Διάρκεια Σπουδών

3 έτη

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά, Αγγλικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα BA (Hons) Business and Management είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τριετούς διάρκειας, το οποίο παρέχει την απαραίτητη γνώση σε όλους τους βασικούς τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Οι ενότητες σε αυτό το πρόγραμμα έχουν σχεδιαστεί με έμφαση σε διεθνή, σύγχρονα και πρακτικά επιχειρηματικά θέματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ως απόφοιτος είσαι έτοιμος για την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία να επωφεληθείς και να αναπτύξεις τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να είσαι ανταγωνιστικός στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτοί οι στόχοι υποστηρίζονται από μια στρατηγική μάθησης που επιδιώκει να προσφέρει στους φοιτητές όχι μόνο τη γνώση αλλά και την προσωπική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα αποκτήσεις μια ευρεία εικόνα του κόσμου των επιχειρήσεων από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του. Κατά το πρώτο έτος θα λάβεις μια σειρά εισαγωγικών μαθημάτων στο μάρκετινγκ, τα οικονομικά και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Καθώς θα μεταβείς στο δεύτερο και τρίτο έτος θα αποκτήσεις γνώσεις για τη διοίκηση των επιχειρήσεων, το στρατηγικό management, το δίκαιο και τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Wrexham University, το οποίο κατέχει την 1η θέση στην ικανοποίηση των φοιτητών του, στην Αγγλία και την Ουαλία.

Στόχος του προγράμματος

 • Γιατί θα αποκτήσεις μια ευρεία εικόνα του κόσμου των επιχειρήσεων και του management, από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου με πλούσια και πολυετή εμπειρία.
 • Γιατί θα αποκτήσεις τις γνώσεις όχι μόνο για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό αλλά και για ξεκινήσεις τη δική σου επιχειρηματική ιδέα.
 • Γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σου, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις δωρεάν μαθήματα αγγλικών σε τμήμα, ανάλογο του επιπέδου σου.
 • Γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με στελέχη της αγοράς μέσα από masterclasses δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό networking.
 • Γιατί στο IST φροντίζουμε να σου παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, πολλαπλών επιπέδων καθώς δίνουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις παράλληλα με τις σπουδές σου και χωρίς επιπλέον κόστος, πιστοποιημένα σεμινάρια χτίζοντας όχι μόνο ένα δυνατό βιογραφικό, αλλά αποκτώντας πρακτικές γνώσεις.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Περισσότερες Πληροφορίες

Ως Απόφοιτος του προγράμματος ΒΑ (Hons) Business and Management μπορείς να εργαστείς ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ως διοικητικό προσωπικό σε οργανισμούς καθώς και ως στέλεχος σε μικρές και μεγάλες εταιρείες όλων των κλάδων της οικονομίας, όπως:

 • Πολυεθνικές εταιρείες
 • Τράπεζες
 • Βιομηχανίες
 • Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών
 • Εμπορικές επιχειρήσεις κλπ

Μπορείς, επίσης, να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση. Στο IST στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουμε την καινοτομία, αναπτύσσουμε διάφορες δράσεις, προκειμένου να στηρίξουμε τους φοιτητές και απόφοιτούς μας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων Start Ups. Μέσω του επιχειρηματικού διαγωνισμού, Crazy Business Ideas, που έχουμε δημιουργήσει, έχουν προκύψει εξαιρετικά επιτυχημένα Start Ups, όπως Taxibeat, Simple Apps,PollfishPheeSourcelair κα.

Το πρόγραμμα BA (Hons) Business and Management απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και σε εργαζόμενους ή φοιτητές άλλων ειδικοτήτων.

Το πτυχίο BA (Hons) Business and Management παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στη στάση του Μετρό “Συγγρού – Φιξ”) αλλά δίνεται η δυνατότητα, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας, να παρακολουθείς τα μαθήματα on demand, στο δικό σου χρόνο και τόπο.

Απολυτήριο Λυκείου ή Αντίστοιχος Τίτλος.

Η διδασκαλία, τα τρία πρώτα εξάμηνα, διεξάγεται στα ελληνικά ενώ τα τρία τελευταία εξάμηνα γίνεται στα αγγλικά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησής σου στο IST θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς χωρίς κανένα κόστος μαθήματα αγγλικής γλώσσας, αναλόγως του επιπέδου στο οποίο βρίσκεσαι, ώστε ολοκληρώνοντας τις ακαδημαϊκές σπουδές σου να έχεις βελτιώσει και τις γνώσεις σου στη γλώσσα.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!

Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλεις συμπληρωμένη στο admissions@ist.edu.gr, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ) και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς πάτησε εδώ.)

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να κάνεις την εγγραφή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθεις στο IST, έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής, για να τα δεις πάτησε εδώ.

Ο τρόπος καταβολής των ήδη προσιτών διδάκτρων του IST είναι ιδιαίτερα ευέλικτος. Σε συνεννόηση με τις οικονομικές υπηρεσίες του IST δίνεται η δυνατότητα τμηματικής ή εφάπαξ καταβολής με ανάλογη έκπτωση.

Επίσης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα σε ενημερώσει για τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που θα σου εξασφαλίσουν επιδότηση διδάκτρων έως και 30%, υποστηριζόμενη από το Ταμείο Φοιτητικής Μέριμνας του IST.

Μπορείς ακόμα, να διεκδικήσεις μία από τις προσφερόμενες Υποτροφίες που ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το IST, σε συνεργασία με γνωστές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την καταβολή των δίδακτρών σου, εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα απολαμβάνεις και μία σειρά προνομίων και υπηρεσιών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση όπως:

 • Εγγραφή
 • Χρήση Βιβλιοθήκης IST
 • Χρήση Εργαστηρίων Η/Υ στο IST
 • Συμμετοχή στις Εξετάσεις
 • Χρήση της Σύγχρονης Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας του IST
 • Έκδοση όλων των πιστοποιητικών σπουδών, βαθμολογιών και βεβαιώσεων τόσο από IST όσο και από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο
 • Συμμετοχή σε σεμινάρια, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνονται και προσφέρονται στο IST

Κατέβασε τον Οδηγό Σπουδών εδώ.

Τo προγράμμα σπουδών BA (Hons) Business and Management του Wrexham University,  προσφέρεται στην Ελλάδα από το IST College  μετά από έγκριση που έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο τίτλος σπουδών που απονέμεται μετά την ολοκλήρωση του  προγράμματος σπουδών μπορεί να αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης. Η αναγνώριση γίνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας. (https://www.minedu.gov.gr/ateen-anagnorisi-epaggelmatikis-isodynamias) Εφόσον αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος, ο τίτλος αυτος αξιοποιείται επαγγελματικά όπως οι τίτλοι που απονέμονται από τα ελληνικά ΑΕΙ. Η αναγνώριση του ΑΤΕΕΝ δεν είναι ακαδημαϊκή και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ελληνικό ΑΕΙ. Ωστόσο, απόφοιτοί μας συνεχίζουν για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, της επιλογής τους.

Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST College που έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, έχει λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΑΤΕΕΝ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: