Διάρκεια Σπουδών

3 έτη

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά, Αγγλικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Computer Science είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τριετούς φοίτησης, το οποίο παρέχει το κατάλληλο υπόβαθρο θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, ώστε να καλλιεργήσεις τεχνικές δεξιότητες, σχετικές με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση των υπολογιστικών συστημάτων.

Θα αναπτύξεις ικανότητες επιλογής κατάλληλων εργαλείων και τεχνικών για την ανάλυση, σχεδίαση και ανάπτυξη κάθε συστήματος, θα αποκτήσεις δυνατότητες εκτίμησης των δόκιμων πρακτικών κατά τη διαχείριση ανάπτυξης λογισμικού. Θα κατανοήσεις τις επιπτώσεις που έχουν τα πληροφοριακά συστήματα στους οργανισμούς συνολικά αλλά και στα άτομα που τους απαρτίζουν, θα εμβαθύνεις στην ποικιλία και στη διαφοροποίηση των επιχειρηματικών πληροφοριακών συστημάτων και τον τρόπο χρήσης τους. Θα κατανοήσεις τις αρχές λειτουργίας μιας ευρείας ποικιλίας διαφορετικών τεχνολογιών που χρησιμοποιούν τα δίκτυα και θα αποκτήσεις γνώσεις στα τεχνικά θέματα ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή κακόβουλων χρηστών (hackers) να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Wrexham University, το οποίο κατέχει την 1η θέση στην ικανοποίηση των φοιτητών του, στην Αγγλία και την Ουαλία.

Στόχος του προγράμματος

 • Γιατί θα αποκτήσεις μια ισχυρή βάση γνώσεων στα θεμέλια της πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσών προγραμματισμού, του Web Development, της φιλοσοφία των αλγορίθμων, των βάσεων δεδομένων, της αρχιτεκτονικής υπολογιστών και των λειτουργικών συστημάτων.
 • Γιατί θα αναπτύξεις δεξιότητες προγραμματισμού, διαχείρισης δεδομένων, Software Skills για να κατανοήσεις και να αναπτύξεις λύσεις για τον σημερινό κόσμο που κυριαρχείται από τους υπολογιστές.
 • Γιατί θα κατανοήσεις τις αρχές που διέπουν τα υπολογιστικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων, των λειτουργικών συστημάτων και της αρχιτεκτονικής των υπολογιστών.
 • Γιατί οι ειδικοί στην πληροφορική έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς η τεχνολογία παίζει πλέον ρόλο σχεδόν σε όλα όσα κάνουμε. Το πτυχίο μας στην Πληροφορική συνδυάζει τις βασικές αρχές του τομέα με μια προσέγγιση για την υιοθέτηση και την προώθηση των όλων των νέων εξελίξεων.
 • Γιατί θα αναπτύξεις πρακτικές δεξιότητες χρήσιμων σε κάθε τομέα των επιχειρήσεων, όπως η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική εργασία, η διαχείριση έργων.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Περισσότερες Πληροφορίες

Μπορείς να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση ή να εργαστείς ως:

 • Software Developer
 • Database Developer
 • Web Programmer
 • Multimedia Specialist
 • System Administrator
 • Senior IT Technician
 • Business Analyst
 • Software Engineer

σε οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως:

 • Πολυεθνικές εταιρείες
 • Τράπεζες
 • Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών
 • Βιομηχανίες
 • Εμπορικές επιχειρήσεις
 • Τουριστικές επιχειρήσεις κλπ

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Computer Science απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου που επιθυμούν να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις πληροφορικής και να σταδιοδρομήσουν στον συγκεκριμένο κλάδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα, συνδυάζοντας τη θεωρητική και την πρακτική γνώση. Έτσι, σε εφοδιάζει με όλες τις απαιτούμενες ακαδημαϊκές και πρακτικές γνώσεις αλλά και με τις κατάλληλες δεξιότητες για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το πτυχίο BSc Computer Science παρέχει επίσης τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:
Φυσική παρουσία σε προγραμματισμένα τμήματα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό “Συγγρού – Φιξ”) αλλά δίνεται η δυνατότητα μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας να παρακολουθείς τα μαθήματα on demand, στο δικό σου χρόνο και τόπο, συνδυάζοντας τη φυσική παρουσία και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Απολυτήριο Λυκείου ή Αντίστοιχος Τίτλος.

Η διδασκαλία, τα δύο πρώτα εξάμηνα, διεξάγεται στα ελληνικά ενώ τα επόμενα τέσσερα εξάμηνα γίνεται στα αγγλικά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησής σου στο IST θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς χωρίς κανένα κόστος και μαθήματα αγγλικής γλώσσας και μάλιστα αναλόγως του επιπέδου στο οποίο βρίσκεσαι, ώστε ολοκληρώνοντας τις ακαδημαϊκές σπουδές σου να έχεις βελτιώσει και τις γνώσεις σου στη γλώσσα.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!

Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλεις συμπληρωμένη στο admissions@ist.edu.gr, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ) και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς πάτησε εδώ).

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να κάνεις την εγγραφή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθεις στο IST έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ).

Ο τρόπος καταβολής των ήδη προσιτών διδάκτρων του IST είναι ιδιαίτερα ευέλικτος. Σε συνεννόηση με τις οικονομικές υπηρεσίες του IST δίνεται η δυνατότητα τμηματικής ή εφάπαξ καταβολής με ανάλογη έκπτωση.

Επίσης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα σε ενημερώσει για τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που θα σου εξασφαλίσουν επιδότηση διδάκτρων έως και 30%, υποστηριζόμενη από το Ταμείο Φοιτητικής Μέριμνας του IST.

Μπορείς ακόμα, να διεκδικήσεις μία από τις προσφερόμενες Υποτροφίες που ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το IST, σε συνεργασία με γνωστές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την καταβολή των δίδακτρών σου, εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα απολαμβάνεις και μία σειρά προνομίων και υπηρεσιών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση όπως:

 • Εγγραφή
 • Χρήση Βιβλιοθήκης IST
 • Χρήση Εργαστηρίων Η/Υ στο IST
 • Συμμετοχή στις Εξετάσεις
 • Χρήση της Σύγχρονης Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας του IST
 • Έκδοση όλων των πιστοποιητικών σπουδών, βαθμολογιών και βεβαιώσεων τόσο από IST όσο και από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο
 • Συμμετοχή σε σεμινάρια, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνονται και προσφέρονται στο IST
 • Κάρτα που εξασφαλίζει προνομιακές τιμές σε συνεργαζόμενα, με κολλέγιο, καταστήματα διαφόρων κλάδων και υπηρεσιών

Κατέβασε τον Οδηγό Σπουδών εδώ.

Τo προγράμμα σπουδών BSc (Hons) Computer Science του Wrexham University, προσφέρεται στην Ελλάδα από το IST College  μετά από έγκριση που έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο τίτλος σπουδών που απονέμεται μετά την ολοκλήρωση του  προγράμματος σπουδών μπορεί να αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης. Η αναγνώριση γίνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας. (https://www.minedu.gov.gr/ateen-anagnorisi-epaggelmatikis-isodynamias) Εφόσον αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος, ο τίτλος αυτος αξιοποιείται επαγγελματικά όπως οι τίτλοι που απονέμονται από τα ελληνικά ΑΕΙ. Η αναγνώριση του ΑΤΕΕΝ δεν είναι ακαδημαϊκή και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ελληνικό ΑΕΙ. Ωστόσο, απόφοιτοί μας συνεχίζουν για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, της επιλογής τους.

Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST College που έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, έχει λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΑΤΕΕΝ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: