Ανακοίνωση για την Προκήρυξη Δύο Υποτροφιών Πλήρους Φοίτησης Εις Μνήμη Καπετάν Μάριου Χριστοφορίδη

Ανακοίνωση για την Προκήρυξη Δύο Υποτροφιών Πλήρους Φοίτησης εις Μνήμη Καπετάν ΜΑΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Το IST College προκηρύσσει και προσφέρει δύο (2) υποτροφίες, πλήρους φοίτησης, εις Μνήμη του προσφάτως εκλιπόντα Καπετάν Μάριου Χριστοφορίδη.

H χορήγηση των δύο υποτροφιών, μία (1) για προπτυχιακό πρόγραμμα τριετούς διάρκειας και μία (1) για μεταπτυχιακό, μονοετές πρόγραμμα, έχει στόχο την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών που κατάγονται ή/και είναι μόνιμοι κάτοικοι Νομού Χίου, προκειμένου ανεμπόδιστα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν σπουδές υψηλού επιπέδου, στο αντικείμενο που επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην Αθήνα από το IST College σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού:

Προπτυχιακά Προγράμματα (Bachelor’s)

  • BA Business
  • BA Hospitality, Tourism and Event Management
  • BSc Computer Science
  • BSc Psychology

Μεταπτυχιακά Προγράμματα (Master’s)

  • MBA
  • MSc in Computing

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις δύο υποτροφίες υποβάλλοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω email στην διεύθυνση: scholarships@ist.edu.gr με θέμα : «Υποτροφία Καπετάν Μ. Χριστοφορίδη». 

Δίνεται παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει από το IST την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, με ανάρτηση στο site του κολλεγίου.

Λίγα λόγια για τον Καπετάν Μάριο Χριστοφορίδη, εις μνήμη του οποίου χορηγούνται οι δύο υποτροφίες:

Ο καπετάν Μάριος Χριστοφορίδης γεννήθηκε στη Χίο το 1936. Αποφοίτησε από την Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας το 1956. Υπηρέτησε την θάλασσα που τόσο αγαπούσε τόσο ως έμπειρος καπετάνιος όσο και ως διευθυντικό στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Υπήρξε πολύ απλός άνθρωπος,  άριστος οικογενειάρχης, με πλούσιο ανώνυμο φιλανθρωπικό έργο στην Χίο, τον αγαπημένο τόπο καταγωγής του. 

Για να διαβάσετε τον Kανονισμό, τις Προϋποθέσεις και τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ.