Διάρκεια Σπουδών

140 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Part-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

8 Μαρτίου 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο και πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και έντονο ανταγωνισμό οι εταιρίες αναζητούν και χρειάζονται στελέχη πωλήσεων με τα εξής βασικά στοιχεία: Εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου, ικανότητα να συνεργάζονται με τους πελάτες και να δημιουργούν ένα αποτελεσματικό δίκτυο πωλήσεων.

Το πρόγραμμα Diploma In Sales Μanagement έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα σύνολο βασικών θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, πάνω στις αρχές του Sales Management αναλύοντας τις πλέον σύγχρονες πρακτικές και παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία.

Εμπλουτίζοντας τη γνώση με νέα δεδομένα και εξελιγμένες τεχνικές οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν και να χειρίζονται καταστάσεις που προκύπτουν στο τμήμα πωλήσεων με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

H διδασκαλία βασίζεται στη διαδραστική προσέγγιση. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρακτικές γνώσεις και τεχνικές, άμεσα εφαρμόσιμες στην εργασιακή και επιχειρηματική σας δραστηριότητα, με ειδική μεθοδολογία και σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης όπως: Class Presentations, Case Studies, Syndicate Cases, Role Playing Practical Exercises, Focus Examples, Group Projects, Game-based learning.

Οφέλη Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορείτε:

• Να αποκτήσετε Εξειδίκευση στον Τομέα των Πωλήσεων

• Να ενισχύστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες  και να  αλληλεπιδράτε αποτελεσματικά με πελάτες  και άλλα εμπλεκόμενα μέρη.

• Να αποκτήσετε βαθιά κατανόηση του χώρου, με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που θα σας καθιστούν εξαιρετικά αποτελεσματικούς και  ανταγωνιστικούς.

• Να διοικείτε και να εμπνέετε ομάδες πωλήσεων βελτιώνοντας την απόδοσή τους

• Να αναπτύξετε και να υλοποιήσετε στρατηγικές πωλήσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης

• Να γνωρίσετε επαγγελματίες του χώρου και να δημιουργήσετε εποικοδομητικές σχέσεις δ•ικτύωσης.

Απευθύνεται

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

Εισηγητές

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων καθιστώντας το Πρόγραμμα μοναδικό στην παροχή εξειδικευμένων και πρακτικών γνώσεων.

Ο Παναγιώτης Bελισσαρίου διαθέτει τριακονταετή εργασιακή εμπειρία σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις ως Manager και Director στους τομείς των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης Πελατών, του Marketing, του Trade Marketing και της Ανάπτυξης Νέων Αγορών, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Συμπληρωματικά διαθέτει, δεκαπενταετή εκπαιδευτική εμπειρία ως εισηγητής Μεταπτυχιακών προγραμμάτων και εξειδικευμένων σεμιναρίων (trainer/couch/mentor).
Είναι διαπιστευμένος εισηγητής και συνεργάτης, coach και μέντορας από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και άλλων σημαντικών φορέων. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο City University of New York και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MBA) από το Πανεπιστήμιο N.Y.I.T της Νέας Υόρκης.

Ο Περικλής Κατριβάνος με 30ετή εμπειρία στον τομέα των Πωλήσεων, έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στα τμήματα πωλήσεων, τόσο πολυεθνικών όσο και ελληνικών εταιρειών, όπως Henkel Hellas, Sara Lee Hellas,
Kallimanis S.A., Carlsberg Group. Με άρτια γνώση της αγοράς και των τάσεων, έχει ηγηθεί στη διαμόρφωση στρατηγικού σχεδιασμού εγχώριων και πανευρωπαϊκών πελατών, στην ανάπτυξη επιλεκτικών δικτύων πώλησης, στη χάραξη νέων μοντέλων εμπορικής πολιτικής, στο Coaching μεγάλων ομάδων πωλήσεων, καθώς και σε προγράμματα εκπαίδευσης ευρέως φάσματος που αφορούν τα τμήματα πωλήσεων. Από το 2011-2016, κατείχε τη θέση του Sales Director Off Trade & Development στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Fix Hellas), έχοντας στην ευθύνη του τόσο το δίκτυο λιανεμπορίου όσο και τα δίκτυα τελικών σημείων της Οn Trade αγοράς και ‘’εξειδικευμένης λιανικής’’. Μετά την εξαγορά της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας από τον όμιλο Carlsberg (5/2016), στο νέο εταιρικό σχήμα που δημιουργήθηκε, έχει την θέση του National Accounts Manager, έχοντας μαζί με την ομάδα του, την ευθύνη όλων των λογαριασμών στην ελληνική επικράτεια. Από τον Φεβρουάριο του 2017, ανήκει στην Χήτος ΑΕΒΕ (Ζαγόρι), έχοντας σήμερα τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή. Στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, έχει συνεργαστεί με κορυφαία εκπαιδευτικά
ιδρύματα, όπου σαν κύριος εισηγητής έχει διαμορφώσει εκπαιδευτικά προγράμματα, πάντα στον χώρο των πωλήσεων. Είναι κάτοχος ΜΒΑ, από το Nottingham Trent University.

Η Μαρία Μεταξογένη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Strategic Human Resources από το Alba Graduate Business School. Την τελευταία 20ετία έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος πωλήσεων σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως η Hewlett-Packard, η Microsoft και η Xerox. Σήμερα εργάζεται ως Sales & Marketing Director στη DHL Global Forwarding. Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία έχει εργαστεί ως εισηγήτρια στην OTE Academy, την Xyn και την ΕΕΔΕ σε θεματικά αντικείμενα που αφορούν την Οργάνωση Ομάδων Πωλήσεων, την Άριστη Εμπειρία Πελάτη και το Marketing.

Ο Ανδρέας Κουτσοσπύρος κατέχει τη θέση του Senior Marketing Communications Manager στην General Electric στον τομέα του Healthcare και είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, το marketing και την επικοινωνία ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων με περισσότερα από $150 εκατ. έσοδα το χρόνο. Είναι επίσης συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Valius.io με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, μιας νέας MarTech (Marketing Technology) πλατφόρμας στρατηγικής marketing. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρατηγικό Marketing στο πανεπιστήμιο Cranfield School of Management της Αγγλίας. Είναι πιστοποιημένος marketer από το Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας, ενώ έχει παρακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα ηγεσίας και καινοτομίας από το GE Management Development Institute της Νέας Υόρκης.

Ο Κωνσταντίνος Μπέλσης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου είναι και μόνιμος κάτοικος. Διαθέτει πτυχία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και στη Διαχείριση Ανθρώπινου δυναμικού. Είναι κάτοχος τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο του Leicester – Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα είναι κάτοχος τίτλων σπουδών και σεμιναρίων που αφορούν Leadership, Marketing, Human Resources Μanagement, Sales Techniques, Crisis Management και Negotiation μεταξύ άλλων. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια στον τομέα των πωλήσεων και έχει εργαστεί τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε τομείς καταναλωτικών αγαθών, υγείας και αυτ/νίας. Έχει διατελέσει από θέσεις Product Μanager, Marketing Manager, Human Resources Manager, Business Excellence Manager καθώς και Director. Για περισσότερα από δέκα έτη απασχολείται στο φαρμακευτικό κλάδο. Από τη θέση του Διευθυντή της Libytec Φαρμακευτικής που κατέχει αυτή τη στιγμή ηγείται μιας ομάδας εργαζομένων που απασχολούνται στα τμήματα Marketing και Πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης του στον φαρμακευτικό κλάδο έχει συνεργαστεί με εξέχοντες key opinion leaders, key prescribers και διοικητικά στελέχη διαφόρων, οργανισμών υγείας (Νοσοκομεία, κλπ) με πολλές διακρίσεις. Διδάσκει τεχνικές επικοινωνίας και πωλήσεων βασισμένων σε διεθνή μεθοδολογία και εργαλεία μέσω των οποίων επιτυγχάνονται σημαντικά αποτελέσματα και οδηγούν το προσωπικό να πετύχει υψηλές βαθμολογίες. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής και τα τελευταία 10 χρόνια χρησιμοποιεί την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτει δίνοντας έμφαση στο μεγαλύτερο κεφάλαιο των εταιρειών που είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογα Ιδρύματα και Οργανισμούς όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), την ΕΕΦΑΜ, την ΠΕΦ, ΕΕΔΕ, MSL Advisors, London UK καθώς και κολλέγια του εξωτερικού.

Ο Γιάννης Αγγελάκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Από το 1997 δραστηριοποιείται συστηματικά στον τομέα των digital & interactive media. Έχει διατελέσει επί μια δεκαετία στέλεχος στην εταιρεία Forthnet, όπου κατέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης στους τομείς του Μάρκετινγκ, της Εμπορικής Ανάπτυξης Υπηρεσιών, καθώς και Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρίας. Έχει διατελέσει επίσης Διευθυντής Μάρκετινγκ στις εφημερίδες Καθημερινή και Αποκαλύψεις, ενώ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα εμπορικού σχεδιασμού και ανάπτυξης μέσω ψηφιακών υποδομών. Διαθέτει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία εκπαιδεύοντας στελέχη εταιριών και σπουδαστές πάνω σε θέματα ψηφιακού marketing, και κάνει συχνά mentoring σε νέους φοιτητές με διαλέξεις σε παν/μια ή ανοιχτά event. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΙΑΒ (Internet Advertising Bureau) και μέλος στην ΕΕΔΕ και στους διεθνείς φορείς OPA (Online Publishers Association) και ΙΝΜΑ (International News Media Association). Τον Ιούνιο του 2011 ίδρυσε την εταιρεία Engage Media Greece, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών σε επώνυμα brands & διαφημιστικές εταιρίες στον τομέα των social media και Interactive Marketing. Παράλληλα, είναι Country Curator στο τεχνολογικό event Campus Party Digital Edition ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2017 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Marketing στην εταιρία πληροφορικής Data Consulting.

Ο Σταμάτης Καραβασιλειάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη από γονείς επιχειρηματίες στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Σπούδασε στο North College Θεσσαλονίκης Marketing και Επικοινωνία. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην Barilla Hellas σαν Key Account Manager και συνέχισε  την καριέρα του στις πωλήσεις στην Perfetti Van Melle Hellas σαν Area Sales Manager. To 2004 αναλαμβάνει την Διεύθυνση Πωλήσεων και Logistics με έδρα την Αθήνα όπου παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της εεδε. Το 2013 προάγεται σε Country Manager με μεγαλύτερο επίτευγμα τον διπλασιασμό των μεριδίων αγοράς και της κερδοφορίας της Perfetti στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Από το 2019 επιχειρεί στον κλάδο της τεχνολογίας άνω παράλληλα λειτουργεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής ενηλίκων – στελεχών επιχειρήσεων.

Ο Μίλτος Λαδόπουλος με μεγάλη εμπειρία στη φαρμακευτική βιομηχανία κατέχει τη θέση του Business Unit Director στην Innovis Pharmaceutical Hellas. Eίναι κάτοχος MBA in Executive Pharmaceutical Marketing από το A.L.B.A Graduate Business School και πτυχιούχος στην Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η επαγγελματική του διαδρομή παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη πορεία καθώς έχει διατελέσει σε managerial θέσεις ως Αccount Manager στην  Takeda Pharmaceuticals, Sales and Marketing Manager στην Vertex Pharmaceuticals, National Sales Manager στην AMGEN Pharmaceuticals, Strategic Consultant / Matripharm – Montreal κ.α.

Testimonials

Το Diploma in Sales Management είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να εξελίξει-ανανεώσει τις γνώσεις του πάνω στο χώρο των Πωλήσεων. Οι καθηγητές έχουν τεράστια επαγγελματική εμπειρία που την καταθέτουν στην πράξη διαδραστικά, είτε με tasks που δουλεύεις ομαδικά, είτε με τις στοχευμένες παρουσιάσεις και το υλικό που σου διατίθεται. Το πρόγραμμα ήρθε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη φάση της επαγγελματικής μου πορείας, όπου έπρεπε να διαχειριστώ ομάδα πωλήσεων, αλλά και ως ανώτερο στέλεχος επιχείρησης να θέσω στόχους σε τρίτους, να διαχειριστώ ανθρώπους & να κάνω ορθή χρήση των διαθέσιμων budgets. Οι γνώσεις που αποκτώνται τίθενται σε άμεση εφαρμογή. Η δυνατότητα παρακολούθησης Οn Demand αποφορτίζει καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις στο δικό σου πρόγραμμα το μάθημα.

Τέλος, η διοργάνωση ήταν άρτια, η πλατφόρμα ενημερωμένη με οτιδήποτε χρειάζεται ένας σπουδαστής να ενημερωθεί και οι άνθρωποι πάντα πρόθυμοι και διαθέσιμοι. Εξαιρετική εμπειρία!

Σε μια εποχή που οι καθημερινές αλλαγές στην εργασιακή μας ζωή είναι έντονες, οι αναζητήσεις για νέες μεθόδους και πρακτικές που θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη και ευκολότερη διαχείριση τους με οδήγησαν στο IST College και στο πρόγραμμα Diploma In Sales Management. Πιστεύω ότι οι γνώσεις θα πρέπει να ανανεώνονται, οπότε έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα θα πρέπει να αναφέρω ότι η ύλη του προγράμματος ανταποκρίθηκε πλήρως στις όποιες προσδοκίες είχα πριν ξεκινήσω αυτό το μικρό ταξίδι! Οι εισηγητές λόγω της επαγγελματικής τους κατάρτισης και με την καθημερινότητα τους σε μεγάλες εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας με βοήθησαν να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και με κάποιες επιπλέον πρακτικές όπως case studies ή role plays και να τις χρησιμοποιήσω άμεσα και στην εργασιακή μου καθημερινότητα με πολύ καλά αποτελέσματα σε προσωπικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα Diploma in Sales Management θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει σε μέγιστο ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια σχετική εμπειρία και προϋπηρεσία και έχουν στα σχέδια τους την ανάληψη μιας υψηλότερης θέσης από αυτή που κατέχουν , είτε όμως ακόμα και για νέους ανθρώπους οι οποίοι ξεκινούν σήμερα στον όμορφο κόσμο των πωλήσεων και ψάχνουν βασικές γνώσεις και εργαλεία για να ξεκινήσουν αρμονικά αυτό το όμορφο αλλά με τεράστιες καθημερινά απαιτήσεις ταξίδι.

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να τονίσω τον επαγγελματισμό που διέκρινε όλες τις επαφές μου με το IST College, από την πρώτη επαφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με συνεχόμενες προκλήσεις και νέα δεδομένα, η συνεχής εκπαίδευση είναι μονόδρομος για να είσαι σε θέση να ανταποκριθείς.

Μετά από έρευνα κατέληξα στην επιλογή του Diploma in Sales Management από το IST College διότι το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται στις πωλήσεις.

Προσωπικά , με βοήθησε να ταξινομήσω όλες τις εμπειρίες μου πάνω σε θεωρητικό επίπεδο και να τις συνδυάσω με τα εργαλεία που διδαχθήκαμε ώστε να μεγιστοποιήσω το ποσοστό επίτευξης των στόχων μου. Τόσο η θεωρητική όσο και η πρακτική διαδικασία των μαθημάτων βοήθησε στην τάχιστη αφομοίωση των γνώσεων. Επίσης , εξαιρετικό είναι και το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες ήμασταν από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς. Με βοήθησε να έρθω σε επαφή με διαφορετικές οπτικές σε κοινά για όλους μας θέματα των πωλήσεων, διευρύνοντας τον τρόπο σκέψης μου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρότεινα σε οποιονδήποτε θέλει να ανανεώσει ή να πιστοποίηση της γνώσεις του στο Sales Management να παρακολουθήσει το Diploma.

Πιστοποίηση

Mετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κάτοχοι, ενός υψηλού κύρους πιστοποιητικού από το ISM EDUCATION του Ηνωμένου Βασιλείου (Εndorsed by ISM EDUCATION) που θα αποδεικνύει τις γνώσεις και την εξειδίκευση τους στον τομέα των πωλήσεων.

Επίσης το πιστοποιητικό θα έχει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία ενός από τους ιστορικότερους και σημαντικότερους φορείς εκπαίδευσης σε προγράμματα πωλήσεων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: