Διάρκεια Σπουδών

3 έτη

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά, Αγγλικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Στον δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του αθλητισμού ένα πτυχίο Bachelor στο Sports Management στο IST College είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ακαδημαϊκή ενασχόληση. Είναι ένα ταξίδι που προετοιμάζει τους σπουδαστές για μια επιτυχημένη καριέρα στον δυναμικό κόσμο του αθλητισμού. Προσφέροντας ένα μείγμα πρακτικών εμπειριών, μια παγκόσμια προοπτική, βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες και την ευκαιρία να μετατρέψετε το πάθος σε επάγγελμα, αυτό το πτυχίο ξεχωρίζει ως game changer για όσους φιλοδοξούν να αφήσουν το στίγμα τους στον αθλητικό κλάδο. Είτε είναι στο γήπεδο, στα παρασκήνια ή στην αίθουσα συνεδριάσεων, η επίδραση των επαγγελματιών τoυ Sports Management είναι αναμφισβήτητη, καθιστώντας αυτό το πτυχίο ένα ανεκτίμητο σκαλοπάτι προς μια ανταποδοτική καριέρα.

Για την ανάπτυξη αξιόλογων επαγγελματιών και με στόχο την επιτυχή τους ανταπόκριση στις απαιτήσεις του αναπτυσσόμενου επιχειρηματικού αθλητικού χώρου, το IST College προχώρησε σε συνεργασία με την N.I.B Advisory Services, συμβουλευτική εταιρεία με εξειδίκευση στην αθλητική βιομηχανία.

Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος ιδρυτής και CEO της NIB Services, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ομίλου D.P.G. που δραστηριοποιείται στους τομείς των ηλεκτρονικών εκδόσεων, Digital Marketing, Web Development κλπ., Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Managing Director στην ΚΑΕ ΑΕΚ και Επιχειρησιακός Διευθυντής στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Παράλληλα, συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια της EUROLEAGUE, της Ε.Ο.Κ και του ΕΣΑΚΕ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/403771/ist-college-kai-n-i-b-services-mia-dynamiki-sympraksi-pou-prosferei-neo-programma-spoudon

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το College de Paris, έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Γαλλία και με παρουσία σε 20 χώρες διεθνώς.

Στόχος του προγράμματος

Η διαχείριση του αθλητισμού είναι ένας διεπιστημονικός τομέας που συνδυάζει στοιχεία διοίκησης επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, νομικών και οικονομικών, όλα προσαρμοσμένα στο πλαίσιο της αθλητικής βιομηχανίας. Το πρόγραμμα Sports Management του IST College στόχο έχει να προετοιμάσει τους αποφοίτους για ένα ευρύ φάσμα ρόλων, από το αθλητικό μάρκετινγκ και τη διαχείριση εκδηλώσεων έως τις λειτουργίες εγκαταστάσεων και τα αθλητικά αναλυτικά στοιχεία. Οι ιστορίες αποφοίτων που έχουν μεταβεί σε ρόλους με μεγάλες αθλητικές ομάδες, παγκόσμιες εταιρείες αθλητικών ειδών ένδυσης και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις υπογραμμίζουν την ευελιξία του πτυχίου. Για παράδειγμα, φανταστείτε τη μετάβαση από μια συζήτηση στην τάξη σχετικά με τις στρατηγικές αθλητικού μάρκετινγκ στην ηγεσία μιας διαφημιστικής καμπάνιας για μια μεγάλη αθλητική εταιρεία.

Ο αθλητισμός είναι μια παγκόσμια γλώσσα που ξεπερνά τα σύνορα, τους πολιτισμούς και τις γλώσσες. Ένα Πτυχίο στο Sports Management στο IST College στόχο έχει όχι μόνο παρέχει γνώσεις για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία, αλλά να ενθαρρύνει επίσης την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για διεθνή ανάπτυξη, διπλωματία και πολιτιστικές ανταλλαγές. Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, τις διεθνείς πρακτικές και μελέτες περιπτώσεων σε παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, οι σπουδαστές αποκτούν μια παγκόσμια προοπτική. Αυτή η διεθνής προοπτική είναι ανεκτίμητη στον σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο, όπου ο αθλητισμός χρησιμεύει ως μια ισχυρή πλατφόρμα για παγκόσμια δέσμευση και κοινωνική αλλαγή.

Στόχος μας είναι το πτυχίο Sports Management στο IST College να μην αφορά μόνο την κατανόηση της αθλητικής βιομηχανίας, αλλά να αφορά επίσης την κατάκτηση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων που είναι κρίσιμες για την επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα. Από τον στρατηγικό σχεδιασμό και την οικονομική ανάλυση μέχρι την ηγεσία και τη διαχείριση της ομάδας, το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί για να οικοδομήσει μια σταθερή επιχειρηματική βάση. Αυτές οι δεξιότητες βελτιώνονται μέσω πρακτικών εμπειριών, όπως η διαχείριση αθλητικών εκδηλώσεων, η διαπραγμάτευση χορηγιών, η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων για αθλητικές νεοφυείς επιχειρήσεις κλπ. Οι απόφοιτοι του προγράμματος του IST College αποκτούν εμπειρίες που όχι μόνο τους έχουν προετοιμάσει για σταδιοδρομία στον αθλητισμό, αλλά τους έχουν κάνει επίσης πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Για πολλούς, η απόφαση να ακολουθήσουν ένα πτυχίο στο Sports Management στο IST College καθοδηγείται από ένα δια βίου πάθος για τον αθλητισμό. Στόχος μας είναι αυτό το πρόγραμμα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να μετατρέψει ο σπουδαστής αυτό το πάθος σε επαγγελματική σταδιοδρομία. Να δώσει την ευκαιρία στους σπουδαστές να αποκτήσουν εμπειρίες στην αθλητική βιομηχανία, να κατανοήσουν όλα τα στοιχεία που την αφορούν και να συνεισφέρουν στα αθλήματα που αγαπούν. Σκοπός μας είναι οι απόφοιτοι να μιλούν για τη χαρά και την ικανοποίηση που προέρχεται από την εργασία σε έργα και πρωτοβουλίες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αθλητική κοινότητα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Περισσότερες Πληροφορίες

Ως Απόφοιτος του προγράμματος BBA Sports Management, μπορείς να εργαστείς ως σύμβουλος, ως διοικητικό προσωπικό καθώς και ως στέλεχος σε μικρές και μεγάλες αθλητικές επιχειρήσεις και αθλητικούς οργανισμούς. Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις μία διεθνή καριέρα, αφού θα έχεις τα προσόντα να εργαστείς παγκοσμίως στον κλάδο του αθλητισμού.

 • Επαγγελματικές αθλητικές ομάδες
 • Ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία
 • Αθλητικές ομοσπονδίες (Ε.Ο.Κ. , Ε.Π.Ο. κλπ) , Ενώσεις Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ, Super League κλπ)
 • Μη κερδοσκοπικοί και δημόσιοι αθλητικοί οργανισμοί
 • Εταιρείες Marketing και Sponsorship
 • Εταιρείες Sports Media
 • Εταιρείες Facilities management και Sports events management
 • Εταιρείες αθλητικού εξοπλισμού και τεχνολογίας
 • Μεγάλες εταιρείες με τμήμα διαχείρισης χορηγιών
 • Εταιρείες διαχείρισης δικαιωμάτων παικτών (sport agents)

Τo προγράμμα σπουδών BBA Sports Management του College de Paris, προσφέρεται στην Ελλάδα από το IST College μετά από έγκριση που έχει λάβει από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο τίτλος σπουδών που απονέμεται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών μπορεί να αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης. Η αναγνώριση γίνεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας. Εφόσον αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμος, ο τίτλος αυτος αξιοποιείται επαγγελματικά όπως οι τίτλοι που απονέμονται από τα ελληνικά ΑΕΙ. Η αναγνώριση του ΑΤΕΕΝ δεν είναι ακαδημαϊκή και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ελληνικό ΑΕΙ. Ωστόσο, απόφοιτοί μας συνεχίζουν για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, της επιλογής τους.

Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST College που έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, έχει λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΑΤΕΕΝ.

Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται με φυσική παρουσία στο IST αλλά δίνει και τη δυνατότητα για έναν πιο ευέλικτο τρόπο παρακολούθησης μέσω σύγχρονης, ευέλικτης και δυναμικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, συνδυάζοντας την δια ζώσης εκπαίδευση με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:

 • Φυσική παρουσία σε προγραμματισμένο τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
 • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος, ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη εκπαίδευση)
 • Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης, συνδυάζοντας τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις υποχρεώσεις και τον τρόπο ζωής σας.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλετε συμπληρωμένη στο admissions@ist.edu.gr, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δείτε πατήστε εδώ) και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δείτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς πατήστε εδώ.)

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να κάνετε την εγγραφή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθετε στο IST, έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής, για να τα δείτε πατήστε εδώ.

Απολυτήριο Λυκείου ή Αντίστοιχος Τίτλος.

Ο τρόπος καταβολής των ήδη προσιτών διδάκτρων του IST είναι ιδιαίτερα ευέλικτος. Σε συνεννόηση με τις οικονομικές υπηρεσίες του IST δίνεται η δυνατότητα τμηματικής ή εφάπαξ καταβολής με ανάλογη έκπτωση.

Επίσης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα σας ενημερώσει για τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που θα σας εξασφαλίσουν επιδότηση διδάκτρων έως και 30%, υποστηριζόμενη από το Ταμείο Φοιτητικής Μέριμνας του IST.

Μπορείτε ακόμα, να διεκδικήσετε μία από τις προσφερόμενες Υποτροφίες που ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το IST, σε συνεργασία με γνωστές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την καταβολή των διδάκτρων σας, εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα απολαμβάνετε και μία σειρά προνομίων και υπηρεσιών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση όπως:

 • Εγγραφή
 • Χρήση Βιβλιοθήκης IST
 • Χρήση Εργαστηρίων Η/Υ στο IST
 • Συμμετοχή στις Εξετάσεις
 • Χρήση της Σύγχρονης Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας του IST
 • Έκδοση όλων των πιστοποιητικών σπουδών, βαθμολογιών και βεβαιώσεων τόσο από IST όσο και από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο
 • Συμμετοχή σε σεμινάρια, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνονται και προσφέρονται στο IST
 • Κάρτα που εξασφαλίζει προνομιακές τιμές σε συνεργαζόμενα, με κολλέγιο, καταστήματα διαφόρων κλάδων και υπηρεσιών

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: