Διάρκεια Σπουδών

48 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Online & On demand

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Remote

Έναρξη Προγράμματος

19 Μαρτίου 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα Diploma In Soft Skills Excellence, είναι ένα δυναμικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων που έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίσει την επαγγελματική σας καριέρα, μέσω της εκμάθησης των σημαντικότερων Soft Skills. Σχεδιασμένο για άτομα που φιλοδοξούν να διαπρέψουν στο διαρκώς εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον, το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε κάθε σημαντική και απαραίτητη δεξιότητα, με δύο ώρες εντατικής πρακτικής εμβάθυνσης που διασφαλίζουν τη βαθιά κατανόηση και την πρακτική εφαρμογή.

Στόχος του Προγράμματος

Στόχος του προγράμματος Diploma in Soft Skills Excellence είναι να προσφέρει μια πρακτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, που υπερβαίνει την απλή θεωρητική προσέγγιση και που καλλιεργεί τις τόσο πια απαραίτητες και περιζήτητες στην αγορά εργασίας δεξιότητες. Με τη χρήση πρακτικών ασκήσεων, roleplays και πρακτικών εφαρμογών κατά τη διάρκεια κάθε εκπαιδευτικής συνεδρίας, το πρόγραμμα αναδεικνύει και αναπτύσσει τα κυριότερα Soft Skills, όπως είναι για παράδειγμα οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η συναισθηματική νοημοσύνη, οι ηγετικές ικανότητες, η ομαδικότητα, η προσαρμοστικότητα κ.λ.π. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν όχι μόνο μια εμπεριστατωμένη κατανόηση των βασικών δεξιοτήτων, αλλά θα ενισχύσουν επίσης την αυτοπεποίθησή τους και θα αναπτύξουν ή θα βελτιώσουν την ικανότητά τους να εφαρμόζουν αυτές τις δεξιότητες τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική τους διαδρομή.

Οφέλη Παρακολούθησης

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Diploma In Soft Skills Excellence προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν την ικανότητα να μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες που επιθυμούν με σαφήνεια, ενισχύοντας την αποτελεσματική επικοινωνία σε οποιονδήποτε χώρο προσωπικό ή επαγγελματικό.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε μια ομάδα, χτίζοντας το ομαδικό πνεύμα και κατανοώντας τη δυναμική της ομάδας για βελτιωμένη συλλογική απόδοση.

Το πρόγραμμα εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με εφαρμόσιμες στρατηγικές για την αλλαγή, την ανθεκτικότητα σε αποτυχίες και την ικανότητα εντοπισμού και επίλυσης πολύπλοκων προβλημάτων.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις για αποτελεσματικά στυλ ηγεσίας, καθώς και για την αποτελεσματική καθοδήγηση και έμπνευση των μελών των ομάδων τους. Θα αναπτύξουν επίσης τεχνικές διαχείρισης χρόνου για να ιεραρχούν τις εργασίες τους και να θέτουν και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Το πρόγραμμα εξασκεί τις ικανότητες των συμμετεχόντων για να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν τις συγκρούσεις με διπλωματικό τρόπο, ενώ παρέχει επίσης πληροφορίες και τεχνικές για τη δημιουργία και τη διατήρηση επαγγελματικών σχέσεων.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να εκτιμούν τις διαφορετικές προοπτικές και υπόβαθρα, ενισχύοντας έτσι μια παγκοσμιοποιημένη νοοτροπία.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και υποστήριξη, ενισχύοντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην ικανοποίηση των πελατών.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν όλες τις δεξιότητες που θα βελτιώσουν την προσωπική τους ανάπτυξη, την οικοδόμηση αυτοπεποίθησης, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την έμφαση στη δέσμευση για συνεπή εργασία και αφοσίωση.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν στρατηγικές για να παραμένουν επικεντρωμένοι στο έργο τους και ενθουσιώδεις στην επιδίωξη προσωπικών και επαγγελματικών στόχων, σε συνδυασμό με αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης του άγχους.

Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο, και προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει δεξιότητες για εκπαιδευόμενους που ενδέχεται να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας, και που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Απευθύνεται

Tο πρόγραμμα εστιάζει στην καλλιέργεια ενός ολοκληρωμένου συνόλου βασικών και κρίσιμων δεξιοτήτων και είναι ιδανικό για:

 • Στελέχη Επιχειρήσεων & Επαγγελματίες που επιδιώκουν να προχωρήσουν στην καριέρα τους βελτιώνοντας και επεκτείνοντας τα soft skills τους για να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους και ευθύνες.
 • Διευθυντές και Προϊσταμένους που ηγούνται ομάδων ή τμημάτων και που επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες ηγεσίας, επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων για πιο αποτελεσματική διαχείριση της ομάδας.
 • Επιχειρηματίες και Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων οι οποίοι διευθύνουν τις δικές τους επιχειρήσεις και κατανοούν τη σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας, της ηγεσίας και της ομαδικής εργασίας για την οικοδόμηση και την ανάπτυξη επιτυχημένων εγχειρημάτων.
 • Επαγγελματίες στην αρχή της καριέρας τους που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή βάση soft skills για να ενισχύσουν και να διασφαλίσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη.
 • Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Άτομα που αναζητούν εργασία και που προετοιμάζονται είτε για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά ή να μεταβούν σε μια νέα καριέρα.
 • Εργαζόμενους που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους εξέλιξη και που θέλουν να διαφοροποιηθούν και να ξεχωρίσουν αποκτώντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεξιοτήτων (Soft skills).
 • Εταιρίες & Οργανισμούς που θέλουν να επενδύσουν στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων τους για να βελτιώσουν τη δυναμική του χώρου εργασίας, τη συνεργασία και τη συνολική παραγωγικότητα

Εισηγητής

Ο Πέτρος Αναγνώστου με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού από ηγετικές θέσεις σε παγκόσμιες εταιρείες Fortune 500, είναι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο του Talent Science και Executive Coaching. Έχει αφιερώσει ολόκληρη την καριέρα του στην ανάπτυξη στελεχών και ανθρώπων. Πολυμαθής και πολυταξιδεμένος, έχει ζήσει σε πολλές χώρες και έχει έρθει σε επαφή με πολλούς πολιτισμούς και διάφορους τρόπους ζωής, που του έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτύξει μία παγκόσμια ματιά και μία διεθνή νοοτροπία. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά στις Η.Π.Α., σε συνδυασμό με τις προηγμένες επαγγελματικές του δεξιότητες, του επέτρεψαν να βοηθήσει ανθρώπους να σημειώσουν επαγγελματική και προσωπική πρόοδο και να μεταμορφώσουν τις ζωές τους. Με τη φιλοδοξία να αφήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα στον απαιτητικό χώρο του Executive Coaching και Leadership Development, ίδρυσε την Talentum Mundi™, μια εταιρεία της οποίας το όραμα είναι να προσφέρει στην κοινωνία μέσω προγραμμάτων, περιεχομένου και πρωτοβουλιών που δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

 • Communication Skills
 • Team Collaboration
 • Adaptability and Problem Solving
 • Ledership – Time & Stress Management
 • Conflict Resolution and Networking
 • Self-Development and Work Ethic

Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα διαρκεί έξι εβδομάδες, και κάθε εβδομάδα αφιερώνεται σε συγκεκριμένες δεξιότητες. Ο σχεδιασμός έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το περιεχόμενο του προγράμματος να διαιρείται σε μικρές και σαφώς καθορισμένες εκπαιδευτικές ενότητες (Training Sessions) για εύκολη κατανόηση και επεξεργασία. Κάθε ενότητα έχει σχεδιαστεί με προσοχή και με στόχο να διατηρεί το ενδιαφέρον του εκπαιδευόμενου έως το τελευταίο μάθημα. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τα διαδραστικά στοιχεία που το αποτελούν, όπως όπως roleplays, ασκήσεις και προβλήματα ώστε να προκαλείται η συμμετοχή των εκπαιδευομένων και να διευκολύνεται η εφαρμογή των διδαχθέντων στην πράξη και η αφομοίωση.

Key Highlights

 • Ολοκληρωμένο και Δυναμικό Πρόγραμμα
 • Εντατική Πρακτική
 • Εμβάθυνση
 • Διαδραστική Μάθηση
 • Αποτελεσματική Διδασκαλία
 • Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης
 • Εφαρμογή στην Καθημερινή Εργασία

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: