Διάρκεια Σπουδών

32 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

X

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Μαρτίου 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και πιστοποίηση των συμμετεχόντων στα ψυχομετρικά εργαλεία της Άριστον και η πρακτική εκπαίδευση στον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων και ενηλίκων ώστε να ενταχθούν άμεσα στην επαγγελματική αγορά εργασίας και να εργαστούν ως Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Καριέρας. Παράλληλα, η ενημέρωση και η ανάδειξη των βασικών αρχών της συμβουλευτικής γύρω από θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την κατάλληλη επιλογή επαγγέλματος. Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση αναφορικά με τις κύριες προβληματικές που προκύπτουν σε σχέση με αποφάσεις καριέρας, τόσο των μαθητών-εφήβων, όσο και των φοιτητών-ενηλίκων.

To σεμινάριο αναπτύσσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στο αντικείμενο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού ώστε, οι συμμετέχοντες, να έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουν αποτελεσματικά εφήβους αλλά και ενήλικες για να εντοπίζουν και να εξερευνούν τις επιλογές σταδιοδρομίας τους, να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους και να αναπτύσσουν στρατηγικές για την επίτευξη των στόχων τους. Παρότι επικρατεί η αντίληψη ότι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι χρήσιμος σε εφήβους και σε όσους μόλις ξεκινούν την καριέρα τους, η σημερινή πραγματικότητα μας δείχνει ότι η αλλαγή καριέρας είναι πλέον επιλογή και μπορεί να μας απασχολεί σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής μας ζωής.

Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ψυχολόγους και Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, σε Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Καριέρας, Συμβούλους Σπουδών και Ι.Ε.Κ, σε Εκπαιδευτικούς, σε Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες συναφών ειδικοτήτων καθώς και σε Γονείς.

Στόχοι Προγράμματος

 • Κατανόηση παραγόντων σχετιζόμενων με θέματα επαγγελματικού
  προσανατολισμού και ψυχολογικής ανάπτυξης
 • Ευαισθητοποίηση για τα κεντρικά ζητήματα της εφηβικής και πρώιμης ενήλικης ζωής
 • Ενημέρωση για τον ρόλο της οικογένειας στην επιλογή επαγγέλματος των εφήβων
 • Διαχείριση αλλαγών και μεταβάσεων στην επαγγελματική και ψυχοκοινωνική ζωή
  φοιτητών και ενηλίκων
 • Απόκτηση γνώσεων για τις σπουδές, τους κύριους κλάδους και τα σύγχρονα
  επαγγέλματα
 • Συμβουλευτική σε θέματα σπουδών και καριέρας
 • Ικανότητα χορήγησης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων της ψυχομετρικής
  σειράς “Ariston”

Ariston Psychometrics

Το ΆΡΙΣΤΟΝ τεστ αποτελεί ένα πρωτοποριακό, έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο βασίζεται στην ψυχομετρία και σε εδραιωμένα στατιστικά μοντέλα και διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ατόμου και προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που του ταιριάζουν. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο νέος μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, ώστε να διασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό ότι πρόκειται για συστοιχία ψυχομετρικών τεστ σταθμισμένων και προσαρμοσμένων στην ελληνική πραγματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και των επαγγελμάτων.

Εισηγητές

Ο Σωτήρης Κουτσουραδής ειναι αριστούχος απόφοιτος  του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος Master of Science in International Business Administration, (Marconi International University, Miami, USA). Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό Εφήβων και Ενηλίκων. Ασχολείται με την εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων τα τελευταία 12 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει την εταιρεία Master Growth – Career and Business Coaching (www.mastergrowth.gr) η οποία παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών, ώστε κάθε άνθρωπος, σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του να μπορεί να βρει έναν έμπιστο, έμπειρο και ανεξάρτητο σύμμαχο στις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές του αποφάσεις.

Η Νίκη Χριστούλη είναι Ψυχολόγος Υγείας, απόφοιτος του Cardiff Metropolitan University (First Class Honours), με μεταπτυχιακό τίτλο “MSc in Health Psychology” (In Distinction). Έχει εκπαιδευτεί στην Ομαδική και Ατομική Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Basic & Advanced) (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. & Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές), καθώς και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Έχει εργαστεί στην στάθμιση νευροψυχολογικών δοκιμασιών της A’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, όπως και σε διαδικτυακές υπηρεσίες συμβουλευτικής. Ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ), του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα, είναι υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας του IST College και εξωτερικός συνεργάτης της Β’ Νευρολογικής Κλινικής, του Π.Γ.Ν Αττικόν, συμμετέχοντας σε ερευνητικά πρωτόκολλα και έρευνες.

Η Κωνσταντίνα Σταυρογιάννη είναι Κλινική Νευροψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με MSc στην Κλινική Νευροψυχολογία και τις Νοητικές Νευροεπιστήμες από το Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το McGill University (“Άριστα”). Ειδικεύεται στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) και παρέχει τις υπηρεσίες της στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και διαθέτει εμπειρία στην διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και στην συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Παρέχει ψυχοθεραπευτικές και νευροψυχολογικές υπηρεσίες σε πλήθος νευρολογικών διαταραχών και ψυχολογικών δυσκολιών. Ταυτόχρονα, αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Ψυχολογίας του IST College και είναι εξωτερικός συνεργάτης της Β’ Νευρολογικής Κλινικής, του Π.Γ.Ν Αττικόν, συμμετέχοντας σε ερευνητικά πρωτόκολλα και έρευνες.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: