Διάρκεια Σπουδών

4 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Online & On demand

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Remote

Έναρξη Προγράμματος

2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το σεμινάριο «Εισαγωγή στη Θετική Ψυχολογία» θα διερευνήσει βασικά θέματα όπως η ευτυχία, η ανθεκτικότητα, η ευγνωμοσύνη και οι θετικές σχέσεις, προσφέροντας ένα μείγμα θεωρητικής γνώσης και πρακτικών ασκήσεων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εφαρμόζουν τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας στην καθημερινή τους ζωή για να ενισχύσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ευημερία, να βελτιώσουν τις σχέσεις και να καλλιεργήσουν μια θετική νοοτροπία.

Η Θετική Ψυχολογία αποτελεί κλάδο της ψυχολογίας που επικεντρώνεται στη μελέτη των θετικών πτυχών της ανθρώπινης ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ευημερίας και της ευτυχίας. Το πεδίο στοχεύει στην κατανόηση και την προώθηση των συνθηκών που επιτρέπουν στα άτομα, τις κοινότητες και τις κοινωνίες να ευδοκιμήσουν. Εξερευνά διάφορα θέματα όπως

θετικά συναισθήματα, θετικά χαρακτηριστικά, θετικές σχέσεις και θετικούς θεσμούς. Η Θετική Ψυχολογία επιδιώκει να εφαρμόσει αυτή τη γνώση σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της εργασίας και της θεραπείας, για να βελτιώσει την ικανοποίηση από τη ζωή και την ευημερία.

Οφέλη Παρακολούθησης

  • Συμμετοχή σε ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να εξασκήσετε τεχνικές Θετικής Ψυχολογίας, όπως ασκήσεις ευγνωμοσύνης, αναγνώριση δύναμης και στρατηγικές για την καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων.
  • Θα λάβετε ολοκληρωμένο υλικό για περαιτέρω μελέτη και εξάσκηση.

Απευθύνεται

  • Σε γονείς
  • Σε επαγγελματίες
  • Σε φοιτητές και σπουδαστές
  • Σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν εισαγωγική γνώση στη Θετική Ψυχολογία

Εισηγητές

Η Νίκη Χριστούλη είναι Ψυχολόγος Υγείας, απόφοιτος του Cardiff Metropolitan University (First Class Honours), με μεταπτυχιακό τίτλο “MSc in Health Psychology” (In Distinction). Έχει εκπαιδευτεί στην Ομαδική και Ατομική Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Basic & Advanced) (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. & Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές), καθώς και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Έχει εργαστεί στην στάθμιση νευροψυχολογικών δοκιμασιών της A’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, όπως και σε διαδικτυακές υπηρεσίες συμβουλευτικής. Στο παρόν, ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ), του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα, είναι υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας του IST College και ερευνητικός συνεργάτης της Β’ Νευρολογικής Κλινικής, του Π.Γ.Ν Αττικόν, συμμετέχοντας σε ερευνητικά πρωτόκολλα και έρευνες.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

  • Εισαγωγή και Επισκόπηση της Θετικής Ψυχολογίας
  • Βασικά Θέματα στη Θετική Ψυχολογία
  • Πρακτικές Εφαρμογές και Στρατηγικές

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται για οnline συμμετοχή (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: