1. Περιγράψτε την επαγγελματική σας κατάσταση και τη διαδρομή σας μέχρι εδώ.

Μετά τις σπουδές μου στο I.S.T. College, το 1998, συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2001, εργάσθηκα για μικρό χρονικό διάστημα στην Coca Cola 3E, στον ιδιωτικό τομέα και από το Σεπτέμβριο 2003 μέχρι σήμερα εργάζομαι στον δημόσιο τομέα, αρχικά στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών.

2. Πως οδηγηθήκατε στην απόφαση να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Εξαρχής μου άρεσαν η διοίκηση επιχειρήσεων και οι οικονομικές σπουδές. Μου αρέσει να νιώθω παραγωγική και δημιουργική, συνδυάζοντας έντονα την κοινωνική συνεισφορά. Έτσι, κατέληξα να απασχολούμαι ως οικονομολόγος στον τομέα υγείας και στον δημόσιο τομέα. Αργότερα, επιζητούσα να απασχολούμαι ακόμη πιο πολύ με το αντικείμενο σπουδών μου και έτσι μετατάχθηκα στο υπουργείο οικονομικών.

3. Με ποια κριτήρια επιλέξατε το IST College για τον τομέα που σας ενδιέφερε;

Γνώριζα ότι στο IST College, οι άνθρωποί του προσφέρουν με συνέπεια και επαγγελματισμό την εκπαίδευση, αποσκοπώντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα για όλους και προσβλέποντας σε μια ευρύτερη παιδεία για τους φοιτητές του. Το I.S.T. College τηρεί τις αρχές της θετικής επιχειρηματικότητας και τις αρχές της βιωσιμότητας, δηλαδή με σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο. Με έμπειρο και συνάμα ανθρώπινο βλέμμα συνδέουν την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, δίνοντας τα εφόδια στους φοιτητές/φοιτήτριες να αναδείξουν τη θετική πλευρά του εαυτού τους και να ανελιχθούν στο επάγγελμα που επιθυμούν.

4. Ποιο είναι κατά την άποψή σας το πιο σημαντικό όφελος που αποκομίσατε επιλέγοντας το IST College για να σπουδάσετε;

Έχω πολλές θετικές αναμνήσεις από το IST College: έμαθα να εργάζομαι σε ένα πνεύμα συνεργασίας, με αναλυτική σκέψη και να μελετώ εις βάθος τα όποια γνωστικά αντικείμενα, αναγνωρίζοντας να αναπτύσσω δια βίου την επιστήμη και τις γνώσεις μου.

5. Ποια είναι η πιο ωραία εμπειρία/ ανάμνηση από τις σπουδές σας στο IST College;

Στο απαιτητικό περιβάλλον για πολύ μελέτη , προκειμένου να προετοιμαστώ για την ανταγωνιστική αγορά εργασίας, γνώρισα ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πνεύμα σκέψης και παράλληλα είχαμε όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. Στο IST College γνώρισα τον μετέπειτα σύντροφο και σύζυγό μου με τον οποίο έχουμε δυο υπέροχους γιους.

6. Ποιος είναι ο σημαντικότερος στόχος που είχατε θέσει και έχετε επιτύχει ως επαγγελματίας πλέον; Πως συνέβαλε το IST College σε αυτό;

Αρχή μου πάντα είναι να επιδιώκω το καλύτερο αποτέλεσμα με ότι καταπιάνομαι, με σεβασμό στην κοινωνία μου, στους ανθρώπους που έχω απέναντι μου και στον εαυτό μου. Πλέον, στα 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας αναγνωρίζω ότι η απαιτούμενη προσαρμοστικότητα και ευελιξία δεν πρέπει να συνδέεται με εκπτώσεις σε θέματα αρχών, αξιών και του αποτελέσματος. Το IST College συνέβαλλε να εργάζομαι και να τολμώ να επιδιώκω υψηλούς στόχους, στο ίδιο πλαίσιο.

7. Ποια συμβουλή θα δίνατε στους νέους ανθρώπους που ξεκινάνε τώρα τις σπουδές τους;

Η συμβουλή μου είναι να επιδιώκουν τους στόχους τους με το βέλτιστο αποτέλεσμα, χρειάζεται κόπος και να δίνουν το προσωπικό τους στίγμα χωρίς να φοβούνται να διαφοροποιηθούν θετικά. Στη σημερινή εποχή η ανταγωνιστικότητα σε όλα τα επίπεδα είναι πολύ πιο έντονη, αλλά όταν εργάζεται σκληρά κανείς προς την κατεύθυνση που επιθυμεί, πολλά επιτεύγματα μπορούν να επέλθουν.

8. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα προτείνατε το IST College σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να σπουδάσουν;

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρότεινα το IST College. Προσφέρει στον φοιτητή/στην φοιτήτρια ισορροπημένο πλαίσιο και περιβάλλον, με υψηλής ποιότητας σπουδές προκειμένου να συμβάλλει οι φοιτητές να κυνηγήσουν και να πετύχουν το όραμά τους είτε ως επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρώ τη στήριξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας των φοιτητών, το οποίο έχει μια εξέχουσα σημασία για την ελληνική οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη.