Διάρκεια Σπουδών

112 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Online & On demand

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Remote

Έναρξη Προγράμματος

Χ

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Στις επιχειρήσεις, οι καθημερινές λειτουργίες είναι εξίσου σημαντικές με τον σχεδιασμό της στρατηγικής, μακροπρόθεσμα. H σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση, στο δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, απαιτεί συνεχή εξέλιξη, εξειδίκευση και πρακτική γνώση.

Το Diploma in Business Administration είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που έχει ως στόχο να καταρτίσει και να εκπαιδεύσει φιλόδοξα, δυναμικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και παραγωγικών μονάδων στη θεωρία και στις βασικές πρακτικές της Διοίκησης Επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους σύγχρονες, στοχευμένες, εφαρμόσιμες γνώσεις και δεξιότητες στο Management προκειμένου να ανελιχθούν και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Στόχος του προγράμματος

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είστε σε θέση:

 • Να αναλύετε τις βασικές αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης μίας επιχείρησης (Management)
 • Να διαχειρίζεστε και να αξιολογείτε το Ανθρώπινο Δυναμικό (Human Recourses Management)
 • Να διαχειρίζεστε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα Κρίσεις (Crisis Management)
 • Να υλοποιείτε ολοκληρωμένα Project της επιχείρησης (Project Management)
 • Να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τους διαφημιστικούς πόρους της επιχείρησης (Marketing)
 • Να έχετε άνεση στην επικοινωνία (Communication Skills) και στις πωλήσεις (Sales)
 • Να αναπτύξετε την εταιρική φήμη και τις δημόσιες σχέσεις με το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης (Public Relations)
 • Να επικοινωνείτε την προσωπικότητα, τα πλεονεκτήματα και τις δεξιότητές σας, εντός και εκτός επιχείρησης (Personal Branding)
 • Να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις συγκρούσεις με προϊσταμένους και υφισταμένους (Conflict Management) αλλά και να αποκτήσετε χρήσιμα Soft Skills π.χ. Διαχείριση Χρόνου (Time Management), Διαχείριση Άγχους (Stress Management), Διαχείριση Αλλαγών στην Επιχείρηση (Change Management).

Απευθύνεται

Το πρόγραμμα Diploma in Business Administration απευθύνεται σε εργαζόμενους, στελέχη επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμείτε να εκσυγχρονίσετε και να αναβαθμίσετε, ουσιαστικά, τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας ώστε να βελτιώσετε τη θέση σας στην επιχείρηση που ήδη εργάζεστε. Επίσης, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε όλους όσοι επιθυμείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε στον συγκεκριμένο κλάδο, σωστά προετοιμασμένοι, με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

Εισηγητές

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι Επικοινωνιολόγος. Από την αρχή της επαγγελματικής πορείας έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε πολυεθνικούς και ελληνικούς οργανισμούς, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία και τη διαχείριση της εικόνας εταιριών, ΜΚΟ, προϊόντων και φυσικών προσώπων. Σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη Σύμβουλος Διαχείρισης Εικόνας σε εταιρίες στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κύπρο και ως ραδιοφωνική παραγωγός.

Ο Νεκτάριος Ζήσης δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμακείου 15 χρόνια έχοντας διατελέσει Διευθυντής Πωλήσεων & Εμπορικός Διευθυντής σε εμπορικές εταιρείες, ενώ πλέον βρίσκεται στο Δίκτυο Φαρμακείων ADVANCE PHARMACIES SA ως Εκπαιδευτής & Σύμβουλος Επιχειρήσεων καθώς επίσης και βασικός συνεργάτης του IST. Είναι ομιλητής σε φαρμακευτικά συνέδρια, αρθρογράφος σε περιοδικό υγείας (Pharmacy management) και εκπαιδευτής σε ενδοεταιρικά σεμινάρια, σε μεγάλες εταιρείες, όπως ο Vardas, Bread Factory, Natura Pharm, Laser4Myopia κ.α. Στιγμή ορόσημο στην καριέρα του αποτελεί η πρόσφατη πιστοποίησή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό του John Maxwell (διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός ηγεσίας, ομιλητής και συγγραφέας, βραβευμένος από το A.M.A ⃰ ως κορυφαίος σε θέματα ηγεσίας) ως Ομιλητής, Εκπαιδευτής & Coach. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο έχουν λάβει τη διάκριση αυτή στην Ελλάδα. ⃰ (American Management Association) Εξειδικεύεται σε θέματα, Ηγεσίας, Επικοινωνίας, Επίτευξης στόχων, Τεχνικών πωλήσεων και Ομαδικού πνεύματος. Όντας ιδιαίτερα μεταδοτικός, αυτό που χαρακτηρίζει τις εκπαιδεύσεις του είναι η δομή και η εστίαση στον στόχο και το αποτέλεσμα, κάτι που αναγνωρίζεται κατά κοινή ομολογία από το εκάστοτε κοινό.

Η Σοφία Μπαναγή είναι Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Εργάζεται αρκετά χρόνια ως life coach με σπουδές στα προγράμματα Ψυχικής Υγείας του πανεπιστημίου Αιγαίου με πιστοποίηση στην Συμβουλευτική, το life coaching το mentoring και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η Executive life Coach Σοφία Μπαναγή υποστηρίζει δυναμικά και με προσήλωση τους ανθρώπους  να αποκτήσουν αυτογνωσία, να δημιουργήσουν την δική τους ξεχωριστή ταυτότητα και να κατακτήσουν όσα έχουν ονειρευτεί!

Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Εισηγητής Σεμιναρίων για Πωλήσεις, Νεοφυή Επιχειρηματικότητα, Marketing, Καινοτομία, Management, Project/Time/Stress/Conflict/Change Management, Διαπραγματεύσεις. Διαθέτει 13-ετή εργασιακή εμπειρία σε τμήματα πωλήσεων & μάρκετινγκ πολυεθνικών & μεγάλων ελληνικών εταιρειών με φαρμακευτικά, βιοτεχνολογικά & καταναλωτικά (FMCG) προϊόντα. Σήμερα εργάζεται ως Medical Representative στην εταιρεία Sandoz – Novartis Hellas S.A. Παράλληλα, είναι Pharma Industry Lead Mentor για το project “Career Orientation for Schools” των 100Mentors.com & Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Δρ. Ντάικου Ι. Δέσποινα, PhD, MSc, MPhil, CEFA

Η Δρ. Ντάικου I. Δέσποινα είναι Τραπεζικό Στέλεχος, Αριστούχος Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στην «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική για Στελέχη» (ΑΣΟΕΕ) και στα «Εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά» (ΕΚΠΑ). Επιπλέον, διαθέτει 19 έτη εξειδικευμένης επαγγελματικής προϋπηρεσίας σε τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Είναι πιστοποιημένη στην Ανάπτυξη και Διαχείριση Οικονομετρικών Μοντέλων Προβλέψεων, μέσω των εξειδικευμένων λογισμικών του EViews 11 και Stata, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ανάλυση Αγοράς από την Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετόχων Αγοράς (ΕΕΠΑΜΑ).

Η επί σειρά ετών διδακτική της εμπειρία σε ελληνικά δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, επικεντρώνεται στον τομέα της Χρηματοοικονομικής, Τραπεζικής, Διαχείρισης Κινδύνων, Διαχείρισης Επενδυτικών Έργων κ.ά.. Είναι Reviewer σε Journals καθώς διαθέτει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη επιστημονικής επιμέλειας και απόδοσης όρων τραπεζικής και διαχείρισης κινδύνων σε επιστημονικά εγχειρίδια. Έχει συμμετάσχει σε επτά επιστημονικά συνέδρια στην Αθήνα και το Λονδίνο (London School of Economics, LSE) όπου έχει παρουσιάσει την διδακτορική της έρευνα στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική.

Εισηγητής σεμιναρίων – MBA (International marketing), RKC, Switzerland & Doctorate (Business Administration), RKC, Switzerland. Ο Απόστολος Μπαλάνης, ΒΒΑ, ΜΒΑ, Doctorate in Business Administration, έχει πολύχρονη διεθνή εμπειρία σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε Ελληνικές εταιρίες.

Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Εισηγητής Σεμιναρίων για Πωλήσεις, Νεοφυή Επιχειρηματικότητα, Marketing, Καινοτομία, Management, Project/Time/Stress/Conflict/Change Management, Διαπραγματεύσεις. Διαθέτει 13-ετή εργασιακή εμπειρία σε τμήματα πωλήσεων & μάρκετινγκ πολυεθνικών & μεγάλων ελληνικών εταιρειών με φαρμακευτικά, βιοτεχνολογικά & καταναλωτικά (FMCG) προϊόντα. Σήμερα εργάζεται ως Medical Representative στην εταιρεία Sandoz – Novartis Hellas S.A. Παράλληλα, είναι Pharma Industry Lead Mentor για το project “Career Orientation for Schools” των 100Mentors.com & Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Η Βασιλική Φλωροπούλου είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, αρθογράφος, Business & Life Coach, πιστοποιημένη από τον Acc Accredited Association for Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στον τραπεζικό κλάδο, επαγγελματική και βιωματική εμπειρία στην προσωπική ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και πολυετή προϋπηρεσία και βιωματική εμπειρία στην εκπαίδευση επικοινωνίας, Vodafone. Είναι Ιδρύτρια της εταιρίας Floropoulou-coach.me και ομιλήτρια σε πληθώρα σεμιναρίων και ομιλιών. Έχει αναλάβει πληθώρα εταιρικών εκπαιδεύσεων σε πωλητές, στελέχη επιχειρήσεων, agents σε δικηγορικά γραφεία και call centers μεγάλων επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται σε θέματα, ηγεσίας, management, επικοινωνίας και τεχνικών πωλήσεων.

Η Δήμητρα Μπαλτούνα είναι επαγγελματίας Εταιρικής Επικοινωνίας με πολυετή εμπειρία στο πεδίο της Στρατηγικής Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων κι εξειδικευμένη στους τομείς Διοίκησης, Event Management, ΜΜΕ & Marketing. Έχει εργαστεί στον κλάδο του πολιτισμού, της άθλησης και της υγείας, της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, της δημοσιογραφίας κι έχει έντονη εθελοντική δράση.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

 • Human Recourses Management
 • Crisis Management
 • Management
 • Marketing
 • Public Relations
 • Communication Skills & Body Language
 • Personal Branding
 • Project Management
 • Conflict Management
 • Change Management
 • Sales

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:

 • Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
 • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).
 • E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
 • Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: