“MBA” για Γονείς: Μάθε – Βίωσε – Αποφάσισε

Σεμινάριο “MBA” για Γονείς: Μάθε – Βίωσε - Αποφάσισε

Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

16 ώρες

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ελληνικά

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Νοέμβριος 2022

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Online & On demand

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αθήνα, Ελλάδα

ME THN ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αιγίδες

Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών

Περιγραφή

Η σημερινή πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται, απαιτεί να σκεφτόμαστε και να ζούμε διαφορετικά από ότι στο παρελθόν. Μαθαίνουμε να δεχόμαστε πως ακόμα και αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, μπορούμε να ελέγξουμε πως θα αντιδράσουμε σε ό,τι συμβαίνει. Χρειάζεται επομένως προσαρμοστικότητα, ευελιξία και ψυχική ανθεκτικότητα, ώστε να ζούμε συνειδητά, με υγιή τρόπο, όχι μόνο για την επιβίωσή μας που συχνά περιλαμβάνει στρες, φόβο και άγχος, αλλά για την ευημερία μας με θαυμασμό, έμπνευση, δημιουργικότητα, ευγνωμοσύνη, χαρά και αγάπη.

Με το σεμινάριο “ΜΒΑ για Γονείς” θα αποκτήσουμε τις θεμελιώδεις γνώσεις και δεξιότητες για να γίνουμε συνειδητοί γονείς και κυρίως θα αποκτήσουμε την επίγνωση του πως σκεφτόμαστε, πως αισθανόμαστε, πως λειτουργούμε. Θα Μάθουμε, θα Βιώσουμε και θα Αποφασίσουμε να αναπτυχθούμε.

Ως συνειδητοί γονείς θα διαπιστώσουμε ότι η καθοδήγηση του παιδιού μας, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στις ικανότητές του, είναι η βάση για την εξάλειψη περιοριστικών πεποιθήσεων αλλά και για τη δημιουργία μίας υγιούς σχέσης μαζί τους, για πάντα. 

Στόχος του Προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε τομείς που μπορούν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στη σωστή διαμόρφωση των πεποιθήσεων αυτών, που θα συμβάλουν σε μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή.

Στη σημερινή εποχή που οι επιλογές μας είναι άπειρες σε όλους τους τομείς, καλούμαστε να κάνουμε σωστή διαχείριση αυτών και να αναπτύξουμε ψυχική ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα, βασικές δεξιότητες πλέον για τα παιδιά, που σήμερα μεγαλώνουν σε έναν κόσμο απρόβλεπτο. Η κατάλληλη διαχείριση, επομένως, των συναισθημάτων μας, της επικοινωνίας μας και των διαπροσωπικών μας σχέσεων, του χρόνου, του άγχους, της διατροφής, της στάσης μας απέναντι στους οικονομικούς πόρους, θα διευκολύνει τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του γονέα και θα ενδυναμώσει τη σχέση του με το παιδί του, και κατ’ επέκταση την οικογενειακή λειτουργία.

Στο σεμινάριο αναπτύσσονται με σαφήνεια τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος γονέας καθημερινά και η ευαισθητοποίησή του αυτή θα τον βοηθήσει να διευρύνει την αντίληψή του σχετικά με την ανατροφή του παιδιού του.

Το σεμινάριο Συνειδητού Γονέα είναι ένα πολύτιμο δώρο για εσάς και το μέλλον του παιδιού σας!

Δομή Προγράμματος

Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις ατομικές διαφορές και τους ποικίλους τύπους προσωπικοτήτων, να αντιληφθούν τη δυναμική της προσωπικότητάς τους, να ενισχύσουν την επικοινωνία και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους αλλά και να μάθουν να διαχειρίζονται και να ξεπερνούν το άγχος και τον εκνευρισμό τους, καθώς επίσης και να προσδιορίσουν τον πραγματικό βαθμό αυτοεκτίμησης και να τον ενδυναμώσουν. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την αξία των προτεραιοτήτων και της οργάνωσης, καθώς και της δόμησης προσωπικού προγράμματος βασισμένο σε αξιολογικά κριτήρια, ώστε ο χρόνος να γίνει ισχυρός σύμμαχος στην καθημερινότητά τους και οι παραπάνω δεξιότητες να μεταλαμπαδευτούν με επιτυχία στα νεότερα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι διαπροσωπικές σχέσεις αποτελούν το «κλειδί» για την προσωπική ανάπτυξη και ταυτότητα, την παραγωγικότητα και την επαγγελματική επιτυχία, το νόημα και την ποιότητα της ζωής, τη σωματική και ψυχική υγεία, την επιτυχή αντιμετώπιση αγχογόνων καταστάσεων, την αυτοπραγμάτωση και τον ανθρωπισμό του κάθε προσώπου.

Η καλή διαχείριση των διαπροσωπικών σχέσεων στηρίζεται στην καλή γνωριμία του εαυτού, την αυτο-αποδοχή, την εμπιστοσύνη στον εαυτό (αυτοπεποίθηση), την αυθεντικότητα, τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ενσυναίσθηση. Όταν υπάρχουν αυτοί οι παράγοντες, τα όποια οικογενειακά προβλήματα μπορούν να λυθούν εποικοδομητικά.

Η ενότητα “Διατροφική Διαπαιδαγώγηση για Γονείς: Υγιής Σχέση με την Τροφή για Πάντα” εστιάζει στη σχέση του παιδιού με την τροφή και στους τρόπους που ο γονέας τη διαμορφώνει τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Μέσα από βιωματικά παραδείγματα, role playing αλλά και θεωρητική και ερευνητική τεκμηρίωση δίνονται εργαλεία στον γονέα, ώστε το παιδί να αποκτήσει την ικανότητα να απολαμβάνει την τροφή, να μάθει να αυτορυθμίζεται ως προς την πείνα και τον κορεσμό του και να αποδέχεται σταδιακά όλο και περισσότερα είδη τροφής, “κατακτήσεις” που για τους περισσότερους από τους ενηλίκους πόρρω απέχουν από το να είναι δεδομένες. Παράλληλα, αναλύονται οι συνήθεις τρόποι επέμβασης των γονέων στα θέματα διατροφής και σωματικής άσκησης καθώς και οι συνέπειες που έχουν στην αυτοεκτίμηση του παιδιού, στην αυτόεικόνα του (body image) καθώς και τη σχέση γονέα παιδιού, που πολλές φορές κλυδωνίζεται όταν το φαγητό γίνεται πεδίο μάχης.

Με τις αρχές της οικονομικής παιδείας, θα συνδέσουμε όλες τις προηγούμενες ενότητες σε οικονομικούς όρους και θα σχεδιάσουμε τον προσωπικό ισολογισμό μας. Κάθε ένας από εμάς έχει περιουσία και υποχρεώσεις και η απεικόνισή τους είναι αποκαλυπτική για πολλούς λόγους. Θα μας απασχολήσουν οι αρχές της ζήτησης και της προσφοράς, τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη, οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις και βεβαίως η αποταμίευση. Θέματα όπως η αλληλεγγύη των γενεών, η σύνταξη και η φορολογία θα παρουσιαστούν με απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση της επιρροής τους στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Θα συζητήσουμε τις αγορές ακινήτων, μετοχών και ομολόγων, την αξία των μαθηματικών και την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, που αφήνουν στο ανθρώπινο γένος τον έλεγχο της συμπεριφοράς. Θα κλείσουμε αναλύοντας επιτυχημένους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους από μικρά παιδιά. Η ευτυχία δεν εξαγοράζεται και δεν βρίσκεται στα οικονομικά μεγέθη, όμως τα καλά οικονομικά επιτρέπουν στην ευτυχία να αναπτυχθεί.

Το διαδραστικό αυτό σεμινάριο έχει ως στόχο να αναδείξει το επίκαιρο θέμα της βιωσιμότητας σε γονείς και να ανακαλύψουμε πώς να εφαρμόσουμε βιώσιμες αρχές ώστε να ενισχύσουμε την ποιότητα ζωής στην οικογένεια, την κοινωνία και τον πλανήτη. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παρουσιάσεις, βίντεο, συζήτηση και χρήσιμες πηγές θα εξερευνήσουμε μαζί: α) τη σημασία της σύνδεσης με τη Φύση και της ενσυνειδητότητας ώστε να κάνουμε συνειδητές επιλογές ως καταναλωτές, β) τις αρχές της βιωσιμότητας και τις παγκόσμιες τάσεις, γ) το επείγον των περιβαλλοντικών προβλημάτων και πως αυτά επηρεάζουν τους ανθρώπους , δ) ουσιαστικές καλές πρακτικές για να εφαρμόσουμε στο οικογενειακό και ευρύτερό μας περιβάλλον, ε) πηγές και εφαρμογές ώστε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Η Μάνια Ζηρίδη – Σπέντζου είναι Ψυχολόγος Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό σε Παγκόσμια Υγεία και η Τζωρτζίνα Σπύρη είναι Περιβαλλοντολόγος και Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντικών Επιστημών με Διδακτορικό στη Χημική Ωκεανογραφία. Είναι και οι δύο μέλη της Φινλανδικής ΜΚΟ Carbon Busters, που έχει ως εκπαιδευτικό όραμα να χρησιμοποιεί νέους και αποτελεσματικούς τρόπους για να διευκολύνει την κατανόηση της άμεσης σύνδεσης ανάμεσα στην ανθρώπινη συμπεριφορά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που επιδρούν αρνητικά στον πλανήτη μας.

Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της ηγεσίας και το πως θα τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους.

Μέσα από τα 5 επίπεδα ηγεσίας θα αντιληφθούμε ότι ως γονείς, για μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωή μας, μπορεί να αρκεί το να ηγούμαστε από «θέση», αλλά αυτό δε διαρκεί για πάντα. Θα δούμε λοιπόν πως «εμείς» μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ηγέτες, με στόχο τη δημιουργία θετικού πρότυπου.

Διότι τελικά, η ηγεσία είναι επιρροή. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Δεξιότητες και Τεχνικές για Συνειδητούς γονείς- Coaching Μεθοδολογία

Η ενότητα έχει ως στόχο να μας εισάγει σε μία σειρά από δεξιότητες και τεχνικές οι οποίες θα συνεισφέρουν σε μεγαλύτερη σύνδεση με τα παιδιά. Δίνεται βάση στην εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους και στο σεβασμό στις δυνατότητες τους να αναπτυχθούν. Επιδιώκεται η ενίσχυση του καθοδηγητικού ρόλου που μπορεί να έχει ο γονέας λαμβάνοντας υπόψη τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα και τους ρυθμούς του παιδιού ώστε να μην επιβάλλεται η πειθαρχία και η διόρθωση αλλά το παιδί να αυτορυθμίζεται.

Για όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε σχεδιασμό πλάνου δράσης για την υλοποίηση των αλλαγών τις οποίες εντόπισαν στις προηγούμενες ενότητες, θα ακολουθήσει διερεύνηση των αναγκών και παρουσίαση των ενοτήτων του Group Coaching series for Conscious Parenting.

 

Στις μέρες μας, ο ψηφιακός κόσμος είναι αλληλένδετος με τον φυσικό και η νέα γενιά με την χρήση της τεχνολογίας αποκτά τελείως βιωματικά την αίσθηση της παγκοσμιοποίησης.

Μέσω του internet τα παιδιά βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια απέραντη πηγή πληροφοριών και γνώσεων, στις οποίες η πρόσβαση είναι εύκολη, γρήγορη και απλή. Μάλιστα, αυτή η υπερπληθώρα πληροφόρησης μαθαίνει στο παιδί να εντοπίζει, να ιεραρχεί και να αξιολογεί αυτό που του είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον.

Το διαδίκτυο προσφέρει στο παιδί τη δυνατότητα να αυτενεργεί, να έχει τη δική του παρουσία και ταυτότητα, με τους όρους που καθορίζει το ίδιο. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί μπορεί στο διαδίκτυο να δημιουργεί, να κατασκευάζει, να συγκρίνει, να συλλέγει, να ρωτάει, να μαθαίνει μόνο του, να αυτο-αξιολογείται και μάλιστα με τον δικό του ρυθμό.

To διαδίκτυο κάνει τη μάθηση παιχνίδι, προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να παίζει, οξύνοντας πολλαπλές ικανότητές του, ενώ ακόμα του δίνει την ευκαιρία να έχει ζωντανή επαφή με άλλα άτομα οπουδήποτε στον κόσμο. Ασφαλώς, και το διαδίκτυο, όπως και κάθε σύγχρονη τεχνολογία, μπορεί να έχει αρνητική επιρροή, αν δεν γίνεται σωστή χρήση.

Ο γονεϊκός ρόλος επομένως γίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, ώστε τα παιδιά να ενθαρρύνονται για την τεχνολογία αλλά να κάνουν σωστή χρήση των τεχνολογικών μέσων, και διαχείρισης των social media με ασφάλεια, οριοθέτηση και επιδεικνύοντας τη σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά.

Πρόγραμμα: 5ος κύκλος - Νοέμβριος 2022

Το σεμινάριο «MBA για Γονείς» κατά το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2022, θα προσφερθεί μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (on-line) σε έναν πλήρη κύκλο, με ανάπτυξη όλων των ενοτήτων, μία φορά ανά εβδομάδα ως εξής:

 1. Διαχείριση Stress και Χρόνου: Αντώνης Χρυσόγελος, 01.11.2022 / 18:00-20:00
 2. Εποικοδομητικές Διαπροσωπικές Σχέσεις – Συναισθηματική Νοημοσύνη: Ομ. Καθηγήτρια Μαρία Μαλικιώση- Λοΐζου, 08.11.2022 / 18:00-20:00
 3. Διατροφική Διαπαιδαγώγηση για Γονείς: Υγιής Σχέση με την Τροφή για Πάντα: Όλγα Κουνάρη & Κάλλη Πολέμη «Μαθαίνω Διατροφή», 15.11.2022 / 18:00-20:00
 4. Αρχές Οικονομικής Παιδείας για τη Μελλοντική Οικονομική Επιτυχία των Παιδιών μας (Money EQ): Δρ. Θεόδωρος Κρίντας, 22.11.2022 / 18:00-20:00
 5. Ο Οικογενειακός Ηγέτης (Leadership): Νεκτάριος Ζήσης, 29.11.2022 / 18:00-20:00
 6. Βιωσιμότητα και ο Γονεϊκός ρόλος (Sustainable Parenting): Μάνια Σπέντζου & Δρ. Τζωρτζίνα Σπύρη, 06.12.2022 / 18:00-20:00
 7. Ψηφιακή Ευαισθητοποίηση (Digital Awareness): Λουκία Σαματά, 13.12.2022 / 18:00-20:00
 8. Δεξιότητες Καθοδήγησης (Coaching skills) για Συνειδητούς Γονείς: Μιρέλα Αναγνώστη, 20.12.2022 / 18:00-20:00

Πρόγραμμα:

Τα στάδια της εκούσιας αλλαγής και τα 5Α:

 • Αναγνώριση

 • Απενοχοποίηση

 • Αποδοχή

 • Αλλαγή

 • Απόλαυση

 • Μέθοδος S.M.A.R.T
 • Στοχοθέτηση
 • Αλλαγές στις σχέσεις με τον εαυτό και τα παιδιά μας
 • Σύνδεση των στόχων με τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας
 • Ανάδειξη δεξιοτήτων και εφοδίων που διαθέτουμε ήδη και αυτών που χρειάζεται να αναπτύξουμε
 • Σχεδιασμός βημάτων υλοποίησης
 • Οι συνήθειες που έχουμε και η σχέση τους με την επίτευξη των στόχων μας.
 • Αντικατάσταση τοξικών συνηθειών με λειτουργικές που υποστηρίζουν τους στόχους μας.
 • Επαναπροσδιορισμός του γονεϊκού ρόλου και συναισθηματική εργαλειοθήκη.
 • Δεξιότητες που ενισχύουν την σύνδεση με τον εαυτό μας και τα παιδιά.
 • Μετατροπή της νοοτροπίας πειθαρχίας και ελέγχου, σε νοοτροπία συνειδητής σύνδεσης και ενσυναίσθησης με τα παιδιά

Οφέλη Παρακολούθησης

Ως συμμετέχων στο πρόγραμμα θα γίνετε DMI Power Members για όλη τη διάρκεια των σπουδών σας. Θα έχετε πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα του DMI και στο πλούσιο υλικό της που περιλαμβάνει: short courses, premium webinars, audio books, presentations, video interviews, tool-kits, audio case studies, και όχι μόνο!

1.

Θα έχετε πρόσβαση σε μια διαδραστική πλατφόρμα όπου θα μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις με άτομα κοινού ενδιαφέροντος και να συζητήσετε θέματα σχετικά με το ψηφιακό marketing

2.

Θα έχετε πρόσβαση στο κέντρο ανάπτυξης σταδιοδρομίας μελών DMI, έχοντας την ευκαιρία να συνδεθείτε επαγγελματικά με επιχειρήσεις του κλάδου.

3.

E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).

4.

Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Απευθύνεται

Εισηγητές

Η Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Σπούδασε Ψυχολογία και είναι Διδάκτορας της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maine των ΗΠΑ.

Εργάστηκε επί 8 έτη ως ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών στην Αθήνα. Υπήρξε υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης όπου και εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα (1983-1985) στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris VII – C.N.R.S). Παράλληλα συνεργάστηκε με το International Institute for Educational Planning (IIEP) της UNESCO στο Παρίσι. Από το 1987 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου δίδαξε μαθήματα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Με πρωτοβουλία της ιδρύθηκε το 1995 το πρώτο Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων στην Ελλάδα (ΣΥΚΕΟΜ), το οποίο λειτούργησε εθελοντικά επί 20 χρόνια προσφέροντας υπηρεσίες στους φοιτητές.

Ίδρυσε και διηύθυνε επί πέντε έτη το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει τιμηθεί «για την συνεισφορά της στην εξέλιξη της Συμβουλευτικής στην Ευρώπη» από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (EACP) και από την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛΨΕ). Είναι επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας (ΕΠΒΕ).

Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Εισηγητής Σεμιναρίων για Πωλήσεις, Νεοφυή Επιχειρηματικότητα, Marketing, Καινοτομία, Management, Project/Time/Stress/Conflict/Change/Event Management, Δημόσιες Σχέσεις, Διαπραγματεύσεις, Coaching, Mentoring. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε τμήματα πωλήσεων & μάρκετινγκ πολυεθνικών & μεγάλων ελληνικών εταιρειών με φαρμακευτικά, βιοτεχνολογικά & καταναλωτικά (FMCG) προϊόντα. Σήμερα εργάζεται ως Medical Representative στην εταιρεία Sandoz – Novartis Hellas S.A. & είναι συνιδρυτής στο startup online περιοδικό ομορφιάς & μόδας beautymagic.gr. Παράλληλα, κατέχει το ρόλο του Pharma Industry Lead Mentor για το project “Career Orientation for Schools” των 100Mentors.com. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

To workshop “Διατροφική Διαπαιδαγώγηση για Γονείς: Υγιής Σχέση με την Τροφή για Πάντα” παρουσιάζεται από τις “Μαθαίνω Διατροφή Experts” Όλγα Κουνάρη-Μαυριδάκη, Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και Κάλλη Μπεζεβέγκη-Πολέμη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια και στηρίζεται στο Feeding Dynamics Model του Ellyn Satter Institute, στο οποίο έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί.

To μοντέλο αυτό, φέρει την κύρωση των American Academy of Pediatrics και American Academy of Nutrition and Dietetics.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μαθαίνω Διατροφή (www.mathainodiatrofi.org) επιμορφώνει γονείς και εκπαιδευτικούς στα θέματα διατροφής σε πληθώρα ιδιωτικών και δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και δομών.

Ο Νεκτάριος Ζήσης δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμακείου 15 χρόνια έχοντας διατελέσει Διευθυντής Πωλήσεων & Εμπορικός Διευθυντής σε εμπορικές εταιρείες, ενώ πλέον βρίσκεται στο Δίκτυο Φαρμακείων ADVANCE PHARMACIES SA ως Εκπαιδευτής & Σύμβουλος Επιχειρήσεων καθώς επίσης και βασικός συνεργάτης του IST College.

Είναι ομιλητής σε φαρμακευτικά συνέδρια, αρθρογράφος σε περιοδικό υγείας (Pharmacymanagement) και εκπαιδευτής σε ενδοεταιρικά σεμινάρια, σε μεγάλες εταιρείες, όπως ο Vardas, Bread Factory, Natura Pharm, Laser4Myopia κ.α.

Στιγμή ορόσημο στην καριέρα του αποτελεί η πρόσφατη πιστοποίησή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό του John Maxwell (διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός ηγεσίας, ομιλητής και συγγραφέας, βραβευμένος από το A.M.A ως κορυφαίος σε θέματα ηγεσίας) ως Ομιλητής , Εκπαιδευτής & Coach. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο έχουν λάβει τη διάκριση αυτή στην Ελλάδα. (American Management Association)

Εξειδικεύεται σε θέματα, Ηγεσίας, Επικοινωνίας, Επίτευξης στόχων, Τεχνικών πωλήσεων και Ομαδικού πνεύματος. Όντας ιδιαίτερα μεταδοτικός, αυτό που χαρακτηρίζει τις εκπαιδεύσεις του είναι η δομή και η εστίαση στον στόχο και το αποτέλεσμα, κάτι που αναγνωρίζεται κατά κοινή ομολογία από το εκάστοτε κοινό.

Ο Δρ. Θεόδωρος Ν. Κρίντας είναι εκτελεστικό στέλεχος ανώτατου επίπεδου που εργάζεται σε χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές επιχειρήσεις από το 1991. Έμπειρος στην ανάπτυξη, εξέλιξη και επέκταση επιχειρήσεων, συνεργάστηκε στενά με μερικούς θρύλους και των δύο βιομηχανιών στην Ελλάδα και απολαμβάνει την εκτίμηση των συναδέλφων και των ανταγωνιστών του. Ως διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, έχει ξεπεράσει το ποσό των € 100 εκ. σε Assets Under Management, από Έλληνες πελάτες, τρεις φορές στην καριέρα του, βοηθώντας τρεις διαφορετικές νεοσύστατες επιχειρήσεις, κάτι που είναι ένα σπάνιο ρεκόρ. Στην τεχνολογία, εστιάζει στον συνδυασμό του με τη χρηματοδότηση, τη στρατηγική, το M&A, τη δημιουργία ομάδων και την οργανωτική δύναμη. Όντας ένας από τους λίγους που έχουν την ευκαιρία να κινηθούν μεταξύ χρηματοοικονομικών και τεχνολογίας, είναι σήμερα ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της KOUBARAS LTD, μια εταιρεία συμβούλων αξίας, η οποία βοηθά τις εταιρείες να χρηματοδοτούν σωστά, να ενισχύουν την ανάπτυξη τους και να καθιερωθούν διεθνώς. Ο Δρ Κρίντας σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (1984), είναι κάτοχος MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Σχολής Επιχειρήσεων του Birmingham (1990) και έχει διδακτορικό στη Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2006).

Η Μιρέλα Αναγνώστη δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: α) στο Relationship and Career Coaching, β) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και γ) στη Συμβουλευτική Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Εκπαίδευση Ενηλίκων μέσω Πιστοποιημένου Προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Coaching μέσω Πιστοποιημένου Προγράμματος του Athens Coaching Institute από τον European and Mentoring Coaching Council (EMCC).

Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στο χώρο της εξυπηρέτησης πελατών, των πωλήσεων, την οργάνωση ομάδων πωλήσεων, την εκπαίδευση ενηλίκων και coaching σε άτομα, γκρουπ, Οργανισμούς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Συνδυάζοντας την επαγγελματική και την ακαδημαϊκή της εμπειρία τα τελευταία πέντε έτη προσφέρει προσωπικές συνεδρίες και ολοκληρωμένα βιωματικά σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Μαζί με τους συνεργάτες της μεταξύ άλλων σχεδιάζουν και υλοποιούν workshops και προγράμματα διαδραστικής και βιωματικής προσέγγισης (Group Coaching) για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τεχνικών σε γονείς καθώς και σε επαγγελματίες για την ενίσχυση της σύνδεσης με τον εαυτό, τους γονείς, τους συντρόφους, τους συνεργάτες και τα παιδιά.

Είναι ενεργό μέλος στο HCA/EMCC Greece και στον ΗCCMA, συμμετέχει ως εθελοντής Coach στα προγράμματα ενδυνάμωσης φοιτητών, στελεχών ΜΚΟ, και Peer Coaching.

Η Μάνια Ζηρίδη Σπέντζου συνδυάζει σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στους τομείς ψυχολογίας, εκπαίδευσης, διοίκησης επιχειρήσεων, παγκόσμιας υγείας και βιωσιμότητας. Μέσα από ανθρωπιστική αποστολή στην Τανζανία, ταξίδια ανά τον κόσμο για να μάθει τα καλύτερα εκπαιδευτικά μοντέλα και συνεργασία με ανθρώπους από διάφορες χώρες, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να εμπνέει παιδιά, νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς για σημαντικά θέματα. Θέματα όπως η βιωσιμότητα και οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, ανθρωπιστική βοήθεια, εκπαίδευση για ειρήνη, κλιματική αλλαγή, ανθρώπινα δικαιώματα, αξίες, δεξιότητες ζωής, συναισθηματική νοημοσύνη είναι κάποια από τα θέματα που την παθιάζουν. Η θετική ενέργεια και η συμπόνοια αποτελούν την κινητήριό της δύναμη στην ενδυνάμωση νέων και ενηλίκων μαθητών στο να γίνουν καταλύτες αλλαγής μέσα από σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πρότζεκτ, σεμιναρίων και εγχειριδίων. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες άτομα ελπίζοντας να πολλαπλασιαστούν οι καλές πράξεις για ένα βιώσιμο και ειρηνικό κόσμο .

Η Δρ. Τζωρτζίνα Σπύρη είναι Διευθύντρια του Carbon Busters Ελλάδας και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια πάνω στην Χημική Ωκεανογραφία και ειδικεύεται στην εκπαίδευση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Από το 2002 διδάσκει τις περιβαλλοντικές επιστήμες μέσα από την τυπική και μη-τυπική εκπαίδευση σε διάφορες ηλικίες, από παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και σε φοιτητές, π.χ., ως Καθηγήτρια Πανεπιστημίου στο City University of New York. Είναι μέλος της Επιτροπής για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση της International Union for the Conservation of Nature που καθιέρωσε την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών, της International Zoo Educators Association και μέλος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση της European Association of Zoo and Aquaria. Η αγάπη της για τη Φύση ξεκίνησε όταν ήταν παιδί και από τότε εργάζεται διαρκώς για να συνδέσει τους γύρω της με τη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και να τους εμπνεύσει να τη διατηρήσουν.

Η Λουκία Σαματά έχει σπουδές στα Οικονομικά (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), MSc in e-Business and Digital Marketing και μεταπτυχιακό τίτλο (PMBA). Εργάζεται ως Digital & e-Commerce Marketing Manager σε εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής και υγείας και είναι co-founder & CEO του Fertility Route, διαδικτυακή εταιρία ιατρικής& τουριστικής διαμεσολάβησης με εξειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Introduction to Digital Marketing

 • Introduction – Terminology
 • Digital Branding
 • Omnichannel Marketing

Strategy & Planning

 • Digital Strategy

Social Media

 • Facebook
 • Tik Tok
 • Snapchat
 • Twitter
 • Instagram
 • Pinterest
 • Brand Ambassadors, the ultimate post isolation marketing tool
 • Youtube
 • Google My Business
 • Linkedin
 • Slideshare
 • Social Media Ads

 Copywriting

 • Blogging
 • Website Landing Pages
 • Copywriting for Search Engine Optimisation (SEO) and Search Advertising (PPC)
 • Off site SEO
 • Internet Law – Copywriting – GDPR

Digital Advertising

 • PPC
 • Display Advertising
 • Email Marketing
 • Mobile Marketing
 • Google Adwords
 • Eshop Planning & Optimization
 • Affiliate Marketing
 • AdSense
 • Tag Manager
 • Data Studio
 • Graphic Design
 • Digital Content Marketing
 • Conversion Rate Optimization
 • Responsive Design
 • A/B Testing
 • Google Optimize
 • Google Analytics
 • Google Analytics 4
 • Eshop Advertising
 • Κατασκευή e-shop με το SHOPIFY

Workshop Social Media Strategy

Πρόκειται για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας digital στρατηγικής για μια εταιρία την οποία επιλέγει ο κάθε εκπαιδευόμενος στην αρχή του προγράμματος. Περιλαμβάνει την ανάλυση της αγοράς, το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατάλληλων ενεργειών ψηφιακού marketing, την μέτρηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, καθώς και την παρουσίαση του project αυτού στην ομάδα των εισηγητών μετά την ολοκλήρωση των ενοτήτων του σεμιναρίου.
Το project αυτό εκπονείται καθόλη τη διάρκεια του Diploma in Digital Marketing & Graphic Design με την καθοδήγηση ενός επιβλέποντα εισηγητή.
Το project αποτελεί το μέσο για την ολοκληρωμένη και πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των 124 ωρών της εκπαίδευσης.

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε:
• Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
• Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).
• E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
• Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Πιστοποίηση ACTA

Το Diploma είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα της θεματολογίας του, τους εισηγητές του, τον τρόπο αξιολόγησης των σπουδαστών, αλλά και την ποιότητα του υλικού του, με το σχήμα QualityTrainingLabel επιπέδου Advanced από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

SHARE ON

Περιγραφή

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε τομείς που μπορούν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στη σωστή διαμόρφωση των πεποιθήσεων αυτών, που θα συμβάλουν σε μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή.

Στη σημερινή εποχή που οι επιλογές μας είναι άπειρες σε όλους τους τομείς, καλούμαστε να κάνουμε σωστή διαχείριση αυτών και να αναπτύξουμε ψυχική ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα, βασικές δεξιότητες πλέον για τα παιδιά, που σήμερα μεγαλώνουν σε έναν κόσμο απρόβλεπτο. Η κατάλληλη διαχείριση, επομένως, των συναισθημάτων μας, της επικοινωνίας μας και των διαπροσωπικών μας σχέσεων, του χρόνου, του άγχους, της διατροφής, της στάσης μας απέναντι στους οικονομικούς πόρους, θα διευκολύνει τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του γονέα και θα ενδυναμώσει τη σχέση του με το παιδί του, και κατ’ επέκταση την οικογενειακή λειτουργία.

Στο σεμινάριο αναπτύσσονται με σαφήνεια τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος γονέας καθημερινά και η ευαισθητοποίησή του αυτή θα τον βοηθήσει να διευρύνει την αντίληψή του σχετικά με την ανατροφή του παιδιού του.

Το σεμινάριο Συνειδητού Γονέα είναι ένα πολύτιμο δώρο για εσάς και το μέλλον του παιδιού σας!

Κάνε το πρώτο βήμα

Testimonials

Related courses

Gallery

ALL

Το IST College με μια ματιά!

Φόρμα επικοινωνίας