Sales Management

Diploma in Sales Management

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

132 ώρες

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ελληνικά

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δεκέμβριος 2021

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Full-time

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αθήνα, Ελλάδα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Περιγραφή

Σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο και πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και έντονο ανταγωνισμό οι εταιρίες αναζητούν και χρειάζονται στελέχη πωλήσεων με τα εξής βασικά στοιχεία: Εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου, ικανότητα να συνεργάζονται με τους πελάτες και να δημιουργούν ένα αποτελεσματικό δίκτυο πωλήσεων.
Το πρόγραμμα Diploma In Sales Μanagement έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα σύνολο βασικών θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, πάνω στις αρχές του Sales Management αναλύοντας τις πλέον σύγχρονες πρακτικές και παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία.
Εμπλουτίζοντας τη γνώση με νέα δεδομένα και εξελιγμένες τεχνικές οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν και να χειρίζονται καταστάσεις που προκύπτουν στο τμήμα πωλήσεων με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
H διδασκαλία βασίζεται στη διαδραστική προσέγγιση. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρακτικές γνώσεις και τεχνικές, άμεσα εφαρμόσιμες στην εργασιακή και επιχειρηματική σας δραστηριότητα, με ειδική μεθοδολογία και σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης όπως: Class Presentations, Case Studies, Syndicate Cases, Role Playing Practical Exercises, Focus Examples, Group Projects, Game-based learning.

Οφέλη Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορείτε:

1.

Να είστε αποτελεσματικοί στην επαφή με τους πελάτες χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων.

2.

Να κατανοείτε τις βασικές έννοιες και λειτουργίες του marketing και την επίδραση του στις πωλήσεις της επιχείρησης.

3.

Να κατανοείτε το πλαίσιο του σύγχρονου Customer Service και να εφαρμόζετε τεχνικές αποτελεσματικής εξυπηρέτησης πελατών.

4.

Να αναπτύξετε τις managerial δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να οργανώσετε, να αναπτύξετε και να διοικήσετε ομάδες πωλήσεων

5.

Να διεξάγετε αποτελεσματικές στρατηγικές και τεχνικές διαπραγμάτευσης.

6.

Να κατανοείτε το ρόλο και τα καθήκοντα του Key Account Manager και να μπορείτε να σχεδιάζετε ένα πλάνο διαχείρισης πελατών.

7.

Να κατανοείτε βασικές οικονομικές έννοιες και εργαλεία που είναι απαραίτητα για την ορθή λήψη αποφάσεων.

8.

Να εστιάζετε και να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με τους πελάτες της αγοράς/στόχου μέσω της σωστής οργάνωσης του τμήματος πωλήσεων αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Απευθύνεται

To πρόγραμμα Diploma In Sales Management είναι ιδανικό για πολυάσχολα στελέχη και επαγγελματίες, μιας και σας επιτρέπει να εργάζεστε και παράλληλα να ολοκληρώσετε ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα στη Διοίκηση Πωλήσεων, πλήρως προσαρμοσμένο στo ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα σας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

Εισηγητές

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων καθιστώντας το Πρόγραμμα μοναδικό στην παροχή εξειδικευμένων και πρακτικών γνώσεων.

Ο Παναγιώτης Bελισσαρίου διαθέτει τριακονταετή εργασιακή εμπειρία σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις ως Manager και Director στους τομείς των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης Πελατών, του Marketing, του Trade Marketing και της Ανάπτυξης Νέων Αγορών, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Συμπληρωματικά διαθέτει, δεκαπενταετή εκπαιδευτική εμπειρία ως εισηγητής Μεταπτυχιακών προγραμμάτων και εξειδικευμένων σεμιναρίων (trainer/couch/mentor).
Είναι διαπιστευμένος εισηγητής και συνεργάτης, coach και μέντορας από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και άλλων σημαντικών φορέων. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο City University of New York και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MBA) από το Πανεπιστήμιο N.Y.I.T της Νέας Υόρκης.

Ο Περικλής Κατριβάνος με 30ετή εμπειρία στον τομέα των Πωλήσεων, έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στα τμήματα πωλήσεων, τόσο πολυεθνικών όσο και ελληνικών εταιρειών, όπως Henkel Hellas, Sara Lee Hellas,
Kallimanis S.A., Carlsberg Group. Με άρτια γνώση της αγοράς και των τάσεων, έχει ηγηθεί στη διαμόρφωση στρατηγικού σχεδιασμού εγχώριων και πανευρωπαϊκών πελατών, στην ανάπτυξη επιλεκτικών δικτύων πώλησης, στη χάραξη νέων μοντέλων εμπορικής πολιτικής, στο Coaching μεγάλων ομάδων πωλήσεων, καθώς και σε προγράμματα εκπαίδευσης ευρέως φάσματος που αφορούν τα τμήματα πωλήσεων. Από το 2011-2016, κατείχε τη θέση του Sales Director Off Trade & Development στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Fix Hellas), έχοντας στην ευθύνη του τόσο το δίκτυο λιανεμπορίου όσο και τα δίκτυα τελικών σημείων της Οn Trade αγοράς και ‘’εξειδικευμένης λιανικής’’. Μετά την εξαγορά της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας από τον όμιλο Carlsberg (5/2016), στο νέο εταιρικό σχήμα που δημιουργήθηκε, έχει την θέση του National Accounts Manager, έχοντας μαζί με την ομάδα του, την ευθύνη όλων των λογαριασμών στην ελληνική επικράτεια. Από τον Φεβρουάριο του 2017, ανήκει στην Χήτος ΑΕΒΕ (Ζαγόρι), έχοντας σήμερα τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή. Στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, έχει συνεργαστεί με κορυφαία εκπαιδευτικά
ιδρύματα, όπου σαν κύριος εισηγητής έχει διαμορφώσει εκπαιδευτικά προγράμματα, πάντα στον χώρο των πωλήσεων. Είναι κάτοχος ΜΒΑ, από το Nottingham Trent University.

Η Μαρία Μεταξογένη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Strategic Human Resources από το Alba Graduate Business School. Την τελευταία 20ετία έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος πωλήσεων σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως η Hewlett-Packard, η Microsoft και η Xerox. Σήμερα εργάζεται ως Sales & Marketing Director στη DHL Global Forwarding. Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία έχει εργαστεί ως εισηγήτρια στην OTE Academy, την Xyn και την ΕΕΔΕ σε θεματικά αντικείμενα που αφορούν την Οργάνωση Ομάδων Πωλήσεων, την Άριστη Εμπειρία Πελάτη και το Marketing.

Ο Ανδρέας Κουτσοσπύρος κατέχει τη θέση του Senior Marketing Communications Manager στην General Electric στον τομέα του Healthcare και είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, το marketing και την επικοινωνία ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων με περισσότερα από $150 εκατ. έσοδα το χρόνο. Είναι επίσης συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Valius.io με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, μιας νέας MarTech (Marketing Technology) πλατφόρμας στρατηγικής marketing. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρατηγικό Marketing στο πανεπιστήμιο Cranfield School of Management της Αγγλίας. Είναι πιστοποιημένος marketer από το Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας, ενώ έχει παρακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα ηγεσίας και καινοτομίας από το GE Management Development Institute της Νέας Υόρκης. 

Ο Κωνσταντίνος Μπέλσης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου είναι και μόνιμος κάτοικος. Διαθέτει πτυχία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και στη Διαχείριση Ανθρώπινου δυναμικού. Είναι κάτοχος τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο του Leicester – Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα είναι κάτοχος τίτλων σπουδών και σεμιναρίων που αφορούν Leadership, Marketing, Human Resources Μanagement, Sales Techniques, Crisis Management και Negotiation μεταξύ άλλων. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια στον τομέα των πωλήσεων και έχει εργαστεί τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε τομείς καταναλωτικών αγαθών, υγείας και αυτ/νίας. Έχει διατελέσει από θέσεις Product Μanager, Marketing Manager, Human Resources Manager, Business Excellence Manager καθώς και Director. Για περισσότερα από δέκα έτη απασχολείται στο φαρμακευτικό κλάδο. Από τη θέση του Διευθυντή της Libytec Φαρμακευτικής που κατέχει αυτή τη στιγμή ηγείται μιας ομάδας εργαζομένων που απασχολούνται στα τμήματα Marketing και Πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης του στον φαρμακευτικό κλάδο έχει συνεργαστεί με εξέχοντες key opinion leaders, key prescribers και διοικητικά στελέχη διαφόρων, οργανισμών υγείας (Νοσοκομεία, κλπ) με πολλές διακρίσεις. Διδάσκει τεχνικές επικοινωνίας και πωλήσεων βασισμένων σε διεθνή μεθοδολογία και εργαλεία μέσω των οποίων επιτυγχάνονται σημαντικά αποτελέσματα και οδηγούν το προσωπικό να πετύχει υψηλές βαθμολογίες. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής και τα τελευταία 10 χρόνια χρησιμοποιεί την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτει δίνοντας έμφαση στο μεγαλύτερο κεφάλαιο των εταιρειών που είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογα Ιδρύματα και Οργανισμούς όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), την ΕΕΦΑΜ, την ΠΕΦ, ΕΕΔΕ, MSL Advisors, London UK καθώς και κολλέγια του εξωτερικού.

Πιστοποίηση

Mετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κάτοχοι, ενός υψηλού κύρους πιστοποιητικού από το ISM EDUCATION του Ηνωμένου Βασιλείου (Εndorsed by ISM EDUCATION) που θα αποδεικνύει τις γνώσεις και την εξειδίκευση τους στον τομέα των πωλήσεων.
Επίσης το πιστοποιητικό θα έχει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία ενός από τους ιστορικότερους και σημαντικότερους φορείς εκπαίδευσης σε προγράμματα πωλήσεων.

SHARE ON

Κάνε το πρώτο βήμα

Testimonials

Related courses

Gallery

ALL

Το IST College με μια ματιά!

Φόρμα επικοινωνίας