Το IST College υποστηρίζει τον 24ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό Τελετή Βράβευσης

Το IST College υποστηρίζει τον 24ο economia  Φοιτητικό Διαγωνισμό Τελετή Βράβευσης

Σε μια λιτή τελετή στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Ιδρυτής του IST College, κ. Δρακούλης Φουντουκάκος, βράβευσε τον πρώτο νικητή του διαγωνισμού, στην κατηγορία ατομικών εργασιών, με μια υποτροφία πλήρους φοίτησης για ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το IST College σε συνεργασία με διακεκριμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. 

Το IST College είναι το πρώτο Επιχειρησιακό Κολλέγιο στην Ελλάδα και εδώ και 24 χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει τον διαγωνισμό Economia  που απευθύνεται σε φοιτητές, οι οποίοι συμμετέχουν αναπτύσσοντας τη δική τους επιχειρηματική ιδέα σχετικά με ένα τομέα της Οικονομίας. 

Το φετινό θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Το Αύριο της Ελληνικής Ναυτιλίας» και συμμετείχαν στην Κριτική Επιτροπή αλλά και στην εκδήλωση της βράβευσης, ως ομιλητές, σημαντικές προσωπικότητες και πρωτοπόροι της Ναυτιλίας, όπως οι κ.κ. Θανάσης Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime Ltd, Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών στο Cass Business School, City, University of London, Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος,  Γεώργιος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants Ltd., Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants Ltd και Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Economia, ο οποίος είχε το ρόλο του Ειδικού Συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης και του συντονιστή στη τελετή βράβευσης.

Το IST είναι πρωτοπόρο στην ενθάρρυνση  της επιχειρηματικότητας, την προώθηση  της καινοτομίας, και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων στους φοιτητές του ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Με ακαδημαϊκά προγράμματα κορυφαίων πανεπιστημίων, εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εδώ και 30 χρόνια, το IST College, με συνέπεια και κύρος, προσφέρει bachelor και masters αλλά και διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποιημένα σεμινάρια δια βίου μάθησης που αποτελούν για τους αποφοίτους του το διαβατήριο για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και για το οικοσύστημα των start ups.