Επίσκεψη των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του College De Paris στο IST με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων

Επίσκεψη των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του College De Paris στο IST με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων

Tο IST υποδέχτηκε με χαρά και ενθουσιασμό για μια εβδομάδα, από τις 9 έως τις 14 Μαΐου 2022, ομάδα Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, από το College de Paris, συνοδεία καθηγητών και προσωπικού από το Γαλλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι απόφοιτοι και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους είχε προετοιμάσει το IST, το οποίο περιλάμβανε καθημερινά μαθήματα και διαλέξεις σε συγκεκριμένους θεματικούς τομείς από καθηγητές του IST, επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου οι επισκέπτες παρακολούθησαν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις σημαντικές δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, καθώς και ομιλίες από διακεκριμένους Guest Lecturers. 

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες η ομάδα από το College de Paris είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της Αθήνας αλλά και να επισκεφθεί τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Έτσι οι επισκέπτες-συνεργάτες από το College de Paris είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία μέσω του IST, αλλά και να γνωρίσουν την Αθήνα και την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους Τουριστικούς προορισμούς που, όμως όπως τόνισαν έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει κι ένας σπουδαίος διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός!

Συνεργασία IST College & College de Paris

Το College de Paris, με έτος ίδρυσης μόλις το 2011, έχει καταφέρει να χτίσει μια πολύ δυναμική παρουσία αφού εκπροσωπείται σε κάθε μεγάλη μητροπολιτική περιοχή της Γαλλίας μέσω περισσότερων από 20 παραρτημάτων και 140 εξουσιοδοτημένων συνεργατών. Κάθε χρόνο το College de Paris υποδέχεται περί τις 10.000 φοιτητές, ενώ ένα ποσοστό του 25% είναι οι αλλοδαποί φοιτητές που παρακολουθούν τα προγράμματά του. Διαθέτει 10 γραφεία στο εξωτερικό και περισσότερα από 400 διεθνή γραφεία συμβούλων εκπαίδευσης. Η εξωστρέφεια του College de Paris ταιριάζει πλήρως με τις αξίες του IST College και το όραμά του και είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα με επίκεντρό τους τους φοιτητές.

Μάθετε περισσότερα για το College de Paris ΕΔΩ.