (www.ist.edu.gr).

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα πρέπει να είναι Απόφοιτοι Λυκείου ή Μαθητές της Γ’ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2020-2021 (ώστε στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς να διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου). Η υποτροφία θα δοθεί με επιλογή, βάσει των κριτηρίων και των δικαιολογητικών που αναφέρονται στην ενότητα: «Κανονισμός – Προϋποθέσεις Συμμετοχής στην Επιλογή της (1) Προπτυχιακής Υποτροφίας» και οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιασθούν σε συνέντευξη με την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποτροφιών, εφόσον κληθούν.

Η καταληκτική ημερομηνία της αίτησης συμμετοχής και όλων των σχετικών δικαιολογητικών είναι η 15η Ιουλίου 2021.

Τα ονόματα των δικαιούχων υποτρόφων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του IST College www.ist.edu.grστις 31 Ιουλίου 2021.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο IST College στο τηλέφωνο : 210-4822222, στην κα Άννυ Μπάβα και στην ιστοσελίδα www.ist.edu.gr

Σύντομη Παρουσίαση του IST College – Independent Studies of Science and Technology

Το ΙST ιδρύθηκε το 1989 και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Το IST σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Παράλληλα με τη μακροχρόνια πορεία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα αναπτύχθηκε στους κόλπους του μία δραστήρια και πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές.

Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning, διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.
Σε συνεργασία με φορείς πιστοποίησης όπως η ACTA (Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) προσφέρονται ανοιχτά σεμινάρια, professional diplomas και προγράμματα ενδοεταιρικής εκπαίδευσης, που καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και δεξιότητες ώστε το IST να αποτελεί την ιδανική επιλογή συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

Οι βασικοί ακαδημαϊκοί τομείς-τμήματα στους οποίους δραστηριοποιείται το IST είναι:

  •   Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες

  •   Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές

  •   Επιστήμη Υπολογιστών-Πληροφορική

  Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Ψυχολογία

Βασική αποστολή του IST είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των φοιτητών στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό το IST συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) και την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Ο.Π.Α.Π.