Διάρκεια Σπουδών

18 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Online & On demand

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

5 Δεκεμβρίου 2023

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

To coaching είναι μια διαδικασία βοήθειας και διευκόλυνσης που επιτρέπει σε άτομα, ομάδες και οργανισμούς να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να βελτιώσουν τις υπάρχουσες δεξιότητες, ικανότητες και επιδόσεις και να ενισχύσουν την προσωπική τους αποτελεσματικότητα ή προσωπική ανάπτυξη (Ellinger et.al, 2008 όπως αναφέρεται στο Rush & Shelden, 2011).

Βασιζόμενοι σε αυτή την αρχή, στο σεμινάριο «Life Coaching & Προσωπική Ανάπτυξη» του ΙST College θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, να αναγνωρίσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς, να κατανοήσετε τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας, έτσι ώστε ιεραρχώντας τις ανάγκες σας, να βρείτε τον τρόπο να έρθετε πιο κοντά στους στόχους και την επιτυχία, όπως θα την ορίζετε πλέον εσείς!

Οφέλη Παρακολούθησης

Θα ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι όλα τα υπέροχα, μοναδικά και μαγευτικά πράγματα που επιθυμούμε, ονειρευόμαστε και λαχταράμε, βρίσκονται μέσα από την εκμάθηση και εξερεύνηση του ίδιου μας του εαυτού!

Μέσα από τα διαφορετικά εργαλεία που θα δοκιμάσεις όσο και μέσω της αλληλεπίδρασης σου με τους άλλους:

 • Θα εντοπίσεις τους πυλώνες της ζωής σου και τους τρόπους που ισορροπούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, έτσι ώστε να μάθεις να τους αξιολογείς και να τους ιεραρχείς.
 • Θα ανακαλύψεις την εικόνα του εαυτού σου τόσο μέσα από εσένα όσο και μέσα από τα μάτια των άλλων καθώς τους ρόλους στους οποίους καθημερινά καλείσαι να ανταπεξέλθεις, έτσι ώστε να τους κατανοήσεις και να αναπτυχθείς μέσα από αυτούς.
 • Θα ανακαλύψεις τις αξίες και τις πεποιθήσεις που καθορίζουν τα βήματα και τις αποφάσεις σου, ώστε να τις αξιολογήσεις και να εντοπίσεις τον τρόπο που σε παρακινούν.
 • Θα χαράξεις το δικό σου μοναδικό μονοπάτι επιτυχίας.
 • Θα μάθεις να επικοινωνείς αποτελεσματικά τους στόχους και όσα είναι σημαντικά για εσένα.
 • Θα μάθεις ποια είναι η ζώνη άνεσης σου ώστε να μπορέσεις βγαίνοντας από αυτή να διαχειριστείς με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τις αλλαγές.
 • Θα μάθεις να διερευνάς κάθε ζήτημα από ποικίλες οπτικές γωνίες, χωρίς συγκρούσεις, με σαφή τρόπο ώστε να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά κάθε πρόκληση και να έρχεσαι πιο κοντά σε όσα πραγματικά επιθυμείς.

Εν κατακλείδι θα μάθεις πως ο δρόμος για όλα όσα επιθυμείς ξεκινά από εσένα!

Key Highlights

 • Ευέλικτος Τρόπος Παρακολούθησης: Το σεμινάριο προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθηση, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να το παρακολουθήσουν από τον χώρο τους και σύμφωνα με το προσωπικό τους πρόγραμμα.
 • Πρόσβαση στη Δυναμική Εκπαιδευτική Πλατφόρμα του IST: Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε μια πλατφόρμα που παρέχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, ασκήσεις, πηγές και εργαλεία για εμβάθυνση στο θέμα.
 • Διδασκαλία βασισμένη στη Διαδραστική Προσέγγιση: Το σεμινάριο εστιάζει στη συμμετοχή και τη διαλειτουργικότητα, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν την κριτική σκέψη και να ανταλλάξουν απόψεις.
 • Εξατομικευμένος Εντοπισμός Αναγκών: Η εισηγήτρια του προγράμματος θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις ακριβείς ανάγκες σας και να διαμορφώσετε μια εξατομικευμένη προσέγγιση.

Στόχος του προγράμματος

Μέσα από τις συναντήσεις, τις διαφορετικές τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουμε και τις θεματικές ενότητες που θα καλύψουμε, στόχος είναι η ενίσχυση της θετικής σκέψης και της δημιουργικής στοχοθέτησης, εστιάζοντας στην κατανόηση των αξιών και των πεποιθήσεων, της αυτοεικόνας και της αποτελεσματικής διαχείρισης των αλλαγών μέσω της αναγνώρισης του comfort zone και των μοναδικών ευκαιριών που αποκαλύπτονται βγαίνοντας από αυτή.

Απευθύνεται

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί πρότερες γνώσεις και έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε η παρακολούθησή του να είναι εφικτή.

 • Από τους νέους και υφιστάμενους φοιτητές του ΙST College, ώστε γνωρίζοντας τον εαυτό τους να μπορέσουν να πλοηγηθούν με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοποπεποίθηση στο ταξίδι μάθησης που έχουν επιλέξει και να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι επιτυχίας.
 • Απ’ όλους όσους θέλουν διαρκώς να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, να εκπλήσσονται από αυτόν και πιστεύουν ότι η επιτυχία ξεκινάει από εμάς τους ίδιους.

Εισηγητές

ΒΟΙΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΡΑΠΟ- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Life Coach

“Επίμονη, αεικίνητη και περίεργη, καθ’ όλη την εκπαιδευτική και επαγγελματική μου πορεία έχω ασχοληθεί με ποικίλα αντικείμενα, με έναν πάντα κοινό παρονομαστή: τον άνθρωπο.

Mε γνώμονα τον άνθρωπο και με απολυτό σεβασμό στις ανάγκες του, ασχολούμαι ενεργά με την ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων, τόσο ιδιωτικά όσο και σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Η προσέγγιση μου βασίζεται στις αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης του C. Rogers και του coaching, με στόχο την παροχή μιας ολιστικής προσέγγισης, ιδανική για κάθε ανάγκη.”

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Μέσα από τις συναντήσεις και τις διαφορετικές τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν, στόχος είναι να ενισχυθεί ένας πιο θετικός τρόπος σκέψης και πιο δημιουργικός τρόπος στοχοθεσίας, εστιάζοντας στην κατανόηση των αξιών, των πεποιθήσεων και της αυτοεικόνας του κάθε ένα ξεχωριστά, ούτως ώστε να φτάσουμε μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι γνωριμίας με τον εαυτό μας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των αλλαγών μέσω της αναγνώρισης του comfort zone και των μοναδικών ευκαιριών που αποκαλύπτονται βγαίνοντας από αύτη! Σε συνεχεια θα γνωρισουμε ένα απο το το πλέον δημοφιλέστερο και ευχάριστα ανατρετπικό εργαλείο coaching, με τη βοήθεια του οποίου θα εντοπίσετε τους σημαντικότερους πυλώνες της ζωή σας, τον βαθμό ικανοποίησης για κάθε ένα από αυτούς και τον βαθμό που λειτουργούν σε ισορροπία και αρμονία. Αναγνωρίζοντας τα κομμάτια που αποτελούν την ζωή μας, τον τρόπο που αλληλοεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται, αποκτούμε την απαραίτητη διαύγεια που απαιτείται ώστε να χτίσουμε μια πιο ισορροπημένη και υγιή καθημερινότητα, όπου όλα λειτουργούν με τον βέλτιστο δυνατόν τρόπο για εμάς.

Οι έννοιες «αξία» και «πεποιθήσεις» δεν είναι εύκολο να οριστούν πόσο δε μάλλον να αποτυπωθούν. Είναι βαθιά
ριζωμένα θεμέλια του χαρακτήρα μας που έχουν χαραχτεί αργά και σταθερά από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής
μας. Μαθαίνοντας ποιες είναι, τις ρίζες τους και κυρίως πως επηρεάζουν και καθορίζουν τα καθημερινά σου βήματα και τις αποφάσεις σου, θα μπορέσεις να εντοπίσεις τον τρόπο που σε κινητοποιούν και πόσο αποτελεσματικά σε βοηθούν να φτάσεις στους στόχους σου .Επιπλέον θα εμπλουτίσουμε αυτή την γνώση με την Αυτοεικόνα κ τους Ρολους «Ποιος είμαι;» είναι η ερώτηση που όλοι κάνουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας. Η απάντηση μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά ενέχει τόσες απαντήσεις όσοι και οι ρόλοι που έχει ο κάθε ένας από εμάς! Μέσα από αυτή την ενότητα, θα μάθεις την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσένα και παράλληλα θα ανακαλύψεις τους πολλούς ρόλους που αποτελούν το σύνολο, δηλαδή εσένα! Θα είναι μια ευχάριστη και συνάμα διαφωτιστική έκπληξη!

Με βάση όλα όσα έχεις ανακαλύψει μέχρι στιγμής και μαθαίνοντας να ιεραρχείς τις ανάγκες σου, θα φτιάξεις την
δική σου «συνταγή της επιτυχίας» που θα είναι σε απόλυτη αρμονία και συνοχή με όσα πραγματικά είσαι και
επιθυμείς. Η αυτοπραγμάτωση και η επιτυχία δεν μπορεί να είναι ίδιες για όλους. Είναι μοναδικές όσο και εσύ!

Όλοι μας κατέχουμε την φυσική ικανότητα της επικοινωνίας, χωρίς ωστόσο να κατανοούμε απόλυτα πότε είναι
αποτελεσματική και πότε όχι, πότε αποτελεί εμπόδιο σε όσα θέλουμε να επιτύχουμε και πότε εργαλείο για την
πραγματοποίησή τους. Μαζί θα μάθουμε τις κατάλληλες τεχνικές ώστε να την βελτιώσουμε τον τρόπο που
επικοινωνούμε όσα είναι σημαντικά για εμάς αλλά και να κατανοήσουμε πως αυτά γίνονται αντιληπτά από τους
άλλους.

Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν καθημερινά, αναπάντεχα και χωρίς κανένα σταθερό μοτίβο, είναι λογικό να
προσπαθούμε να κινούμαστε εντός της ζώνης άνεσής μας, όπου νιώθουμε ασφαλείς και σίγουροι. Μέσα από αυτή την ενότητα και αναγνωρίζοντας ποια είναι αυτή, θα μάθεις πως βγαίνοντας από αυτή μπορείς όχι μόνο να
εμπλουτίσεις τις γνώσεις και την ανάπτυξή σου, αλλά να διαχειριστείς κάθε αλλαγή με την ίδια αυτοπεποίθηση και ασφάλεια!

Μέσω της μεθόδου των «6 Thinking Hats» θα μάθεις πως να διερευνάς κάθε ζήτημα από ποικίλες οπτικές γωνίες, χωρίς συγκρούσεις, με σαφή τρόπο. Θα κινηθείς εκτός του συνηθισμένου τρόπου που μέχρι στιγμής έχεις μάθει σκέφτεσαι, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις ούτως ώστε να βρεις τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο να προχωρήσεις μπροστά και προς τους στόχους σου.
Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι γνώσης του εαυτού σου, στην τελευταία μας ενότητα θα επαναξιολογήσεις ό,τι
είναι σημαντικό στην ζωή σου. Ποια νέα σημαντική πτυχή της ζωής σου ανακάλυψες ή επιβεβαίωσες; Ποια
ισορροπία επανάφερες; Πόσο ευχαριστημένος/η είσαι με όσα αποφάσισες τελικά για εσένα; Με ποιον στόχο θα
προχωρήσεις; Αυτά είναι μερικά απ’ όλα όσα θα συζητήσουμε κλείνοντας αυτό το σεμινάριο, ώστε να
προχωρήσεις με αυτοπεποίθηση και σιγουριά προς το μέλλον σου!

Τρόποι Παρακολούθησης

 • Συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).
 • E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
 • Blended Learning: Δημιουργήστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: