Βράβευση από τα Greek Exports Forum & Awards 2021

Βράβευση από τα Greek Exports Forum & Awards 2021 του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Beyond Exports Executive Diploma

Το IST ανακοινώνει με χαρά την παρουσία και την βράβευσή του στα Greek Exports Forum & Awards 2021 που διεξήχθησαν την Πέμπτη 3/3/2022, στο Divani Apollon Palace & Thalasso. Το Κολλέγιο βραβεύτηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Beyond Exports Executive Diploma στην κατηγορία Top Export Education Program (Θεματική: Top Export Assistance Companies). Πρόκειται για το μοναδικό εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα εξαγωγών και διεθνούς εμπορίου στην Ελλάδα. Στους 11 κύκλους σπουδών που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 400 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικά αναφέρονται εταιρείες όπως: ΒΙΑΝΕΞ, ΚΥΚΝΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ, ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ, ISOMAT, SKAG, DUROSTICK, SUPERFOODS κ.α.

Η διοργάνωση ανέδειξε και επιβράβευσε για 10η συνεχή χρονιά τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στις εξής κατηγορίες: Top Export Companies, Top Export Brands και Top Export Assistance Companies. Παράλληλα, εκφωνήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους του ethosMEDIA – διοργανώτριας εταιρίας της εκδήλωσης, του Υπουργείου Εξωτερικών, θεσμικών φορέων αλλά και έμπειρων επιχειρηματιών και στελεχών του ιδιωτικού τομέα.

 

Περιγραφή του Προγράμματος Beyond Exports Executive Diploma

To σεμινάριο “Executive Diploma Beyond Exports” αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις εξαγωγές και το διεθνές εμπόριο, το οποίο απευθύνεται στη μέση ελληνική επιχείρηση, καλύπτοντας την ανάγκη της για Εξωστρέφεια.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση διάρκειας 80 ωρών, σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με δύο από τα πλέον έμπειρα στελέχη της αγοράς σε θέματα Εξωστρέφειας, τους Διομήδη Θεοχαρόπουλο και Δημήτρη Μητράκο και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Διάρκεια (80 ώρες)

Μέσα από πραγματικά case studies, success stories, θεωρία αλλά και best practices, η ομάδα του Beyond Exports καλύπτει ενότητες όπως: τα Πλεονεκτήματα των Εξαγωγών, την Σωστή Επιλογή Προϊόντων και Υπηρεσιών προς Εξαγωγή, την Προσαρμογή Προϊόντων στις Απαιτήσεις της Αγοράς Στόχου, την Προϊοντική Στρατηγική, την Επιλογή Αγοράς Στόχου και Έρευνα Αγοράς, τους Τρόπους Εισόδου και τα Δίκτυα Διανομής, τον τρόπο Εξεύρεσης Πελατών, το Διεθνές & Εξαγωγικό Marketing, το Ε- exports & Digital Marketing, τη Συσκευασία & Packaging, την Κοστολόγηση και Τιμολογιακή Πολιτική, τις Εμπορικές Εκθέσεις/ Επιχειρηματικές Αποστολές/ B2B συναντήσεις, τις Διαπραγματεύσεις, τους Τρόποι Πληρωμής & Διαδικασίες Εξαγωγών και την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Εxport Business Plan.

 

ΠΡΟΦΙΛ IST 

Το ΙST ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Παράλληλα, με τη μακροχρόνια πορεία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα αναπτύχθηκε στους κόλπους του μία δραστήρια και πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές.

Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών, ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning, διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και προγράμματα Δια Βίου Μάθησης όπως σεμινάρια, professional diplomas και προγράμματα ενδοεταιρικής εκπαίδευσης τα οποία πιστοποιούνται από την ACTA (Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Οι βασικοί ακαδημαϊκοί τομείς-τμήματα στους οποίους δραστηριοποιείται το IST είναι:

  • Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες
  • Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές
  • Επιστήμη Υπολογιστών – Πληροφορική
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Ψυχολογία

Βασική αποστολή του IST είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνση της καινοτομίας και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των φοιτητών στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό το IST συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ).

Greek Exports Forum & Awards

Tο συνέδριο – θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα με τίτλο « Greek Exports Forum & Awards» διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό «ΧΡΗΜΑ».

Η διοργάνωση των φετινών «Greek Exports Forum & Awards» προβάλλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας, παρέχοντας χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

Για να διαβάσετε αναλυτικά για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.