Διάρκεια Σπουδών

32 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Full-time

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Τρόπος Παρακολούθησης

Hybrid

Έναρξη Προγράμματος

Χ

Τοποθεσία

Αθήνα, Ελλάδα

Περιγραφή

Το Σεμινάριο Communication Skills & Public Relations προσφέρει ένα συνδυασμό πρακτικής και θεωρίας, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες και τις τεχνικές που απαιτούνται για την άσκηση δημοσίων σχέσεων και θα σας εισαγάγει στην έννοια της επικοινωνίας, ώστε να μπορέσετε να αντιληφθείτε την αξία και την δυναμική της στον χώρο εργασίας. Οι δημόσιες σχέσεις, εφαρμόζονται σε πολυποίκιλες εκφάνσεις της επαγγελματικής δραστηριότητας κερδίζοντας μια σταθερή θέση στο επίκεντρο του στρατηγικού οργανωτικού σχεδιασμού.

Μέσα από role playing θα εξασκηθείτε στην πράξη και θα βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες καθώς επίσης και θα αντιληφθείτε την αξία της ανάλυσης της γλώσσας του σώματος στην επικοινωνία με το εργασιακό και το προσωπικό μας περιβάλλον.

Παρακολουθώντας το Σεμινάριο Communication Skills & Public Relations:

 • Θα μάθετε τη στρατηγική διαχείριση της φήμης ενός brand, επιχείρησης, οργάνωσης ή ατόμου
 • Θα μάθετε πως να καθορίζετε τις προσδοκίες των πελατών και αποτυπώνετε τη στρατηγική για τη διαχείριση κρίσεων
 • Θα μάθετε να δημιουργείτε συντονισμένα μηνύματα σε όλα τα κανάλια για να ελέγχετε την εικόνα, την αντίληψη του κοινού και την επιρροή ή την παρότρυνση για δράση
 • Θα κατανοήσετε τον τρόπο ανάπτυξης ισχυρών σχέσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο του μεταβαλλόμενου σύγχρονου τοπίου επικοινωνιών

Οφέλη Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορείτε:

 • Nα αναπτύξετε αποτελεσματικές επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες, όπως η ενεργητική ακρόαση, η ενσυναίσθηση και η επίλυση συγκρούσεων.
 • Να ενισχύσετε τις επικοινωνιακές σας ικανότητες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
 • Nα βελτιώσετε τις πρακτικές δεξιότητες που χρειάζεστε για την αποτελεσματική διαχείριση δημοσίων σχέσεων.
 • Να δημιουργείτε πειστικά μηνύματα, να αλληλεπιδράτε με τα κανάλια επικοινωνίας και να οικοδομείτε σχέσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
 • Να διευρύνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο και να δικτυωθείτε με άλλους επαγγελματίες στον κλάδο των δημοσίων σχέσεων.

Απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν αντικείμενο εργασίας την επικοινωνία είτε σαν στελέχη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων είτε από οποιαδήποτε front desk θέση σε μία επιχείρηση.

Εισηγητές

Ο Νεκτάριος Ζήσης δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμακείου 15 χρόνια έχοντας διατελέσει Διευθυντής Πωλήσεων & Εμπορικός Διευθυντής σε εμπορικές εταιρείες, ενώ πλέον βρίσκεται στο Δίκτυο Φαρμακείων ADVANCE PHARMACIES SA ως Εκπαιδευτής & Σύμβουλος Επιχειρήσεων καθώς επίσης και βασικός συνεργάτης του IST College.
Είναι ομιλητής σε φαρμακευτικά συνέδρια, αρθρογράφος σε περιοδικό υγείας (Pharmacy management) και εκπαιδευτής σε ενδοεταιρικά σεμινάρια, σε μεγάλες εταιρείες, όπως ο Vardas, Bread Factory, Natura Pharm, Laser4Myopia κ.α.
Στιγμή ορόσημο στην καριέρα του αποτελεί η πρόσφατη πιστοποίησή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό του John Maxwell (διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός ηγεσίας, ομιλητής και συγγραφέας, βραβευμένος από το A.M.A ⃰ ως κορυφαίος σε θέματα ηγεσίας) ως Ομιλητής , Εκπαιδευτής & Coach. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο έχουν λάβει τη διάκριση αυτή στην Ελλάδα. ⃰ (American Management Association)
Ειδικεύεται σε θέματα, Ηγεσίας, Επικοινωνίας, Επίτευξης στόχων, Τεχνικών πωλήσεων και Ομαδικού πνεύματος. Όντας ιδιαίτερα μεταδοτικός, αυτό που χαρακτηρίζει τις εκπαιδεύσεις του είναι η δομή και η εστίαση στον στόχο και το αποτέλεσμα, κάτι που αναγνωρίζεται κατά κοινή ομολογία από το εκάστοτε κοινό.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι Επικοινωνιολόγος.

Από την αρχή της επαγγελματικής της πορείας έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε πολυεθνικούς και ελληνικούς οργανισμούς, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία και τη διαχείριση της εικόνας εταιριών, ΜΚΟ, προϊόντων και φυσικών προσώπων. Σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη Σύμβουλος Διαχείρισης Εικόνας  σε εταιρίες στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κύπρο και ως ραδιοφωνική παραγωγός.

Η Δήμητρα Μπαλτούνα είναι επαγγελματίας Εταιρικής Επικοινωνίας με πολυετή εμπειρία στο πεδίο της Στρατηγικής Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων κι εξειδικευμένη στους τομείς Διοίκησης, Event Management, ΜΜΕ & Marketing. Έχει εργαστεί στον κλάδο του πολιτισμού, της άθλησης και της υγείας, της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, της δημοσιογραφίας κι έχει έντονη εθελοντική δράση.

Δομή Προγράμματος Σπουδών

Τρόποι Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα προσφέρεται με:

 • Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας – Λ. Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού – Φιξ)
 • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων (σύγχρονη τηλεκπαίδευση).
 • E–learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
 • Blended Learning: Δημιουργείστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: