Διάρκεια Σπουδών

3 έτη

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον Τουρισμό και στη Φιλοξενία (BBA in Tourism and Hospitality) προσφέρεται από το IST σε συνεργασία με το College de Paris και με την επιτυχή ολοκλήρωση απονέμεται ο τίτλος Bachelor. Είναι ένα πρόγραμμα σπουδών, τριετούς διάρκειας, το οποίο παρέχει την απαραίτητη γνώση σε όλους τους βασικούς τομείς του τουριστικού κλάδου.

Θα εμβαθύνεις στη διαχείριση τουριστικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών, στα οικονομικά, καθώς και στην πολυπολιτισμική διοίκηση. Θα μελετήσεις σύγχρονα θέματα τουριστικών επιχειρήσεων, στρατηγική διοίκηση, διοίκηση διεθνούς τουρισμού και προορισμού και θα αποκτήσεις εξειδικευμένες γνώσεις στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, που αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα αυξάνοντας τη ζήτηση για ικανά και άρτια καταρτισμένα στελέχη.

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα θα έχουν την δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στα Ella Resorts με την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών τους, μέσω έμμισθης πρακτικής εξάσκησης από το πρώτο κιόλας εξάμηνο φοίτησης.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το College de Paris, έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Γαλλία και με παρουσία σε 20 χώρες διεθνώς.

Στόχοι του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει τη θεωρητική και πρακτική εξειδίκευση που ζητά η σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας, για μια επιτυχημένη διοικητική καριέρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποκτήσεις ολοκληρωμένη εικόνα της Τουριστικής Βιομηχανίας αναπτύσσοντας, παράλληλα, την κριτική σου ικανότητα και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να ανταποκριθείς επάξια και με επιτυχία στις ανάγκες και στις απαιτήσεις οποιασδήποτε επιχείρησης ανήκει στον τουριστικό κλάδο και να ξεχωρίσεις επαγγελματικά.

 • Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σου δώσει τις πρακτικές δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεσαι για μια καριέρα στη βιομηχανία της φιλοξενίας, του τουρισμού και της διαχείρισης εκδηλώσεων.
 • Γιατί η δικτύωση του IST με σημαντικές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας, θα σου προσφέρει την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με σημαντικά στελέχη της αγοράς και συναρπαστικούς ομιλητές.
 • Γιατί κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, της φιλοξενίας αλλά και των εκδηλώσεων.
 • Γιατί στο IST φροντίζουμε να σου παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, πολλαπλών επιπέδων, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις, παράλληλα με τις σπουδές σου και χωρίς επιπλέον κόστος, πιστοποιημένα σεμινάρια, χτίζοντας όχι μόνο ένα δυνατό βιογραφικό, αλλά και αποκτώντας επικαιροποιημένες πρακτικές γνώσεις.
 • Γιατί το πρόγραμμα προσφέρεται με ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης, διασφαλίζοντας ωστόσο την υψηλή ακαδημαϊκή του ποιότητα.
 • Γιατί εάν το επιθυμείς θα έχεις τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι το βιογραφικό σου και τις προοπτικές απασχόλησης.
 • Γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σου, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις δωρεάν μαθήματα αγγλικών, σε τμήμα ανάλογο του επιπέδου σου.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Περισσότερες Πληροφορίες

Ως Απόφοιτος του προγράμματος BBA In Tourism And Hospitality μπορείς να σταδιοδρομήσεις ως διοικητικό ή και διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο Τουριστικό κλάδο όπως π.χ.:

Μπορείς, επίσης, να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση γιατί στο IST στηρίζουμε την
επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουμε την καινοτομία, αναπτύσσουμε διάφορες δράσεις, προκειμένου να
στηρίξουμε τους φοιτητές και απόφοιτούς μας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων Start Ups.

Το Πρόγραμμα BBA In Tourism And Hospitality απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και σε εργαζόμενους ή φοιτητές άλλων ειδικοτήτων.

Το πτυχίο BBA In Tourism And Hospitality παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:

 • Φυσική παρουσία σε προγραμματισμένα τμήματα στις εγκαταστάσεις μας – Λ.
  Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό “Συγγρού – Φιξ”)
 • Online, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας
 • On demand, με δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων στο δικό σου χρόνο και τόπο, συνδιάζοντας τη φυσική παρουσία με την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Απολυτήριο Λυκείου ή Αντίστοιχος Τίτλος.

Η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!

Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλεις συμπληρωμένη στο admissions@ist.edu.gr, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ) και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς πάτησε εδώ.)

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να κάνεις την εγγραφή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθεις στο IST, έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής, για να τα δεις πάτησε εδώ.

Τo Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον Τουρισμό και στη Φιλοξενία του College de Paris, προσφέρεται στην Ελλάδα από το IST College μετά από έγκριση που έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας.
Ο τίτλος σπουδών που απονέμεται μετά την ολοκλήρωση του  προγράμματος σπουδών μπορεί να αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης. Η αναγνώριση γίνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας. Εφόσον αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος, ο τίτλος αυτος αξιοποιείται επαγγελματικά όπως οι τίτλοι που απονέμονται από τα ελληνικά ΑΕΙ. Η αναγνώριση του ΑΤΕΕΝ δεν είναι ακαδημαϊκή και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ελληνικό ΑΕΙ. Ωστόσο, απόφοιτοί μας συνεχίζουν για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, της επιλογής τους.
Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST College που έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, έχει λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΑΤΕΕΝ.
Παραθέτουμε ενδεικτικά την Απόφαση Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοδυναμίας Τίτλου Σπουδών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: