Διάρκεια Σπουδών

3 έτη

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά, Αγγλικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τριετούς διάρκειας που παρέχει την απαραίτητη γνώση σε όλους τους τομείς της Επιστήμης της Ψυχολογίας. Εάν σε γοητεύει η ανθρώπινη συμπεριφορά και αναρωτιέσαι γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται, δρουν, αντιδρούν και αλληλοεπιδρούν με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους, τότε το BSc (Hons) Psychology, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις σπουδές σου!

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης θα λάβεις γνώσεις σχετικά με διάφορα επιστημονικά πεδία της Ψυχολογίας. Θα γνωρίσεις τόσο τα βιολογικά όσο και τα κοινωνικά θεμέλια της ανθρώπινης συμπεριφοράς και θα έρθεις σε επαφή με την έρευνα στην Ψυχολογία και την πρακτική της άσκηση.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Wrexham University, το οποίο κατέχει την 1η θέση στην ικανοποίηση των φοιτητών του, στην Αγγλία και την Ουαλία.

Στόχος του προγράμματος

 • Γιατί το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών οδηγεί σε δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Γιατί το πρόγραμμα είναι, επίσης, αναγνωρισμένο από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία (BPS)
 • Γιατί ως φοιτητής του τμήματος Ψυχολογίας στο IST, θα έχεις τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια των σπουδών σου να παρακολουθήσεις, παράλληλα, σεμινάρια που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τις προσωπικές σου δεξιότητες
 • Γιατί θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου μαθαίνοντας όλη την πρακτική διαδικασία (know-how) με την οποία ο κλάδος της Ψυχολογίας βρίσκει εφαρμογή στην σύγχρονη αγορά εργασίας.
 • Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σου δίνει την ευκαιρία να εστιάσεις στην επιστημονική φύση της ψυχολογίας και να εξοικειωθείς με συγκεκριμένες ενότητες που σχετίζονται με την κοινωνική ψυχολογία, την αναπτυξιακή ψυχολογία, τις ατομικές διαφορές, τη γνωστική ψυχολογία κλπ
 • Γιατί θα καλλιεργήσεις τις στατιστικές και ερευνητικές σου δεξιότητες μέσω τακτικών εργαστηριακών πρακτικών καθώς και μέσω role-playing αλλά και πραγματικών case studies.
 • Γιατί το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο με τρόπο που σου εξασφαλίζει την άρτια θεωρητική, ερευνητική και πρακτική εκπαίδευσή σου στην Ψυχολογία και σε οδηγεί σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Περισσότερες Πληροφορίες

Ως Απόφοιτος του προγράμματος BSc (Hons) Psychology μπορείς να δραστηριοποιηθείς στον χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας αλλά και δραστηριοποιηθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας ανοίγοντας το δικό σου γραφείο. Μπορείς, επίσης, να απασχοληθείς σε εταιρείες Ανθρώπινου Δυναμικού ή σε φορείς που σχετίζονται με την υποστήριξη και τη θεραπεία, όπως πχ. μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς κ.α.

Οι σπουδές σου στο πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology του IST, σου δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μέσω της διαδικασίας που ορίζει ο ΑTEΕN. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στις Αναγνωρίσεις.

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της Ψυχολογίας αλλά και σε εργαζόμενους ή φοιτητές άλλων ειδικοτήτων.

Το πτυχίο του προγράμματος BSc (Hons) Psychology παρέχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με Φυσική Παρουσία σε προγραμματισμένα τμήματα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό “Συγγρού – Φιξ”) αλλά δίνεται η δυνατότητα μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας να παρακολουθείς τα μαθήματα on demand, στο δικό σου χρόνο και τόπο.

Απολυτήριο Λυκείου ή Αντίστοιχος Τίτλος.

Το πρόγραμμα, διεξάγεται ελληνικά/αγγλικά.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησής σου στο IST θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς χωρίς κανένα κόστος και μαθήματα αγγλικής γλώσσας, αναλόγως του επιπέδου στο οποίο βρίσκεσαι, ώστε ολοκληρώνοντας τις ακαδημαϊκές σπουδές σου να έχεις βελτιώσει και τις γνώσεις σου στη γλώσσα.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!
Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλεις συμπληρωμένη στο admissions@ist.edu.gr, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς πάτησε εδώ)

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να κάνεις την εγγραφή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθεις στο IST έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ.)

Ο τρόπος καταβολής των ήδη προσιτών διδάκτρων του IST είναι ιδιαίτερα ευέλικτος. Σε συνεννόηση με τις οικονομικές υπηρεσίες του IST δίνεται η δυνατότητα τμηματικής ή εφάπαξ καταβολής με ανάλογη έκπτωση.

Επίσης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα σε ενημερώσει για τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που θα σου εξασφαλίσουν επιδότηση διδάκτρων έως και 30%, υποστηριζόμενη από το Ταμείο Φοιτητικής Μέριμνας του IST.

Μπορείς ακόμα, να διεκδικήσεις μία από τις προσφερόμενες Υποτροφίες που ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το IST, σε συνεργασία με γνωστές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την καταβολή των δίδακτρών σου, εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα απολαμβάνεις και μία σειρά προνομίων και υπηρεσιών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση όπως:

 • Εγγραφή
 • Χρήση Βιβλιοθήκης IST
 • Χρήση Εργαστηρίων Η/Υ στο IST
 • Συμμετοχή στις Εξετάσεις
 • Χρήση της Σύγχρονης Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας του IST
 • Έκδοση όλων των πιστοποιητικών σπουδών, βαθμολογιών και βεβαιώσεων τόσο από IST όσο και από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο
 • Συμμετοχή σε σεμινάρια, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνονται και προσφέρονται στο IST

Κατέβασε τον Οδηγό Σπουδών εδώ.

Το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Psychology του Wrexham University παρέχεται στην Ελλάδα από το IST College βάσει συμφωνίας μεταξύ του βρετανικού Πανεπιστημίου και του Κολλεγίου μας, μετά από έγκριση που έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πτυχίο BSc (Hons) Psychology που απονέμεται από το Wrexham  University μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών μπορεί να αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμο με τα πτυχία ψυχολογίας που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης. Η αναγνώριση γίνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας. (https://www.minedu.gov.gr/ateen-anagnorisi-epaggelmatikis-isodynamias)

Εφόσον αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμο, το πτυχίο αυτό αξιοποιείται επαγγελματικά όπως τα πτυχία ψυχολογίας που απονέμονται από τα ελληνικά ΑΕΙ. Έχοντας λάβει απόφαση αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου σου από το ΑΤΕΕΝ, στη συνέχεια απευθύνεσαι στην κατά τόπο αρμόδια Περιφέρεια, η οποία χορηγεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Η αναγνώριση του ΑΤΕΕΝ δεν είναι ακαδημαϊκή και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ελληνικό ΑΕΙ. Ωστόσο, απόφοιτοί μας συνεχίζουν για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, της επιλογής τους.

Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST College που έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, έχει λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΑΤΕΕΝ.

To πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology του Wrexham University είναι πιστοποιημένο από το British Psychological Society (BPS) και μετά από ατομική αίτηση προς τον φορέα αυτόν έχεις δικαίωμα εγγραφής ως μέλος. Εφόσον επιλέξεις να συνεχίσεις σε μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές και αποκτήσεις και κλινική εμπειρία, έχεις τη δυνατότητα εξέλιξης σε Chartered Psychologist στη Μεγάλη Βρετανία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: