Διάρκεια Σπουδών

52 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Online & On demand

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Remote

Έναρξη Προγράμματος

11 Νοεμβρίου 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το Diploma in Exports Management αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξειδίκευσης στις Διεθνείς Εμπορευματικές Συναλλαγές. Eίναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των σταδίων της εξαγωγικής δραστηριότητας. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή τεχνογνωσίας που διασφαλίζει την επιτυχή υλοποίηση εξαγωγικών διαδικασιών, αποφεύγοντας λάθη, απώλεια χρόνου και πόρων, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο.

Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Υπεύθυνους τμημάτων Εξαγωγών και Στελέχη Εξαγωγικών Επιχειρήσεων
  • Νέους επιχειρηματίες και Startupers που επιδιώκουν μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα
  • Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Παραγωγούς που επιθυμούν να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές
  • Επαγγελματίες στον τομέα των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Συμβούλους επιχειρήσεων και Εμπορικούς Αντιπροσώπους
  • Στελέχη τμημάτων Διεθνούς εμπορίου, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων

Εισηγητές

Σπούδασε στην Αμερική Marketing, BSc και Banking, MSc American Institute of Banking.

Eργάστηκε στην Αμερική στην Εθνική Τράπεζα, Chicago Branch και στην Ιταλική Banco di Roma (Chicago Branch), ως στέλεχος της Διεύθυνσης International Division and Trade Finance. Μετά από 10 χρόνια Τραπεζικής εμπειρίας στην Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να εργάζεται στον Τραπεζικό χώρο ως Διευθύντρια Trade Finance. Το 1990 ξεκίνησε ως ιδρυτικό στέλεχος με την νεοϊδρυθείσα Τράπεζα Interbank που απορροφήθηκε αργότερα από την Εurobank από όπου και αποχώρησε μετά από 22 χρόνια συνεχούς εργασίας ως Διευθυντικό στέλεχος στον τομέα του Trade Finance, Retail Banking και για τα τελευταία 10 χρόνια στον τομέα του International Relations and Correspondent Banking υπεύθυνη για Αμερική, Ιαπωνία, Αγγλία, Αυστραλία και Βόρεια Ευρώπη με πολυετή συμμετοχή στο παγκόσμιο Τραπεζικό συνέδριο SIBOS με οργάνωση περίπτερου και Β2Β meetings.

Το 2012 αποχώρησε από τον Τραπεζικό χώρο και ίδρυσε την συμβουλευτική “Simply Exports” που ειδικεύεται στην σωστή προετοιμασία μιας εξαγωγικής δραστηριότητας και προιόντος καθώς και στην διαχείριση των Εξαγωγικών Διαδικασιών (Outsourcing Export Services).

Εισηγήτρια Εξαγωγικών σεμιναρίων με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σε πολλά Forum, εκπαιδευτικά σεμινάρια & εξαγωγικά συνέδρια.

O Μάνος – Νικόλαος Παπαδάκης εργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια στο Ελληνικό γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Προτύπων Εφοδιαστικής Αλυσίδας GS1 (GS1 Greece) συνεισφέροντας πρακτικά στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών των ελληνικών επιχειρήσεων-μελών του Οργανισμού GS1 στην Ελλάδα μέσω της εφαρμογής των Διεθνών Προτύπων GS1 και καινοτόμων λύσεων, υποστηρίζοντάς τες στο ταξίδι τους για την επίτευξη στρατηγικών και λειτουργικών στόχων σε θέματα καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού. Ως Senior Executive του Οργανισμού, τα κύρια καθήκοντά του μεταξύ άλλων είναι η συμβουλευτική και εκπαίδευση επιχειρήσεων-μελών του Οργανισμού GS1 στην Ελλάδα σε διάφορα θέματα (ψηφιακές πλατφόρμες, εξαγωγές, ιχνηλασιμότητα, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας κα.), η Διαχείριση Έργων (διεθνή/εθνικά), η ανάπτυξη και επέκταση των προτύπων, προϊόντων και υπηρεσιών του Οργανισμού GS1 στην Ελληνική αγορά και η διαχείριση υπηρεσιών του GS1 Greece. Συνεργάζεται με επιχειρήσεις (εξαγωγικές και μη), βιομηχανίες και οργανισμούς από όλους τους κλάδους (πχ. αγροδιατροφικό τομέα, κλάδο μεταφορών και logistics, φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, λιανεμπόριο, καταναλωτικά FMCGs & FMCHs προϊόντα, προϊόντα βαριάς βιομηχανίας και ενέργειας, δημόσιο τομέα, κα.).

Είναι κάτοχος τίτλων Master of Science στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics (ΕΜΠ και Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας Πανεπιστημίου Πειραιά), Master of Science στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και Bachelor of Science ως Μηχανολόγος Μηχανικός (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Ταυτόχρονα, είναι ακαδημαϊκός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πειραιά σε ερευνητικούς τομείς όπως η καινοτομία στη Ναυτιλία, τις μεταφορές και τα logistics και η αειφορία με ανάλογες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος Διαφόρων Ομάδων Aνάπτυξης Προτύπων του Διεθνούς Οργανισμού GS1 αλλά και Ινστιτούτων και Οργανισμών (πχ. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Project Management Institute, Ελληνική Εταιρεία Logistics, Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος, Ελληνική Ακαδημία Marketing κα.).

O Διονύσης Γρηγορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 με πτυχίο Προγραμματιστή Αναλυτή του ΤΕΙ Πειραιά, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Bath. Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέματα Οργάνωσης και διοίκησης αλυσίδων εφοδιασμού, πληροφορικής, πωλήσεων και Management. Διετέλεσε το 2004 Project Manager για την εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού και διαχείρισης 5.000 οχημάτων για την Ολυμπιάδα του 2004. Είναι ιδρυτικό μέλος του ITS HELLAS και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (ΕΕL) από το 2006 έως 2012. Το 2013 πιστοποιήθηκε ως ειδικευμένος συνεργάτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα Μεταφορών & Logistics. Από το 2009 έχει δημιουργήσει την εταιρεία Logistics Way που δραστηριοποιείται στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας προσφέροντας υπηρεσίες μετασχηματισμού, στρατηγικής εφαρμογής διαδικασιών – πληροφοριακών συστημάτων. Από το 2016 είναι prefer partner της AMAZON.

Τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε την Θέση Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Βιομηχανίας Ψύχους & Logistics

Ο Γιάννης Χαλδούπης είναι στέλεχος εξαγωγών από το 2001 με προϋπηρεσία σε εταιρίες όπως η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ σαν Area Export Manager και στην συνέχεια στην Μελισσοκομική Εταιρία Αλέξανδρος Πίττας σαν διευθυντής εξαγωγών.

Από το 2016 έχει ιδρύσει την συμβουλευτική εταιρία FINE GOODS, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολύ γνωστές εταιρίες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ισπανία, την Γαλλία , την Ελβετία και  την  Ολλανδία για την επιτυχημένη επέκτασή τους σε αγορές του εξωτερικού, με εξειδίκευση τις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Η Fine Goods , λειτουργώντας σαν third party export office για τις εταιρίες – συνεργάτες της, μέχρι τώρα έχει τοποθετήσει με ιδιαίτερη επιτυχία προιόντα των συνεργαζόμενων εταιριών σε απαιτητικές αγορές όπως: Σαουδική Αραβία, Κορέα, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Ιορδανία, Κουβέιτ, κλπ.

Το 2024 η FINE GOODS στα πλαίσια των Greek Export Awards διακρίθηκε με το Bronze Award στην κατηγορία Top Export Consultants, διάκριση που αποτυπώνει την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας.

Ο Γιάννης Χαλδούπης, το 2023 συμπεριλήφθη από το περιοδικό Food Reporter στην λίστα food100, με τα 100 πιο επιδραστικά στελέχη τη βιομηχανίας τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα για τα δύο τελευταία χρόνια.

Συμμετείχε στην επιτροπή εξωστρέφειας του ΣΕΒ, στην ομάδα εργασίας εξαγωγών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενώ λαμβάνει συχνά μέρος σε συνέδρια, ομιλίες  και εκπαιδεύσεις για τις Εξαγωγές.

Είναι Eligible Cαndidate απο την EBRD (European Bank of Reconstruction & Development) για διεθνή projects συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζονται από την EBRD International και Pre–Qualified για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από την EBRD στην Ελλάδα.

Επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο των εξαγωγών τα τελευταία 30 χρόνια. Εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρητών για 6 συνεχόμενες τριετείς θητείες. Μέλος του Συμβολίου Εξωστρέφειας. Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ. Πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίου της Enterprise Greece. Πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Κρήτης. Πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου και του cluster «Κρητική Διατροφή».

Θεματικές Ενότητες

  • Σωστή προετοιμασία επιχείρησης και προϊόντος για μια σωστή εξαγωγική διαδρομή.
  • Κατoχύρωση Εμπορικού Σήματος – Trade Mark – Εθνικό Σήμα – Κοινοτικό Σήμα – Διεθνές Σήμα
  • Διεθνή Πρότυπα Εφοδιαστικής Αλυσίδας GS1: Στρατηγικό πλεονέκτημα για επιτυχημένες εξαγωγές
  • Τρόποι Εισόδου στις ξένες αγορές – Εμπορικοί Αντιπρόσωποι – Είδος Διανομέα – Θυγατρικές Εταιρείες Πωλήσεων στο Εξωτερικό – Μικτές Εταιρείες με Τοπικές επιχειρήσεις στο Εξωτερικό
  • Συλλογικές Εξαγωγές – Κοινοπραξία Εξαγωγικών επιχειρήσεων
  • Τιμολογιακές Πολιτικές Εξαγωγών – Μέθοδοι Τιμολόγησης Προϊόντων – Παράγοντες Διαμόρφωσης Τιμών
  • Κοστολόγηση Προϊόντων και Μέθοδοι Κοστολόγησης
  • Export Business Plan
  • Δίκτυα & Τύποι Πωλήσεων Διανομής – Εξαγωγικό Marketing
  • Ευκαιρίες – Προκλήσεις και Παγίδες για τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες
  • Επιτυχημένη Προετοιμασία και Συμμετοχή σε Εμπορικές Εκθέσεις & Επιχειρηματικές αποστολές
  • Σωστή προετοιμασία Φορτωτικών Εγγράφων βάσει ‘Όρων Ενεγγύων Πιστώσεων και Συμβάσεων
  • Χρήση Φορτωτικών Εγγράφων
  • Διασφάληση Όρων Πληρωμής: ‘Εναντι φορτωτικών εγγράφων – Cash against Documents CAD
  • Ενέγγυες Πιστώσεις – Letters of Credit
  • Επιβεβαίωση Ενέγγυας Πίστωσης – Confirmed Letter of Credit – Πως επιβεβαιώνω ένα Letter of Credit
  • Back to Back Letter of Credit
  • Transferable Letter of Credit
  • Bank Payment Obligation BPO – Τρόπος Ηλεκτρονικής Ανέκλητης Πληρωμής από την Τράπεζα & πλεονεκτήματα
  • Ασφάλιση Εξαγωγικών Πιστώσεων
  • Χρηματοδοτικές Λύσεις για τους εξαγωγείς
  • Export Logistics Process
  • Διαδικαστικά – Τελωνειακά Εξαγωγών σε Τρίτες χώρες: Αμερική, Καναδά, Κίνα, Ινδία, Ρωσία
  • INCOTERMS 2020 – Διεθνείς Εμπορικοί Όροι – International Commercial Terms – ICC Publication 723

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:

  • Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
  • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).
  • E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
  • Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: