Online Masterclass με καλεσμένο τον κ. Δημήτρη Μωραΐτη

Online Masterclass με καλεσμένο τον κ. Δημήτρη Μωραΐτη

 

Δελτίο Τύπου

9/12/2020

Online Masterclass με καλεσμένο τον κ. Δημήτρη Μωραΐτη, Γενικό Διευθυντή της ΒΙΑΝ Α.Ε

Την Τρίτη 1/12/2020, είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε διαδικτυακά στο πρώτο Online Masterclass, για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, τον κ. Μωραΐτη Δημήτρη, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας ΒΙΑΝ Α.Ε. του Ομίλου Γιαννακόπουλου. Η άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα «ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΔΡΟΜΟΣ… η ηγεσία του εαυτού μας απαραίτητη για το επαγγελματικό μας μονοπάτι» φιλοξενήθηκε στη σύγχρονη πλατφόρμα εκπαίδευσης του IST.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μωραΐτη περισσότεροι από 90 συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια εμπνευστική και ιδιαιτέρως συγκινητική παρουσίαση, η οποία μας θύμισε πώς να θέτουμε στόχους και πως ακόμη και στις δύσκολες στιγμές υπάρχει τρόπος να πραγματοποιούμε όλα μας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες.

Μέσα από την παρουσίαση, αλλά και από τις ερωτήσεις που έθεσε το κοινό, δημιουργήθηκε ένα πραγματικό διαδραστικό masterclass κατά το οποίο οι φοιτητές αναγνώρισαν πολλά στοιχεία ακαδημαϊκού περιεχομένου με εφαρμογή στην επιχειρηματική πραγματικότητα, για παράδειγμα ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε το μάθημα Change Management στις αποφάσεις του, όχι με την αρνητική έννοια της κρίσης/αλλαγής, αλλά ως ευκαιρία, ακόμα και σήμερα που βρέθηκε να διαχειρίζεται, στην περίοδο του κορονοϊού, το Detol, το Depon, το Tonotil με την τεράστια ζήτηση που προκλήθηκε. Προέτρεψε, επίσης τους φοιτητές 1. Να είναι συνειδητοί 2. Οι επιλογές τους να οδηγούν σε πολλά ενδεχόμενα 3. Να εξελίσσονται γνωσιακά, διαρκώς 4. Να μην φοβούνται να αποτύχουν, να έχουν αυτοπεποίθηση, τόλμη και θάρρος.

Το IST πιστό στη φιλοσοφία και το όραμά του για διασύνδεση της εκπαίδευσης και της γνώσης με την αγορά εργασίας συνεχίζει να καλλιεργεί τις ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη και προσκαλώντας κορυφαία στελέχη των σύγχρονων επιχειρήσεων δημιουργεί μια κοινότητα η οποία απαρτίζεται από επαγγελματίες της αγοράς, φιλόδοξους startuppers και ενθουσιώδεις φοιτητές! 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Μωραΐτης από το 2018 είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΒΙΑΝ Α.Ε. του Ομίλου Γιαννακόπουλου, η οποία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις ελληνικές και στις πολυεθνικές εταιρίες OTC στην Ελλάδα. Διαθέτει 25ετή εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ΜΗΣΥΦΑ, ιατροτεχνολογικών, νοσοκομειακών και διαγνωστικών προϊόντων. Aπό το 1996 έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε Marketing & Sales τόσο σε ελληνικές, όσο και σε πολυεθνικές εταιρίες.

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών & Ειδικής Διατροφής Ελλάδος (ΣΕΠΤΕΔΕ). Επίσης, μετέχει στο Δ.Σ. του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Γεννήθηκε το 1970 στο Πέραμα του Πειραιά από γονείς προσφυγικής καταγωγής. Το 1989 εισάγεται στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών.

Ασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού στο ΙΦΕΤ, σε ιδιωτικό φαρμακείο και στο φαρμακείο του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Το 1993 μεταβαίνει με υποτροφία του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο της Parma Ιταλίας και ασχολείται με έρευνα στα Διαδερμικά Συστήματα, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Paolo Colombo. Το 2003 αποκτά Master στο Management του Πανεπιστημίου Hertfordshire Αγγλίας από το IST Studies, ενώ το 2017 γίνεται ένας από τους πρώτους επαγγελματίες υγείας που αποκτούν Diploma στο Health & Wellness Coaching από το Athens Coaching Institute. Το 2020 αποκτά εξειδίκευση στην Ιατρική Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ.