Collaborations

Collaborations

Το UCLy (Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λυών) ιδρύθηκε το 1875 και συνδυάζει το σεβασμό στη Χριστιανική Κληρονομιά με ένα πνεύμα εξωστρέφειας. Παρακολουθώντας στενά τις κοινωνικές εξελίξεις, το UCLy εξελίσσεται συνεχώς, δημιουργώντας νέα προγράμματα που συνδυάζουν τις επιστημονικές δεξιότητες με μια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία. Παρέχει 130 μαθήματα κατάρτισης (Bachelor, Master, Διδακτορικό) σε τομείς όπως: Οικονομικές Επιστήμες & Διοίκηση, Θετικές Επιστήμες & Βιοτεχνολογία, Γλώσσα και Λογοτεχνία, Νομικές, Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Φιλοσοφία, Ψυχολογία & Εκπαίδευση, Θεολογία και Εκκλησιαστικές Σπουδές. Το πανεπιστήμιο προάγει την μάθηση με στόχο την επιτυχία των συμμετεχόντων παρέχοντας μαθήματα Προσωπικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης που περιλαμβάνονται στα προγράμματά του, μικρό αριθμό φοιτητών σε κάθε τάξη και εξαίρετη ατομική υποστήριξη για τους φοιτητές του. Διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τον επιχειρηματικό κόσμο και παρέχει θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις σε όλα τα προγράμματά του. Έχοντας διεθνή προσανατολισμό, το ULCy συνεργάζεται με 300 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 61 χώρες, καλωσορίζει 1300 ξένους φοιτητές κάθε χρόνο. Προσφέρει στους μαθητές του την ευκαιρία να σπουδάσουν στο εξωτερικό και ενθαρρύνει τη διαπολιτισμική σύνδεση συνδέοντας τους εισερχόμενους διεθνείς φοιτητές με φοιτητές του ULCy ώστε να τους βοηθήσουν να εγκατασταθούν στη Λυών.

Το ESDES Lyon Business School είναι μια κορυφαία Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, μέλος του Conférence des Grandes Écoles (CGE) και διαπιστευμένη από το EFMD Global (European Foundation for Management Development Global), το AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) και το BSIS (Business School Impact System). Βασισμένο στο αγγλοσαξονικό μοντέλο, το ESDES είναι μια Επιχειρησιακή Σχολή στην καρδιά ενός μεγάλου Πανεπιστημίου: του UCLy (Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λυών). Οι φοιτητές του επωφελούνται από τις κοινές πανεπιστημιουπόλεις στη Λυών και το Annecy, καθώς και από μια πληθώρα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εμπειριών αφού βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις σχολές Νομικής, Φιλοσοφίας και Θετικών Επιστημών. Το ESDES προετοιμάζει φοιτητές και επαγγελματίες, μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης ώστε να είναι ικανοί να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία και μια ισχυρή οικονομία με βιώσιμο τρόπο σε ένα ψηφιοποιημένο και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Όντας μια κοσμική και διεθνής Σχολή, το ESDES καλωσορίζει κάθε χρόνο φοιτητές από όλο τον κόσμο. Τα Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει είναι τα εξής: Bachelor in Global Business Development, Master in International Business Administration, Master in International Supply Chain Management, Master in Marketing and Digital Business, MSc Circular Economy and Sustainable Innovation.

Το Collège de Paris είναι ένα ιδιωτικό Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα που ιδρύθηκε το 2011 από τους OIivier και Nicolas de Lagarde με αποστολή "να κάνει την αριστεία προσιτή μέσω μιας κοινότητας σχολείων". Τα Προγράμματα που προσφέρει είναι τα εξής: Bachelor in Business Administration, Ms Culinary Arts & Management, Ms Digital Management of Tourism & Hospitality, Ms Information Technology, Ms in Fashion and Luxury Goods Management, Ms in Food and Beverage Management, Ms in International Management , Global MBA, Διδακτορικό Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Collège de Paris είναι παρόν ή αντιπροσωπεύεται σε κάθε μεγάλη μητροπολιτική περιοχή της Γαλλίας μέσω περισσότερων από 20 παραρτημάτων και 140 εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε όλη τη Γαλλία. Κάθε χρόνο υποδέχεται 10.000 φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων 25% ξένων φοιτητών. Αριθμεί 25.000 εκπαιδευόμενους που είναι εγγεγραμμένοι στη δια βίου εκπαίδευση και εξασφαλίζει διεθνή παρουσία μέσω 10 γραφείων στο εξωτερικό και περισσότερων από 400 διεθνών γραφείων συμβούλων εκπαίδευσης. Τα ιδρύματά του Collège de Paris μοιράζονται 3 βασικές αξίες:

 1. Την Αριστεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Τα σχολεία-μέλη του είναι όλα αναγνωρισμένα στον τομέα της εξειδίκευσής τους και προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο πρόσβασης σε εργασία για τους υποψηφίους. Όλα τα προγράμματα οδηγούν σε πιστοποιήσεις αναγνωρισμένες από το κράτος ή από διεθνείς οργανισμούς αξιολόγησης.
 2. Το Διεθνή Προσανατολισμό: Τα προγράμματά του έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλωσορίζουν διεθνείς φοιτητές και να επιτρέπουν στους Γάλλους φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση ή μέρος της εκπαίδευσής τους στο εξωτερικό. Οι διδακτικό προσωπικό του είναι εκπαιδευμένο στο να διδάσκει σε πολυπολιτισμικές και πολυγλωσσικές ομάδες.
 3. Την Εξατομικευμένη υποστήριξη για την απασχολησιμότητα: Επειδή κάθε Κύκλος Σπουδών αντιστοιχεί σε μια προσωπική φιλοδοξία, όλοι οι φοιτητές του Collège de Paris επωφελούνται από εξατομικευμένη υποστήριξη. Η επιτυχία όλων – πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκπαίδευση – βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης του ιδρύματος. Οι αποκλειστικές υπηρεσίες τοποθέτησης θέσεων εργασίας παρέχουν ατομική βοήθεια σε όλους τους υποψηφίους.
Καθώς μία από τις θεμελιώδεις αξίες του ιδρύματος είναι ο Διεθνής Προσανατολισμός του, τα σχολεία του έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται φοιτητές από όλο τον κόσμο και να στηρίζουν τη διεθνή κινητικότητα φοιτητών και επαγγελματιών.

Το Berlin School of Business and Innovation (BSBI) βρίσκεται σε ακαδημαϊκή συνεργασία με το International Telematic University UNINETTUNO, για να προσφέρει μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που παραδίδονται στην πανεπιστημιούπολη του Belin, επικυρωμένα επίσης από το UNINETTUNNO. Το UNINETTUNO, ιδρύθηκε το 2005 και απονέμει προπτυχιακά πτυχία, πτυχία εξειδίκευσης, μεταπτυχιακά πτυχία και διδακτορικά/ερευνητικά  πτυχία αναγνωρισμένα σε όλο τον κόσμο. Το UNINETTUNO είναι ένα Πανεπιστήμιο το οποίο παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση η οποία βασίζεται στη συνεργασία που έχει συνάψει με κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης, του Αραβικού Κόσμου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας. Οι συνεργασίες με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από όλο τον κόσμο, επιτρέπουν στο UNINETTUNO να παρέχει μια ευρύτερη και μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία έχει τις βάσεις της σε ένα επιστημονικό ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο το οποίο προήλθε ύστερα από 20 έτη έρευνας. Χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών και του καταξιωμένου ακαδημαϊκού προσωπικού από μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το UNINETTUNO προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία βασισμένη στην ποιότητα, την ευελιξία και την καινοτομία.

Το Berlin School of Business and Innovation (BSBI) βρίσκεται στην καρδιά του Βερολίνου στην Potsdamer Strasse. Κάθε πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με βάση τρεις αρχές - επιχειρηματικότητα, ηγεσία και επιτυχία – γι’ αυτό κάθε πρόγραμμα επικεντρώνεται στη βελτίωση των πρακτικών επιχειρηματικών δεξιοτήτων και στην κατανόηση του σχετικού κλάδου. Οι φοιτητές λαβαίνουν τα εργαλεία και τις πληροφορίες που χρειάζονται για την επαγγελματική τους επιτυχία, καθώς και όλη την απαραίτητη υποστήριξη από καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, οι οποίοι επικεντρώνονται στη σύνδεση με την αγορά εργασίας και βρίσκονται στην κορυφή του τομέα τους. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να λάβουν εκτεταμένη υποστήριξη σχετικά με τη μελλοντική τους σταδιοδρομία μέσω εκτεταμένης καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης. Το Berlin School of Business and Innovation (BSBI) είναι μέλος της Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), έχει ανακηρυχθεί επίσημος φορέας, με δικαίωμα υπογραφής, της παγκόσμιας πρωτοβουλίας United Nations – Principles for Responsible Management Education’ (UN-PRME), μέλος της Business Graduates Association (BGA) και αδελφό ίδρυμα της Association of MBAs (AMBAs).

Ο φορέας ISM EDUCATION του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ένας από τους ιστορικότερους και εξειδικευμένους φορείς εκπαίδευσης, αναπτύσσοντας προγράμματα για τους επαγγελματίες των πωλήσεων. Από το 1911 και καθ' όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο να θέτει τις βάσεις των προτύπων, της ηθικής και των βέλτιστων πρακτικών σχετικά με θέματα πωλήσεων.  Ως οργανισμός απονομής Professional Qualifications στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνωρισμένος από τo OFQUAL, ο ISM Education είναι σε θέση να παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου, απαραίτητες σε όλα τα στάδια της καριέρας ενός επαγγελματία.

Το International Council of E-Commerce Consultants, επίσης γνωστό ως EC-Council, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός τεχνικής πιστοποίησης της κυβερνοασφάλειας στον κόσμο. Λειτουργεί σε 145 χώρες παγκοσμίως και είναι ο ιδιοκτήτης και προγραμματιστής των παγκοσμίου φήμης πιστοποιήσεων Certified Ethical Hacker (CEH), Computer Hacking Forensics Investigator (C|HFI), Certified Security Analyst (ECSA), License Penetration Testing (Practical). Έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει πάνω από 200.000 επαγγελματίες ασφάλειας πληροφοριών παγκοσμίως που έχουν επηρεάσει τη νοοτροπία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αμέτρητων οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Τα προγράμματα πιστοποίησης αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο και έχουν λάβει εγκρίσεις από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μέσω του νομοσχεδίου Για του Μοντγκόμερι GI, της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (NSA) και της Επιτροπής Συστημάτων Εθνικής Ασφάλειας (CNSS). Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Συμβούλιο EC-Council πληροί τα πρότυπα εκπαίδευσης 4011, 4012, 4013A, 4014, 4015 και 4016 για επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών και έχει λάβει διαπίστευση από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων (ANSI) και εκδίδει τις ακόλουθες πιστοποιήσεις:

 • Certified Ethical Hacking (CEH)
 • Network Security Administrator (ENSA)
 • Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI)
 • Disaster Recovery Professional (EDRP)
 • Certified Security Analyst (E|CSA)
 • Licensed Penetration Tester (LPT)

Το Cisco Networking Academy είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που παρέχει η εταιρεία CISCO με προσανατολισμό στις τεχνολογίες της Πληροφορίας και των επικοινωνιών (ICT). Δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν τα προγράμματά του να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και τους παρέχει όλα τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στο χώρο των Πληροφορικής και της Κυβερνοασφάλειας. To Cisco Networking Academy είναι κυρίως e-Learning πρόγραμμα. H ύλη και οι εξετάσεις του είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου από την πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Cisco και μερικές από τις πιστοποιήσεις είναι Cisco-Certified Design Associate (CCDA) Cisco Certified Network Associate (CCNA) όπως παρακάτω:  

 • CCNA Routing and Switching
 • CCDA
 • CCNA Cloud
 • CCNA Collaboration
 • CCNA CyberOps
 • CCNA Industrial
 • CCNA Security
 • CCNA Service Provider
 • CCNA Wireless

To (ISC)² ιδρύθηκε το 1989 και είναι το μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό σώμα μελών πιστοποιημένων επαγγελματιών πληροφορικής και ασφάλειας λογισμικού σε όλο τον κόσμο, με σχεδόν 110.000 μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες.   Παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως Χρυσό Πρότυπο, (ISC)² εκδίδει τις παρακάτω πιστοποιήσεις:  

 • Certified Information Systems Security Professional (CISSP®)
 • Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP®)
 • Certified Cyber Forensics Professional (CCFPSM)
 • Certified Cloud Security Professional (CCSPSM)
 • Certified Cloud Security Professional (CCSPSM)
 • HealthCare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPPSM)
 • Systems Security Certified Practitioner (SSCP®)
  Οι πιστοποιήσεις (ISC)² είναι από τις πρώτες πιστοποιήσεις τεχνολογίας πληροφοριών που πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις του προτύπου ISO/IEC 17024, ενός παγκόσμιου σημείου αναφοράς για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση του προσωπικού.

Το IEFT School (L’ Ecole Superieure De Tourisme),  είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στη Γαλλία για τουριστικές σπουδές και προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα εξειδικευμένα στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Τουριστικής Αγοράς. Από τη δημιουργία του πριν 25 χρόνια, συμβάλει ενεργά στην προώθηση της τουριστικής βιομηχανίας και ο στόχος του είναι η ανάπτυξη της γνώσης, των δεξιοτήτων και της τεχνογνωσίας των φοιτητών του, ώστε να είναι ικανοί να διεκδικήσουν ηγετική θέση στον κόσμο του τουρισμού στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Το IEFT διαθέτει campus σε Lyon, Bordeaux και Νantes και αποτελεί μέλος του Réseau Compétences et Développement, ενός δικτύου γαλλικών κολλεγίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταπτυχιακών σχολών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 πόλεις της Γαλλίας και του εξωτερικού. Είναι επίσης μέλος του δικτύου HEP Education, μιας εκπαιδευτικής συμμαχίας 35 ανώτερων ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών κέντρων με κοινές αξίες – Humanism, Entrepreneurship and Professionalism – H.E.P. (Ανθρωπισμός, Επιχειρηματικότητα & Επαγγελματισμός) και του FIGS – France International Graduate Schools που εκπροσωπεί 22 Business Schools που προσφέρουν Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε 13 μεγάλες γαλλικές πόλεις.  

Το IDRAC Business School ιδρύθηκε το 1965 και προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε Management, Marketing, Business, Finance και International Management. Η αποστολή του είναι να εκπαιδεύσει στελέχη που θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες διεθνών εταιρειών. Kάθε χρόνο 6.000 μαθητές αποφοιτούν από το IDRAC, το οποίο έχει παρουσία σε 8 γαλλικές πόλεις και είναι συνδεδεμένο με 8 πανεπιστημιουπόλεις σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης μέρος του δικτύου HEP Education, μιας εκπαιδευτικής συμμαχίας 35 ανώτερων ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών κέντρων με κοινές αξίες – Humanism, Entrepreneurship and Professionalism – H.E.P. (Ανθρωπισμός, Επιχειρηματικότητα & Επαγγελματισμός).   Το IDRAC Business School διαθέτει campus σε Bordeaux, Grenoble, Lyon, Montpellier, Nantes, Nice, Paris και Toulouse. Συνεχίζει τη διεθνή επέκταση που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 55 χρόνια και τώρα έχει πέντε συνεργαζόμενες πανεπιστημιουπόλεις στο Κόρκ και το Δουβλίνο στην Ιρλανδία, τη Βαρκελώνη και το Σανταντέρ στην Ισπανία, το Μπρνο στην Τσεχία, το Τορόντο στον Καναδά και την Beijing στην Κίνα.   Χάρη στους στενούς δεσμούς του IDRAC με τους τοπικούς οικονομικούς φορείς και με +30.000 αποφοίτους, οι συμμετέχοντες επωφελούνται από ένα ισχυρό δίκτυο εταιρειών. Το IDRAC Business School είναι μέλος τoυ FIGS - France International Graduate Schools και εκπροσωπεί 22 Business Schools που προσφέρουν Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε 13 μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Confidence through Education! Wrexham Glyndwr University, founded in 1887 as the Wrexham School of Science and Art, is today one of the most dynamic new British Universities with the aim of inspiring every student by placing the student at the center of all their activities. The University provides a progressive, inspiring environment designed to enable each student to discover their full potential and evolve to the best of their ability. The University has been awarded for teaching efficiency (TEF Silver Award - Teaching that inspires). IST College, with experience in British education since 1989, has signed an agreement marking the beginning of a strategic partnership to offer students in Greece the BA Business, BA Hospitality, Tourism & Event Management, BSc Computer Science, BSc Psychology, MBA.

Το European International University (EIU-Παρίσι) είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εξουσιοδοτημένο από το Πρυτανικό Γραφείο στο Παρίσι, υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, της κυβέρνησης της Γαλλίας. Το πανεπιστήμιο διαθέτει θεσμική διαπίστευση από τις Υπηρεσίες Διαπίστευσης για Διεθνή Σχολεία, Κολέγια και Πανεπιστήμια (ASIC) του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι αποτελεί μέλος του Συμβουλίου Διαπίστευσης για Σχολές και Προγράμματα Επιχειρήσεων (ACBSP), της Ένωσης Αποφοίτων Επιχειρήσεων (BGA), του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Εκπαίδευση των Επιχειρήσεων (ECBE) και του Cambridge International Academics. Το EIU κατατάσσεται στη θέση #75, σε ό,τι αφορά τις καλύτερες σχολές επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό CEOWORLD για το έτος 2020.

Με την υποστήριξη της Διεθνούς Συμμαχίας για Επαγγελματίες Επιχειρήσεων (IABP) των ΗΠΑ και του Bureau for Private Postsecondary Education (BPPE) της Πολιτείας της California, το CMU παρέχει εξαιρετικά προσιτά προγράμματα σχεδιασμένα από την ίδια την αγορά, για την ένταξη στο IABP με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων από παγκόσμια κλίμακα κορυφαίων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων. Το CMU παρέχει διεθνούς κύρους προγράμματα σπουδών που έχουν σχεδιαστεί με βάση τη βιωματική μάθηση για επαγγελματίες και επιχειρηματίες και προσφέρει σύγχρονες επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να παραμένουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του ανταγωνιστικοί στη συνεχώς μεταβαλλόμενη, διεθνή αγορά εργασίας.

To IST College διανύοντας το 32ο έτος λειτουργίας του στον χώρο της εκπαίδευσης και πιστό στη φιλοσοφία του για την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, προχώρησε σε μια νέα ακαδημαϊκή συνεργασία με το Wiley Group, έναν διεθνούς κύρους εκπαιδευτικό και ερευνητικό φορέα με πάνω από 70 σπουδαία πανεπιστήμια του εξωτερικού στο portfolio του, όπως το University of Bath, το University of Glasgow κα. Το Wiley Group δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές, φοιτητές, πανεπιστήμια και σε εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Για πάνω από 200 χρόνια βοηθάει ανθρώπους και οργανισμούς να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχουν. Μέσω των προγραμμάτων του, αναπτύσσουν ψηφιακές λύσεις εκπαίδευσης, μάθησης, αξιολόγησης και πιστοποίησης ώστε να βοηθήσουν τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις και τα άτομα να μετακινηθούν μεταξύ της εκπαίδευσης και της απασχόλησης και να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους. Η αποστολή τους είναι να βοηθούν τους ανθρώπους να πετυχαίνουν, σε όποιο στάδιο της εκπαίδευσής τους ή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και αν βρίσκονται! “We believe that the most successful people never stop learning” Wiley Group

Σε μια ολοένα και πιο διαδραστική, πολύπλοκη και παγκοσμιοποιημένη οικονομία, το FIGS (France International Graduate Schools) προετοιμάζει τους φοιτητές να αναπτύξουν και να διαχειριστούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να αμφισβητήσουν τα υπάρχοντα πρότυπα. Οι βασικές αξίες τους βασίζονται στην πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής οικονομική επιτυχία χωρίς κοινωνική επιτυχία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του FIGS βασίζεται σε ισχυρές αξίες όπως: Ανθρωπισμός, Επιχειρηματικότητα και Επαγγελματισμός. Με περισσότερους από 25.000 φοιτητές και 100.000 αποφοίτους, η ομάδα εκπαίδευσης του FIGS ξεχωρίζει ως ηγέτης στην ιδιωτική εκπαίδευση στη Γαλλία. To FIGS Educational Group περιλαμβάνει 22 σχολεία με πολυετή εμπειρία τα οποία προσφέρουν πάνω από 100 προγράμματα στις 10 πανεπιστημιουπόλεις τους. Το FIGS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, που διδάσκονται στα Γαλλικά ή Αγγλικά σε πολλούς τομείς σπουδών όπως: Μάρκετινγκ, Διοίκηση, Διεθνείς Σχέσεις, Ανθρώπινοι Πόροι, Χρηματοοικονομικά, Επικοινωνία και ΜΜΕ, Τουρισμός, Επιστήμες Υπολογιστών, Περιβάλλον κα. Όλα τα προγράμματα περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και πρακτική άσκηση – όλα όσα θα χρειαστούν οι απόφοιτοί μας για ένα λαμπρό μέλλον.

Κύριο μέλημά μας η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας!

Πιστό σε αυτή τη φιλοσοφία, το IST College συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, οργανισμούς και επιμελητήρια στην Ελλάδα όπως:

 • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.)
 • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.)
 • Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Β.Ε.Π.)
 • Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.)
 • Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο
 • Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Αναπτύξεως
 • Επιμελητήριο Χίου
 • A.E Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
 • Digital Marketing Institute (DMI)
 • Skillbox E-Learning Education

Το IST College διατηρεί Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης με το Ε.Β.Ε.Α. και το Ε.Β.Ε.Π. με στόχο τη συνεργασία και με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η συνεργασία αφορά στους εξής τομείς:

 • Επιμόρφωση: Παροχή στις Ελληνικές επιχειρήσεις πιστοποιημένων και μη προγραμμάτων σε ποικίλες θεματικές ενότητες και με διαφορετική διάρκεια, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων
 • Διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων που ως στόχο έχουν τη διάχυση της γνώσης στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα
 • Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα: Διαχείριση και υλοποίηση κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων
 • Κοινές έρευνες για θέματα επιχειρηματικότητας: Διενέργεια ερευνών κοινού ενδιαφέροντος και προβολή των αποτελεσμάτων τους, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνοποίησης του IST College, εντάσσεται και μια σειρά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οποία το ίδρυμά μας έχει συμμετάσχει και τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών συστημάτων, στη σύνδεσή τους με την απασχόληση και στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Σε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του το IST College έχει συνεργαστεί με πολλά σημαντικά και πρωτοπόρα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Testimonials

«Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση έτοιμοι να σε διδάξουν, να σε μάθουν, μα πάνω από όλα να σε στηρίξουν. Αυτό βρήκα εγώ στο IST College. Σπουδές με παρούσα αλλά πάνω από όλα μελλοντική αξία. Σπουδές που συνδυάζουν θεωρία και πράξη. Σπουδές που αποτελούν πραγματική επένδυση για μια επιτυχημένη πορεία στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον.»

Γεώργιος Τσέγκας
Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων

«Η αναζήτηση για ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της Πληροφορικής, με οδήγησε στο IST. Η επιλογή των μαθημάτων και το γνωστικό επίπεδο των καθηγητών ήταν ιδανικό ώστε να αποκτήσω τις απαραίτητες γνώσεις, με σκοπό μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Επιπλέον, το IST μέσα από μια πληθώρα σεμιναρίων, μου έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξω τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες και να επεκτείνω τον επαγγελματικό μου κύκλο γνωριμιών».

Αλέξανδρος Παπαϊωάννου
Απόφοιτος Πληροφορικής

«Επέλεξα το IST για να σπουδάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η δομή του προγράμματος και ο τρόπος διδασκαλίας σε συνδυασμό με την προώθηση μίας σύγχρονης οπτικής του επιχειρηματικού κόσμου, μου έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταποκριθώ στις ανάγκες της Ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς. Παράλληλα, η μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και η αφοσίωση των καθηγητών μου βοήθησε άμεσα στην ανάπτυξη οράματος και προσδιορισμού των επαγγελματικών μου στόχων».

Κωνσταντίνος Σταματίου
Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων

«Η συνεργασία μου με το IST είναι πραγματικά απολαυστική καθώς το επίπεδο των φοιτητών είναι εξαιρετικά υψηλό, τα προγράμματα που προσφέρονται είναι σύγχρονα, συνεχώς εξελισσόμενα και πλήρη και η Διοίκηση έμπρακτα αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της στο όραμα και το στόχο της καινοτόμας εκπαίδευσης. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και φιλόξενη και στη διάθεση των διδασκόντων βρίσκονται τα πιο εξελιγμένα οπτικοακουστικά μέσα για να ενισχύσουν το αποτέλεσμα. Στο IST γνώρισα ανθρώπους με κέφι, ευέλικτη και ευρεία οπτική, διάθεση και γνώσεις που σήμερα έχω τη χαρά να αποκαλώ συνεργάτες και φίλους.»

Κατερίνα Γκαγκάκη
Reputation Management & Communications Specialist - Executive Consultant

«H εκπαίδευση πρέπει είναι μια συνεχής προσπάθεια για την προσωπική βελτίωση και τηνεπαγγελματική ανέλιξη του ανθρώπου. Στο IST καθοδηγούν τους φοιτητές να ανακαλύψουν το πλήρες δυναμικό τους και τα ταλέντα τους.»

Δημήτρης Μητράκος
Ιδρυτής Yamas Drink

«Κάποιος μαθαίνει μόνο από την πράξη. Γι’ αυτό και το IST College μεταφέρει τη γνώση μέσα από καταξιωμένους επαγγελματίες και ειδικούς στον τομέα τους.»

Διομήδης Θεοχαρόπουλος
International Business Development Specialist

«Το IST College είναι ένας από τους παλαιότερους Εκπαιδευτικούς Ομίλους της χώρας, που ξεχωρίζει για την ποιότητα των υπηρεσιών του, τις συνεργασίες του και τους ανθρώπους του, κάτι που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και εγώ γνωρίζοντάς τους από κοντά. Εύχομαι με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών λειτουργίας σας, να συνεχίσετε να παρέχετε στα παιδιά γνώσεις, κατάρτιση και δεξιότητες υψηλών προδιαγραφών.»

Έμη Ζησιοπούλου – Λιβανίου
Δημοσιογράφος

«30 χρόνια είναι ικανό χρονικό διάστημα για να αποδείξει ένας εκπαιδευτικός οργανισμός το σαφή προσανατολισμό του προς το μέλλον, την αφοσίωσή του στις αξίες μιας δια βίου μάθησης και πάνω από όλα την ικανότητά του να δημιουργεί επαγγελματίες που μπορούν να ανθίζουν στις συνεχώς μεταλλασσόμενες ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος. Εύχομαι στο IST να μείνει πιστό στις αξίες του και να ξεχωρίζει πάντα για αυτές.»

Ράπτη Στέλλα
Εκδότρια των περιοδικών Madame Figaro, Shape, Mirror και Celebrity

Κάνε την Αίτησή σου Τώρα!

Θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματά μας;

Επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις

το πρόγραμμα που σου ταιριάζει!