Διάρκεια Σπουδών

3 έτη

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το Διεθνές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Global BBA (Bachelor in Business Administration) προσφέρεται από το IST σε συνεργασία με το College de Paris και με την επιτυχή ολοκλήρωση απονέμεται ο τίτλος Bachelor. Είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τριετούς διάρκειας, το οποίο παρέχει την απαραίτητη γνώση σε όλους τους βασικούς τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Οι ενότητες σε αυτό το πρόγραμμα έχουν σχεδιαστεί με έμφαση σε διεθνή, σύγχρονα και πρακτικά επιχειρηματικά θέματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ως απόφοιτος είσαι έτοιμος για την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία να επωφεληθείς και να αναπτύξεις τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να είσαι ανταγωνιστικός στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτοί οι στόχοι υποστηρίζονται από μια στρατηγική μάθησης που επιδιώκει να προσφέρει στους φοιτητές όχι μόνο τη γνώση αλλά και την προσωπική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα αποκτήσεις μια ευρεία εικόνα του κόσμου των επιχειρήσεων από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του. Κατά το πρώτο έτος θα λάβεις μια σειρά εισαγωγικών μαθημάτων στο μάρκετινγκ, τα οικονομικά και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Καθώς θα μεταβείς στο δεύτερο και τρίτο έτος θα αποκτήσεις γνώσεις για τη διοίκηση των επιχειρήσεων, το στρατηγικό management, το δίκαιο και τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το College de Paris, έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Γαλλία και με παρουσία σε 20 χώρες διεθνώς.

Στόχοι του προγράμματος

  • Γιατί θα αποκτήσεις μια ευρεία εικόνα του κόσμου των επιχειρήσεων και του management, από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου με πλούσια και πολυετή εμπειρία.
  • Γιατί θα αποκτήσεις τις γνώσεις όχι μόνο για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό αλλά και για ξεκινήσεις τη δική σου επιχειρηματική ιδέα.
  • Γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με στελέχη της αγοράς μέσα από masterclasses δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό networking.
  • Γιατί στο IST φροντίζουμε να σου παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, πολλαπλών επιπέδων καθώς δίνουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις παράλληλα με τις σπουδές σου και χωρίς επιπλέον κόστος, πιστοποιημένα σεμινάρια χτίζοντας όχι μόνο ένα δυνατό βιογραφικό, αλλά αποκτώντας πρακτικές γνώσεις.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Περισσότερες Πληροφορίες

Ως Απόφοιτος του προγράμματος Global BBA μπορείς να εργαστείς ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ως διοικητικό προσωπικό σε οργανισμούς καθώς και ως στέλεχος σε μικρές και μεγάλες εταιρείες όλων των κλάδων της οικονομίας, όπως:

Μπορείς, επίσης, να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση. Στο IST στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουμε την καινοτομία, αναπτύσσουμε διάφορες δράσεις, προκειμένου να στηρίξουμε τους φοιτητές και απόφοιτούς μας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων Start Ups. Μέσω του επιχειρηματικού διαγωνισμού, Crazy Business Ideas, που έχουμε δημιουργήσει, έχουν προκύψει εξαιρετικά επιτυχημένα Start Ups, όπως Taxibeat, Simple Apps, Pollfish, Phee, Sourcelair κα.

Το Πρόγραμμα Global BBA απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και σε εργαζόμενους ή φοιτητές άλλων ειδικοτήτων.

Το πτυχίο Global BBA παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:

  • Φυσική παρουσία σε προγραμματισμένα τμήματα στις εγκαταστάσεις μας – Λ.
    Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό “Συγγρού – Φιξ”)
  • Online, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας
  • On demand, με δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων στο δικό σου χρόνο και τόπο, συνδιάζοντας τη φυσική παρουσία με την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Απολυτήριο Λυκείου ή Αντίστοιχος Τίτλος.

Η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!

Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλεις συμπληρωμένη στο admissions@ist.edu.gr, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ) και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς πάτησε εδώ.)

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να κάνεις την εγγραφή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθεις στο IST, έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής, για να τα δεις πάτησε εδώ.

Τo Διεθνές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του College de Paris, προσφέρεται στην Ελλάδα από το IST College μετά από έγκριση που έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας.
Ο τίτλος σπουδών που απονέμεται μετά την ολοκλήρωση του  προγράμματος σπουδών μπορεί να αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης. Η αναγνώριση γίνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας. Εφόσον αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος, ο τίτλος αυτος αξιοποιείται επαγγελματικά όπως οι τίτλοι που απονέμονται από τα ελληνικά ΑΕΙ. Η αναγνώριση του ΑΤΕΕΝ δεν είναι ακαδημαϊκή και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ελληνικό ΑΕΙ. Ωστόσο, απόφοιτοί μας συνεχίζουν για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, της επιλογής τους.
Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST College που έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, έχει λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΑΤΕΕΝ.
Παραθέτουμε ενδεικτικά την Απόφαση Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοδυναμίας Τίτλου Σπουδών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: