Διάρκεια Σπουδών

1 έτος

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Online, εξ αποστάσεως

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό δίπλωμα “Κλινική Ψυχολογία και Ψυχική Υγεία” θα σας εξοπλίσει με υψηλό επίπεδο κατανόησης της θεωρίας και της πρακτικής της Κλινικής Ψυχολογίας σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης, προετοιμάζοντάς σας για επαγγελματική κλινική εκπαίδευση σε διδακτορικό επίπεδο. Θα μελετήσετε βασικά θέματα όπως οι διατροφικές διαταραχές, η ψυχοπάθεια, η νευροψυχολογία και η ψυχοθεραπεία, παράλληλα με βασικές στατιστικές και ερευνητικές μεθόδους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα βελτιώσετε τις δεξιότητες κριτικής έρευνας και ανάλυσης σε σχέση με την πρακτική κλινικής ψυχολογίας.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Κλινική Ψυχολογία και Ψυχική Υγεία” παρέχει μια εις βάθος κατανόηση των ψυχολογικών θεωριών, πρακτικών και μεθοδολογιών έρευνας. Εξοπλίζει τους σπουδαστές με προηγμένες γνώσεις σε τομείς όπως η ψυχοπαθολογία, η ψυχοθεραπεία και η ψυχολογική αξιολόγηση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εφαρμόσουν αυτές τις έννοιες αποτελεσματικά σε κλινικά περιβάλλοντα.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Swansea University, το οποίο κατέχει την 20η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο στην έρευνα σύμφωνα με τους The Times και Sunday Times Good University Guide 2022.

Στόχος του προγράμματος

  • Στο IST College, θα λάβετε μια ολοκληρωμένη και σε βάθος εξερεύνηση της Κλινικής Ψυχολογίας, καθοδηγούμενη από ακαδημαϊκούς και κλινικούς επαγγελματίες που φέρνουν πλούσια εμπειρία τόσο από θεωρητική όσο και από πρακτική άποψη.
  • Η μάθηση από έμπειρους επαγγελματίες μπορεί σας παρέχει γνώσεις για τις πιο πρόσφατες πρακτικές, τα ερευνητικά ευρήματα και τις θεωρητικές εξελίξεις στην Κλινική Ψυχολογία.
  • Η δομή του προγράμματος του IST College μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης με επαγγελματίες του κλάδου και αποφοίτους.
  • Γιατί στο IST φροντίζουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, πολλαπλών επιπέδων καθώς δίνουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις παράλληλα με τις σπουδές σου και χωρίς επιπλέον κόστος, πιστοποιημένα σεμινάρια χτίζοντας όχι μόνο ένα δυνατό βιογραφικό, αλλά αποκτώντας πρακτικές γνώσεις.

Δομή & Σχεδιασμός Προγράμματος

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: