International students

International students

Ο Ludovic, δευτεροετής φοιτητής του Βachelor in International Business στο ESDES Business School of the Catholic University of Lyon, βρίσκεται στην Αθήνα για το semester abroad του και μας παίρνει μαζί σε μία γεμάτη μέρα του στην Αθήνα! Πραγματοποιεί επίσης μία συνέντευξη στο IST, παρέα με δύο Έλληνες φοιτητές με σκοπό την σύγκριση μεταξύ των χωρών και της κουλτούρας της κάθεμίας.

Ο Ludovic, έχει ξεκινήσει τις σπουδές του από το Cameroon, έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο της Λυών ως direct entrly στο 2ο έτος και συνεχίζει εκεί τις σπουδές του.

Δείτε εδώ το πρώτο video: https://www.instagram.com/p/C3sEXYSIP91/

 

Σεμινάριο στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Λιβύης

Σεμινάριο στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Λιβύης

426321685_763623889160006_5459678195868857829_n

Το IST College, διοργάνωσε με ιδιαίτερη χαρά σεμινάριο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Λιβύης, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είχε διάρκεια 3 ημερών διδασκαλίας ανά ομάδα. Οι δύο ομάδες πρόκειται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο τις εξής ημερομηνίες:
1η ομάδα: 5, 6, 7 Φεβρουαρίου
2η ομάδα: 14,15,16 Φεβρουαρίου

Περιγραφή της Libyan Civil Aviation Authority:

Η Libyan Civil Aviation Authority είναι αρμόδια για την επίβλεψη και την υλοποίηση των πολιτικών που καθορίζονται στη Συνθήκη του Σικάγο του 1944. Με την ένταξη του κράτους της Λιβύης στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) το 1953, η αρχή διασφαλίζει απόλυτη κυριαρχία στον εναέριο χώρο της. Ως επικεφαλής με ευρεία εξουσία, διαχειρίζεται τις αεροπορικές εγκαταστάσεις, εποπτεύει τις αεροπορικές εταιρείες και επιβάλλει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τις διεθνείς προδιαγραφές. Επιπλέον, χειρίζεται θέματα όπως ο έλεγχος αεροσκαφών, η έκδοση άδειας πτήσης, η έρευνα αεροπορικών δυστυχημάτων και η χορήγηση αδειών για την κατασκευή αεροδρομίων. 

 Θέματα που αναπτύχθηκαν:
 

  • Βασικές αρχές διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας
    Ασφάλεια και προστασία της αεροπορίας
  • Ψηφιακές τεχνολογίες στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας
  • Διαχείριση και βελτιστοποίηση του εναέριου χώρου
  • Ανθρώπινοι παράγοντες στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας
  • Ρυθμιστικές και νομικές πτυχές της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας
  • Προηγμένη προσομοίωση και μοντελοποίηση στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας
  • Βιώσιμη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας
  • Αναδυόμενες τάσεις στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας
  • Έργο στο σχεδιασμό συστημάτων διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας

 

Webinar 14/02/2024

Webinar 14/02/2024

Με χαρά σας γνωστοποιούμε το Webinar που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 με τίτλο: «Ο ρόλος της αυτοαγάπης και της αυτοεκτίμησης στις σχέσεις».

Περισσότερες πληροφορίες:

Ώρα διεξαγωγής: 18:30

Ομιλήτρια: Νίκη Χριστούλη – Ψυχολόγος Υγείας, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας του IST College  

Θέματα προς συζήτηση:
Πώς η αυτοεκτίμηση ενισχύει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε ισχυρότερες, πιο ανθεκτικές σχέσεις.
Πώς η αγάπη προς τον εαυτό μας δίνει τη δυνατότητα να θέτουμε και να διατηρούμε υγιή όρια στις σχέσεις μας.

Δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfTan8…/viewform…

*Το zoom link για την παρακολούθηση του webinar, θα αποσταλεί σε όσους έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Σας περιμένουμε όλους!  

IST College και N.I.B Services Μία δυναμική σύμπραξη που προσφέρει νέο πρόγραμμα σπουδών

IST College και N.I.B Services Μία δυναμική σύμπραξη που προσφέρει νέο πρόγραμμα σπουδών

Το IST College, το πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης και η N.I.B Advisory Services, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην διαχείριση έργων, στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, όπως επίσης στο μάρκετινγκ και branding, και στο Facility management με εξειδίκευση στην αθλητική βιομηχανία, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη αξιόλογων επαγγελματιών ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του αναπτυσσόμενου επιχειρηματικού αθλητικού χώρου, μέσω της της δημιουργίας ενός πρωτοποριακού πτυχιακού προγράμματος, το BBA in Sports Management που θα προσφέρεται σε συνεργασία με το αναγνωρισμένο, College de Paris.

Καθώς η αθλητική βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες που διαθέτουν βαθιά κατανόηση τόσο των επιχειρηματικών όσο και των διοικητικών πτυχών του αθλητισμού. Αυτή η συνεργασία έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής θεωρίας και της εφαρμογής στον πραγματικό κόσμο, παρέχοντας στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη και σχετική με τον κλάδο εκπαίδευση.

ι φοιτητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επωφεληθούν από εξιδεικευμένες γνώσεις που καλύπτουν βασικούς τομείς όπως το αθλητικό μάρκετινγκ, τα οικονομικά, τη νέα εποχή στα sports, την καινοτομία, το αθλητικό δίκαιο κ.α. Στο μέτωπο της βιομηχανίας, η Ν.Ι.Β., θα προσδώσει στη συνεργασία την πλούσια εμπειρία και το δίκτυό της στον αθλητικό τομέα. Οι έμπειροι επαγγελματίες της εταιρείας θα ασχοληθούν ενεργά με τους φοιτητές μέσω προσκεκλημένων διαλέξεων, εργαστηρίων και προγραμμάτων καθοδήγησης, παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις του τοπίου της αθλητικής διαχείρισης. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή, όχι μόνο θα βελτιώσει την εκπαιδευτική εμπειρία των φοιτητών, αλλά και θα διασφαλίσει ότι είναι καλά εξοπλισμένοι για να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα της αθλητικής βιομηχανίας.

Προσεχώς η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.

Οι υποψήφιοι φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο στο πρόγραμμα BBA in Sports Management, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο website του IST College ή στο τηλέφωνο 210 48 22222.

Πηγή: https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/403771/ist-college-kai-n-i-b-services-mia-dynamiki-sympraksi-pou-prosferei-neo-programma-spoudon

Crazy Business Ideas

Crazy Business Ideas

Το IST College, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος και προώθηση της καινοτομίας, διοργανώνει και φέτος τον άκρως επιτυχημένο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας “CRAZY BUSINESS IDEAS”, με στόχο να δώσει ξανά την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη. O Διαγωνισμός τελεί υπό την Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.& Δ.Β.Μ.) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω του ειδικά σχεδιασμένου landing page, https://ist.edu.gr/course/diagonismos-crazy-business-ideas/, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία, ή video της ιδέας.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα λάβει €3.000 αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση και θα κερδίσει μία (1) πλήρης υποτροφία για πρόγραμμα Diploma της επιλογής του. Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα, όπως και άλλα πλούσια δώρα.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει 2 μήνες, με έναρξη την 19 Ιανουαρίου 2024 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής ιδεών την 19 Μαρτίου 2024. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 20 Απριλίου 2024.  

Έχεις κι εσύ μια «τρελή» ιδέα και δεν ξέρεις τι να την κάνεις; Στείλε την στο https://ist.edu.gr/course/diagonismos-crazy-business-ideas/, πάρε μέρος στο διαγωνισμό και δες την ιδέα σου να γίνεται πράξη!


Γιατί μόνο τρελές ιδέες μπορούν να σώσουν την Ελλάδα!

26η Τελετή Αποφοίτησης του IST College

26η Τελετή Αποφοίτησης του IST College

Η 26η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στον εξαιρετικό χώρο του Αμφιθεάτρου «ΕΡΜΗΣ», του Εμπορικού και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έναν χώρο  προσεκτικά επιλεγμένο, με υψηλό συμβολισμό, αφού ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της Αγοράς Εργασίας και της Επιχειρηματικότητας υποδέχεται τους νέους πτυχιούχους μας στους κόλπους του, σε μία από τις πιο  σημαντικές τους στιγμές.

Οι νέοι απόφοιτοι, έτοιμοι πλέον να συμβάλλουν στην επίλυση των σύγχρονων προκλήσεων, παρέλαβαν τα πτυχία τους καταχειροκροτούμενοι από το κοινό. Oι συγκεκριμένοι απόφοιτοι προέρχονται από τα τμήματα των Επιχειρησιακών και Οικονομικών Επιστημών, του Τουρισμού & Φιλοξενίας, της Επιστήμης Υπολογιστών & Πληροφορικής, των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ψυχολογίας και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα προγράμματα των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Wrexham University, Catholic University of Lyon, California Metropolitan University, College de Paris, IDRAC Business School και European International University.

Την τελετή αποφοίτησης τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους αποφοίτους και τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη τόσο τους νέους αποφοίτους, όσο και τους γονείς που στάθηκαν δίπλα τους και τους υποστήριξαν κατά τα χρόνια των σπουδών τους. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι υψηλοί προσκεκλημένοι και οι ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων: Από το Wrexham University, η Dr. Jo Turley Yπεύθυνη Προγράμματος Σπουδών του τμήματος Ψυχολογίας, από το College de Paris ο Αντιπρόεδρος κ. Guillaume Finck ο οποίος ανέφερε: “Η εκπαίδευση δημιουργεί αναπόσπαστους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και το College de Paris, είναι πια το σπίτι τους μακρυά από το σπίτι τους, αφού διατηρεί παραρτήματα σε όλες τις περιοχές του κόσμου”. Ακόμη, παρεβρέθηκε ο Διευθυντής Ανάπτυξης του College de Paris κ. Daniel Roura, ο Αξιότιμος Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Philippe Grieu, αλλά και ο κ. Σολδάτος Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ.

Η Γενική Διευθύντρια του IST, κα Φουντουκάκου με την ομιλία της ανέδειξε την έννοια της αγάπης μέσα από την προσφορά και την συμβολή αναφερόμενη στις 3 υποτροφίες που το ίδρυμα Αιγέας και η οικογένεια Μαρτίνου υποστήριξε εξολοκλήρου καθώς και στην υποτροφία στην μνήμη του Καπετάν Μάριου Χριστοφορίδη σε υποψήφιους της γενέτειρας του, της Χίου. Ακόμη, ανέφερε: “Οι απόφοιτοι στάθηκαν άξιοι και με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους ως υπότροφοι τιμώντας αυτή τη διάκριση. Ευχόμαστε να μπορέσουν κάποια στιγμή και εκείνοι να προσφέρουν αντίστοιχα, με καλοσύνη σε κάποιον άλλο”. Τους προέτρεψε να συμβάλλουν στην κοινωνία με τον τρόπο που επιθυμούν, δίνοντας αξία σε ό,τι κάνουν, με συνέπεια, αξιοπρέπεια, επιμονή και υπομονή, με ήθος και επαγγελματισμό. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που εκφράζουν τους περισσότερους από τους 4.000 αποφοίτους του IST College.

Στηρίζουμε και ευχαριστούμε τους αποφοίτους για τη συνεχή τους προσπάθεια, τη δέσμευσή τους στην αριστεία και τη συνεισφορά τους στην ενίσχυση του πνεύματος της κοινότητας του IST College.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους για αυτήν τη σπουδαία τους επίτευξη.

Την τελετή διαδέχτηκε το καθιερωμένο cocktail party, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου όπου οι απόφοιτοι, οι καλεσμένοι και το διδακτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό του IST είχαν την ευκαιρία για δικτύωση, συζήτηση και αναμνηστικές φωτογραφίες και testimonials της ξεχωριστής αυτής ημέρας!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ – ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ

1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 – 20.00 
 
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο

Ημερίδα Roche

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Για την Υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών Ακαδ. Έτους 2023-24 που προσφέρει το IST College στην Equal Society στο πλαίσιο της δράσης «Σπουδάζω με Υποτροφία»

Ανακοίνωση ΑποτελεσμάτωνΓια την Υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών Ακαδ. Έτους 2023-24που προσφέρει το IST College στην Equal Society στο πλαίσιο της δράσης«Σπουδάζω με Υποτροφία»

Το IST College σε συνεργασία με την Equal Society και υποστηρίζοντας τη βραβευμένη δράση της «Σπουδάζω με Υποτροφία» προσέφερε για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24, μία υποτροφία για ένα από τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που υλοποιούνται στην Αθήνα, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι χαρακτηρίζονταν από ενθουσιασμό και υψηλό επίπεδο προσόντων και ευχαριστούμε όλους όσοι επέλεξαν το IST College για να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους και να διεκδικήσουν την υποτροφία.

Στόχος του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» αλλά και του IST που όλα αυτά τα χρόνια το υποστηρίζει, είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, που αδυνατούν για διάφορους λόγους να ανταποκριθούν οικονομικά στις σπουδές τους, να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση φοιτώντας με υποτροφία σε ακαδημαϊκά προγράμματα υψηλού κύρους. Ταυτόχρονα, τα μεταπτυχιακά προγράμματα του IST είναι κατάλληλα όχι μόνο για τα εν ενεργεία στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους κάνουν να ενταχθούν και να διαπρέψουν στον τομέα τους. Έτσι, για μία ακόμα χρονιά οι δύο φορείς συμπορεύονται με χαρά και στόχο μέσα από την συγκεκριμένη δράση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024, η Επιτροπή Χορήγησης Υποτροφιών του IST College είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, μετά τις διαδικασίες επιλογής υποτρόφων (κατάθεση δικαιολογητικών, short list και συνέντευξη) αποφάσισε να απονείμει την υποτροφία στην :

ΑΡΑΠΑΤΣΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ για το Πρόγραμμα ΜΒΑ

Καλωσορίζουμε την νέα υπότροφο στην δυναμική και πολυδιάστατη κοινότητα του IST College που απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές και επαγγελματίες, από επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start uppers, ενθουσιώδεις φοιτητές και επιτυχημένους αποφοίτους και της ευχόμαστε καλή αρχή και πρόοδο!

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων για τις Τρεις (3) Υποτροφίες στο Πρόγραμμα «BA (Hons) International Tourism & Hospitality», στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας IST College και Ella Resorts

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων για τις Τρεις (3) Υποτροφίες στο Πρόγραμμα «BA (Hons) International Tourism & Hospitality», στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας IST College και Ella Resorts

Σε συνέχεια της προκήρυξης των τριών (3) υποτροφιών πλήρους φοίτησης, για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, για το τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelors) «BA (Hons) International Tourism & Hospitality» το οποίο προσφέρεται από το IST College στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Wrexham Glyndwr University, ακολουθούν τα ονόματα των τριών (3) υποτρόφων:

  1. Λεσνέβσκαγια Πωλίνα
  2. Βαρελάς Κωνσταντίνος
  3. Μαμακούκας Ανδρέας

Καλωσορίζουμε τους νέους υποτρόφους στη δυναμική εκπαιδευτική κοινότητα του IST College και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές τους!

 

Στρατηγική συνεργασία IST College και Ella Resorts – Χορήγηση τριών (3) υποτροφιών στο Πρόγραμμα «BA (Hons) International Tourism & Hospitality»

Στρατηγική συνεργασία IST College και Ella Resorts - Χορήγηση τριών (3) υποτροφιών στο Πρόγραμμα «BA (Hons) International Tourism & Hospitality»

Σε σύναψη συνεργασίας με έμφαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα Διοίκησης Τουριστικών Επαγγελμάτων με στόχο την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες & στελέχη στο κλάδο του τουρισμού, προχωρούν το IST College και τα Ella Resorts.

Οι δύο πλευρές προχωρούν στην εν λόγω συνεργασία αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του Τουριστικού κλάδου για την Ελληνική Οικονομία αλλά και τις σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές, με στόχο την αύξηση των καταρτισμένων επαγγελματιών του κλάδου.

Το IST College, είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το 1989 και τα Ella Resorts, αποτελούν μία ανερχόμενη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ξενοδοχειακή αλυσίδα Lifestyle Beach Resorts.

Η συνεργασία ξεκινάει από το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 και περιλαμβάνει τρεις υποτροφίες πλήρους φοίτησης, για το τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelors) «BA (Hons) International Tourism & Hospitality» το οποίο προσφέρεται από το IST College στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Wrexham Glyndwr University, το βρετανικό Πανεπιστήμιο που κατέχει τη «Νο1» θέση στην ικανοποίηση των φοιτητών της Αγγλίας και της Ουαλίας (Τhe Complete University Guide 2023).

Παράλληλα, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, οι συμμετέχοντες στα προπτυχιακά καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα, θα έχουν την δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης με την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών τους, μέσω έμμισθης πρακτικής εξάσκησης από το πρώτο κιόλας εξάμηνο φοίτησης.

Επίσης θα δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες του τουρισμού που ήδη στελεχώνουν τα Ella Resorts να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, συμμετέχοντας σε σύγχρονα επιμορφωτικά προγράμματα (Diplomas/Certificates) σχετικά με το αντικείμενο τους.

Η παρακολούθηση των εκάστοτε προγραμμάτων θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του IST College στην Αθήνα καθώς και μέσω σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας on-demand παρακολούθησης, ενώ η πρακτική εξάσκηση θα υλοποιείται στα ξενοδοχεία των Ella Resorts ανά την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, πατήστε εδώ: https://ist.edu.gr/course/ist-college-3-ypotrofies-bsc-international-tourism-hospitality/

 

Λίγα λόγια για το IST

Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει Bachelors και Masters, Supported Distance Learning προγράμματα, καθώς και προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης, Σεμινάρια και Επιμορφωτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στους ακόλουθους ακαδημαϊκούς τομείς:

  • Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες
  • Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές
  • Επιστήμη Υπολογιστών – Πληροφορική
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Ψυχολογία

Λίγα λόγια για τα Ella Resorts

Τα Ella Resorts είναι μια μοναδική συλλογή πολυτελών eco-chic ξενοδοχειακών μονάδων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από 7 παραθαλάσσια lifestyle θέρετρα σε Ρόδο, Κρήτη και Κέρκυρα.

Κάθε ξενοδοχείο αφομοιώνει και έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου που το φιλοξενεί, μέσα σε ένα σκηνικό προσεκτικά επιλεγμένο, συνάμα πλούσιο σε ελληνική ιστορία, πολιτισμό και εκπληκτικά τοπία. Μάθετε περισσότερα: www.ellaresorts.com

GIVEAWAY για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας

GIVEAWAY για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας

‘Ενα epic, άκρως “φιλικό” giveaway για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, από το IST!

Μπες στο Instagram profile του IST, κάνε mention αυτόν τον φίλο/η που θέλεις να σπουδάσετε παρέα, μπείτε στην κλήρωση και 5 από εσάς, θα κερδίσετε από μία δωροεπιταγή αξίας €500 για να την εξαργυρώσετε σε όποιο πρόγραμμα επιθυμείτε, Bachelor ή Master!

🎉 Extra Bonus! ‘Οσοι από εσάς πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι 11/09, θα παρακολουθήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το have must σεμινάριο Social Media Marketing!

Ο Διαγωνισμός λήγει στις 31/7/2023 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στα Instagram stories του IST την Τρίτη 1/8.

Βήματα:
👉 Follow IST College
👉 Like στη φωτογραφία
👉 Tag 2 φίλους σου

Stay tuned and Good Luck!

Όροι και προϋποθέσεις: https://pdf.ac/WTiDf

Kάνε το δίπλωμα του ΙΕΚ, Πτυχίο Bachelor στο IST College!

Kάνε το δίπλωμα του ΙΕΚ, Πτυχίο Bachelor στο IST College!

thumbnail_image

Είσαι απόφοιτος ΙΕΚ; Τώρα έχεις τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις τις σπουδές σου!!!

Κάνε το δίπλωμα του ΙΕΚ, BACHELOR, σπουδάζοντας στο IST College για 1 μόλις ακόμα χρόνο!

Απόκτησε διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο σε:  

•     Διοίκηση Επιχειρήσεων
•     Πληροφορική – Επιστήμη Υπολογιστών
•     Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας

Κάνε την εγγραφή σου σήμερα και επωφελήσου από το Early Bird Discount έως 31/07!

Φοίτηση στην Ελλάδα, Αποφοίτηση στον Κόσμο!

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικές  για το Πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει: 

Διεθνές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων: https://ist.edu.gr/course/global_bba/

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Ανοικτές Τεχνολογίες στην Πληροφορική: https://ist.edu.gr/course/bachelor_informatique_open_it/

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον Τουρισμό και στη Φιλοξενία: https://ist.edu.gr/course/bba_in_tourism_and_hospitality/

Δες το video: https://www.youtube.com/watch?v=MV181NdAaiY

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς τις εγκαταστάσεις του IST College –  

Λ. Συγγρού 68, 11742 Αθήνα, δίπλα στο «Συγγρού-Φίξ»  

Τ: +30-210-4822222    

W.: www.ist.edu.gr  

E.: [email protected]  

FB: IST College  

LN: IST College 

IG: ist_college 

YouTube: ISTCollegeAthens 

TikTok: istcollegegr 

Χρυσή Διάκριση για το Πρόγραμμα “MBA για Γονείς” του IST College, στα Education Leaders Awards 2023!

Χρυσή Διάκριση για το Πρόγραμμα "MBA για Γονείς" του IST College, στα Education Leaders Awards 2023!

0 0 +

Στην Τελετή Απονομής Βραβείων του θεσμού Education Leaders Awards 2023, που διοργανώθηκε φέτος για 8η φορά από την BOUSSIAS Events και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), το IST College κέρδισε το Χρυσό Βραβείο για το πρωτοποριακό σεμινάριο Γονεϊκών Δεξιοτήτων “MBA για Γονείς (Μάθε, Βίωσε, Αποφάσισε να Αναπτυχθείς)”.

To IST College ως Κολλέγιο Επιστημών & Τεχνολογίας, με εμπειρία στα εκπαιδευτικά δρώμενα από το 1989, παρακολουθώντας ανελλιπώς τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές, με αφοσίωση, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων, δημιούργησε το πρόγραμμα ΜΒΑ για Γονείς. Το καινοτόμο στοιχείο του “ΜΒΑ για Γονείς” είναι ότι δεν πρόκειται για μία ακόμα σχολή γονέων αλλά για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που αποτελείται από ενότητες, που σε άλλη περίπτωση θα παρακολουθούσαν στελέχη επιχειρήσεων, προσαρμοσμένες στον γονεϊκό ρόλο και συγκεκριμένα:

  • Διαχείριση Time & Stress Management
  • Εποικοδομητικές Διαπροσωπικές Σχέσεις – Συναισθηματική Νοημοσύνη
  • Διατροφική Διαπαιδαγώγηση για Γονείς: Υγιής Σχέση με την Τροφή για Πάντα
  • Αρχές Οικονομικής Παιδείας για τη Μελλοντική Οικονομική Επιτυχία των Παιδιών μας (Money EQ)
  • Ο Οικογενειακός Ηγέτης (Leadership)
  • Βιωσιμότητα και ο Γονεϊκός Ρόλος (Sustainable Parenting)
  • Ψηφιακή Ευαισθητοποίηση (Digital Awareness)
  • Δεξιότητες και Τεχνικές για Συνειδητούς Γονείς- Coaching μεθοδολογία

 

Το “MBA για Γονείς” καλλιεργεί δεξιότητες και soft skills και να συμβάλλει καθοριστικά στην αυτοβελτίωση των γονέων και στην ενίσχυση της συνειδητότητάς τους. Το σεμινάριο καλύπτει θέματα όπως η κατάλληλη διαχείριση των συναισθημάτων, της επικοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων, του χρόνου, του άγχους, της διατροφής, της στάσης απέναντι στους οικονομικούς πόρους, με στόχο να διευκολύνει τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του γονέα και θα ενδυναμώσει τη σχέση του με το παιδί του, και κατ’ επέκταση την οικογενειακή λειτουργία.

“Είναι πραγματικά τιμή για το IST College η απονομή του Χρυσού Βραβείου στα Education Leaders Awards 2023 για το “MBA για Γονείς”.

Είναι ένα σεμινάριο γονεϊκών δεξιοτήτων, που επιθυμούμε να έχει τεράστια συμβολή στην κοινωνία μας, γιατί αν θέλει κάνεις ένα καλύτερο αύριο πρέπει να επενδύσει τώρα στην ανάπτυξη της συνειδητότητας στις μαμάδες και τους μπαμπάδες του σήμερα!

Στο σεμινάριο αναπτύσσονται με σαφήνεια θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος γονέας καθημερινά και η ευαισθητοποίησή του αυτή θα τον βοηθήσει να διευρύνει την αντίληψή του σχετικά με την ανατροφή του παιδιού του.

Ως συνειδητοί γονείς, θα διαπιστώσουν ότι η καθοδήγηση του παιδιού, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στις ικανότητές του, είναι η βάση για την εξάλειψη περιοριστικών πεποιθήσεων αλλά και για τη δημιουργία μίας υγιούς σχέσης μαζί του, για πάντα! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον οργανισμό Boussia καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το χρόνο που αφιέρωσε και την διάκριση αυτή”, είπε η Managing Director του IST College, Δάφνη Φουντουκάκου.

 

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το “MBA για Γονείς” στο: https://ist.edu.gr/course/mba-gia-goneis-mathe-viwse-apofasise/

 

 

 

 

Συμμετοχή φοιτητή στην Ολυμπιακή Εβδομάδα και εκπροσώπηση της χώρας στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ)

Συμμετοχή φοιτητή στην Ολυμπιακή Εβδομάδα και εκπροσώπηση της χώρας στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ)

0 0 +

Ο τριτοετής φοιτητής στο BSc (Hons) in Computer Science  Αντώνης Πλατής, και αθλητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, συμμετείχε στην Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργάνωσε για 3η χρονιά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.). Στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδήλωσης, ο Αντώνης παρουσίασε το άθλημα του γκολφ σε μαθητές από δεκατρία (13) σχολεία από την Ελλάδα και ενός (1) σχολείου από την Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις για την 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, υποστηρίζοντας τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.).

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη παρουσίαση του International Fair Play Passport, ένα διαβατήριο που συμβολίζει το ταξίδι το οποίο μεταφέρει το πανανθρώπινο μήνυμα των Ολυμπιακών Αξιών.

Ακόμη, είμαστε πολύ περήφανοι για τη συμμετοχή του Αντώνη στην 63η Διεθνή Σύνοδο για Νεους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές. H Εξοχωτάτη Κυρία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κήρυξε στο Λόφο της Πνύκας την έναρξη των εργασιών της 63ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές, που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία από τις 11 ως τις 22 Ιουνίου.  Τους νέους Πρεσβευτές απ’ όλο τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Αγαπητέ Αντώνη, ως νέος Πρεσβευτής του Ολυμπισμού, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Να συνεχίσεις το έργο σου διαδίδοντας τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μέσα από τον αθλητισμό και το άθλημα του γκολφ το οποίο πρεσβεύεις επάξια.

Συγχαρητήρια από όλους μας στο IST College! 

Study Abroad groups (Sorbonne Βusiness School & ZSP Żelechów)

Study Abroad groups (Sorbonne Βusiness School & ZSP Żelechów)

0 +
Προγράμματα

Another week, another “Study Abroad” group!

 

Yποδεχτήκαμε με πολλή χαρά τους Πολωνούς φοιτητές από το ZSP Żelechów, οι οποίοι παρακολούθησαν στο IST, μία ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα τον τουρισμό και την ελληνική φιλοξενία, με εισηγητή τον κ. Δ. Σταϊκόγλου. Ακόμη, συναντήθηκαν, με τους Γάλλους φοιτητές από το Sorbonne Βusiness School, του προγράμματος “Study Abroad” που βρίσκονται επίσης στο campus μας την εβδομάδα αυτή!

 

Οι σπουδαστές του Sorbonne Βusiness School, οι οποίοι παρέμειναν για μία εβδομάδα στην Ελλάδα και το IST, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ναυπηγείο “ΨΑΡΡΟΣ” και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών τους και ολοκλήρωσαν την παρομονή τους στην Αθήνα, με μία εκδρομή στην Αίγινα!

 

Η αλληλεπίδραση των φοιτητών, είναι άκρως σημαντική για την ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και βιωμάτων και αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότες στο ISΤ!

Bachelor in Computer Science – Πτυχιακή εργασία φοιτητών

Bachelor in Computer Science - Πτυχιακή εργασία φοιτητών

0 +
Προγράμματα

Η ακαδημαϊκή χρονιά έφτασε στο τέλος της και οι τριτοετείς φοιτητές παρουσίασαν τις πτυχιακές τους εργασίες! Ειδικότερα, στο Bachelor της Πληροφορικής, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε το abstract δύο εξαιρετικών προσπαθειών πτυχιακής έρευνας που διεξήχθησαν από τους φοιτητές Βλάσιο Σοκορέλο, με θέμα: “Εφαρμογές μουσικής: Ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για λειτουργικά συστήματα Apple” και Κούτσικα Κονδυλία, με θέμα: “Ένα σύστημα που συμβάλλει στην υιοθεσία κατοικίδιων ζώων από καταφύγια ζώων: Μια διαδικτυακή εφαρμογή, για μια πιο αποτελεσματική υιοθεσία”. 

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους φοιτητές για την προσπάθειά τους και τις ενδιαφέρουσες πτυχιακές τους έρευνες!

Ευχόμαστε σε όλους καλά αποτελέματα! 

Ακολουθούν τα abstracts των πτυχιακών εργασιών των φοιτητών:

 1. Σοκορέλος Βλάσιος, Πτυχιακή Εργασία, Bachelor Computer Science

(Supervisors: Ampracham Tzartzou)

Τίτλος: “Modular music applications: developing software solutions for apple operating systems”

Abstract 1

Αυτή η εργασία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο έχει επηρεαστεί η διανομή μουσικής λόγω της εισαγωγής της ψηφιακής αγοράς. Επιπλέον, αυτό το άρθρο δείχνει πώς μπορούν να σχεδιαστούν και να αναπτυχθούν μουσικές εφαρμογές για να ωφελήσουν και τους δύο συμβαλλόμενους, δηλαδή και τους χρήστες, καθώς και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των καλλιτεχνών. Αναλύοντας υπάρχον υλικό, όπως ερευνητικές εργασίες, περιπτωσιολογικές μελέτες και άρθρα, αυτή η εργασία καταδεικνύει πως η ψηφιακή αγορά έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ακούν μουσική. Επίσης, παρουσιάζει μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους η μουσική εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις διαδικτυακές υπηρεσίες ροής και την πειρατεία.

Ο κύριος στόχος είναι η παραγωγή μιας εφικτής και βιώσιμης αναφοράς για μια λύση λογισμικού, η οποία μπορεί να προσφέρει έναν νέο τρόπο ακρόασης μουσικής, που παρέχει ασφάλεια κατά της πειρατείας και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και να εξατομικευτεί ανάλογα με τις ανάγκες του μουσικού καλλιτέχνη ή/και του χρήστη.  Η προτεινόμενη λύση λογισμικού θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας αρχές modular αρχιτεκτονικής. Aυτό θα επιτρέπει στα διάφορα μέρη του λογισμικού να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε άλλες παραλλαγές της ίδιας εφαρμογής, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος στο προϋπολογισμού του μελλοντικού κόστους ανάπτυξης. Αυτός ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη λογισμικού θα ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας την Swift γλώσσα προγραμματισμού, το framework SwiftUI καθώς και το Xcode περιβάλλον ανάπτυξης, για το λειτουργικό σύστημα της Apple. Αυτό το framework επιλέχθηκε για να επιτρέψει στην εφαρμογή να είναι συμβατή με όλες τις συσκευές Apple και ό,τι τυχόν απαραίτητες τροποποιήσεις και/ή προσαρμογές χρειαστούν στο λογισμικό μελλοντικά, να απαιτήσουν μόνο ελάχιστη προσπάθεια. Το προκύπτον προϊόν αυτού του έργου, μαζί με τη σχετική έρευνα, καταδεικνύει ότι η μουσική μπορεί να είναι προστατεύονται από την πειρατεία κατά κάποιο τρόπο. Δείχνει επίσης ότι υπάρχουν ακόμα νέες μέθοδοι σχεδιασμού και ανάπτυξης μουσικές εφαρμογές, που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των καλλιτεχνών και των χρηστών.

This paper examines the way music distribution has been affected due to the introduction of the digital market.

In addition, this paper demonstrates how music applications can be designed and developed to benefit both the artists and the users, as well as protect the artists’ intellectual property. By analyzing existing material, such as research papers, case studies and articles, this paper demonstrates how the digital market has affected the way people listen to music. Also, it presents some of the ways that music is still influenced by online streaming services and piracy. The main objective is to produce a feasible and viable report for a software solution that can provide a new way to listen to music, provide security against piracy and can easily be adapted and personalized to the music artist’s and/or the user needs. The proposed software solution will be designed and developed using modular architecture principles. This will allow the different parts of the software to be reusable in other variations of the same application, saving time and budget costs in future development costs. This software design and development will be completed using the Swift programming language, the SwiftUI framework and Xcode as an Integrated Development Environment, for Apple operating systems. This framework was chosen to allow the application to be compatible with all Apple devices, and that any necessary modifications and/or adjustments to the software would require only the minimal amount of effort to complete. The resulting product of this project, along with its associated research, demonstrates that music can be protected from piracy in some ways. It also showcases that there are still new methods of designing and developing music applications, that can be tailored around the needs of artists and users.

 2. Κούτσικα Κονδυλία , Πτυχιακή Εργασία, Bachelor Computer Science

(Supervisors: Ampracham Tzartzou & Kapetanaki Eleni)

Τίτλος: “A system contributing to pet adoption from animal shelters: A web application solving the need for a more efficient adoption”

Abstract 2

Η μεγάλη αγάπη για τα ζώα και το γεγονός ότι υπάρχουν ζώα που ζουν κάτω από κακές συνθήκες σε καταφύγια ήταν η έμπνευση για να εμβαθύνουμε σε αυτό το θέμα, ώστε να συμβάλουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, στην καλή διαβίωση αυτών. Ο υπερπληθυσμός των ζώων που ζουν σε καταφύγια ζώων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα, που με την σειρά του προκαλεί πολλά άλλα προβλήματα. Σε αυτή την πτυχιακή διερευνάται πόσο κρίσιμη είναι η αύξηση των υιοθεσιών των ζώων, ώστε να έχουν, δυνητικά, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε ένα σπίτι και τα καταφύγια ζώων να μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες. Αυτό το έργο προσεγγίζει αυτό το θέμα, ερευνώντας και εξετάζοντας δευτερεύοντα δεδομένα από τη σχετική βιβλιογραφία και πόρους και επίσης, ορισμένες σχετικές υπάρχουσες διαδικτυακές εφαρμογές. Η έρευνα αυτή ανακαλύπτει ότι τόσο τα καταφύγια ζώων, όσο και τα ζώα που ζουν εκεί αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες, θέμα που στις μέρες μας παρουσιάζεται συχνότερα μέσω των ΜΜΕ. Για να διευκολυνθεί η παρούσα κατάσταση, προτείνεται μια διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της υιοθεσίας ζώων από τα καταφύγια ζώων και στη συνέχεια στη λύση του προβλήματος. Από τη μια πλευρά, η λήψη απόφασης να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο από καταφύγια ζώων, μπορεί να συμβάλει και να επηρεάσει την καλή διαβίωση των ζώων. Από την άλλη, μακροπρόθεσμα, τα αδέσποτα ζώα θα μειωθούν σημαντικά.

The great love for the animals and the fact that there are animals that live under poor conditions in animal shelters was the inspiration for delving into this topic, in order to contribute, in any possible way, to the animal welfare. The overpopulation of the animals that live in animal shelters constitutes one of the biggest issues, which causes a lot of others. In this project it is investigated how crucial is the increase of the animals’ adoptions, in order for them to, potentially, have better living conditions in a home and for the animal shelters to be able to provide better services. This project approaches this issue, by researching and examining secondary data from the relevant literature and resources and, also, some related existing web applications. This research discovers that both the animal shelters and the animals that live there are facing various difficulties, a matter that, nowadays, is presented through the media more often. To facilitate the present situation, a web application is proposed, which can contribute to the animal adoption’s increase from the animal shelters and to the problem’s solution, afterwards. On one hand, making a decision to adopt a pet from animal shelters, can contribute to and affect the animal welfare. On the other hand, in the long term, stray animals will be significantly reduced

Προβολή ταινίας μικρού μήκους “Οι σκέψεις της Νεφέλης”

Προβολή ταινίας μικρού μήκους "Οι σκέψεις της Νεφέλης"

0 +
Προγράμματα

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στις 11:00π.μ., στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ» (Λεωφόρος Κηφισίας 109) πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης». 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, με ενσυναίσθηση και κοινωνική ευθύνη, τo ΙST College και έχει ενεργό συμμετοχή στην ταινία μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης».

«Οι σκέψεις της Νεφέλης» είναι μία ταινία για τον Σχολικό Εκφοβισμό, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του Οργανισμού για το φαινόμενο που έχει λάβει και στη χώρα μας ανησυχητικές διαστάσεις.

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

«Οι σκέψεις της Νεφέλης»

Πρώτη προβολή της Ταινίας Μικρού Μήκους που δίνει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα ενός παιδιού που δέχεται Bullying από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αθήνα, 11 Μαΐου 2023

Η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης» που δημιούργησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο και σκοπό να δώσει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί που δέχεται Bullying, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην κατάμεστη αίθουσα του Κινηματογράφου «ΔΑΝΑΟΣ», παρουσία 500 μαθητών και μαθητριών, καθηγητών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων αγαπητών στα παιδιά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=B8dPtmaVDro

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κος. Κώστας Γιαννόπουλος καλωσόρισε όλα τα σχολεία που παρευρέθηκαν και ανέφερε, «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και ας γίνει αυτή η ταινία παράδειγμα για όλους μας, γιατί πρόκειται για πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα, και αλίμονο εάν συμβεί σε κάποιον από εμάς. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν για να γίνει αυτή η προσπάθεια, να γυριστεί και να πάρει σάρκα και οστά, ώστε να συνεχίσουμε να καταπολεμάμε για το φαινόμενο αυτό σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να φέρουμε ένα αποτέλεσμα».

Μετά το τέλος της προβολής, η κα. Ιωάννα Χαρδαλούπα, Ψυχολόγος και Συντονίστρια του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, του «Χαμόγελου» πραγματοποίησε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους μαθητές που παρακολούθησαν την πρώτη προβολή αναφέροντας χαρακτηριστικά «Όλοι έχουμε βρεθεί κοντά στο φαινόμενο του εκφοβισμού. Είναι σημαντικό επομένως, να μιλάμε! Εάν έχετε δεχτεί bullying ή είστε παρατηρητής του φαινομένου, μιλήστε σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεστε, στην παρέα σας, στο παιδί που σας εκφοβίζει, στο παιδί που ενδεχομένως δέχεται bullying και φυσικά στη Γραμμή 1056, ενώ να επικοινωνήσετε και μέσω της εφαρμογής CHAT1056 στέλνοντας μήνυμα». Στο πλαίσιο της παρέμβασης, μαθητές από τα παρευρισκόμενα σχολεία θέλησαν να καλέσουν στη Γραμμή SOS 1056, κάτι το οποίο πραγματοποίησαν, για να διαπιστώσουν μόνοι τους τον ελάχιστο χρόνο αναμονής της κλήσης, που ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 12 δευτερόλεπτα. Παράλληλα έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Γραμμής εκφράζοντας την απορία τους για το πώς απαντήθηκαν όλες οι ταυτόχρονες κλήσεις τους τόσο γρήγορα.

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά Ενδοσχολικής Βίας που έχουν αναφερθεί στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του Οργανισμού, από μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν Bullying και που προσπάθησαν να κάνουν κάτι για αυτό, να μιλήσουν, να απευθυνθούν σε κάποιον ενήλικα ώστε να πάψουν να νιώθουν μόνοι. Τι συνέβη στη Νεφέλη?

Η Νεφέλη είναι 16 ετών, μένει στην Αθήνα με τη μητέρα της που την αγαπάει πολύ, είναι μαθήτρια Λυκείου και ζει μία κανονική πραγματικότητα ενός παιδιού της ηλικίας της, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται… Τους τελευταίους μήνες της ζωής της έχει αλλάξει, είναι λιγότερο ομιλητική, περισσότερο κλεισμένη στον εαυτό της, δεν κοιμάται τα βράδια, έχει σταματήσει να τρώει και οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν τι έχει. Περνάει τις περισσότερες ώρες μόνη της κλεισμένη στο δωμάτιο της. Για παρέα της έχει μόνο τις σκέψεις και τα συναισθήματα της… Πρωταγωνιστές στη ζωή της όλα αυτά που νιώθει, αυτά οδηγούν τις πράξεις της. Οι σκέψεις της Νεφέλης θα την οδηγήσουν στο τέλος της ιστορίας της ή μήπως στην αρχή;

Ο πόνος, ο φόβος, η ντροπή βρίσκονται μέσα στα παιδιά που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα του εκφοβισμού. Σκοπός της ταινίας είναι αρχικά να αναγνωρίσουμε όλοι αυτά τα συναισθήματα αλλά και παράλληλα να αυξήσουμε την ενσυναίσθησή μας και τη στήριξη που πρέπει να παρέχουμε σε αυτά τα Παιδιά. Το φαινόμενο αυτό διαρκώς εντείνεται καθώς στη Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, τη Γραμμή Συμβουλευτικής 116111 αλλά και το Chat 1056, κάθε ημέρα διαχειριζόμαστε 2 περιπτώσεις, σχολικού εκφοβισμού σαν της Νεφέλης… Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση την πρόσφατη Έρευνα του Οργανισμού:

– 1 στα 3 παιδιά σε όλη την Ελλάδα δέχεται σχολικό εκφοβισμό και

– 1 στα 6 παιδιά σε όλη τη χώρα δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά και την έρευνα ΕΔΩ: https://www.hamogelo.gr/media/uploads_file/2023/04/05/p1gt89hc4u1jb21sedg24lqa14al4.pdf

Η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε με εφαλτήριο την Πανελλαδική Μαθητική Εκστρατεία «Μίλα Τώρα», που πραγματοποιείται από το 2014 και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εστιάζει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ενάντια στο φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και τον Εκφοβισμό/Bullying. Η ταινία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Νάκη και το PSDM Athens.

Ευχαριστούμε θερμά τους Proud AntiBullying Supporters, που με τη στήριξη τους καταφέραμε να βρεθούμε, προληπτικά, δίπλα σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα για τη φετινή σχολική χρονιά, για θέματα βίας. ü Coffee island https://www.coffeeisland.gr/ ü Golden Rose by Londessa SA Cosmetics https://londessa.gr/ ü IST college https://ist.edu.gr/

Ευχαριστούμε θερμά και τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, που ευγενικά παραχώρησε αίθουσά του για την πρώτη προβολή της ταινίας, την Digiprint καθώς και τη Λυχνία Α.Ε. για την κάλυψη των αναγκών εκτύπωσης.

Μίλα Τώρα, για αυτά που νιώθεις!

  • Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  • Γραμμή Συμβουλευτικής 116111
  • Chat 1056

«Εάν οι άνθρωποι ήταν σιωπηλοί, τίποτα δεν θα άλλαζε»

Μαλάλα Γιουσαφζάι

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Τηλ. 11040 [email protected]

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την πρώτη προβολή ΕΔΩ:

Επίσκεψη φοιτητών από Ολλανδία – Διάλεξη στο IST

Επίσκεψη φοιτητών από Ολλανδία – Διάλεξη στο IST

0 +
Προγράμματα

Το VSPA είναι ο φοιτητικός σύλλογος Ψυχολογίας στο Άμστερνταμ. Κάθε χρόνο, ο σύλλογος διοργανώνει μία εκπαιδευτική εκδρομή για προπτυχιακούς φοιτητές με σκοπό την επίσκεψη σε τμήματα Ψυχολογίας σε μεγάλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Σκοπός των εκπαιδευτικών αυτών ταξιδιών είναι να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον για την επιστήμη της Ψυχολογίας και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ των φοιτητών. Φέτος, η Αθήνα επιλέχθηκε ως προορισμός και οι υπεύθυνοι του συλλόγου έπειτα από έρευνα, διάλεξαν το IST, επικοινώνησαν με την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Ψυχολογίας του Κολλεγίου και ζήτησαν να οργανώσουμε μία διάλεξη στο αντικείμενο. Το ISΤ, με πολλή χαρά αποδέχτηκε την πρόταση του Ολλανδικού συλλόγου Ψυχολογίας και οργάνωσε μία εξαιρετική ομιλία τριών καθηγητών με διαφορετικά γνωσιακά αντικείμενα στον τομέα της Ψυχολογίας για τους προπτυχιακούς φοιτητές του IST και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. 

Στο IST, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενούμε φοιτητές από το εξωτερικό και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας για την ψυχολογική έρευνα και τις  πρακτικές της. Πιστεύουμε ότι η διεθνής συνεργασία, είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση του τομέα της ψυχολογίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες που την προωθούν. Ελπίζουμε ότι η διάλεξη αυτή, παρείχε πολύτιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες φοιτητές!

Σας ευχαριστούμε! 

 

VSPA is the Psychology student association in Amsterdam. Every year, the association organizes an educational trip for undergraduate students to visit Psychology departments in major European Universities. The purpose of these educational trips is to cultivate interest in the science of Psychology and to encourage international cooperation and interaction among students. This year, Athens was chosen as the visit destination and after research they chose IST, contacted the Academic Head of Psychology of the College, and asked us to organize a lecture on the subject. IST accepted the proposal of the Dutch Society of Psychology with excitement and organized an excellent talk by three professors with different expertise in the field of Psychology for the undergraduate students of IST and the students of the University of Amsterdam.

At IST, we are thrilled to have the opportunity to host students from abroad and share our knowledge of psychological research and practices. We believe that international collaboration is crucial to advancing the field of psychology and are delighted to participate in initiatives that promote it.

We hope that this lecture provided valuable insights for the visiting students!

Thank you! 

ECEMA Lyon Group visit at IST College

ECEMA Lyon Group visit at IST College

0 +
Προγράμματα
342150961_617527307069890_2591653150309076115_n (1)

Την εβδομάδα 24 – 28 Απριλίου, καλωσορίσαμε τους 28 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ecole ECEMA Lyon, από το Δίκτυο του Collège de Paris! Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, παρέμειναν μία εβδομάδα στην Ελλάδα, παρακολουθήσαν επιλεγμένα μαθήματα στο Campus μας, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Έκλεισαν την δημιουργική τους εβδομάδα, με μία διασκεδαστική εκδρομή στο Ναύπλιο.

 

Ήταν μία υπέροχη εμπειρία για όλους μας!

Ο Dr. Audric Mazzietti, Head of Economy & Society Department και Head of Digital Learning στο IST COLLEGE

Ο Dr. Audric Mazzietti, Head of Economy & Society Department και Head of Digital Learning στο IST

Ο Dr. Audric Mazzietti, Head of Economy & Society Department και Head of Digital Learning, βρίσκεται στην Αθήνα για μία εβδομάδα πραγματοποιώντας διαλέξεις στο μάθημα «Εthical Issues and International Development», στους φοιτητές του προγράμματος “International Master in Business Administration” του IST College, σε συνεργασία στο ESDES Business School of the Catholic University of Lyon.

 

‘Ένα quote του:

«Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η διεθνής ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ηθική, καθώς το μέλλον μας εξαρτάται από τη βιωσιμότητα, την κοινωνική ευθύνη και την επιχειρηματική ηθική».

 

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

«Αφού απέκτησε διδακτορικό στη Γνωσιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Λυών και ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία των Συναισθημάτων και των Κίνητρων στο CISA στη Γενεύη, εντάχθηκε στο Unidistance στην Ελβετία ως Λέκτορας και αργότερα πήρε τη θέση του Digital Learning Manager στο ESDES στη Λυών. Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στην παιδαγωγική καινοτομία καθώς και στους δεσμούς μεταξύ συναισθημάτων, κινήτρων και ψηφιακής εκπαίδευσης. Έχει επίσης έντονο ενδιαφέρον για την ψηφιακή δεοντολογία, ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με την υπερσυνδεσιμότητα και την παραπληροφόρηση. Η δουλειά του τον οδήγησε επίσης να εξερευνήσει θέματα όπως η οικολογία του ψηφιακού κόσμου, ο ψηφιακός σεξισμός, οι νευρομύθοι στην εκπαίδευση και οι γνωστικές προκαταλήψεις. Επιπλέον, του αρέσει ιδιαίτερα η εκλαΐκευση της επιστήμης και συμβάλλω τακτικά στο τμήμα Ψυχολογίας του περιοδικού l’Eléphant. Το 2021, ίδρυσε το HeadTech για να βοηθήσει εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκαλούν πίεση».

 

Α quote:

“In a globalized world, international development cannot be achieved without ethics, as our future depends on sustainability, social responsibility, and business ethics”.

 

Short bio:

“After earning a PhD in Cognitive Psychology from the University of Lyon and specializing in the Psychology of Emotions and Motivation at CISA in Geneva, I joined Unidistance in Switzerland as a lecturer, and later became the Digital Learning Manager at ESDES in Lyon. My research focuses primarily on pedagogical innovation as well as the links between emotions, motivation, and digital education. I also have a keen interest in digital ethics, particularly issues related to hyperconnectivity and misinformation. My work has also led me to explore topics such as the ecology of the digital world, digital sexism, neuromyths in education, and cognitive biases. Additionally, I am particularly fond of popularizing science and regularly contribute to the Psychology section of the magazine l’Eléphant. In 2021, I founded HeadTech to assist companies and educational institutions, among others, in addressing and tackling these pressing issues”.