Διάρκεια Σπουδών

1 έτος

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Οκτώβριος 2024

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα Global BBA είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, που προσφέρεται από το IST σε συνεργασία με το College de Paris, έχει τριετή διάρκεια σπουδών και με την επιτυχή ολοκλήρωση απονέμεται ο τίτλος Bachelor. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ ανάλογα με το Πρόγραμμα Σπουδών που έχουν παρακολουθήσει, μπορούν να ενταχθούν απευθείας στο τρίτο έτος του BBA.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το College de Paris. Το College de Paris, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες του ΔΟΑΤΑΠ.

Στόχοι του προγράμματος

  • Γιατί θα αποκτήσεις μια ευρεία εικόνα του κόσμου των επιχειρήσεων και του management, από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου με πλούσια και πολυετή εμπειρία.
  • Γιατί θα αποκτήσεις τις γνώσεις όχι μόνο για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό αλλά και για ξεκινήσεις τη δική σου επιχειρηματική ιδέα.
  • Γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με στελέχη της αγοράς μέσα από masterclasses δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό networking.
  • Γιατί στο IST φροντίζουμε να σου παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, πολλαπλών επιπέδων καθώς δίνουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις παράλληλα με τις σπουδές σου και χωρίς επιπλέον κόστος, πιστοποιημένα σεμινάρια χτίζοντας όχι μόνο ένα δυνατό βιογραφικό, αλλά αποκτώντας πρακτικές γνώσεις.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

  • Ανάλυση της Αγοράς  και Συμμετοχή στην Εμπορική Στρατηγική (Analyze its market and participate in the commercial strategy)
  • Μελέτη και Ανάλυση Αγοράς (Market Study & Analysis)
  • Στρατηγικό Marketing (Strategic Marketing)
  • Ψηφιακή Στρατηγική και Διαχείριση φήμης στο Διαδίκτυο (Digital Strategy & E-Reputation)
  • Αύξηση της Επιχειρηματικής Επίδοσης (Drive business performance)
  • Διαχείριση Κοινότητας (Community management)
  • Πλάνο Πωλήσεων και Marketing (Sales and Marketing action plan -PAC-M budgeting specifications and management tools-)
  • Διαχείριση Επίδοσης και Έλεγχος Δραστηριότητας
  • Διαχείριση Ομάδας Πωλήσεων (Ensure the management of the sales team)
  • Διοίκηση Ομάδας Πωλήσεων και Ομάδας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Management of a sales team and HR development team)
  • Επικοινωνία Στελεχών (Managerial communication)
  • Επαγγελματική Αναφορά (Professional report)
  • Επιχειρηματικό Σχέδιο: Δημιουργία Επιχείρησης (Business project: business creation)

Περισσότερες Πληροφορίες

Ως Απόφοιτος του προγράμματος Global BBA μπορείς να εργαστείς ως σύμβουλος
επιχειρήσεων, ως διοικητικό προσωπικό σε οργανισμούς καθώς και ως στέλεχος σε μικρές και
μεγάλες εταιρείες όλων των κλάδων της οικονομίας, όπως:

Μπορείς, επίσης, να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση. Στο IST στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουμε την καινοτομία, αναπτύσσουμε διάφορες δράσεις, προκειμένου να στηρίξουμε τους φοιτητές και απόφοιτούς μας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων Start Ups. Μέσω του επιχειρηματικού διαγωνισμού, Crazy Business Ideas, που έχουμε δημιουργήσει, έχουν προκύψει εξαιρετικά επιτυχημένα Start Ups, όπως Taxibeat, Simple Apps, Pollfish, Phee, Sourcelair κα.

Το Διεθνές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διοίκηση  Επιχειρήσεων απευθύνεται σε αποφοίτους ιδιωτικών και δημοσίων  Ι.Ε.Κ, που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει το διετές πρόγραμμά τους και είναι κάτοχοι διπλώματος ΙΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν σε 1 μόλις χρόνο να αναβαθμίσουν τις σπουδές τους, με την απευθείας εγγραφή τους στο 3ο έτος σπουδών του ακαδημαϊκού προγράμματος, αποκτώντας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο Bachelor και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασής τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η απευθείας εγγραφή στο 3ο έτος σπουδών (top-up) απαιτεί την προσκόμιση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.)  Ιδιωτικού ή Δημόσιου Ι.Ε.Κ. από πρόγραμμα συναφούς ειδικότητας, όπως :

– Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας

– Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας

– Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

– Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας

– Στέλεχος Εμπορίας,  Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (MARKETING)

– Στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (LOGISTICS)

– Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού γραφείου

– Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών

Το πτυχίο Global BBA παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:
Φυσική παρουσία σε προγραμματισμένα τμήματα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό “Συγγρού – Φιξ”) αλλά δίνεται η δυνατότητα, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας, να παρακολουθείς τα μαθήματα on demand και online, στο δικό σου χρόνο και τόπο, συνδυάζοντας τη φυσική παρουσία και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Β.Ε.Κ. από δημόσιο ή ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. αντίστοιχης ειδικότητας.

Η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πιο απλή και σύντομη από ποτέ!

Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με τους εξής τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά

Μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση εγγραφής εδώ και να τη στείλεις συμπληρωμένη στο admissions@ist.edu.gr, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (για να τα δεις πάτησε εδώ) και με το αποδεικτικό της κατάθεσης της προκαταβολής (για να δεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς πάτησε εδώ.)

Β) Με επίσκεψη στο IST

To Διοικητικό Προσωπικό του IST θα είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να κάνεις την εγγραφή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθεις στο IST, έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής, για να τα δεις πάτησε εδώ.

Ο τρόπος καταβολής των ήδη προσιτών διδάκτρων του IST είναι ιδιαίτερα ευέλικτος. Σε συνεννόηση με τις οικονομικές υπηρεσίες του IST δίνεται η δυνατότητα τμηματικής ή εφάπαξ καταβολής με ανάλογη έκπτωση.

Μπορείς ακόμα, να διεκδικήσεις μία από τις προσφερόμενες Υποτροφίες που ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το IST, σε συνεργασία με γνωστές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την καταβολή των δίδακτρών σου, εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα απολαμβάνεις και μία σειρά προνομίων και υπηρεσιών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση όπως:

  • Εγγραφή
  • Χρήση Βιβλιοθήκης IST
  • Χρήση Εργαστηρίων Η/Υ στο IST
  • Συμμετοχή στις Εξετάσεις
  • Χρήση της Σύγχρονης Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας του IST
  • Έκδοση όλων των πιστοποιητικών σπουδών, βαθμολογιών και βεβαιώσεων τόσο από IST όσο και από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο
  • Συμμετοχή σε σεμινάρια, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνονται και προσφέρονται στο IST

Κατέβασε τον Οδηγό Σπουδών εδώ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: