Διάρκεια Σπουδών

12 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Online

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Remote

Έναρξη Προγράμματος

13 Ιουνίου 2023

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Η ενσυνειδητότητα είναι η βασική ανθρώπινη ικανότητα να είμαστε πλήρως παρόντες, με επίγνωση του πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε, και να μην είμαστε υπερβολικά αντιδραστικοί σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

Ενώ η ενσυνειδητότητα είναι κάτι που όλοι κατέχουμε φυσικά, είναι πιο εύκολα διαθέσιμο σε εμάς όταν εξασκούμαστε σε καθημερινή βάση.

Κάθε φορά που φέρνουμε επίγνωση σε αυτό που βιώνουμε άμεσα μέσω των αισθήσεών μας ή στην κατάσταση του νου μας μέσω των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, έχουμε επίγνωση.

  • Τι είναι η ενσυνειδητότητα; Βλέποντας τα συναισθήματα μου.
  • Πώς το άγχος επηρεάζει τη ζωή μου; Συμφιλιώνομαι με τα συναισθήματά μου.
  • Πώς ο θυμός επηρεάζει τη ζωή μου; Τι είναι η αυτοσυμπόνια; Η πρακτική της ενσυνειδητότητας στη ζωή μου.

Οφέλη Παρακολούθησης

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων στην έννοια της ενσυνειδητότητας καθώς και στην εκπαίδευση τεχνικών ενσυνειδητότητας και χαλάρωσης. Συμμετέχοντας στο Σεμινάριο θα αποκτήσετε πρόσβαση σε τεχνικές και εργαλεία χαλάρωσης και ενσυνειδητότητας ώστε να μπορείτε:

Απευθύνεται

  • Σε επαγγελματίες
  • Σε φοιτητές και σπουδαστές
  • Σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν εισαγωγική γνώση σε τεχνικές χαλάρωσης
  • Σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν νέους τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών τους

Εισηγητές

Η Νίκη Χριστούλη είναι Ψυχολόγος Υγείας, απόφοιτος του Cardiff Metropolitan University (First Class Honours), με μεταπτυχιακό τίτλο “MSc in Health Psychology” (In Distinction). Έχει εκπαιδευτεί στην Ομαδική και Ατομική Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Basic & Advanced) (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. & Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές), καθώς και στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Έχει εργαστεί στην στάθμιση νευροψυχολογικών δοκιμασιών της A’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, όπως και σε διαδικτυακές υπηρεσίες συμβουλευτικής. Στο παρόν, ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ), του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα, είναι υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας του IST College και εξωτερικός συνεργάτης της Β’ Νευρολογικής Κλινικής, του Π.Γ.Ν Αττικόν, συμμετέχοντας σε ερευνητικά πρωτόκολλα και έρευνες.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Πρόγραμμα

Το σεμινάριο “Είμαι στο εδώ και τώρα” – Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) και τεχνικές χαλάρωσης προσφέρεται μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (on-line) σε έναν πλήρη κύκλο, με ανάπτυξη όλων των ενοτήτων, μία φορά ανά εβδομάδα ως εξής:

Θεωρητικό υπόβαθρο – Κατανόηση της έννοιας της ενσυνειδητότητας και τα οφέλη της εφαρμογή της. Η ενσυνειδητότητα στην έρευνα, δεξιότητες και τεχνικές χαλάρωσης

Πώς το άγχος επηρεάζει τη ζωή μου; Στρέφοντας το βλέμμα προς τα συναισθήματα. Αλλάζοντας σχέση με το άγχος συμφιλιώνομαι με τα συναισθήματά μου

Θυμός και αυτοσυμπόνια. Πως θα έχω ενσυνειδητότητα στη ζωή μου;

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε:

Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).

Testimonials

“Η συμμετοχή μου στο σεμινάριο ενσυνειδητότητας που διοργάνωσε το IST COLLEGE ήταν πραγματικά μια εμπειρία που άξιζε να βιώσω. Οι τεχνικές, οι πληροφορίες και οι βιωματικές ασκήσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την καθημερινότητα όλων μας. Ελπίζω να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Ευχαριστώ!”

Αντζη Χ.

“Το σεμινάριο ήταν πολύ διαδραστικό και αποκτήσαμε πολλές γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία και σίγουρα θα επέλεγα να παρακολουθήσω πάλι σεμινάριο της σχολής!”

Κωνσταντίνα Π.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: