Σεμινάριο Logistics Τουρισμού και ΝαυτιλίαςΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 12 ώρες


ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ - ΛΑΕΚ 0,24%

Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24% για εργαζομένους επιχειρήσεων.


Σκοπός


Λόγω της σπουδαιότητας του τουρισμού (και όλων των σχετικών δραστηριοτήτων γύρω από αυτόν, όπως η εστίαση, μπαρ, εστιατόρια, καντίνες,  ψυχαγωγία, θαλάσσιες ψυχαγωγίες, τουριστικά happenings, περιηγήσεις, συναυλίες και παρεμφερείς εκδηλώσεις, events, ξενοδοχεία, resorts, καταλύματα, χώροι camping κτλ) αλλά και της ναυτιλίας στην χώρα μας , αναπτύχθηκε το σχετικό σεμινάριο, που και αυτό αποτελεί πρωτοπόρο και μοναδικό σεμινάριο στην Ελληνική επαγγελματική εκπαίδευση.


Απευθύνεται


Τεράστιο το εύρος των επωφελούμενων από το συγκεκριμένο σεμινάριο. Στελέχη επιτελικά και γραμμικά,  πρώτη γραμμή παραγωγής αλλά και στο back office, στους σχεδιασμούς, με σκοπό την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και την μείωση του σχετικού κόστους. Επιχειρηματίες εστίασης, ξενοδοχείων, θαλασσίων σπορ, θρησκευτικού, ιστορικού, περιηγητικού τουρισμού, ταξιδιωτικά γραφεία.

Για την ναυτιλία:

Logistics προμηθειών πλοίου: Χρώματα, νερό, φάρμακα, υλικά καταστρώματος, προβλέψεις με βάση τους επιβάτες ή το επανδρωμένο πλήρωμα (για παντός είδους πλοία και είδους ναυτιλίας).   Υπολογισμός δρομολογίων, κόστος δρομολογίων, αποτελεσματικότητα διαδρομών.


ΕισηγητέςΟ Σοφοκλής Κωτούλας διαθέτει αξιόλογη διδακτική εμπειρία (πάνω από 5000 παρουσιάσεις, περισσότερες από 20000 ώρες) σε θέματα λογιστικής, εργατικών, φορολογίας, διοικητικής λογιστικής, κοστολόγησης, υπολογιστών, και σε πολλά άλλα θέματα business ( τόσο σε θεωρητικό όσο και σε μηχανογραφημένο επίπεδο).
Είναι συγγραφέας βιβλίου λογιστικής για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει πιθανά θέματα του διαγωνισμού στον τύπο.
Έχει εργαστεί ως λογιστής ως σύμβουλος μηχανογράφησης επιχειρήσεων, και ως επαγγελματίας εισηγητής σεμιναρίων.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα χρηματοοικονομικά (Μάντσεστερ, Αγγλία), και είναι απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων στην βιομηχανική Πειραιά.Συνοπτικό Πρόγραμμα


 • Ιδιαιτερότητες στην διανομή τροφίμων και ποτών. Ανάλωσή τους και τρόπος συντήρησής τους.
 • Ιδανικός αριθμός πελατών στο εστιατόριο, στο ξενοδοχείο, στην κρουαζιέρα. Με βάση αυτόν τον αριθμό, υπολογισμός όλων των αναγκαίων ποσοτήτων υλικών και αναλωσίμων καθώς και ανθρώπινου δυναμικού.
 • Ιδανικός αριθμός εργαζόμενων για την διεκπεραίωση της εκάστοτε δραστηριότητας. Άριστος αριθμός σερβιτόρων, πάσο, κουζίνα, μπαρμαν κτλ.
 • Υπολογισμός ημερήσιας απορρόφησης υλικών και αναλωσίμων. Εκτίμηση του μέσου όρου διαμονής των πελατών στο ξενοδοχείο, μέσοι χρόνοι παραμονής στο τραπέζι του εστιατορίου ή του μπαρ.
 • Μέσοι χρόνοι και μέση παραγγελία ανά λουόμενου στην ομπρέλα. Μέσοι χρόνοι θαλάσσιων δραστηριοτήτων, ιδανικός εξοπλισμός θαλάσσιου εξοπλισμού ψυχαγωγίας.
 • Με βάση την εκτίμηση των προαναφερόμενων στοιχείων και της πρόβλεψης της ζήτησης, ακολουθεί ο ολικός σχεδιασμός των Logistics για την εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πελατών.
 • Διαμόρφωση χώρων στεριανών και εν πλω αποθηκών, ψυγείων, και καναλιών διανομής στο ξενοδοχείο, κατάλυμα, και στο πλοίο. Logistics μπαρ πισίνας, εσωτερικού μπαρ, καθαριότητας και καμαριέρας, τόσο στεριανά στα ξενοδοχεία όσο και εν πλω στα πλοία.
 • Ταξιδιωτικά γραφεία: Ιδανικός αριθμός εργαζόμενων στο τηλεφωνικό κέντρο, ιδανικός αριθμός τερματικών εξυπηρέτησης.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, διεθνών προδιαγραφών,
 του IST College, Πειραιώς 72, Μοσχάτο.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Το υλικό δίνεται μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας, στην οποία ο σπουδαστής αποκτά ατομικούς κωδικούς, με την ολοκλήρωση της εγγραφής του.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο παρέχεται με τις ακόλουθες μορφές :

 • Προγραμματισμένο τμήμα
 • E-learning
 • Ενδοεπιχειρησιακό
 • Tailor Made για εταιρείες

Εκδήλωση ενδιαφέροντος