Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Ο διαγωνισμός Crazy Business Ideas είναι ανοικτός στο κοινό κι έτσι μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν μία καινοτόμο ιδέα, ενήλικες και ανήλικοι (με την απαραίτητη συναίνεση).

Περιγραφή Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός Crazy Business Ideas είναι ανοικτός στο κοινό κι έτσι μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν μία καινοτόμο ιδέα, ενήλικες και ανήλικοι (με την απαραίτητη συναίνεση). Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική. Σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, ο μέγιστος αριθμός ατόμων, ανά ομάδα, είναι τέσσερα (4). Κάθε συμμετέχων (άτομο ή ομάδα) επιτρέπεται να συμμετάσχει με μία ή περισσότερες ιδέες. Επιτρέπεται η συμμετοχή στον Διαγωνισμό υποψηφίων που είχαν διαγωνιστεί στο «CRAZY BUSINESS IDEAS» προηγούμενων ετών, όχι όμως με την ίδια ιδέα.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω landing page εντός του website www.ist.edu.gr, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία ή video της ιδέας συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών του στοιχείων (ονοματεπώνυμο, e-mail και ηλικία) και (εάν είναι ανήλικος) την γραπτή συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων του/ της.

Η αξιολόγηση των ιδεών γίνεται από Επιτροπή επιλεγμένων επιχειρηματιών, καθηγητών, και προσωπικοτήτων.

Οι 10 ομάδες / υποψήφιοι που θα προκριθούν, θα κληθούν να προετοιμάσουν, υπό την καθοδήγηση του IST College και με τη βοήθεια και τις συμβουλές ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς (mentors), το Business Plan για την ιδέα τους και στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε ένα ‘’Επιχειρηματικό Μαραθώνιο’’ (Crazy Business Ideas Fest), όπου θα γίνουν οι παρουσιάσεις των ιδεών, βάσει των Business Plans, αλλά και networking.

Οι σύντομες παρουσιάσεις της ιδέας για κάθε μία από τις 10 ομάδες θα γίνουν ενώπιον της κριτικής επιτροπής και του κοινού που θα παρακολουθεί την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του IST College.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα διοργανώσουμε ανοιχτό Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας .

Στόχοι Διαγωνισμού Crazy Business Ideas

Ο Διαγωνισμός του IST College, Crazy Business Ideas, έχει ως στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος και των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των νέων και λειτουργεί υποστηρίζοντας στην πράξη, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τις καινοτόμες ιδέες και γενικότερα τη νέα γενιά. Με αυτή την προϋπόθεση, σκοπός είναι να δημιουργηθούν κίνητρα και προϋποθέσεις για νέους ανθρώπους που θα επιλέξουν συνειδητά να δραστηριοποιηθούν, μέσα από τις πρώτες επιχειρηματικές τους προσπάθειες.

Επομένως, ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι συνέργειες και οι συνεργασίες που αφενός θα θέσουν τις βάσεις για ένα “οικοσύστημα” καλλιέργειας και υποστήριξης της πρωτοβουλίας, αφετέρου θα προσδώσουν αντισταθμιστικά οφέλη σε όλους τους υποστηρικτές και αρωγούς της δράσης μέσα από την διαδραστική και «διαφοροποιημένη» επικοινωνία με το ευρύ νεανικό κοινό.

Χρονοδιάγραμμα διαγωνισμού 2025

Έναρξη Διαγωνισμού: 03 Ιανουαρίου 2025 (Παρασκευή)

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ιδεών: 03 Μαρτίου 2025 (Δευτέρα)

Αξιολόγηση και Επιλογή 50 Επικρατέστερων Ιδεών: 04 Μαρτίου έως 19 Μαρτίου 2025

Business Plan & Pitching seminars: 19 & 20 Μαρτίου 2025

Κατάθεση Business Plans: 27 Μαρτίου 2025 (Πέμπτη)

Ανακοίνωση 10 επικρατέστερων ιδεών: 03 Απριλίου 2025 (Πέμπτη)

Crazy Business Ideas Fest: 09 Απριλίου 2025 (Τετάρτη πριν την Μ. Εβδομάδα)

Βραβεία Διαγωνισμού 2025

 Τα βραβεία του Διαγωνισμού της φετινής χρονιάς είναι τα εξής:

Nικητής 1ου βραβείου:

  • 3.000€ αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση (κεφάλαιο σποράς).
  • Μία (1) πλήρης υποτροφία για πρόγραμμα Diploma της επιλογής του

 Νικητής 2ου βραβείου:

  • Μία (1) πλήρης υποτροφία* για προπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής του

Νικητής 3ου βραβείου:

  • Μία (1) πλήρης υποτροφία* για μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής του

* Η υποτροφία καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα, με εξαίρεση των πνευματικών δικαιωμάτων προς το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο.  Σε περίπτωση που ο 2ος και 3ος νικητής είναι ομαδική και όχι ατομική συμμετοχή, η υποτροφία για το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αντιστοίχως, θα αποδοθεί σε όλα τα μέλη της ομάδας κατανεμημένη σε ποσοστό έκπτωσης, αναλόγως των ατόμων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν πηγή γνώσης, αλλά και δεξαμενή άντλησης ιδεών, οφείλουν λοιπόν να υιοθετήσουν μία νέα εκπαιδευτική φιλοσοφία, με θεμέλιο τη σύγχρονη γνώση και τη συνεχή επιμόρφωση των νέων, καλλιεργώντας το επιχειρηματικό πνεύμα, προωθώντας την καινοτομία και ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

To IST College αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας κατανοώντας ότι οι σημερινές συνθήκες απαιτούν την ανάπτυξη στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Έτσι, υιοθετεί το καινοτόμο μοντέλο σπουδών το οποίο ονομάζεται «business facing». Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των πανεπιστημίων με τα οποία συνεργάζεται το IST College (Catholic University of Lyon, Glyndwr University, IDRAC κλπ) έχουν επενδύσει ουσιαστικά και έχουν διακριθεί για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στους νέους και για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Η δράση αυτή, σχεδιάστηκε με γνώμονα τα προαναφερθέντα, έχοντας ως στόχο να παροτρύνει νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να σκεφτούν μία καινοτόμο ιδέα και να τολμήσουν να την μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη, δίνοντας έτσι έδαφος στη νεανική- νεοφυή επιχειρηματικότητα να ανθίσει.

Η δράση έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και δεν αποσκοπεί στη δημιουργία οικονομικού κέρδους.  Αντίθετα, όπως αναφέρεται παραπάνω και προκειμένου οι συμμετέχοντες να διευκολυνθούν και να καθοδηγηθούν σωστά για την προετοιμασία της συμμετοχής τους,  το IST College προσφέρει δωρεάν υποστηρικτικές δράσεις, όπως τα σεμινάρια κατάρτισης επιχειρηματικού πλάνου καθώς και το χρηματικό βραβείο και τις υποτροφίες.

Οι απαιτούμενοι πόροι για τη διεξαγωγή και την προβολή του διαγωνισμού, θα καλυφθούν από το IST College και από δυνητικούς χορηγούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και των συνεχών επαφών μεταξύ του IST College και πλήθους εταιρειών- επιχειρήσεων, οι χορηγίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη. Μόλις οριστικοποιηθούν οι χορηγίες, θα γνωστοποιηθούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με την εμπλοκή ενός μεγάλου αριθμού νέων που είτε ως συμμετέχοντες, είτε ως παρατηρητές, παρακινούνται να σκέφτονται και να λειτουργούν επιχειρηματικά.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους νέους να έχουν την εμπειρία μίας «εικονικής επιχειρηματικής πραγματικότητας» που όμως μπορεί να γίνει, εάν το επιθυμούν, πράξη, εφόσον οι νέοι αναζητούν λύσεις και διεξόδους στην ανάπτυξη, προώθηση και υλοποίηση της πρότασής τους μέσα από το επιχειρηματικό τους πλάνο. Κι επειδή σκοπός του διαγωνισμού είναι να παροτρύνει τη νέα γενιά να τολμήσει να κάνει τις ιδέες της πράξη, το IST College, τους παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτό τον τρόπο, πέραν της ευκαιρίας που δίνεται στους νέους να κάνουν επαφές με καταξιωμένους επιχειρηματίες, ανοίγοντας έτσι ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το IST College καθοδηγεί τα νέα παιδιά στα πρώτα τους βήματα, προσφέροντας συμβουλές, φέρνοντάς τα σε επαφή με αρμόδιες υπηρεσίες, σχεδιάζοντας μαζί τους ενέργειες προβολής και προώθησης, κλπ.

Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, το IST διαθέτει τόσο την εμπειρία, όσο και την τεχνογνωσία να διοργανώσει και να υποστηρίξει ένα διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, ο οποίος και θα επιθυμούσαμε να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το 2023, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα έτη, με τη συμβολή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών ως μέλη της κριτικής επιτροπής καθώς και με τη συμμετοχή ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος που διαθέτουν πολυετή εμπειρία και γνώση της αγοράς. Επιπλέον, το 2011, 2012 ,2013 και 2014, το Crazy Business Ideas τέλεσε υπό την Αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά αλλά και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, γεγονός που προσέδωσε κύρος στο διαγωνισμό και συνετέλεσε αδιαμφισβήτητα στην ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκριτικά με το 2011, πρώτη χρονιά διεξαγωγής του.

Ο τρέχον διαγωνισμός τελεί επίσης υπό την Αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά αλλά και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών καθώς και του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Επιπρόσθετα, το IST College διαθέτει σημαντική εμπειρία όσον αφορά στη διοργάνωση διαγωνισμών και σημαντικών εκδηλώσεων, εφόσον επί σειρά ετών διοργανώνει διάφορες ενέργειες όπως:

-Η σειρά διαλέξεων και παρουσιάσεων “Business Voice” που αφορά σε ομιλίες που δίνουν καλεσμένοι – σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, με σκοπό να κατατοπίσουν τους φοιτητές σε θέματα τα οποία αφορούν στις εταιρείες στις οποίες απασχολούνται και εκπροσωπούν.

-Η διοργάνωση “IST on Site” που αφορά σε σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων των φοιτητών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, στο πλαίσιο των οποίων οι φοιτητές ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και έρχονται σε επαφή με στελέχη της, αποκομίζοντας γνώση και αντίληψη για το εργασιακό περιβάλλον.

Τέλος, το γεγονός ότι το IST College διαθέτει γενικότερα τον μηχανισμό, την εμπειρία και την τεχνογνωσία να υποστηρίζει και να υλοποιεί μεγάλα projects και εκδηλώσεις διαφαίνεται και από το ότι το IST College επί σειρά ετών, έχει αναλάβει και υλοποιήσει, είτε ως leader είτε ως partner σε διεθνείς συνέργειες, προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία τις περισσότερες φορές είχαν εκπαιδευτική ή ερευνητική διάσταση και αφορούσαν τους νέους.

Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή του IST College σε προγράμματα PETRA II , Leonardo Da Vinci, Lingua, Tempus-Jep, Recite II, Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά, πρόγραμμα του CEDEFOP κ.λ.π.

Κριτήρια Αξιολόγησης Crazy Business Ideas

Επιχειρηματικά Πλάνα (πίνακας 1) Βαθμολογία/Βαρύτητα

Κριτική Επιτροπή (Επιχειρηματικά πλάνα)

Βαθμός υλοποίησης ιδέας 20%

Ρεαλιστικότητα 10%

Ευκαιρία/κενό στην αγορά 10%

Ποιότητα/αρτιότητα επιχειρηματικού πλάνου 30%

Απόδοση 10%

Δομή 10%

Οικονομικά μεγέθη 10%

Καινοτομία 20%

Όραμα 10%

Διαφοροποίηση ιδέας 10%

Παρουσίαση 30%

Σύνολο 100%

Τα κριτήρια της ποιότητας της παρουσίασης και ουσιαστικά της ικανότητας κάθε ομάδας να εξηγήσει, να προωθήσει και να «πουλήσει» την ιδέα της, θα έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην τελική αξιολόγηση της επιτροπής.

Από τις 10 ιδέες που θα παρουσιαστούν, θα βραβευθούν οι 3 καλύτερες (1ος, 2ος και 3ος νικητής). Η τελική βαθμολογία θα προκύψει από την αξιολόγηση με βάση το βαθμό υλοποίησης ιδέας, την ποιότητα/αρτιότητα επιχειρηματικού πλάνου και την καινοτομία (πίνακας 1).

Τέλος, οι 3 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, θα λάβουν και τη σχετική βράβευση από το IST College, σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του IST.

Κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού

Ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, είναι στέλεχος με 33 έτη εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, BSc/MSc σε Βιομηχανική Διοίκηση και Επιχειρησιακή Έρευνα, MBA (Lancaster) με «Διάκριση».

Mέλος:

  • Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ),
  • Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ)
  • Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ)
  • Αγγλικού Επιμελητηρίου Chartered Institute of Marketing (CIM)

Στέλεχος Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών / ΜΟΔ ΑΕ / Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Σχεδιασμού, της Αξιολόγησης και της Εφαρμογής (ΕΥΣΣΑΕ) του ΕΣΠΑ.

Υπήρξε ο πρώτος Διευθύνων σύμβουλος της Elevate Greece AE (2023), ενώ μετείχε ενεργά από την αρχική ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, υπό το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την ενεργό αρωγή της ΓΓΕΚ.

Η Μάγκυ Κοντού είναι συν-ιδρύτρια και Lead Product & UI/UX Designer της εταιρίας SimpleApps, ενός πολυβραβευμένου mobile app agency – με διακρίσεις σε πολλές διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας/καινοτομίας & design awards. Eίναι instructor στο Diploma in Digital Marketing του IST College, συν-διοργανώτρια των communities Google Developers Group Athens και Women Techmakers Greece, ενώ συμμετέχει ως ομιλήτρια σε workshops σχετικά με το digital product design, το mobile app marketing και τα startups. Έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στη λίστα 40under40 list του Fortune Greece, έχει εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Global Entrepreneurship Summit 2016 (GES) και είναι ενεργή μέντορας σε προγράμματα/δράσεις όπως το Women On Top, Women Do Business, Tipping Point κτλ. Είναι gadgetάκιας και gamer, εξαντλεί τη δημιουργικότητά της «παίζοντας» LEGO και είναι «νυχτοπούλι». Είναι κάτοχος BSc σε Computer Science και MSc σε Mobile Computing από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (UH).

Ο Δρ. Κουσκούκης Μάριος-Νικόλαος είναι Επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης & Οικονομικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του IST College, καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Διοίκησης και Μάρκετινγκ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατέχει Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά με υψηλή διάκριση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στο παρελθόν σε διάφορα Τμήματα διαφορετικών Πανεπιστημίων και Κολλεγίων, όπως και έχει επιβλέψει και αξιολογήσει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές διατριβές. Επιπροσθέτως, έχει εργασιακή εμπειρία, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και συγκεκριμένα στους κλάδους της Οικονομικής Συμβουλευτικής, της Εκπαίδευσης, των Χρηματοοικονομικών και των Οικονομικών Υγείας. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει άρθρα, κεφάλαια βιβλίων και εργασίες στους ερευνητικούς τομείς των Επενδύσεων, της Λογιστικής, της Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης και της Οικονομικής Αξιολόγησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Θάνος Μυτιληναίος κατέχει τη θέση του HR Manager στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (PPA/OLP-COSCO Shipping). Είναι πτυχιούχος Οικονομικού με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών ηλεκτρονικής στελέχωσης και διαχείρισης σταδιοδρομίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συμμετείχε ενεργά στο έργο δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα έργα στελέχωσης, αξιολόγησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού ως Σύμβουλος επιχειρήσεων. Τα τελευταία 15 χρόνια κατείχε θέσεις Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στον Όμιλο της Ευρωκλινικής Αθηνών και στις φαρμακοβιομηχανίες DEMO και FAMAR.

Διορίστηκε Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) το 2021, και ηγήθηκε ενός σημαντικού μετασχηματισμού του οργανισμού, προωθώντας μια συνολική αναδιάρθρωση, τον οκταπλασιασμό των μελών (353 κορυφαίες εταιρείες από τη ναυτιλιακή κοινότητα και όχι μόνο) και τη δημιουργία της βραβευμένης Ακαδημίας HELMEPA και των Προγραμμάτων Αειφορίας.

Ως ανώτερο στέλεχος με εμπειρία άνω των 27 ετών, έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην ηγεσία σύνθετων, μεγάλης κλίμακας διακρατικών και διατομεακών βιώσιμων έργων. Συνδυάζει την εις βάθος κατανόηση των ευρωπαϊκών πολιτικών με γνώσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, περιβάλλοντος, γαλάζιας οικονομίας, επιχειρηματικότητας και κατάρτισης.

Με πρακτική εμπειρία σε όλους τους τομείς, έχει διαδραματίσει καίριους ρόλους στην ίδρυση εταιρειών, στην πλοήγηση σε εταιρικά περιβάλλοντα, στη συμβολή στο δημόσιο τομέα και στην ηγεσία κοινωνικών επιχειρήσεων και ΜΚΟ.

Επί 24 συναπτά έτη, υπηρέτησε ως εθνική συντάκτρια των τυποποιημένων ερευνών του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως ανώτερη σύμβουλος για πάνω από 85 ευρωπαϊκά έργα. Προωθώντας ενεργά την ισότητα των φύλων, ορίστηκε Εθνική Πρέσβειρα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (WED) σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (2014). Έχει επίσης συντονίσει το ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες, έχει προεδρεύσει της Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γυναικείας και Τεχνολογικής Επιχειρηματικότητας και έχει διατελέσει Επικεφαλής Πρέσβειρα για τον βραβευμένο Επιταχυντή Δεξιοτήτων Απασχολησιμότητας, ο οποίος αναγνωρίστηκε με πολλαπλά βραβεία.

Έχει οραματιστεί και αναπτύξει προσωπικά προγράμματα κατάρτισης με αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων, masterclasses και εργαστηρίων σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, οι ήπιες δεξιότητες και η ποικιλομορφία. Έχει επίσης ηγηθεί εκστρατειών ευαισθητοποίησης που εμπλέκουν και εμπνέουν χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία για τον αντίκτυπό τους.

Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει ισχυρές συνεργασίες με διακεκριμένα ιδρύματα και βασικούς παράγοντες της αγοράς, όπως το Prince’s Trust International (που ιδρύθηκε από την Α.Μ. τον Βασιλιά Κάρολο Γ’), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και κορυφαίες εταιρείες όπως η Vodafone, η METLEN, η Alpha Bank και η Παπαδοπούλου, για να αναφέρουμε μερικές. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολυάριθμους ελληνικούς δήμους, κυβερνητικούς φορείς και ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα.

Οι δημοσιευμένες εργασίες της, οι συνεντεύξεις της και τα αφιερώματα στα μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν τη συμβολή της σε κοινωνικά ζητήματα, την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση. Έχει αναγνωριστεί ως μέντορας στο διαγωνισμό MIT Greece Startup Competition, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, Mellon Angel και ως Branding Heritage Ambassador, μεταξύ άλλων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έζησε για δέκα χρόνια στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Γαλλία, Βέλγιο) και είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας (Honors – Cum Laude, Northeastern University, Βοστώνη) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διεθνή Πολιτική (Honors, Πανεπιστήμιο Βρυξελλών).

Η Ελένη Φώτη είναι Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών www.acci.gr και Διευθύντρια της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α. www.THEAthensincube.gr ).

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μεταπτυχιακό M.Sc στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες), από το ALBA Graduate Business School (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για στελέχη – Professional MBA) και από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο B.Sc στις Οικονομικές Επιστήμες). Είναι, επίσης, υποψήφια διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για ευρωπαϊκά και εθνικά έργα με αντικείμενο την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση των Νέων και συμμετέχει σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο σε ομάδες εργασίας και επιτροπές σχετικές με τα ανωτέρω αντικείμενα.

Photo gallery

Video testimonial του νικητή του Διαγωνισμού Crazy Business Ideas 2024

Ονοματεπώνυμο

Email

Τηλέφωνο

Ανέβασε την ιδέα σου εδώ!

Χρειάζεσαι βοήθεια;

 

Crazy Business Ideas Video Testimonials

Όροι & Προϋποθέσεις διαγωνισμού εδώ.