Σεμινάριο Logistics Μεταφορών – Οικονομική των ΜεταφορώνΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 12 ώρες


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ - ΛΑΕΚ 0,24%

Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24% για εργαζομένους επιχειρήσεων.


Σκοπός


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των υπευθύνων μεταφορών με όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση των τρόπων διανομής των αποθεμάτων προς τους τελικούς αποδέκτες.


Απευθύνεται


Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη που εμπλέκονται ενεργά με τον σχεδιασμό των logistics και των διαδρομών. Η έννοια είναι πολύ ευρεία και μπορεί να περιλαμβάνει από τον ιδανικό αριθμό νοσοκομειακών ενός νοσοκομείου, μέχρι τον αριθμό των διανομέων και τις αποστάσεις σε μία εταιρία εστίασης ή εταιρία courier. Επίσης απευθύνεται σε εταιρίες Logistics.  


ΕισηγητέςΟ Σοφοκλής Κωτούλας διαθέτει αξιόλογη διδακτική εμπειρία (πάνω από 5000 παρουσιάσεις, περισσότερες από 20000 ώρες) σε θέματα λογιστικής, εργατικών, φορολογίας, διοικητικής λογιστικής, κοστολόγησης, υπολογιστών, και σε πολλά άλλα θέματα business ( τόσο σε θεωρητικό όσο και σε μηχανογραφημένο επίπεδο).
Είναι συγγραφέας βιβλίου λογιστικής για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει πιθανά θέματα του διαγωνισμού στον τύπο.
Έχει εργαστεί ως λογιστής ως σύμβουλος μηχανογράφησης επιχειρήσεων, και ως επαγγελματίας εισηγητής σεμιναρίων.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα χρηματοοικονομικά (Μάντσεστερ, Αγγλία), και είναι απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων στην βιομηχανική Πειραιά.Συνοπτικό Πρόγραμμα


-Στρατηγική επιλογής κατάλληλων καναλιών διαδρομής ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, του αποθέματος, των συνθηκών ανταγωνισμού και καταναλωτικών συνηθειών. Με ποιον τρόπο αγοράζουν οι καταναλωτές τα προϊόντα μας και πώς θα τους προσεγγίσουμε με τον πλέον αρμόζων τρόπο.

– Υπολογισμός κόστους μεταφορών, διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς,   έλεγχος προϋποθέσεων και απαιτήσεων που θα πρέπει να πληρούνται, αξιολόγηση προσφορών μεταφορέων, συγκριτική ανάλυση κόστους και αποδοτικότητας μεταφορών από περίοδο σε περίοδο

-Ανάλυση διαδρομών, κόμβοι και σημεία διανομής,  εύρεση του πλέον αποδοτικού μονοπατιού, αναλυτική κοστολόγηση διαδρομών, έλεγχος του επιμέρους κόστους που απαρτίζει το συνολικό κόστος, τρόποι μείωσής του με ταυτόχρονη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ποιότητας του δικτύου. Αποφάσεις σχετικά με την τροποποίησή του, διαφοροποίησή του.

-Θεωρία ουράς και αναμονής, εύρεση του αριθμού των ιδανικών κόμβων που χρειάζεται το σύστημα logistics.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ:

Case studies, πρακτική εφαρμογή στο excel, στο word, στο outlook,  Ms Project management


ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, διεθνών προδιαγραφών,
 του IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Το υλικό δίνεται μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας, στην οποία ο σπουδαστής αποκτά ατομικούς κωδικούς, με την ολοκλήρωση της εγγραφής του.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο παρέχεται με τις ακόλουθες μορφές :

  • Προγραμματισμένο τμήμα
  • E-learning
  • Ενδοεπιχειρησιακό
  • Tailor Made για εταιρείες

Εκδήλωση ενδιαφέροντος