Διάρκεια Σπουδών

40 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

On & On demand

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

On site

Έναρξη Προγράμματος

10 Φεβρουαρίου 2025

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το συγκεκριμένο σεμινάριο εστιάζει στις βασικές έννοιες και πρακτικές της εστιατορικής τέχνης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων σερβιρίσματος σε χώρους εστίασης, ξενοδοχεία πολυτελείας καθώς και yacht, σε επαγγελματικό επίπεδο. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης, με αναβαθμισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Το πρόγραμμα διεξάγεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του IST College, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες του Προγράμματος.

Διδασκαλία βασισμένη στη Διαδραστική Προσέγγιση: Το σεμινάριο εστιάζει στη συμμετοχή και τη διαλειτουργικότητα, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν την κριτική σκέψη και να ανταλλάξουν απόψεις.

Οφέλη Παρακολούθησης

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τους στόχους και τις ανάγκες σας, το σεμινάριο μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη:

• 100% hands on – πρακτική εξάσκηση σε ολιγομελή τμήματα

Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων: Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, αποτελεί μία σημαντική

προσωπική επένδυση με αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

Εύρεση εργασίας: Δυνατότητα άμεσης εύρεσης εργασίας σε διακεκριμένους πελάτες της chateau des services,

ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο εκπαίδευσης προσωπικού στον κλάδο.

• Ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις και τις καλύτερες πρακτικές (Βest Practices) στον τομέα του Silver Service.

Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να προσφέρουν διακεκριμένες υπηρεσίες φιλοξενίας και σέρβις υψηλού επιπέδου, που θα διακρίνονται όχι μόνο από τις τεχνικές γνώσεις αλλά και από το υψηλό επίπεδο συμπεριφοράς και ευγένειας. Μετά το τέλος του προγράμματος, στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να εργαστούν με αυτοπεποίθηση σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης με αναβαθμισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους

Managers / Ιδιοκτήτες χώρων εστίασης που θέλουν να μάθουν τις ορθές πρακτικές εστιατορικής τέχνης, προκειμένου να οργανώσουν το προσωπικό τους

Σε σπουδαστές και αποφοίτους ξενοδοχειακών σχολών

Σε άτομα που επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο της έστιασης που θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές της εστιατορικής τέχνης

Εισηγητές

Είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Chateau Des Services η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση και εξέλιξη των ανθρώπων που εργάζονται στο υψηλότερο επίπεδο σέρβις. Είναι κριτής στα Greek hotel of the year και συνεργάζεται με πολύ σημαντικά ξενοδοχεία πολύτελείας, βραβευμένα εστιατόρια και yacht. Έχει ορίσει νέα πρότυπα στον κόσμο της φιλοξενίας μέσω της συμπεριφοράς και του πάθους που τον διακρίνουν. Με γνώμονα την αγάπη του για τον τομέα της εξειδίκευσης του, ωθεί τους ανθρώπους που συνεργάζεται να εξελιχθούν και να πάρουν το καλύτερο από τον εαυτό τους.

Δομή προγράμματος σπουδών

  • Τα είδη σέρβις
  • Η ανθρώπινη συμπεριφορά
  • Η εμφάνιση
  • Η ανάλυση του εστιατορίου
  • Το στρώσιμο του τραπεζιού
  • Οι τρόποι σερβιρίσματος
  • Το Deparassage
  • Το Fine Dining
  • Το επίσημο δείπνο
  • Το room service
  • Οι τεχνικές πωλήσεων
  • Ηγεσία

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: